Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2009 14:53 - История със свински грип
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3558 Коментари: 8 Гласове:
2



Пипнали сте грип, не ходете в пловдивска болница, файда няма!

image

PlovdivMedia - Пипнали сте грип, не ходете в пловдивска болница, файда няма!

Родината на свинския грип не е никакво Мексико и никакво ЦРУ. Според мен си е българска работа, даже откровено казано – направо пловдивска. След като се самолекувах няколко дни, ме подплашиха, че A(H1N1) не се предавал на обикновени илачи, а вдигал ръце единствено в съответното медицинско заведение. Не знам в другите градове как е, но в Пловдив, драги съграждани, недейте да ходите по ДКЦ-та, лекари и сестри – файда няма, само дето ще олекнете поне с 40-50 лв.

Христо МАРКОВ
 
В градския транспорт, на път за болницата, се сблъсквам с мъже и жени, омотани като талибаните с шалове, кърпи, чембери – кой каквото имал. Има такива, на които дори полът не се открива от пригодените маски на лицата. Закашляш ли се и веднага се отдръпват от теб, сякаш са видели насреща си Осама бин Ладен. Един циганин, като се качи в рейс №44, веднага взе да кашля и да се задавя и кондукторката въобще не приближи до него. Така си пътува няколко спирки.
Дебела бабка се качи на ресторант „Стадиона”, но места нямаше и тя взе нещата по медицински. Веднага помоли за едно място, защото току-що в поликлиниката й казали, че е „пипнала свинския”. Освободиха се 5-6 места в бърз порядък.
Пред съответния лекарски кабинет съм. Там е стълпотворение от маскирани лица, които си разменят рецепти за лечение. Всички дружно попържат държавата, че не е осигурила достатъчно маски в аптеките, а и марлите /особено тези от 3 м/ изчезнали за часове. Най-спокойна е жена на средна възраст, която си е пригодила за маска... дамска превръзка и компетентно обясняваше, че тя не се сменяла на всеки 2–3 часа като традиционните маски, защото имала много висока непроходимост на вирусите, дошли от свинете. Сетих се, че преди няколко години в Перник ги слагаха в големите снегове в обувките – хем държали топло, хем не пропускали вода в чепиците. Те, перничани, откакто си имат президент, станаха по-бамбашка. Изобретателни, искам да кажа.
Прегледите вървят бавно, защото двете сестри в коридорчето зяпат на портативен телевизор „Юность 21” предаването „На кафе” как Гала и компания правят истински „Спагети по сицилиански”. „Пациентите” в това време дружно се оплакват от липсата на ваксини, които щели да дойдат чак другата година, когато... „Ами така е, големите мафиотски фирми контролират патентите за ваксините и провокират зарази”, възмутено и компетентно се обажда висок мъж, който си прикрива устата с вратовръзката.
В дъното на коридора съзирам леля Боги от митингите и научавам, че грипът не я интересува толкова, колкото първият конгрес на ГЕРБ. Щял да се проведе през януари и на него Бойко и Цецо щели да си сменят местата, защото в сегашната ситуация и общо погледнато Цецо е формален лидер, т.е. председател, а неформален бил Бойко, който пък решавал реалните проблеми на народа. А формалният лидер се занимавал само с формални проблеми... Главата ме заболя още повече при тази блъсканица на леля Боги да ми обяснява сложнотиите, но тя ме успокои, че януари в партията се слагало ред. Нямало да го има сегашното положение Цецо да е началник на Бойко по партийна линия, а Бойко да му е началник по държавна.
Загърбвам кахърите на гербаджийката и отивам да нагледам дали не ме е прередил някой. Уви. За един час са прегледани едва двама души. Третият е циганка с две деца, която реве оглушително, защото не давала да й бият инжекция – можело нещо да я повредят и да не може да роди петото си дете. Оня с вратовръзката на устата псува гневливо и препоръча на лекарката да отпраща мургавото семейство. Друг пациент ни успокоява, че маските не помагали, защото вирусите се движели със 167 км в час и единственото спасение било веднага да се унищожават с ракия, чесън или горещо вино с черен пипер. За доказателство вади патронче. Млада и засукана дама разказва на съседката си дочут разговор на две жрици: „От свинския ли да се боим?! Ние СПИН на крак караме, че грип ще ни уплаши?”.
Настъпва време за обяд и лекарката излиза да ни пита дали сме си платили всичките чакащи съответната такса от 2.40 лв. и като получава утвърдителен отговор, стреля от упор, че е време за обедна почивка и приемът се отлага за след един час. Да сме отишли да пием по един билков чай за подсилка на имунитета. Бурно реагираме, а дебелата циганка пропищява, че „умиргаме от огън”, демек от температура. Лекарката, която също е с маска, но от строителните, дето ги продават в „Практикер”, обръща другата страница: „Китайците са измислили лекарство за грипа. Лекувало за три дни и струвало само един долар, но от Световната здравна организация не го одобрили, та препоръчвали само тамифлу и реленца”. Оглежда ни жената с бяла престилка съжалително и вдига рамене. Време е за обяд. В кафенето най-бързо се е ориентирала оная с висящата дамска превръзка. Взела си е двоен чай, а от врата й виси „предпазната маска”.
Не ми се чака още час и поемам към църквата „Св. Иван Рилски” - да запаля свещица, да се наплискам със светена вода, па дано грипът се уплаши и ме пусне. Пред нея пак циганета и циганки, но не просят, а продават шишенца от малка минерална вода с неясно съдържание. Паля в храма свещица, пускам едно левче в касичката на църквата и си взимам календарче за догодина. Сещам се да питам къде мога да се напръскам със светена вода и бабата, която поддържа свещниците, ме застрелва: „Ми, то от една седмица няма светена вода, защото попът каза, че с нея може да се разпространява свинският грип. Ако от котлето един с грип си натопи ръцете и ще зарази всички след него”, премигва компетентно възрастната жена. На устата ми е да опровергая попа, че светената вода не я лови свински грип, но знае ли човек...
Сега сещате ли се какво продават циганите пред храма в шишенца PVC? Щом няма светена вода в храма, миряните могат да си намерят такава при циганите, при това индивидуално за всеки, в отделно шишенце!? Около тях се върти полицай да ги пази, защото „те не нарушават обществения ред, пък и аз не съм вярващ”.
Прибирам се вкъщи „вътре с 40 лв.”, непрегледан за A(H1N1), без рецепта за лекарства, без подобрение в „общото състояние”, дори без светена вода от храма. Сипвам чаша червено вино – нали казват, че било антиоксидант. В общи линии, драги
пловдивчани, другари и другарки, дами и господа, не разчитайте на родната „здравна система”, ами подгрявайте вино и ракия и купонът да не спира!


Тагове:   пловдив,   свински грип,


Гласувай:
2



1. kasnaprolet9999 - Здравей
13.11.2009 15:34
Да ти предложа една шаманска рецепта-в един литър минерална вода сипваш четири лъжички ябълков оцен и я подслаждаш с четири лъжички мед. Изпиваш я за деня, като я редуваш с билков чай от една нарязана със семките ябълка и следните билки: върбинка, котешка стъпка, камшик, невен и маточина -по една чаена лъжичка от всяка билка , правиш запарка в 1 л. вода.
В аптеките на Лечител продават течно саменто-това е спиртен извлек от рядък вид южноафрикански лиани. Взимаш от тях четири пъти дневно по 20 капки в малко вода и ги изпиваш, отделно капваш и по две капки от тях във всяка ноздра, пак няколко пъти дневно. Най-ефикасното нещо за хрема и болно гърло е инхалация с мента. Слагаш в една купа 1 л. вода и вътре шепа мента и 1 ч.лъжичка сода за хляб. Като заври се надвесваш и дишаш през ноздри и през уста-редуваш ги, отгоре върху главата сложи една кърпа за да не бяга парата настрани. Това го правиш поне два пъти дневно. От високата температура на парата, както и от свойствата на билките се унищожават вируси и бактерии. Като изстине тази отвара става идеално за гаргара на гърлото. През деня си хапвай само плодове-ябълки и грозде.Успешно оздравяване майничке, вероятно знаеш, че и аз съм родена в Пловдив.
цитирай
2. velichka84 - болната от свинско грипче в Берлин
13.11.2009 16:00
нека „настиналите„ да бъдат честни и да си „признаят„, че имат свинското грипче, което си минава леко и дори без температура. Подцених го, признавам и щъкак вчера по студа в Берлин пеша. Днес ми е по-зле, но не смятам да ходя на лекар. Тук ситуацията е сходна с описаната горе,само че хората вече не са панирани, те лятото ни панираха и сега не ни е страх. няма хора с маски, подсмърчаме си дружно и сме се примирили, че ще го караме грипа. лошо има ли? А горната рецепта според мен помага на душата и сърцето, особено ако мама или близък човек са наблизо и ти правят това и те глезят. Завиждам на такива хора, които си карат грипа вкъщи
цитирай
3. анонимен - коментар за автора Христо Марков
13.11.2009 16:36
Винаги съм си мислела, че да се пишат коментари по сайтове е тъпо занимание! Не е редно обаче, да забелязваме само лошото, а за хубавото една добра дума да не казваме. За това държа да напиша и дано автора да прочете: СТРАХОТНИ СА МАТЕРИАЛИТЕ ВИ! УДОВОЛСТВИЕ Е ДА СЕ ЧЕТАТ!Пожелавам Ви здраве и още вдъхновение и да не губите чувството си за хумор!
цитирай
4. toross - Страшно ви благодаря приятели -
13.11.2009 17:03
направо ме просълзихте с похвали - Задължително ще пробвам рецептата, която ми посочи Невена - много ценни неща съм научил от нейния блог.
Благодаря за хубавите думи за материалите ми. Колкото мога - дано са ви харесали. Иначе - нали знаете - чувство за хумор се появява най-често при тъжните хора. Така и при мен.
цитирай
5. haralanov - Хм...
13.11.2009 17:13
То само в Пловдивската болница да нямаше файда!!!Със сигурност в Ямболската е далеч по зле...Това лято ходих там по неприятен повод.Влизайки вътре ми идваше да крещя!Дори и някъде в Централна Африка би било по-добре!Няма ли проверяващи от ЕС..?Щото ако има,тия трябва веднага да ги затворят!
цитирай
6. krotalka - Да ни дпази Господ да не се разболяваме!
13.11.2009 18:46
Иначе съм доволна, че съм от набор преди 1957 год. Наскоро прочетох, че родените преди тая година, имаме имунитет и тоя грип не е опасен за нас!
Бързо оздравяване Христо!
цитирай
7. анонимен - Ха, ха, ха,
13.11.2009 19:20
и прибави към мезето чесън!:))
Поздрав!
цитирай
8. анонимен - Свръхдоза свинщини – vol. 3
13.11.2009 20:24
Автор: Иван Стаменов

Третото издание на “Свръхдоза свинщини” е последната ми публикация за тези читатели, които все още не са взели решение относно имунизацията срещу свинския грип, друг грип или каквото и да било. Смятам, че с изписаното по-долу в настоящия текст, а и през предишните седмици, вече е казано всичко нужно за съставянето на информирано мнение. Кой разбрал – разбрал!
http://www.ivanstamenov.com/?p=588
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540429
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031