Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2009 19:10 - Димо Гяуров помогна на Гоце, СДС на БСП
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2168 Коментари: 2 Гласове:
3



Димо Гяуров помогна на Първанов, СДС на БСП.

         На фона на победата в частичните избори десните пропуснаха да отбележат и тежката си загуба в спора с президента Гоце, относно предсрочното му отстраняване, което уж щяха да инициират. И отново СДС положи свръхусилия да затрие  добрите намерения  на колегите си отдясно. Иван Костов и ДСБ този път направиха умен ход със стартиране на процедурата за отстраняване на президента/импийчмънт/, потопиха Първанов и компания в словесна атака, вместо темата да обедини Синята коалиция седесарите се настроиха срещу съюзниците си. Говорител на сините се оказа депутата Димо Гяуров, който се хвърли да брани Първанов с целия си авторитет на бивш шеф на разузнаването.

         Точно по този въпрос отстъплението на СДС направо е безумно и алогично след като точно сините неведнъж поставяха темата в предишните години, т.е. самите сини се лишиха от историческата и партийна памет по темата. Някой или някои упълномощиха Димо Гяуров да представя позиция, която коренно се различава от официалната досега на СДС. Пълно недоумение, ако не се използват за обяснение механизмите на задкулисните договорки и тайни споразумения между десните и левите.  Уж пловдивският депутат Гяуров се взе в ръце и се хвърли да предопределя ... дори решението на Конституционния съд: „Досега събраните аргументи няма да минат през КС. Като юрист не приемам лековато да се използват възможностите, които дава Конституцията, това е празно политическо говорене.” После продължи в същия тон: „темата за импийчмънт на президента е изкуствено породена от медиите и подета впоследствие от Иван Костов, Волен Сидеров и Бойко Борисов”. Той отново повтори, че според него за момента няма сериозни основания, за да бъде сезиран Конституционният съд за отстраняването на държавния глава.Тук всъщност е разковничето. Основания за сезиране на Конституционния съд има, а какво ще е неговото решение е съвсем, съвсем друг въпрос, но за стартиране на процедурата трябват и десетте гласа на СДС, а с позицията на Морозов-Гяуров стана пределно ясно, че от сините останалите групи няма да получат подкрепа.

         Първоначално ГЕРБ декларираха, че ще подкрепи искането на ДСБ и “Атака”. Борисов бе категоричен:  “След като нашите партньори в парламента са го направили, след като президентът се изложи по този начин, ако не ги подкрепим, това означава какво?! И сега мен ме поставя отново в деликатна ситуация – как ГЕРБ да не подкрепи нашите партньори в парламента? Утре нали от тях ще искаме да ни подкрепят бюджета”. По всичко изглеждаше, че за първи път в рамките на този парламент и четирите групи ще имат обща позиция, но най-изненадващо на сцената се появи генерала от НРС.

         И големият въпрос е защо бе сторено  демонстративното слагане на прът в колелото на управляващите. От една страна нека си припомним, че именно варненеца Гяуров скри досието „Скитник”, в което се разкрива истината за убийството на писателя Георги Марков, после скри досието на сегашния президент Гоце и за награда бе изпратен за посланик в Унгария, а накрая след като бе прогонен от сините в собствения си район използва много хитро Мартин Димитров да бъде наложен силово за водач на пловдивската листа. Момчето има опит в задкулисните игри, досиетата и обслужването на определени съмнителни кръгове.

         В резултат на „деятелността” му президента Първанов може да обяви първата си победа над Герб и подкрепящите я партии. Не бе важно какво е решението  на Коституционния съд, а самото събиране на заветните 160 подписа, защото по недвусмислен начин щеше да се демонстрира единство на десните, относно нефункционирането на една от държавните институции, да се обезсилят напъните на БСП и компания за разделение в десницата и не на последното място да се удари архитекта на „тройната коалиция”. Всичко това не се случи заради избухналата активност на синия генерал от разузнаването и  бивш редник от армията Димо Гяуров. Казано на прост език – момчето спаси Гоце Първанов и БСП от поредния тежък удар, който можеше да им се стовари – дебати в пленарна зала за нарушение на основния закон на страната. Само този акт можеше да бъде използван като могъщ пиар на новата власт. Ако ги нямаше СДС и Димо Гяуров. Пък после иди обяснявай, че част от десните не си играят с БСП? Всъщност с подобни акции и проявления, с подобни лидери като Мартин Димитров и Димо Гяуров СДС ще си върви с големи крачки към окончателното му затриване от политическия пейзаж.



Тагове:   Гоце,


Гласувай:
3



1. анонимен - Върви, върви, върви!
27.11.2009 19:53
И СДС върви, върви, върви уверено към пропастта! На следващите избори с кой ще правят коалиция. Гяуров и Димитров ще съсипят тази "свястна" партия.
цитирай
2. анонимен - Кои има интерес от обезличаването на „десните“ ?
29.11.2009 18:01
Белодрешко храбър каза :
--------------------------------------------------------------------------
СДС мутира ! „Десните“ изчезнаха като политическа сила . Помириха се с присъствието на агенти на Д.С. и в Парламента и в Правителството. „Ръмжаха“ и на агента с ханските имена . „Ръмжаха“ и на агент Гоце . Джавкаха се помежду си , докато заеха топлите кресла в Народното събрание . Забравиха, че обещаваха да внесат ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА . Забравиха и за това, че са избрани за срок, които тече . Защо ли се „разсеиват“ ? Това тактически ход ли е или някои им диктува поведението ? Кои има интерес от обезличаването на „десните“ ? Кои определя какво да се прави ? Нима всички „агенти“ са разкрити ? А няма ли „агенти“, които не фигурират в списъците на Д.С., но принадлежат на неговите структури ? Мисля, че няма да чакаме много дълго, за да научим истината. Поведението на политиците се вижда от всички . Особено поведението на „десните“ политици. Само приемането на ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА може да покаже кои от „избраниците на народа“ деиствително са привърженици на „демократичните промени“ и кои прикрити слуги на мафията на Д.С.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9566593
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930