Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2010 15:13 - Чудото стана - Земеделците се обединиха! Около Гоце Доносника...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 10564 Коментари: 11 Гласове:
12

Последна промяна: 11.11.2010 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днешният ден ще остане в историята на страната не с проекта на Гоце Сирищника, а с това, че той обедини земеделците.  Двигателите на Гоцевия проект са ... земеделци - Китов, Личев, някакъв Спас Панчев. Браво, това е наистина постижение, което  ме накара да припомня един текст, който написах преди две години и разказва как виждах тогава обединението на зелени и оранжеви. Айде да поздравим Гоце поне за това благородно дело !


image

image

Сей, Земеделецо, ако Китов нокаутира Пинчев, ако Личев тръшне Върбанов, ако Мозер препъне Гошо...

 

Не знам защо, но земеделците обичат да си правят конгресите все на църковни празници – преди на Архангеловден или Димитровден. Днес, Никулден, едно от БЗНС-тата - това на Георги Пинчев, си спретна 36-я конгрес и разбира се, за пореден път се избиха. Боят при земеделците е като лъвчето за СДС или розата за БСП – без него не може.

И понеже регистрираните БЗНС-та са 17
-18 побоищата и ъперкътите са си направо като в сериите на К-1, където са разрешени всякакви удари – с крака, ръце, глава, столове и облегалки. Почти всеки месец има някакъв конгрес земеделски и следва поредната порция бой и разцепление. И все се обединяват, ама така се обединяват, че броят им расте в геометрична прогресия – има земеделци-страдалци, т.е. – николапетковисти; има земеделци на Пинчев, Мозер, Личев, Тадаръков, Върбанов, на Гошо Тъпото; има земеделци - комунисти от БЗНС-Александър Стамболийски на Спас Панчев; при Яне Янев също има земеделци и още гичевисти, врабчевисти, обединени, съюзни. С една дума – край нямат.
На пинчевия конгрес се скарали кой да води, да е шпикер или модератор, демек – който държи микрофона, той печели.
Нахлули 200-300 млади хора с вид на мутри и издигнали неграмотно написани плакати срещу лидера Пинчев, а после щурмували микрофоните и трибуната. Водел ги Николай Ненчев – млад земеделец от Ямбол и бивш служител в администрацията на вице-президента Тодор Кавалджиев. Техните делегати направо били анулирани от старите „пушки” по областните събрания. Пинчевистите контраатакували, че същите тези хора воглаве с Ненчев били изключени още на изборите за евродепутати, щото едните искали да са със СДС, а другите – с Бойко и Мара Капон, по-известна като Мисса. Делегатските списъци се скъсали и кой-кого...
Бившият лагерист Георги Пинчев направо закри конгреса и нарече следовниците на Ненчев провокатори, а „истинският” конгрес щял да се проведе друг път. Младите земеделчета пък тутакси обявили сбирката за „конгрес” и тръгнали да избират Управителен съвет, Постоянно присъствие и поредния лидер. Междувременно се разменили поредните бизмилостни ритници и крошета.
Предварително конгреса бе обявен за два дни. БСП, ГЕРБ, СДС, даже ДСБ приключват за един ден, а тук ... Причината е да имат земеделците време за боксови схватки и на втория ден да спретнат поредната нова регистрация. Така ще стане и сега – в неделя ще имаме нови две земеделски партии и задължителните обжалвания в съда. Айде, след това идете и бройте колко са БЗНС-тата и кои от тях са „легитимни” и истински продължители на делото на Стамболийски и Никола Петков.
И за какво е тази жестокост и умения в свободните боеве? ... За свещенните букви БЗНС, за надеждата биографичното гласуване да отпрати някой в поредната коалиция. Има земеделци в групата на БСП, има земеделци при СДС – самият Пинчев, има такива и при БНС – там са мозеристите, разделени на Върбановци и Личевисти, има даже при гранда Бойко – евродепутатката Петя Ставрева, има и земеделци-царе при НДСВ – национално-известният Гошо Тъпото...
Всичко започна в началото на прехода, когато се проведе конгрес на БЗНС-Никола Петков в зала „Универсиада” и юмручните схватки се водиха с променлив успех на всеки час, даже и по коридорите. Спомням си, че бившия кмет на София Александър Янчулев , тогава николапетковист и депутат във ВНС, го биха три пъти за два дни. В един сюблимен момент имаше извикани три линейки – една за припаднал на преклонна възраст, а две за пострадали в земеделската серия на К-1. Така си върви от 1990 год. и няма изгледи да спре скоро.
Настоящият 36 конгрес има шанс да остане в историята на земеделското обединение, ако приложи нестандартна стратегия за събирането на всички под едно зелено-оранжево знаме. Да се обявят национални битки за обединение след предварителни елиминации. Накрая всяка фракция ще излъчи по един баш-побойник и на произволно избран стадион се провеждат финалните боеве. Така, както правят в Япония – побой без правила – кеч ес кеч кян. Който спечели ще е аграрният Дан Колов и ще има правото да е главатар със „Сей земеделецо”. Вместо конгреси на всеки две или три години да се провеждат селски спартакиади по бой без правила – победителят става шеф. Ако Китов нокаутира Пинчев – той развява знамето, ако Личев тръшне Върбанов – представлява всички дружби, ако Мозер препъне и затисне Гошо с оня прякор – продължава делото на земеделските трибуни. Хем справедливо, хем в традициите, вместо безкрайни конгреси и битки с неясен финал.

 image

 



Гласувай:
12


Вълнообразно


1. анонимен - Браво - Жестоко написано ,
11.11.2010 15:25
много вярно и точно е уловено настроенитето при земеделците !
цитирай
2. karambol5 - Хахаххахахахахаххахахаххаха...
11.11.2010 15:27
Хахаххахахахахаххахахаххахахахахаххааххахахахахаххахах :)))))))))))))))))))))))
цитирай
3. анонимен - Аплаус
11.11.2010 15:36
Браво, по-добре едва ли биха могли да се опишат тези мушмороци...
цитирай
4. haralanov - Не надценявайте Гоце
11.11.2010 17:31
Пернишкия циганин няма никакъв шанс.Проектът му е толкова изкуствен,че само пълни балъци биха му се вързали.Колкото до земеделците...Това са хора,готови на всичко щом има хранилка.А Гоце сигурно ще храни обилно.Извинявам се,че съм толкова груб но така виждам нещата!Здрав бъди приятелю!
цитирай
5. toross - haralanov , Приятелю -
11.11.2010 17:34
и на теб само пожелания за здраве и късмет - тава ни остана иначе в БГ винаги ще се намурят хора да повярват на това изчадие адово Гоце Сирищника... Ето, част от земеделците са готови ...
цитирай
6. born - Изключително аналитичен материал
11.11.2010 22:43
Наистина много точни оценки !
цитирай
7. анонимен - Ицо, не помниш ли какви циркове р...
11.11.2010 23:03
Ицо, не помниш ли какви циркове разиграха дружбашите още на изборите ва ВНС? В този нещастен и примитивен БЗНС (в близо двадесет варионта) винаги са се намествали безпринципни кариеристи и сега при обещаването за някое кебапченце от страна на Първанов, се затичаха веднага. По-забавното е това, че комунистите - от всички крила и поколения - вече не се виждат като управленска "алтернатива" и се юрват на традиционната си далавера - я "народен", я "отечествен" фронт с надеждата на чужд гръб да се докопат до властта. Успеят ли, лесно ще извият врата на на съюзниците си. Както го направиха с ортаците си от ОФ след 1946-48 г. Дано да не им се отвори парашута. Бъди здрав. Бачо ти Кольо.
цитирай
8. zaw12929 - Няма такова нещо- обединени зем...
12.11.2010 23:10
Няма такова нещо- обединени земеделци
цитирай
9. анонимен - Супеееееер . .... Готино -
14.11.2010 16:01
отдавна не съм се смял така . Много добро описание на земеделците - страхотно, сякаш ги виждам....
цитирай
10. анонимен - ВИЕ СТЕ НАИВНИЦИ...
17.11.2010 18:34
ТИЯ ЗЕМЕДЕЛЦИ ПО ПАРТИИ И МИТИНГИ, СА ТОЛКОВА ЗЕМЕДЕЛЦИ --КОЛКОТО... АЗ СЪМ ОБАМА!
ТОВА СА СЕЛСКИ ТАРИКАТИ , МЕРАКЛИЙ ЗА СЛУЖБИ, ПАРИ И ВЛАСТ.
ГОЦЕ , ПРОСТО СИ НАБИРА "ЕЛЕКТОРАТ"!
ОСНОВНАТА МАСА НА НОВАТА МУ ПАРТИЯ ,ЩЕ БЪДЕ ОТ ЦИГАНСКИЯ И ТУРСКИЯ ЕТНОС.
АМИ, ТОЧНО ЗА ТУЙ ,ГОЦЕ НАГРАДИ ТУРСКИЯ ПОСЛАННИК С ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА"!!!!
СЕГА Е РЕД НА ЦАР КИРО ИЛИ ДОН ЦЕЦИ, ДА ОБЕСЯТ НА ВРАТОВЕТЕ СИ ,ПО ЕДИН ТИКВЕН МЕДАЛ...... ИЛИ ДА ТРЪШНАТ ПО МАЛКО ПАРИ, В ДЖОБ!
РУСКАТА МАФИЯ ,ЩЕ ПЛАЩА ЯКО ЗА ЗАЩИТАТА НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ И ЕНЕРГИЙНИТЕ СИ ПРОЕКТИ.
ГОЦЕ ЗНАЕ ТОВА И ЩЕ ХАРЧИ ,ЯКО.....!!!!
цитирай
11. анонимен - гоце е и цар и земеделец. бива го за всичко и знае дори и азбуката
16.12.2010 18:11
пинчев ще размаже всички земеделци които са отишли при гоце
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540547
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031