Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2011 11:21 - Хваля се ! Познах ! На втори тур битката е Пловдив срещу Гергов !
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 11758 Коментари: 16 Гласове:
21

Последна промяна: 24.10.2011 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Пловдив в своята топлота и уютност.
image
Трети мандат Гергов е истинския владелец на Общинския съвет - тук  МВРО и БСП го слушат внимателно. Дали ще е така и в бъдеще...

     Хваля се ! Познах ! На втори тур битката е Пловдив срещу Гергов !
  

          Няма начин да не съм щастлив след първия тур на изборите. За пореден път с малкия ми, но работлив и умен екип ударихме в земята маститите социолози, политолози и съветници, които по време на избори обикалят партии и кандидати, обещават, милозливо се усукват и в крайна сметка смъкват сериозни пари от тях. И ги лъжат, базсрамно и нагло ги лъжат. После прибират парсата.

            Тук, в блога, още на 23 август публикувах проучване, което направихме в Пловдив в периода 1– 9 август между 1 326 гласоподаватели и може да го видите на този адрес - http://toross.blog.bg/politika/2011/08/22/plovdiv-predi-izborite-sociologiia-i-mesten-lyh.806107. Озаглавих статията „Пловдив - преди изборите. Социология с местен лъх”, защото все още не бяха регистрирани всички участници, не се знаеха реалните играчи на местните избори, тепърва щяха да се очертават местни коалиции, подкрепи и отграничавания…

            Ами я го вижте пак. Прочетете го внимателно. Тогава, преди два месеца, с всички условности поех този риск, защото не бяхме обвързани по никакъв начин с участниците, знаех качествата на анкетьорите и потенциала им. Пък и имахме опит във всички избори досега. След като оповестих проучването мнозина ме обявиха за луд, манипулатор и „гербаджия”. Почти никой не ми повярва, дори стари сини приятели. До последната седмица „сериозни” агенции сочеха победа на Славчо Атанасов на първи тур или разлика в негова полза от порядъка на 8 – 17 % /”Алфа Рисърч”, МБМД, Галъп, Сова Харис/, по едно време дори се появиха „оракули”, които провидяха балотаж между Атанасов – ВМРО-Ние и Търновалийски – БСП, други като сайта на бившия поет Баев пък прогнозираха … 57 % наказателен вот в Пловдив, т.е. срещу Герб - http://www.plovdiv-online.com/konflikti/rekorden-nakazatelen-vot-ot-57-se-ochakva-v-plovdiv.html. От слагане и лизане пред местния владелец Гергов някои достигнаха непомерни висоти, но нали затова има ден за прошка и покаяние, а той е след изборите. Между другото, в тези "проучвания" в Пловдив се случи нещо, което би трябвало да се криминализира и наказва от закона. Някъде в началото на октомври се появи "социоложката" Татяна Буруджиева, която чисто и просто продаваше "продукта" си, според желанията на платците. И сумите, които прибираше. Така тази корпулентна дама на 5.10. заля вестници и сайтове с убеждението си, че "Славчо печели на първи тур с три пъти повече гласове от Тотев" - http://www.plovdiv-online.com/anketa/burudjieva-slavcho-pecheli-ot-raz-za-kmet.html, другаде бе още по-конкретна: 35.7 за Атанасов, 10.5 за Тотев и 4.5 за Каназирева. И впиянчения Баев веднага "популяризираше" излиянията, както и други негови колеги от "независимите пловдивски медии". Да обяснявам ли кой спонсорира щедро и двамата? И "независимите медии"?! Сещате се, нали?

            Ние посочихме, че разликата след първия тур ще е 8.1% в полза на Иван Тотев-Герб, срещу Славчо Атанасов /реалната разлика към 24.00 часа на 23.10., когато пиша настоящето е 8.5 %. /. Преди почти два месеца прогнозирахме 6.7 % за Дани Каназирева, а мен ме обвиниха в лична пристрастност към нея. Понесох доста обиди за това. И какво стана драги другари: Каназирева спечели 7.9 % и има дори шанс да победи кандидата на Гергов и БСП Търновалийски. Прогнозирахме около 1% за кандидата на местната коалиция „Бидони” Георги Кютуков, той получи около 4 %; сгрешихме, защото няма как да се „хване” контролиран вот. За сметка на това почти до десети предвидихме катастрофата на Синята коалиция в емблематичен за тях град като Пловдив, но това си бе очаквано след безумната им кампания, водена от оперетъчни фигури като Сашко-мама Карадимов. Ама то глупостта нали ходи по хората?...

            В анализа си посочих и предупредих за тоталната неподготвеност на изборната администрация, особено в ОИК, за извънсистемния вот, резултат от откровено купуване на гласове, за темпа и акцентите на кампанията, за сбъркания ПР на половината от участниците и очакваните резултати…

            Предстои втори тур в Пловдив, рухна надеждата за „ляв поход в синия град”, но все пак на балотаж отива кандидата на статуквото, на олигархията, на масонската ложа „Слънце-Ориент”, разбирай Гергов, на МВРО, синдикати, царисти, Капон-Мисса, леви земеделци, социалдемократи и бабереци /ОДС/. Отива на балотаж един безличен човек, който „блесна” за цял мандат с това, че обяви война на Либия, че предложи да се имплантират чипове в главите на лебедите, че боядиса стълбовете в града и ги окичи с хоругви със собствения си лик, че се премени с вратовръзка с масонско клонче, че сътвори уникални езиково-диалектни нелепости: „Мою придложение…” и накрая свика негов си щаб по сигурността, за да предотврати атаки на „Ал Кайда”, а зад политическия му профил през цялото време надничаше могъщия профил на местния олигарх и владелец Георги Гергов, получил всичко/Панаира, Стария град/ като подарък от синия кмет Чомаков и „трапезното” му мнозинство, което бе формирано пак от същия човек, успял да лавира и налага с богатството си кметове, съветници, водещи общински администратори, медии и решения на Общинския съвет. Това е положението в Пловдив. Общинският съвет е избран и в него има 6-7 съветника, попаднали там благодарение на официалното търгуване на гласове, накрая мизата достигна до 100 лв. за глас, скрит като застъпник на съответната листа. А в Пловдив имаше над 13 000 застъпници и оттук лесно може да се направи сметката, че само зад тези скрити активисти са изхарчени над 1 млн. лв.

            Така че, драги избиратели, пловдивчани, граждани, на вторият тур изборът е един: или достоен, антикомунистически, десен, свободен и независим Пловдив или … Георги Гергов. Това е положението. Изборът си е Наш.

image
Водъчът след 23.10. - Иван Тотев
image
Славчо и ментора му Гергов
image
Изненадата - Дани Каназирева

 





Гласувай:
21


Вълнообразно


1. karambol5 - Браво на Дани !
24.10.2011 11:48
Браво на Дани !
цитирай
2. hatanasov - Дано да си пуснал тото!
24.10.2011 12:22
А не трябва да се пропуска, че зад Дани застана най-обичаният човек в Пловдив от последните 7 години.
цитирай
3. bojo12345 - Заслужено Дани получи подкрепа...
24.10.2011 12:41
Тя от всички кандидати води борба за намаляне таксите за гаражните клетки и ограничаване на дейността на паяците. Ако спечели делото ,много пловдивчани ще го разберат, независимо дали са гласували за адвокат Каназирева.
цитирай
4. анонимен - Минчо
24.10.2011 15:04
Абе вярно ли че Мара Капон взела 900 гласа в Пловдив
цитирай
5. toross - Така е Минчо - листата и` за
24.10.2011 15:10
общ. съветници е с 645 гл. или 0.53%, а за президент 980 гласа или 0.8%. Но тревожното е , че на сините им дадоха интифа на гласуват за Калфин на втория тур - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2223794912774&set=a.1371242719502.2047954.1184776203&type=1&theater - А , кажете ми какво означава това ?!
цитирай
6. rustam - Поздравление за прогнозата!
24.10.2011 16:53
А иначе - за сините. Значи, че "хастарът" им е червен!
цитирай
7. анонимен - Минчо
25.10.2011 14:45
Мара Капон получи близо 30 000 гласа за президент. Ако се изчисли, колко са гласовете на Касим Дал в няколко общини където той успя да изкара някой друг глас за себе си, и ги извадим от гласовете за Мара Капон( защото гласовете на нейната партия са помогнали на Дал, колкото Бабикян е помогнал за нейната кампания), ще се установи, че тя сама по себе си, е получила около 17 000 гласа. По-малко отколкото тъй наречената и партия получи през 2009 г. Би я "Трактора", би я Хиподила, би я Семов, би я Краси Каракачанов, Волен Сидеров и дори Румен Христов я би. Да не говорим за това че Прошко Прошков в София, спечели два пъти повече гласове отколкото тя в страната. Не съм сигурен, дали някой ще я поиска за следващите избори. Но Касим Дал със сигурност ще го поискат някъде. И тя отново ще се озове сама. Подозирам че ще почне да яде още повече кюфтета, ама то от кюфтетата и маанетата гласове не се получават.
цитирай
8. locke - А пък аз ползвах твоята прогноза за коректив!
25.10.2011 15:59
И вързана с моята програма си даваше Тотев-Славчо-Търновалийски в този ред. Даже в един момент каза, че Търовалийски може и да бие Славчо, ако той не отвори кесията.
Радвам се за Пловдив! А и май ще стане приятна коалиция в общинския съвет:
ГЕРБ - 19, Дани - 4, Сините - 2, ВМРО - 1, общо - 26.
БСП, Славчо, ДПС, Бидони, червени земеделци и прочее сволоч (Атака) няма да са им нужни!
цитирай
9. toross - Да, разчувствахте ме, приятели ....
26.10.2011 02:15
има умни хора, които четат скромния ми блог ... Толкова години минаха пред очите ми , все с надеждата за КОАЛИЦИЯ НА ДОБРИТЕ ХОРА ... Ето има ви, има ви , въпреки комунисти и женски свине , има ви, наистина ... има ви ....
цитирай
10. анонимен - Минчо
27.10.2011 16:48
Има и още една подробност, която не бях забелязал. Броя на гласовете за листите на партията на Мисса-"Чаплата", във всички областни градове е 11 000. И най-гадничко за нея е, че гласовете и за листата в Пловдив са по-малко от тези в Благоевград, Кърджали, Търговище и Русе. Сещате ли се, в тези областни центрове, от къде са дошли нейните гласове? И тази жена като се отърси малко, ще излезе и ще каже че за ЕНП са гласували 200 000 души. "С грижа и любов за нея". България ще има проблем с това същество.
цитирай
11. анонимен - Минчо
27.10.2011 17:15
Пропуснал съм още няколсо важни резултата, на ниво общини. Има общини в които листата на Капон в Пловдив е взела по-малко гласове, (да се сравнява община с областен град все пак е неприлично) но , ето- листата на партията на "Чаплата" в Пловдив има по-малко гласове отколкото в община Айтос, в която листа впрочем няма нито едно българско име, в община Руен-също по-малко гласове, пак без нито едно българско име в избираемите маста, в община Дългопол, тази която идва от сума време и все не знае точно докъде, също има по-малко грасове отколкото в Пловдив, а най-високия и резултат е в Бяла Слатина, където е направо непобедима, а пак познайте защо, и познайте Касим Дал какво е дал на Мехтин. Това е картината закега, но предстои да се изяснява.
цитирай
12. toross - Даааааааааа, Минчо, приятелю,
28.10.2011 05:05
БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА СТРАХОТНИТЕ НОБЛЮДЕНИЯ... НЕ БЯХ ОБЪРНАЛ ВНИМАНИЕ...НАИСТИНА ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ...БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ПРОБЛЕМ С НЕЯ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.
цитирай
13. анонимен - Минчо
28.10.2011 19:26
Последно. Извинявай. Рекордите на Мара "Чаплата":Копривщица-7 гласа, Ардино-325, Бяля(Варненско)-7гласа, Черноочене-275, Рила-1 глас, Кирково-408, Болярово-5 гласа, Джебел-103, Якимово-6 гласа, Черноочене-275, Макреш-2 гласа, Крумовград-470, Мирково-3 гласа, Момчилград-146, Бойница-1 глас, Антоново-263, Брусарци-6 гласа, Омуртаг-293, няма смисъл да изброявам повече
цитирай
14. thewanderer - Май май си замина нашия псевдо во...
31.10.2011 10:07
Май май си замина нашия псевдо войвода. Да му приседне дано.
цитирай
15. toross - Да, след люта битка Славчо си замина -
31.10.2011 10:48
не му помогна победата в Столипиново, нито агентите на Гергов, масоните и лумпен-пролетариата от синдикатите...
Замина си само с 2 338 гласа, но си замина! Това е положението ! Честито на пловдивчани !
цитирай
16. biochemist - Що за глупости са това бе, г-н Марков?
17.03.2012 03:25
Че Славчо е човек на Гергов ок, т'ва и баба го знай...

Ами какво е това?

"достоен, антикомунистически, десен, свободен и независим Пловдив"

При кого? При някакъв захлюпен там местен приватизатор от партията на Боко Тиквата ?

Как е придобил Тотев собствеността на това, което сега е "Империал" според Вас?

И дори да не беше съмнителен приватизатор, КАК е възможно да изръсите такава тъпня за някого от партията на Боко Тиквата?

Боко Тиквата:

комунист с партийна книжка, вардянин и шофьор на Първия комунист на държавата, криминална мутра, конферансие на СИК, кум на Пашата, протеже на Бриго Аспарухов, паж на Мадридския Крадец, мъж на Цветелина, бизнеспартньор на Алексей от ДС, приятел на Шибан Божо от ДС и Мултак Вежди, подметка на дебелия Вальо Златев Правешки, чадър на Мишо Бирата, нелегален тютюнджия и...., и...., и..., и..., ...

Аз си мислех, че като сте толкова чел досиета там работи, като сте толкова видял са ви ясни що за "демократи" са тия от ГЕРБ.

Ама Вие, след като го прочетох това според мен сте едно от следните

- патологичен наивник
- патологичен конформист

все пак все още мисля, че не сте

- поредната комунистическа маша, подставен "опозиционер", който да облъчва недоволните, за да не се надигне ИСТИНСКА опозиция

Дано да съм прав.

А иначе ТОВА е ИСТИНАТА!

http://picbg.net/img.php?file=cffffb38aae31e18.JPG

http://picbg.net/img.php?file=8fef74bbc59aedf3.JPG

http://picbg.net/img.php?file=173b7bbccc72e69e.JPG
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523356
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031