Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 18:11 - БОЙКО И ГОЦЕ - МАЗНИ БОРБИ ИЛИ ПАДАНЕ ЗА ДУЗПА...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 7167 Коментари: 8 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Бойко и Гоцемазни борби или падане за дузпа…

 

         Тази сутрин отново угодиха на народа и едновременно по БТВ и Нова ни показаха всенародните любимци – излъскани, соанирани, и „загрижени” за бляскавото бъдеще на българина.  Гоце Седефчов Първанов започна своята предизборна кампания и повече от час ни обливаше със захаросани обещания и „негови инициативи” за неясно гражданско движение, та по едно време  очаквах  от алаброса му да потече сладък сироп. Водещата Ани Цолова, барната с очилца без диоптър, преливаше от щастие и в унес слушаше безсмислените каканижения на „държавния глава”. По Нова телевизия, верен на футболното си хоби Бойко Борисов говори точно 45 мин.  Видимо спокоен и пренебрежително небрежен към заиграването на Гоце с „енергийните” проекти.

         Гоце предложи референдум за „Белене” и промени в икономическия екип на премиера, увеличаване на приходите, но щял да подпише актуализацията на бюджета. Борисов се съгласи с референдума и обеща да подсили екипа си, имайки предвид мега-министерството на Трайков, защото се уморявал. Трайков, не той, разбира се. Защото Бойко не се уморява, както и Гоце Сирищника.

         Превключвайки останах  с впечатлението, че двамата са в едно студио, че едного  подава топката на другия, а той  вече е готов с отговора си… Нещо не ми се връзваше в „диалога” между двамата. Очаквах, че пак ще се закачат за прословутите „енергийни проекти”. Нищо подобно не се случи. Гоце Първанов повтори идеята си за референдум за АЕЦ, а по неясен път Борисов мигом се съгласи с него, но „искал да знае цената на проекта и да се убеди в икономическата логика”, което предизвиква най-малко три простички въпроса. Първият е, ако Гоце е ляв президент откога българските левичари така яростно защитават ядрената енергетика и леви ли са родните леви? Вторият стряскащ въпрос е: докога ще чакаме някой да светне премиера Борисов колко аджеба е реалната цена на АЕЦ „Белене” и няма ли опасност да изтече мандата на правителството без да разбере шефа му икономически изгоден ли е? Третият е: не играят ли в един отбор Гоце и Бойко в крайна сметка? С по-далечна цел. Не си ли подърпват кюспетите президент и премиер само за пред публиката?/Кюспети са типичните кожени панталони до коляното, с които се обличат пехливаните за мазни борби. А Гоце е президент и заради читаците на Доган, нали?/.

         Е, имаше  леки, игриви и детински закачки, разбира се. Гоце Седефчов атакува: „Иван Костов загърби „Син поток”, това правителство може да загуби и „Южен поток”, и АЕЦ „Белене”, а Бойко от тъча контрира: „Нека президентът да извади 7 милиарда и да ги даде, аз няма да го направя. Нека Първанов да каже за голям шлем в Бургас, а Белене е доведен дотам, че в момента има един гьол, който струва 800 милиона.” И общо-взето с енергийните проекти се изчерпа темата. Поради вродената си простотия от пернишкото Сирищник Гоце сам се вкара в киреча: „При сформирането на тройната коалиция Станишев първо на мен предложи да стана министър-председател” и само след два часа Дмитриевич  не устоя и контрира: „Нямам спомен да съм предлагал на Първанов да стане премиер. През април 2005 г., на конгреса на партията казах, че аз поемам отговорността да съм министър-председател. Друг вариант не си спомням и не съм обсъждал.” Сега пък излезе, че президента ни Гоце отново лъже и го уличава партийния му другар. Егати гражданския проект.

         Да, но пак се опита да играе ролята на герой доносника със звучния псевдоним Гоце: „Със сигурност бих бил съпричастен към един граждански проект, който да отстоява активна гражданска политика и в който експертното да е водещо”. При това признание водещата Ани Цолова вече гледаше на бъдещето не толкова тревожно, защото получи от първа ръка потвърждение, че няма да се раздели със захаросания перчем. В същото време премълча за връзките си с Алексей Петров и цялата олигархична пасмина около себе си – още се чудя как Цолова с очилцата му зададе въпроса, но не посмя да го повтори …

 Така и си продължи задочния  диалог в изненадващо съгласие. По едно време си помислих, че двамцата са сключили неявен пакт за лятно примирие – да минат мачовете, да се позабравят жегите, да се увеличат без конфликти цените, да пренаредим войничетата и да посрещнем бодри есента.  Сега да извъртим едни мазни борби за публиката.

Ако Борисов си мисли, че може да разчита на някакъв миролюбив толеранс от страна на Гоце горчиво се лъже – никога не трябва да забравя, че си има работа с ортодоксален комунист, а убежденията  и действията му са подсилени от произхода – граовско-цигански антропологичен ген, който включва целия арсенал от удари под кръста и отмъстителност. С вроденото си простодушие Бойко нищо чудно да си мисли, че е умилостивил Гоце като правителството му даде зелена улица на … Пернишкия университет – отколешна, абсурдна и налудна идея на самия президент.

Омръзна ми да гледам селския алаброс и възторжената Цолова и превключих на Нова телевизия, където задочния диалог коментираше Петьо Блъсков и направи най-неочаквано съвсем точна характеристика на героя от Сирищник. Изкушавам се да го цитирам почти буквално: Първанов започна предизборната си кампания. Това е новината. Първанов прави кампания, а Борисов говореше за срещите си с европейските политици. А е знайно, че комунистите са майстори на конспирацията. Та, това представление по двете телевизии бе комунистическа конспирация. Първанов си е тежък комунист има излъчване на партиен секретар, един такъв шекер, шекер човек; една такава любов към народа се стича от лицето му! Ролята му е деструктивна за държавата. Непрекъснато говори за някакви проблеми на правителството, на парламента. А той какво е направил конструктивно в този живот. Нищо. Стана президент благодарение на една конспирация: в тройката за изборите влезе Бонев, който в момента е пръв помощник на помагача на комунистите в Пловдив /Гергов/; той извади компромати за Стоянов, Стоянов за Бонев и се получи анихелация на гласовете между двамата и Първанов стана президент, благодарение на конспирацията. Пръв приятел на Бонев бе Емил Кюлев, а самият Кюлев бе приближен на Първанов – един случайно появил се човек в политиката и продължава  досега да се пречка там. Автентичната политика трябва да излезе от битовизма…”

Ами колкото и да не искам, не мога да не се съглася с всяка дума, изречена от Блъсков в студиото на Нова телевизия, просто е убийствено прав. Замириса ми на падане за дузпа след като чух коментара. И тази дузпа ще я бие Гоце от Сирищник, а на вратата ще е Бойко.

Та не е лошо Борисов като сключва летни примирия да има предвид с какъв човек си има работа. Може да гледа и по-далеч, но не си е направил сметката. Досега винаги е имало договорка сред политиците да не се закачат предшествениците: Костов не пипна никой от екипа на Жан Виденов, Симеон, кадет Рилски не пипна никой от хората на Костов, Станишев не посмя с пръст да докосне някой царски човек, Борисов засега уж бори безобразията на тройната коалиция… Дали някой не му е внушил, че Гоце е в състояние да го замени на премиерския пост и да си прави сметка за след три години? Или  пък Борисов не си подготвя пистата за бягство към президентския кабинет? И в двата случая  сметките на Бойко ще излязат криви, защото никой, никога и никъде не е прокопсал дори само за миг, ако си помисли, че с комунисти може да се договаряш и да разчиташ на елементарна човешка съпричастност. А Гоце е зловещ, тежък комунист, обременен от етнотипа на комплексирания доносник.

 image

image



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. анонимен - Здравей, toross
19.06.2010 10:05
Повечето анализатори пропускат нещо важно. Това е тежестта на гласовете на младоците./ Не ги обиждам, напротив!/. Точно те са тези, които свалиха червените и качиха ГЕРБ. Още, когато полицията преби младоците пред парламента, казах и се хванах на бас, че ще загубят с много. Това беше деня, когато чашата преля. Знаеш ли, всички младежи са с "леви" убеждения.Искат ред, справедливост и спокойствие. Това не могат да очакват от никакъв "ляв" проект, от страна на БСП средите. Това, че БСП вие, че са "лява" партия е за пред бабите и дядовците. Ние и младоците не им вярваме. Ако ГЕРБ се извърти в посока БСП, не го очаква нищо добро. Но нищо добро не очаква БСП, Гоце, Дончева и НДСВ.
цитирай
2. toross - Здравейте katana ,
19.06.2010 11:55
Наистина не бях се замислял от гледната точка на новите млади /защото през 1990 г. и ние бяхме млади/ - симптоматично е написаното от вас: жаждата за справедливост и непоносимостта към лъжата. Има надежта в този случай, но , според мен, едва за следващото поколение от 20- годишните. Едва тогава , може би, ще се забравят сторените пакости и престъпления срещу българите от комунистите. И тогава може и да има нормална лява партия... Поздрави.
цитирай
3. анонимен - Вярно е! Младите хора сме отвратени ...
19.06.2010 12:16
Вярно е! Младите хора сме отвратени от капитализма, както младите са били отвратени от комунизма през 80те години.България ще тръгне напред, когато власта се вземе от младите, извинявам се на всички над 40 години, но вие сте расли в комунизма и прехода, вашите съзнание е обременено.Докато сега младите обикалят света, попиват, имат съвсем други възгледи. Има сблъсък на поколенията, има неразбиране. Моите родители са свесни и умни хора, но много неща не ги разбираме по еднакъв начин. Когато това поколение - Първанов и Борисов си отиде и следващите след тях, България ще се оправи.Това ще обиди някой по възрастни, но нека остъпят вече достатъчно поколението родени през 50те и 60 те управлява България, не се справиха!
цитирай
4. pontis - толкова верни наблюдения и анализ, че трудно може нещо да добавя..
19.06.2010 12:33
отвратително гадно, наистина....
цитирай
5. анонимен - Наистина не бях се замислял от гл...
19.06.2010 13:50
toross написа:
Наистина не бях се замислял от гледната точка на новите млади /защото през 1990 г. и ние бяхме млади/ - симптоматично е написаното от вас: жаждата за справедливост и непоносимостта към лъжата. Има надежта в този случай, но , според мен, едва за следващото поколение от 20- годишните. Едва тогава , може би, ще се забравят сторените пакости и престъпления срещу българите от комунистите. И тогава може и да има нормална лява партия... Поздрави.

Имам 3 деца. Най-големия е на 24 г. Не мога да го убедя, че комунистите са били нормални хора. Не трябва да забравят пакостите на червените. Защото ще ги повторят. Сладките приказки за равенство, справедливост.. подлъгват. Няма такова нещо. Има относителна справедливост и възможности за растеж.Иначе, тези, които не могат, ще отрежат главите на тези, които могат. Което и видяхме по време на соца.
цитирай
6. анонимен - Вярно е! Младите хора сме отвратени ...
19.06.2010 13:54
анонимен написа:
Вярно е! Младите хора сме отвратени от капитализма, както младите са били отвратени от комунизма през 80те години.България ще тръгне напред, когато власта се вземе от младите, извинявам се на всички над 40 години, но вие сте расли в комунизма и прехода, вашите съзнание е обременено.Докато сега младите обикалят света, попиват, имат съвсем други възгледи. Има сблъсък на поколенията, има неразбиране. Моите родители са свесни и умни хора, но много неща не ги разбираме по еднакъв начин. Когато това поколение - Първанов и Борисов си отиде и следващите след тях, България ще се оправи.Това ще обиди някой по възрастни, но нека остъпят вече достатъчно поколението родени през 50те и 60 те управлява България, не се справиха!

Надявам се да приемеш следващото добронамерено. Не, няма да отстъпим. Ще си завоювате сами правото да управлявате. Има си демократични начини. Малко горделиво звучи, но нямам нищо против младок, по-умен от мен, да управлява. Стига да го прави умно.
цитирай
7. toross - katana - Аз имам двама сина -
19.06.2010 17:14
Големият е на 25, малкият на 16 и при мен проблемите са същите. Въпреки че големият израстна по митингите, след всичко което видя сега го тъгли по-скоро към анархизма или пълната апатия. Малкият се вглежда по-внимателно в пакостите на червените - като доказателство , че тепърва трябва да се пише новата история на БГ, а това умело го правят наследниците на лявото, партизанското, отколкото хората с десни убеждения. Факт.
цитирай
8. haralanov - Абе...
21.06.2010 16:23
Абе то и царските юпита бяха млади ама...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523344
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031