Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 15:56 - ДЬОНМЕТО ЩЕ РАЗРЕШИ КОНФЛИКТА ИЗРАЕЛ - ТУРЦИЯ
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 8635 Коментари: 9 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

Дьонмето ще разреши конфликта Израел – Турция

         Отдавна е ноторно известно, че на държавата Израел не и` пука от „международни” организации, съвети за сигурност и „хуманитарни” акции. Завчера решили да се позабавляват и нападнали кораби с хуманитарни помощи,  за разнообразие пушнали няколко пасажери /според евреите 9 са убитите, според неправителствени организации  са 19/ и накрая проводили в затвор пътниците, включително и двама български журналисти.  Сега  чакаме да бъдат „експулсирани”, сякаш са международни престъпници, най-малкото последователи на средноазиатските халифи. Взели им и камерата, защото и тя участвала в заговора.

         Най-парадоксалното е, че абордажа става в неутрални води, което по всички правила на международното морско право е пиратски акт. И се питам – с какво израелските бойци се отличават от сомалийските пирати?! Ония дъвчейки някаква наркотична трева също обясняват, че отвличат, защото предпазвали района от бракониери, замърсители и лоши елементи. Израелците към това обяснение подхвърлят за Ал Кайда и Хамас. То и турците да ги питаш защо трябва около хиляда чалмалии да придружават хуманитарната помощ за палестинците и няма да ти отговорят логично. Ще предъвкват нещо за Червения полумесец или за ислямското единство и братята палестинци. Нито едните, нито другите са за вярване, според мен. Може Гоце да  командирова Елена Йончева и да приложи опита си със сомалийците.

         И този път българите не пропуснахме да сме малко по-така. Най-напред външният ни министър Николай Младенов омота нещо за „международната обстановка и порицанието”, но какво ли да очакваме от един от малкото самоосветили се масони, който пропуснал родната казарма, но отбил военния си дълг в израелската армия. Днес пък Янето и партията му РЗС поискаха Народното събрание да се произнесе с официална декларация че „България застава на страната на Израел, защото еврейската държава  имала право да се защитава от терористични организации”, ама защо да става по пиратски начин тази „защита” не достига до ума на Яне и сие.  И това не бива да ни учудва, нали веселата компания на Янето и Мара Мисса-Капон поканиха по изборите за консултант бившия ръководител на Мосад ген. Дани Ятом. По националната телевизия Самуел Ардити пък бе съвсем ясен: „Твърденията за хуманитарна мисия са лъжа, глупости на търкалета”.

         Този път сякаш „световната общественост” реагира еднозначно на нападението на конвоя от шест кораба с повече от 10 000 тона хуманитарна помощ, наречен гръмко „Флотилия на свободата”. Турският президент Ердоан нарече случилото се „кърваво клане”, а Съвета за сигурност на ООН осъди остро абордажа. Някак си отново се осъзна, че освен икономическата криза има и други остри конфликти, които няма никакъв шанс скоро да бъдат потушени и един от тях е „Ивицата Газа”. Той не е спрял от 1967 г., когато е окупирана от Израел и където на 250 кв. км. живеят 1.5 милиона палестинци в крайна мизерия и бедност. На тази територия се роди и движението „Хамас”, чийто лидери не крият връзките си с ислямски терористични мрежи. В тази ситуация и Мосад, и Хамас въобще не ги интересува какво ще каже „световното обществено мнение”, ама въобще не ги интересува. Там всичко е въпрос на оръжие, религия и пари, преди всичко пари! Хамас са отговорни пред някакви си ислямски пророци, а Мосад нямат никакъв навик да се отчитат на собственото си правителство, та камо ли на някакви чужденци.

         По стечение на обстоятелствата Турция попадна в този конвой и сега логично протестират, защото все пак са избити техни сънародници, които нападнали въоръжените командоси с … брадви и железни пръти. В Турция се правят митинги, развяват знамена и се призовава дори за война. Вади се и проблемът с кюрдите. Сигурно са забранили и сапунките по телевизията, защото пречат на протестите. Израел не остава по-назад – изтегля дипломатите си, заканва се и на следващия кораб и леко разхлабва режима в Газа. Светът тръпне и вълнуващо следи развоя. Малко зрелища не са излишни.

         Според мен от този псевдо-конфликт всяка от страните ще излезе с  това, което иска. Доволна и щастлива. Защото се пренебрегва влиянието на могъщата кабалистичната секта ДЬОНМЕ, която изповяда криптоюдаизъм и след времето на Ататюрк управлява Турция. Основаната в Солун през 17 век секта е на юдеи, които външно/формално/ приемат исляма, но остават „обърнати”, „светски” или ренегати, последователи на Якоб Кваридо/основател/ и пророка Шабатай Цви. В средата на 19 век двете течения на дьонмето /солунски и измирски или каракашлари и капанджилари/ вече са изцяло превзели военното ръководство на османската армия / виден техен представител е например Соломон-Сюлейман паша/, а след младотурската революция и политическата власт е изцяло в техни ръце. И досега в Турция една от най-многобройните етнически общности е еврейската, а генералитетът е изцяло от последователи на дьонмето. Разбира се, няма да останат безучастни и в този конфликт, преди всичко на дипломатическия фронт. Позицията на САЩ е точно в този стил на „разбирателство” – „приятели сме и с Турция, и с Израел”. И понеже в ислямския свят/а, че Турция е ислямска държава не се съмнявайте/ всичко е пазарлък, Турция ще бъде щедро компенсирана, ама много щедро. Например с 2 – 3 милиарда долара. Докато не се постигне „цената” площадите и Ердоан ще искат мъст и възмездие, а дипломацията ще преговаря за степента на обезщетенията. „Цената” разбира се, няма да бъде платена от Израел, а най-вероятно от САЩ или още по-вероятно от „солидарната международна общност”. Реципрочно и Ислямска конференция, Египет или Кувейт ще добавят „хуманитарна помощ” за палестинците в Ивицата Газа, до следващия път, когато израелските командоси ще провидят нова заплаха и треснат отново помощта, барабар с конвоя. Няма да се учудя, ако някой български министър ни призове да подпомогнем с есемеси „страдащият палестински народ”, Гарелов осинови още едно палестинче, а Соломон Паси, Янето и Мара Мисса-Капон заминат на „работно посещение” по ханаанската земя да скрепят българо-израелската дружба за следващите избори. /Нали се спомняте, че имаше един български идиот-премиер Ф.Д., който се възкачи на Голанските възвишения и държа реч !!!/. За сметка на паричните компенсации към Турция, Израел ще поиска от НАТО и Съвета за сигурност право да се защитава, според обстановката в Залива.  Те и без това не спазват многобройните резолюции и конвенции, а сега ще си ги „извоюват”, по-точно спазарят.

         С една дума Турция ще преглътне жертвите и обидата срещу сериозни парични компенсации, а Израел ще преживее „възмущението на демократичната общност” срещу извънредното право да прави каквото си иска по преценка на Мосад или Дани Ятом. Иначе явно ще обещаят да не правят така повече… Скоростта на тази развръзка ще зависи от размера на компенсациите.

И за този резултат можете да сте сигурни, драги читатели, че вече са се разтърчали едни хора с бели престилки, отвес и пергел, могъщи последователи на солунските дьонмета, които танцуват и при Мохамед, и при Мойсей.

 image
image




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. zahariada - Най-смешното....
02.06.2010 18:41
...ако въобще е смешно, че сега депортират арстуваните пътници от корабите. БГ журналистите не си направиха труда, да обяснят какво е депортиране. Израел ги арестува в международни води, води ги в държавата си, проверява ги и след това ги депортира. Пълен абсурд. Депортира се някой, който живее или пребивава там. Пълни глупости за тъпаци. Поздрав!
цитирай
2. анонимен - Интересен поглед -
02.06.2010 19:17
и много вероятен за ставащото там. Но наистина еврите прекалиха отвсякъде.
цитирай
3. анонимен - Странно е, че всички се пързалят по повърхността
02.06.2010 20:47
Странно е, че всички коментатори - а те са неизброими - се пързалят по повърхността на ефектната медийно новина. Някаква си флотилия (доста внушителна в същност) с гръмко название кара "хуманитарни помощи" за район, в който няма хуманитарна криза, а авантюристични военни сили атрактивно ги нападат и почва голяма патъклама, в която за съжаление има и човешки жертви. Няма заначение дали са 9 или 19 - това са убити хора. Медийната торта е добре украсена и с острата реакция на Турция, която до сега не изглеждаше много ентусиазирана на тема ислямска солидарност и антисемитизъм. Но никой не си задава въпроса, ама защо Турция, известна с предпазливото си международна поведение изведнаж се лови така яко на това мътно хоро? Не се ли досеща някой, че тънката турска дипломация отправя деликатен ( и може би не толкова деликатен) намек към противниците на приемането й в ЕС - демек ако не ни щете в ЕС, ние можем да се присъединим към войнстващите ислямисти. Ето това би трябвяло да се обмисля, а не да се упражняваме в празднаславия за това кой е прав и кой крив - ислямските "хуманитаристи" или израелските силоваци.
цитирай
4. lado - Странно е, че всички коментатори - а ...
02.06.2010 21:33
анонимен написа:
Странно е, че всички коментатори - а те са неизброими - се пързалят по повърхността на ефектната медийно новина. Някаква си флотилия (доста внушителна в същност) с гръмко название кара "хуманитарни помощи" за район, в който няма хуманитарна криза, а авантюристични военни сили атрактивно ги нападат и почва голяма патъклама, в която за съжаление има и човешки жертви. Няма заначение дали са 9 или 19 - това са убити хора. Медийната торта е добре украсена и с острата реакция на Турция, която до сега не изглеждаше много ентусиазирана на тема ислямска солидарност и антисемитизъм. Но никой не си задава въпроса, ама защо Турция, известна с предпазливото си международна поведение изведнаж се лови така яко на това мътно хоро? Не се ли досеща някой, че тънката турска дипломация отправя деликатен ( и може би не толкова деликатен) намек към противниците на приемането й в ЕС - демек ако не ни щете в ЕС, ние можем да се присъединим към войнстващите ислямисти. Ето това би трябвяло да се обмисля, а не да се упражняваме в празднаславия за това кой е прав и кой крив - ислямските "хуманитаристи" или израелските силоваци.

Присъединявам се! Много ми е съмнително участието на Турция, но ще се види защо след време. Има по дълбоки пластове.Засега не са ми ясни мотивите ,на да доживеем да видим.
Чудна статия ! Поздрави, Христо!
цитирай
5. анонимен - Благой
03.06.2010 00:41
Ице, както винаги си убийствено точен. Ех приятелю, то Мара-Мисса по време на изборите за парламент имаше лична охрана от Мосад, защото нагази където не трябва - а за Янето какво да говорим!
Бъди здрав и ми пиши,
поздрави Благой.
цитирай
6. анонимен - Газа- резерват за палестински заложници
03.06.2010 06:38
Нелепо е да се твърди, че в Газа няма хуманитарна криза...Има, има и то каква!
Имам приятели в Газа, които на живо по Скайп са ми показвали как живеят без външна стена на жилището си...децата на палестинците растат между свистене на куршуми, бомби и разрушени сгради...вместо играчки с камъни в ръце...жертви и на евреи, и на ислямски фундаменталисти, политико- икономически играчи...а хората искат просто да живеят нормално.
цитирай
7. boristodorov56 - Бащицата -
03.06.2010 10:27
Мустафа Кемал - Аз съм евреин!
цитирай
8. krotalka - Христо,
03.06.2010 11:46
всеки си плете кошницата, като може.
Ние сме само наблюдатели...
цитирай
9. анонимен - Добър материал. Само искам да по...
02.07.2010 16:41
Добър материал.
Само искам да подхвърля нещо за размисъл. В статията се говори за плашилото Хамас. Оттук-оттам.. дочувам, че Хамас е дело на Моссад.
ПРОБЛЕМ-РЕАКЦИЯ-РЕШЕНИЕ.
Тези, които са по-навътре... се сещат...

Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541904
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031