Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2009 16:15 - Пак за Станишко и Азер...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1264 Коментари: 0 Гласове:
4



Член на Националния съвет на БСП: Станишев слушаше само Азер с прашките!

image

PlovdivMedia - Член на Националния съвет на БСП: Станишев слушаше само Азер с прашките!

Останали са ми събеседници и от червената партия. Един от тях дори е член на техния Национален съвет /бивш ВПС/ и ми е интересно да го чуя. Трудно, но се съгласява да разкаже за патилата си като администратор в правителствената служба. Аз пък обещавам да не пиша името му, но може да драсна нещо, ако ми се стори интересно. Те пък „новинките” заваляха една през друга и на втората ракия бих решил, че ще споделя с драгия читател, но няма да разкрия източника си.

            „Сергей не е лош човек. Млад, сравнително образован, но ... до тук. Той може да управлява по чудесен начин канцелария или партиен архив, може и да е среден ръководител, но в една уредена държава” – започва с леки похвали члена на НС на БСП.

            Всичко останало при него е грандиозен провал и дава симптоматимен пример. Докладвали на Станишко окончателното решение за подмяната на новите паспорти. Всичко е минало през експерти, консултанти, съгласуване с ЕС и накрая му пишат доклад. „ След цялата тази черна работа Станишев написа резолюция до ... Азер Меликов от две думи – „Какво правим?” – възмущава се събеседника ми – „Ппредставяш ли си - последната дума има някакво педерастче, което станало много любимо на премиера.  А става дума за проект, по който ще се харчат 150 млн. лв. „

 

             И продължава със следващия пример. ЕС ни отпуска много пари за охрана на границите ни. Формално търговете се провеждат от финансовото министерство, но подготовката става в МВР под наблюдението на Станишев.  Най-напред се харчат милиони за експерти да обиколят континента и да направят предварително проучване. От корабостроителницата на холандската “Дамен” им казват, че ще участват в търга, но комисионни няма да има. Резултатът е, че условията се направиха така, че „Дамен” не бяха допуснати до търга, а спечели германска фирма, която ни продаде гемия на 20 год. за 9 млн. евро, докато холандците предлагаха най-новия патрулен кораб за 8.9 млн. лв. Станишев по съвет на Азер одобрил сделката.

             

Същият сценарий се повтаря със сделката с хеликоптерите, където печели неизвестната, но сговорчива фирма „Аугуста”, но се договарят 9 % комисионни за „консултантски услуги”. Надеждните „Кугър” хартисват, но  социалистите са доволни, защото е делната услугата. В кеш, разбира се.

Според събеседника ми разковничето за социалистическата управленческа издънка  било провалянето на разработките „Лиана” и „Сови”, които съвсем конкретно насочвали към разкешване в централата на ДПС. Видният социалист надълго и нашироко ми обяснява за това как Станишев оставил на Доган и Сакскобургготски да си правят каквото искат, а той да се задоволява с хвалбите им, колко бил „мобилен и убедителен”.

Звъни телефона. Събеседникът ми е извикан „на пожар” в пловдивската организация, където Баташки щял да представя „вижданията си за развитие на социалистическите структури”. „До там го докарахме, сложиха за местен шеф най-слабия ни мажоритарен кандидат” – тъжно констатира младата надежда на БСП, „отъркала” се директно в управлението на Станишев и Азер. Намига ми и тръгва послушно да изпълни повелята.






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9570990
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930