Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 13:00 - ПАРАВАНКАТА СИ ОСТАНА НА НИВОТО ГОЦЕ, т.е. ЧУЖД СЛУГА
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 14077 Коментари: 24 Гласове:
11

Последна промяна: 13.03.2010 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПЪРВАНОВ СИ ОСТАНА НА НИВОТО  ГОЦЕ, т.е. ЧУЖД СЛУГА

 image


image

image

            Не десет години да  е президент, още толкова да се върти на „Дондуков” 1 изпълняващият длъжността  в момента ще си остане като манталитет, стил, възпитание и действия продукт на Държавна сигурност, на потайното слугуване на господарите си, с една дума - Георги Първанов никога няма да надхвърли в битието си ГОЦЕ – доносникът, който знае, че тайните му другари ще го подпират, ще го черпят с кафенца, ще го обливат с хвалебствено ливанто, ще го отърват от дъсчения клозет, ще му подарят пушка за 50 000 евро, ще го „съветват”, ще му направят партия, ако се наложи, ще го направят енергиен експерт, но ще си остане перфектният озлобен и злопаметен изпълнител на поръчки.

            Дълго се рових в публичния контекст на скандала „Гоце-Дянков”, прегледах няколко пъти записа на предаването и последвалата стенограма и все повече се убеждавах, че има нещо тайно, неназоваемо, непублично, прикрито, нещо, което възбуди Гоце до пароксизъм, за да се впусне в един скандал изтъкан от неистини, но режисиран по традицията на тайните служби.

            Що ми се струва, че две събития провокираха Гоце да тръгне като пернишка крава през калта. На първо място - Дянков бе категоричен, че България няма да налива пари в проекта АЕЦ „Белене”, а ще търси европейски инвеститор, което си е удар срещу любимите руски инвеститори на Гоце. Буквално на другия  ден от Германия долетя новината, че нашето финансово министерство ще получи един диск със сметките на българи в швейцарски банки. По предварителни данни сумите надхвърляли 200 милиона евро.

            Веднага след това последва нелепицата със стенограмата. А акцията на Гоце е лишена от логика, защото е ясно, а и самият Дянков няколко пъти повтори, че цитатът за „президента-милиардер” никога не е излизала от устата му, че е вкаран в някакъв абсурден контекст. Но Гоце и компания  му спретват типичен другарски съд и после публикуват в официалния сайт на институцията стенограмата от разговора. Следва скандал, разбира се. Провокиран от  безподобния мухльо-президент.

            Мухльовецът, който отричаше агентурното си минало, а после изведнъж се възгордя  от черпенето с кафенце и обяви, че „работел за родината”, направо си бил герой от тихия фронт. Гьонсуратът, поднасящ венец на лудия сатрап Тюркменбаши, а после го обслужва цял взвод слуги да отстреля природно защитения козел-архар. А що за мерзавец-егоист трябва да си в деня за национален траур да отидеш на лов в Симитли??! Спомняте ли си изгорелият влак София-Кардам и деветте овъглени трупа? И Гоце с пушката. Прикрит партиен далавераджия, който като шеф на БСП злоупотребява с програмата „Петрол срещу храни”, въпреки резолюцията на ООН за иракското ембарго. А помните ли коленопреклонното писмо до комуниста Милошевич? На същия този Гоце, на който по едно време му приписаха дори прихващане на трипер от малолетна. А застъпничеството му за руските енергийни интереси за мен граничи с национално предателство. Гоце се превърна в типичен търговски представител на една енергийна мафия. Нима не го виждаме? Стана постоянно присъствие на всички ишмедемета на олигарси като Георги Гергов, Валентин Златев или Петър Манджуков, някои от тях награди с ордени с ленти и мечове. Упорито отказва да отговори дали е близък с Маргините и Маджо. С последният бандит май си говорил в президентството. А дали е водена  стенограма?

            Ако има останали истински антикомунисти в страната би трябвало да спретнат на Седефчов от Сирищник една кампания за гнусливо презрение. Да си спомняте, че в кампанията си той се кълнеше, че „ще бъде социален президент”, а стана баща на тройната коалиция  с мандата на неговите приятели от ДПС? Нали уж трябва да изпълнява някакъв обществен договор? Тук няма място за обяснения за излишната „война между институциите”, ако не се сещате този възпитаник на ДС отдава я започна. Гейтът  със стенограмата е само поредното доказателство за изумителната доносническа наглост на  Гоце.

            Всъщност този продукт на циганско-граовското виждане за политиката, олицетворява патологиите на ортодоксалния комунист и типичните зависимости на елементарния доносник и се питам дали не наруши Конституцията още когато отричаше подвизите си в ДС. С публикуването на стенограмата от конфиденциалния разговор с Дянков, според мен, бяха нарушени няколко текста на основния закон: например  чл. 32, ал. 2 за неприкосновеността  на личния живот; чл. 39 за правото на изразяване и разпространение на мнение; чл. 40 за свобода на медиите и чл. 41 за свободата за разпространение на информация. Справете се със стенограмата и събитията около публикуването и`, за да се убедите в невероятната наглост на Гоце. Недопустим за президент език и речников запас, язвителен и настъпателен маниер към министър, който е отишъл с добри намерения на негова територия, дребнавост за минали събития, мнителност и отмъстителност, брутално отношение към събеседника /светкавичното публикуване на разговора/, натрапчиво говорене за пари, заплахи, закани и надменен тон.  Не ви ли е срам, че този човек ни е президент?! За Гоце Седефчов става дума, без извинение.

            И още повече ми се натрапва съмнението, че Гоце предизвика скандала 1. Заради отказа на Дянков да съфинансира  строителството на централата до Белене и 2. Зададе се постепенно огласяване на тайни сметки на олигарсите в чужди банки. Така ми се струва, без никакво извинение.

            Иначе в стенограмата пише, че казал президента ни -  „Аз държа на доброто си име”, но е пропуснал да уточни за кое име става дума, защото при него  възродителния процес още тече, т.е. за Седефчов или за Гоце  иде реч ?!? Много е важно да се уточни.

           

 image

 

 






Гласувай:
13


Вълнообразно


1. анонимен - Глътнаха си езиците
08.03.2010 15:52
Браво, Ицо! така трябваше да говори някой от парламентарната трибуна. Но, както виждаш, всичко живо си глътна езика. Даже в интернет няма коментари. Дори болните от червенка (мозъчно заболяване по свинете) не са събрали дъх за да почнат да те ругаят. Но тях ги остави. Те ще се разлаят. Тъжно е, че ги няма "демократите".
Бачо ти Кольо.
цитирай
2. prebroitel - Очаква ше се някъква атака.
08.03.2010 16:41
Предполагаше се че Гоце и Бойко Борисов си имат дослука заради АЕЦ-Белене.Дянков разби дослуката.Остава Бойко или да клекне заради Белене или да разбие проекта .От това по голям импийчман за Гоце няма да има,а иначе се очакваше атака,само че може да излезе приказка с неочакван край.
цитирай
3. haralanov - Казват...
08.03.2010 19:24
Казват,Гоце готвел партийка да си прави.Чувствал необходимост да бъде фактор в политическия живот на България(зер,той и Ахмед Доган е ,,незаобиколим фактор,,).Едно нещо обаче ще подхлъзне Гоце.Самочувствието му,че някой има нужда от него.Нямам нищо против да остане в политиката.Така само ще пусне кръвчица от неговата си партия.Лично бих го освиркал,стига да го срещна.Просташко е но нима той не е простак и мерзавец..?
цитирай
4. анонимен - niakoi ot dale4e
09.03.2010 00:47
Mnogo mi haresa kvo si napisal,ne jiveia v BG ot 10god no vseki den 4eta novinite ,ujasno se vazmutih ot tazi istoria i ot naglosta na prezidenta ni!Jalko,4e takiva hora ni upravliavat i zaradi tiah se skitame po 4ujdi zemi!
цитирай
5. анонимен - Наглост! Наглост ли е президентът ...
09.03.2010 02:02
Наглост! Наглост ли е президентът ни да пожелае опровергаването на нелепо твърдение, което накърнява авторитета му, или е наглост някакъв 100% високообразован и преуспял ИСТИНСКИ АНТИКОМУНИСТ да нарича президента мухльо, озлобен и злопаметен? Защото това наистина е злобно и определено не касаеше само поредното невероятно представяне на тази обаятелна личност, която за огромно съйаление се случи и да е министър, Дянков, което пък от своя страна мяза малко и на злопаметност. Остана само да видим дали си и мухльо. Мисля, че е така, не знам защо, просто имам такова усещане :) Значи изводът от целия тоя блог е, че ти си малък озлобен и злопаметен МУХЛЬО, който вече няма как да си избива комплексите и затова плуе президента на Република България!!! Ама то ти трябва да станеш президент!!! Така поне ако пак ми се наложи да те наричам МУХЬО, повече хора ще разберат, а пък и повече ще ти обърнат внимание... Може би дори ще ти лепнат етикет ДС, с която явно си доста запознат, и ще се изпълни детската ти мечта, за която не ти е стигнал акъла навремето :) Дано прекараш приятно, четейки моя пост! Много хубав се получи :)
цитирай
6. анонимен - Като допълнение на предишния ми ...
09.03.2010 02:06
Като допълнение на предишния ми пост:
1) Аз също живея "по чужди земи", но с идеята да науча нещо, което би помогнало на собствената ми родина и 2) МУХЛЬО се отнася6е за всички, които са получили малък душевен оргазъм плуейки по една доста значима институция, а именно ПРЕЗИДЕНТ, това включва и многоувайаемия министър Дянков
цитирай
7. анонимен - Последните две мнения са
09.03.2010 07:49
смайващи по своята липса на възпитание, елементарно желание да се вникне в проблема и желанието винаги да оставаш анонимен. Жалко работа сме това българите - ебати голямата интитуция , начело на която е един циганин /Седефчов/, доносник /Гоце/ и наглец /ловуването в ден за траур/.
цитирай
8. анонимен - toross
09.03.2010 08:32
омръзнало им е на хората от такива левашки изказвания , на мен също и за това ще бъда циничен "Кого защитивиш toross, ти даже и български ник не си си сложил а си тръгнал да говориш за България и нейните дължавни мъже ...и какво като пишеш в червено ...просто си една издънка коята даже и не би трябвало да и отговарям тук...първо се огледайте всички които така сте се хванали за Дянков да го пазите с този чл32 ил който и да е там
...Простаци сте вие ако си мислите че народа вече не знае за какво иде реч ,че народа на знае и не е чувал зо Протокола ,който се спазва при срещите на държавни люде...ако не знаете да ви кажа всеки акт и всяка среща свързани с държавна и публична дейност се записва и с цел да стане достояние на народа!!!
Смешник се ти toross смешен смешник даже не си заслужава и да правя някакви корекции към този текс от "уважение" към теб пази боже България от такива като теб!!! ОМРЪЗНАХТЕ на народаааа!!!!Малоумници
цитирай
9. анонимен - toross
09.03.2010 08:37
и уточнение лично към toross!!!!!
не защитавам Президента на Р.България!!!!
Защитавам държавността в България ,атакива като теб просто си заслужава да му кажев в лицето "е.............м.............а", малоумници!!!!!
цитирай
10. анонимен - да подкрепиш гоце, значи стоиш долу ...
09.03.2010 08:42
да подкрепиш гоце,значи стоиш долу ниско под него с простащината си ,наглостта си ,доносничеството което е в кръвта ви.за какви поколения говори гоце.та те ще бъдат винаги под прицела на народани.та те са отрочета на един доносник,лицемер.
цитирай
11. анонимен - много ми хареса статията и ще се р...
09.03.2010 08:45
много ми хареса статията и ще се радвам ако хората я четат .защото това е истината,разбира се 50% от истината за гоце.другите 50%се страхуват да ги побликуват защото дългата ръка на комуниста ще ги стигне.това е гоце............
цитирай
12. анонимен - каквото и да кажете по адрес на хо...
09.03.2010 08:50
каквото и да кажете по адрес на хората които пишат против гоце ,няма да ви повярва никои.толкова сте смешни,гадни ,злобни и с всяка дума искате да хапете,но уви.по кротко гоце достатъчно направи сам за себе си........ха...ха...ха.......
цитирай
13. анонимен - за анонимен
09.03.2010 08:56
Ей анонимен и ти ли си циганин и доносник, та защитаваш този подлец Гоце?Разлрий се бе тъпак!
цитирай
14. анонимен - Интересно. Пишеш, че си чел стен...
09.03.2010 08:56
Интересно.Пишеш ,че си чел стенограмата.Съмнявам се защото там ясно се вижда какво казва Президента" Всички бивши и настоящи министри и президенти на скенера-имоти, сметки, банки, заводи за последните 20 год"И от това ти вадиш заключение ,че Президента го е страх от отваряне на някакви тайни сметки и дискове.А колкото за този прословут диск от Швейцария казаха ,че няма да дават потвърждения за информация ,която е открадната,какъвто е диска.Т.е. може да има не един а 20 диска,но без потвърждение от банката ,че това е така няма дело няма съд .
цитирай
15. анонимен - Браво
09.03.2010 09:01
БРАВО !
цитирай
16. анонимен - отговор
09.03.2010 09:55
анонимен написа:
Наглост! Наглост ли е президентът ни да пожелае опровергаването на нелепо твърдение, което накърнява авторитета му, или е наглост някакъв 100% високообразован и преуспял ИСТИНСКИ АНТИКОМУНИСТ да нарича президента мухльо, озлобен и злопаметен? Защото това наистина е злобно и определено не касаеше само поредното невероятно представяне на тази обаятелна личност, която за огромно съйаление се случи и да е министър, Дянков, което пък от своя страна мяза малко и на злопаметност. Остана само да видим дали си и мухльо. Мисля, че е така, не знам защо, просто имам такова усещане :) Значи изводът от целия тоя блог е, че ти си малък озлобен и злопаметен МУХЛЬО, който вече няма как да си избива комплексите и затова плуе президента на Република България!!! Ама то ти трябва да станеш президент!!! Така поне ако пак ми се наложи да те наричам МУХЬО, повече хора ще разберат, а пък и повече ще ти обърнат внимание... Може би дори ще ти лепнат етикет ДС, с която явно си доста запознат, и ще се изпълни детската ти мечта, за която не ти е стигнал акъла навремето :) Дано прекараш приятно, четейки моя пост! Много хубав се получи :)

ти си същия като първанов с дървенотоалетен манталитет от пернишко село
цитирай
17. анонимен - Баце - виден "гражданя" и "илекторат"
09.03.2010 10:01
Пиша в качеството си на редови "гражданя" и "илекторат", които се интересува повече от злободневното ежедневие, отколкото от житията на новобългарските светци.

Не твърдя, че съм наясно с детайлите по последната "уйдурма", както и с подробности от протокола на висшата администрация, но като една любознателна персона си задавам душеморния "куесчън" - Дали в градинката на Президента всичко е "цветя и рози" или по стар български обичай градинарят си го кара през просото, както и когато му изнася?
Един негов духовен и... партиен наставник - Тато, бе въвел доктрината на "некои саображения". Но при Тато обгрижването на пролетариата бе на висота, недостижима за неговите следовници, с едно изключение - за личните местоимения в 1 лице!
И за да доизясня въпроса си, бих добавил: Дали срещите и разговорите на Президента с видните спонсори и спомосъществуватели на институцията и Партията (му!) също така достолепно са водени и съхранени за поколенията? Или ...
цитирай
18. анонимен - Post #5 & 6
09.03.2010 10:26
Kopelence da si izgniesh w tam kydeto si. Nete li beshe malko sram da go napishesh towa. Prezident - njama nuzhda ot tazi institucija w BG i takiwa dupelizci kato teb gledajki ot wyn s prezrenie. Ako si hodil na uchilishte njakoga trjabwalo e da razberesh neshto wazhno - istoriata e prostitutkata na naukite - wseki si ja ebawa kakto mu e udobno. I towa wsichko w unison s twoja wyzluben Pernishki smotanjak - kurwata na prehoda. Toj weche se e unizhil njama nuzhda da go unizhawa Djankov ili kojto i da bilo drug. PARAVANOW e politicheski inwalid i skoro shte e i politicheski trup! Amin!
цитирай
19. boristodorov56 - Кога Гоце ще отговори на М. Димитров?
09.03.2010 11:16
Уважаеми г-н Президент,

Във връзка със създадената вече от Вас традиция да публикувате на сайта на президентството стенограмите от разговорите, които в качеството си на държавен глава провеждате с представителите на различни български и чуждестранни институции, Ви призоваваме да направите публично достояние стенограмите от разговорите Ви с председателя на Управителния съвет на „Газпром" Алексей Милер, проведени на 16 февруари 2010 г., както и от разговорите за енергетиката, проведени от Вас в Москва през февруари 2009 г.

Желанието ни е продиктувано от засилилата се активност на Русия за построяването на АЕЦ „Белене", категоричната позиция на БСП, към която принадлежите, че втората атомна електроцентрала трябва да бъде изградена и недвусмислените експертни мнения, че реализацията на този проект е в разрез с икономическите интереси на България и ще обремени с необосновани разходи и загуби държавата ни за години напред.

Призоваваме Ви също така да публикувате на сайта на президентството и стенограмите от преговорите по съставянето на правителството на тройната коалиция БСП, НДСВ и ДПС с мандата на последната от изброените партии. Смятаме, че този документ е изключително важен за бъдещите поколения граждани и историци, които трябва да имат автентична престава за събитията, определили съдбата на България през този период на нашата съвременост.

Надяваме се, че като историк осъзнавате колко важни са тези документи за обективния подход към науката, за която дълги години сте работили. Вашите млади колеги, пък и всички българи ще оценят по достойнство подхода ви на прозрачност към процесите в най-новата история на България.

С уважение: Мартин Димитров, Председател на СДС

цитирай
20. анонимен - ЗА ПРЕЗИДЕНСТВОТО и президента
09.03.2010 12:33
БРАВО !!!!!!!!!! От заглавието до последното изречени , всичко е много добре казано!!! А за решението текста да е в червено - просто 10 !!! Аз съм българин без политическа принадлежност и затова считам , че институция като Президенството ,трябва да бъде кристално чиста ,прозрачна и да защитава интересите на Републиката т,е Президентът трябва да е морално чиста личност , марално отговорна към нацията личност ...... А ,я вижте в какво се е превърнало Президенството! В момента е най - малко чисто и морално !
Кой морален човек ще раздаде пенсионните фондове и ще обрече на мизерия две -три пооколения българи / 90- те год/? , кой морален човек ще толерира шайка народни обирджии / олигарсите / ?, кой морален човек ,ще даде властта на турци / тройната коалиция/ и ще държи зад гърба си ЛЕВСКИ и БОТЕВ ? Този комунист гоце опоручи институцията Президенство , а що се отнася до чистото име получено от баща му , ами той го е унищожил , когато е решил да стане гоце ...тъжно е , че име се предава на деца , внуци , а какво ще остане от името му , когато историята се произнесе ?!! То Човек живее за едното име ..... в този ред на мисли ,смятам , че за негово и наше добро е да си ходи ,но понеже за това се изисква мъжество и достойнство ,а той ги няма - затова , моля да политиците да помогнт с импийчмънт ............спомнете си за мъжеството и достойнството на един истински Българин - Николай Добрев ,гн Президент ! И той беше комунист ,но от онези другите , за които народ и Родина имаха значение!
цитирай
21. zaw12929 - Поздравления за постинга!
10.03.2010 18:45
и за грижата към президента на България. Страхотен сте, щом сте уверен
цитирай
22. анонимен - ББ
11.03.2010 16:24
То бойко и това ниво не може да достигне. Кога лище фалирате?? Дянков знае. Успех
цитирай
23. анонимен - като
11.03.2010 16:27
Като ви гледам писанията, ВКЛЮЧИТЕЛНО статията, то вие сте живото доказателство на приказката "Прост народ слаба държава". Не виждате ли, че по-малоумно правителство няма. Заслужавате си мизерията. Лижете задниците на ПП ГЕРБ и си тънете в тинята и посредствеността!
цитирай
24. анонимен - до като
02.05.2010 14:32
Безмозъчно мекотело , смърдиш ми на комунистическо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523451
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031