Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2011 14:49 - Синият цирей /СДС след 22 години/
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 50642 Коментари: 75 Гласове:
33

Последна промяна: 27.10.2012 22:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


image
А беше време на Синята столица ..../ Пловдив, 11 юни 1990 г. От ляво да дясно: Христо Марков, Вили Кавалджиев, Андрей Андреев, Петър Стоянов, Григор Шишков, Златка Русева, Георги Бунов, Лазар Дългърски, Емануил Манев, Венцислав Бъчваров/ - клинки върху снимката за пълен размер.

image
 На синьото бъдеще ...

image
На порив и надежда за възмездие...


Синият цирей /СДС след 22 години/

             Трудно ми е да пиша този текст, болката е изгаряща гнетящ спомен за красиви времена, в които участвах активно и според силите си. Една повече културна, цивилизационна, отколкото политическа идея живя в сърцето ми, както и на милиони българи, оплетена с надежди, вяра, мечти, трепети. От избори на избори… Прехвърляше се от лидер на лидер, от ръководство на ръководство /колко абсурдно само „ръководство на идея, мечта, надежда”?!/

            На 7 декември 2011 г. се закръглят 22 години откак се създаде Съюза на демократичните сили !

            Днес въпросите са повече от отговорите.

            Дясната идея е празно глаголене и видно нищоправене.

            Антикомунизмът като спояващ елемент е спомен и за СДС, и за производната ДСБ, и за целия сонм „консервативни” партии.

            А какво време беше…

            Какви хора имаше по площадите?!

            Какви дни и нощи?!

            Днес сините броят някакви хипотетични гласове за тях, умножават, търсят геометрична прогресия и се разсипват от умнотии, а кандидата им за президент Румен Христов с неговите 1.95% се съизмерва с титаничните Светльо Витков/1.61%/ и Сали Ибрям/1.24%/, още малко и ще стигне биологичния експеримент Мара Мисса/0.9%/… Преди изборите Мартин Димитров достигна до прозрението „Да бъдем реалисти - президент ще е Р. Христов”, а математика и политикономист Иван Костов тръшна всички с: „Другите не броят гласовете правилно.” Това оптимистично политиканстване на сините ме накара да си спомня един случай преди 40-ина години. В пети или шести клас сме. На Йотко много му е трудно смятането. Един ден другарят Делийски го вдига на дъската и пита: „Йото, кажи колко е 6 по 8? Йотко, разбира се, не знае и търси помощ от първите редове – „Да рекна ли 100?”. Съучениците махат „Не! Не! Не!” А Йотко щастлив „реква” – „Не е 100, не е 100 !”.

            Случаят обяснява точ в точ мисленето, анализа и въображението на някогашната могъща синя вълна.

            След юни 1990 г. Пловдив бе ултимативно провъзгласен за „Синята столица на България”. Резултатът в мажоритарните райони за 7 ВНС бе 9 на 0, а СДС получи 211 387 гласа. На последните местни избори СДС, ДСБ, БЕС /Бизнес-експертен съвет?!/, БЗНС, БДФ и разни бабереци като Дем. партия на хюмнето Праматарски вкупом получиха 5 965 гласа /4.2%/. За два мандата /от 2003 г./ намалиха общинските си съветници от 19 на 2 /СДС няма съветник/. И установявам, че разлика между Костов, Мартин и Йотко пред дъската – просто няма! Ама въобще няма, никаква разлика.

            Какво се случи?

            Как така за 22 год. една мечта и надежда отлетя като лястовица?

            Какво накара хората да гонят проточил се през комина синкав дим?

            Все повече се убеждавам, че здраво пипаха специалните служби, че типични компрадори се наместваха в ръководството на СДС, гледаха на членовете и симпатизантите като на безволева маса, която могат да лъжат и продават в името на красивата мечта. Помните ли „лидерството” на вечната булка Надка Михайлова? Този продукт на модерното синьо през 2003 г. нареди в парламентарните листи  на СДС наглия дерибей-хюмне от село Скребатно Праматарски, неуспешния експеримент Мара Мисса, гергьовското агне Дилов-син, Лудото Яне, синеокия циганския олигарх Илия Илиев, че дори „десния” Митьо Крика. И помните ли някои от тях, че за първи път признаха: „местата в листите се търгуват от Михайлова”. А самата Надка зададе в оня разтъсващ за демокрацията разговор въпроса „Стоичков от Ловеч ли е?” и посъветва да се „нахранят журналистите”. А някой спомня ли си, че Евгений Бакърджиев прескочи от УС на червеното БЗНС до зам-председател на СДС, или пък как видния консервативен еколог/???/ Филип Димитров/племенник на партизанина Огнян и след това убиец в едноименния пазарджишки конц-лагер/ от заместник на Александър Каракачанов се трансформира в същи шеф на СДС и премиер, да не говорим за ортодоксални комунисти като Ивайло Трифонов, Чачев, Жотев, Симеонов… Всъщност, някой и днес може ли да ми обясни какво е дясното, консервативното, харизматичното на Асен Агов, който водеше митингите на БСП през 1990 г., а преди това писал, та писал „информации” лично до Димитър Стоянов, барабар с баща си??! Още е личният депутат на Иван Костов…

            А да си спомним ли, че подаръците към тъмно-червения олигарх Георги Гергов станаха от 1999 до 2005 г. Първо от Костов /ЦУМ, Слънчев ден, Ленинград, Хисаря/, после от „синия” кмет Чомаков/Стария град в Пловдив, Международния панаир, Разсадника/. Оказа се, че сините хора не забравят и отмъщават – в Пловдив от 19 съветника сега СДС има 0. Нито един, никъде, никога, дори с половин уста някой от тези сини съветници не се извини от кумова срама – даже напротив. Тогавашният кмет Чомаков и компания са на хранилка при олигарха от село Нивянин, Врачанско, а шефът на СДС е активист на ДПС. „Синият” началник в Пловдивска област Шуманов е в официална коалиция с БСП в Асеновград!...

            Как така водачи на СДС все бяха хора с изявени суицидни наклонности към организацията? Как се случи? Защо? В нито една формация от Източна Европа, извършила промяната, не се случиха аналогични процеси като:

-          Съзнателното унищожаване на каквато и да е историческа памет в СДС. Времето на сгъстените промени и трансформации /1989 – 1994 г./ се забрави целенасочено, упорито и планомерно. Дузини лидери бяха „отлюспени”.

-          Съзнателно се унищожи биографичния политически вот. Къде са в СДС наследниците на легионери, николапетковисти, ратници, демократи, отецпаисиевци, родозащитници, радикали, десни земеделци и социалдемократи, че дори анархисти и бранници?! Няма ги, мизерстват или бутат живота в бедност. Има наследници на терористи като Агов или пълни анонимници като Мартин Еванджелиста.

-          Съзнателно се унищожи информационно – пропагандния ресурс на десните. О Бозе почивши са „Демокрация”, „Народно земеделско знаме”, „Анти”, „Седем”, „Свобода” и още десетки сини издания.

-          Съзнателно, хитро и подло бе унищожена средната класа и се формира бизнес елит от наследници на червените политбюровци или от обикновени сервитьори, кръчмари, мутри, доносници, обикновени простаци…

-          Съзнателно, от движение на милиони, синьото бе превърнато във функция на административните апарати и отчайващите резултати от последните избори в сините центрове Пловдив, София и Варна доказват това.

-          Съзнателно по време на управлението си СДС не реши фундаментални въпроси за българската съдба и история като – проблемът досиета и ДС, червените капитали и задграничните дружества/персонална вина на Ф.Д., Костов, Желев и Соколов/, възмездието за извършените престъпления от БКП, българското село и църквата,  паметта и справедливостта.

-          Съзнателно СДС се дистанцира и игнорира от индустриалния елит на България преди 1944 г. Никой не може да ви каже къде са имотите и наследниците на фамилиите на Буров, Губиделникови, Асен Николов, Гешови, Груев, Савов, Хугасян, Чапрашикови, Палавееви, Кършев, Белчев, Докузанов.

-          Съзнателно в СДС бяха  лансирани слаби и безлични лидери, претъпкани с комплекси и без грам антикомунистическа биография и фамилна памет, без визия и харизма. А в България бяха оцеляли такива титани на борбата срещу комунизма като: Илия Минев и Васил Узунов, Иван Гинчев и Тодор Кавалджиев, Милан Дренчев и Жеко Стоянов, Рене Ецов и Янко Янков, отците Храбър Марков и Благой Топузлиев, Петър Бояджиев и от. Димитър Амбарев и още стотици мъченици на червените сатрапи.

-          Съзнателно и целенасочено се игнорираше през двадесет и двете години Улицата, гражданския наратив за комунизма и Гнева.

 

Това са малка част от причините, които възпалиха тялото на СДС, стимулираха цирея да  набере, да мъчи автентичния  демократ, да гнояса порива към справедливост и възмездие. Причините са в прашасалите папки, които ни остави ДС като зловещо наследство, в мазните физиономии на политбюровските наследници, в оня глас с мегафон, който спря на 14 декември 1989 г. справедливото възмездие, в лустросаните дейци на „глобализацията” и „етническия модел”…

Дали ще се спука някога циреят е въпрос труден, поне колкото „Отиде ли си комунизмът от България?”.

На мястото на цирея се появява здраво, чисто, свежо месо.

 

А иначе на старите седесари и антикомунисти – Честито! Все пак бяхме част от най-красивите, романтични  и истински времена за България през 20 век.  

  image
Лъвчето на Георги Липовански преди 22 год. - усмихнато, свежо, радостно... Сегашните го смениха с

image

лъвчето на Мартин Еванджелиста - настръхнало, злобно, опърпано... Смяната на символите в случая говори повече от всичко написано.








Гласувай:
33


Вълнообразно


1. анонимен - Христо, много злоба
07.12.2011 15:28
има в този твой постинг към СДС.Злоба, която не отива за един, който, както виждам от снимките, е един от първите активни дейци на тази партия, ако не един от създателите и.Естественото душевно състояние на човек като теб би било жал, мъка за това, което се е случило с тази организация.Тази злоба те издава.Тя подсказва,че ти си от ония, които Партията изпрати да учредяват новата опозиционна сила в духа на политическия плурализъм, който беше афиширан след промените от кукловодите на прехода.Защото знайно е,че всички партии, които бяха създадени веднага след 10 ноември, в това число и СДС,бяха съставени от ченгета и подставени лица.Не казвам,че ти си един от тях, но поведението ти показва,че , ако си бил случаен, извън тази категория хора, то тогава комунистите са те превърнали в "полезен идиот" по думите на Ленин.С подобни писания,без да се осъзнаваш, служиш на комунистическата олигархична държава.В дълбока заблуда си относно много от събитията и персонажите, които споменаваш.Жалко.
Жив и здрав да си!
цитирай
2. toross - Анонимен приятелю, Бих се съгласил, ако
07.12.2011 15:43
ми посочиш поне един факт, който не е истина от споменатите тук...
цитирай
3. boristodorov56 - А иначе на старите седесари и ант...
07.12.2011 15:44
А иначе на старите седесари и антикомунисти – Честито! Все пак бяхме част от най-красивите, романтични и истински времена за България през 20 век.
цитирай
4. анонимен - Много злоба,много!
07.12.2011 16:02
Прав е първият коментатор,много е прав!Не проумявам само откъде идва тази злоба на автора-че вече не е на трибуната и никой не го бръсне за слива,или че не успя да топне тъмносинята си човчица покрай останалите от митингите...
цитирай
5. анонимен - Ами то може ли да се напише
07.12.2011 16:13
нещо друго за сините ? Я се огледайте и вижте докъде го докараха ? ... Не го познавам автора, но бих се подписал под всяка негова дума - диагнозата му е болезнено точна, за съжаление. И докато не се казват нещата така, както са били ще има много да се надяваме на дясно управление...
цитирай
6. анонимен - От Бачо Кольо
07.12.2011 16:21
Ицо, благодаря ти за този постинг. Знам колко горчивина и болка си преглътнал докато си го писал. И не обръщай внимание на такива парцоли, като т.н."анонимен", който смята, че си "един от първите дейци на тази партия". Нещастният дръвник даже не знае, че тогава това не беше партия, а беше един зашеметяващ душевен празник, в който даже не ни интересуваше кой в каква
"партия" се води, че членува. Но, ние сме щастливи, че преживяхме тази опияняваща еуфория, че бяхми част от "славното време". Да, изкористиха го и преднамерено го омърсиха, но все пак, с общите усилия на обикновенния масов "седесар" постигнахме туй-онуй. Постигнахме това, хората да се обиждат, ако ги наречеш комунисти, постигнахме правото да говорим каквото мислим и най-важното - може да има олигарси, мафиоти,спекуланти и т.н., но всемогъщи БКП партийни секретари и комитети вече няма и няма и да има. Благодаря и за това. Струва си дето трамбовахме паветата.
цитирай
7. tomcat2 - Цирей е точната дума когато става ...
07.12.2011 16:31
Цирей е точната дума когато става въпрос за седерунгели!
цитирай
8. bojo12345 - Христо ,както ти с болка казваш много истини,
07.12.2011 16:32
Аз така бих казал и за синия ( отначало) синдикат,Подкрепа.На колко директори
им показахме вратата?Но Мавъра с неговите РМД-та ги върна на бял кон и с труда на работниците- станаха собственици! Бивши комунисти -днешни капиталисти. Кой от обикновените работници не се уповаваше на синята идея?
Останаха излъгани от Костов. Днес гони вятъра , тези бивши гласоподаватели да се върнат,има една приказка:мъжко дупе един път се е.!
Вярвам ,че балонът Бойко скоро ще се спука.
Дано по- скоро дойдат добри времена за България.
цитирай
9. toross - Благодаря ти Бачо Кольо, така е
07.12.2011 16:33
горчивината и болката ще ни съпътстват винаги, но си прав, че и нещичко постигнахме, макар и малко, и недостатъчно. А иначе хората нека си коментират както и каквото решат, че то и за това трамбовахме... А красотата и опиянението никой не може да ни отнеме.
цитирай
10. toross - Божидаре, знам болката ти - и Подкрепа
07.12.2011 16:37
беше част от това голямо разочарование. И съвсем, ама съвсем си прав, че после с РМД-та върнаха дерибеите, че дойдоха новите "собственици", които всъщност си бяха старите ... Тъжно, много горичивини преглътнаха седесарите и резултатите се виждат сега, за съжаление.
цитирай
11. tsbotev - Честит празник, Христо!
07.12.2011 16:59
И по-кротко. Понеже говориш за математика, не слагай всичко под общ знаменател. И не прави такива крайни оценки. Не знам къде нареди между твоите борци кандидатът на БСП за министър председател Петър Бояджиев или с какво повече можеше да бъде полезен бай Иван Гинчев. Не знам и за кой "индустриален елит" говориш. Поне тези от наследниците му, които аз познавам, не стават за нищо. Системата ги беше унищожила и затова реституираните им имоти сега се рушат.
Нека оставим историята да се произнесе. Нашите мнения са твърде субективни.
цитирай
12. анонимен - Христо,
07.12.2011 17:10
виж как те подкрепя комунистическия блогър tomkat2:

"Цирей е точната дума когато става въпрос за седерунгели!"

Имам право да те наричам "полезен идиот".Много точна дума си употребил, според комуниста и си я сложил даже за заглавие: "Синият цирей".
Това ,което си написал не е болка, това е злоба, комунистическа злоба.
цитирай
13. toross - А Цоньо, радвам се, че си прочел
07.12.2011 17:51
скромното ми писание. Ама да ти отговоря на възраженията: Ако сините лидери са направили 1% преди 1989 г. от това, което е направил срещу БКП П. Бояджиев съдбата на СДС щеше да е друга. Прочети му досието /има го в Интернет/ и се убеди. Този човек подпомагаше СДС, Подкрепа, НДЗПЧ и т.н. всячески, ама всячески и преди, и след 1989 г. А относно кандидатурата му тя бе съвсем умишлено лансирана от една страна да се спре апетита на лукановите хора /ти мислиш ли, че той и другарите не са чели Конституцията и не знаят, че Премиерът трябва да е с бълг. г-во /а Бояджиев е с френско/ и от друга стана със съгласие на ръководството на СДС - питай съпартиеца си Сашо Йорданов,Желю и Соколов. Да оставим това, че Бояджиев е прекарал 8 г. в затвора по чл. 107 от тогавашния НК. А такива като бай Иван Гинчев трябваше да са моралните стожери на СДС, нищо повече, защото бяха мъдри хора, които знаеха номерата на комунистите. Ако бяхме послушали земеделците, че е рано за избори юни 1990 г. , защото СДС няма структури нямаше да се стигне до загубата на изборите - убеден съм. А самия той бе единствения депутат в цяла Източна Европа в две конституционни събрания /писал съм го другаде това/, просто такива като него имаха ресурс /не говоря за николапетковистите като цяло/ за съпротива, независимо от кусурите, докато останалите бяха просто на вълната. Лично съм бил свидетел колко бе тежко на бай Илия Минев, че не го допуснаха в СДС. А знаеш ли, че като си дойде бай Иван Дочев през септември 1991 г. Филип пусна заповед да не се допуска до сградата на СДС. За това последното питай Петър Стоянов - баща му бе с Иван Дочев, когато им казаха за тази заповед на наследника на партизанина Огнян, на който е кръстено село Огняново с кариерата и е избивал лично стражарите по селата около язовира /Бивш "Антон Иванов"/. Пък може да попиташ за това и самия Филип. Не знам какви наследници на индустриалци познаваш, но тези , за които говоря бяха отхвърлени точно от нашите хора, да не говорим, че наследниците на
цитирай
14. toross - Чапрашикови избягаха във Франция ...
07.12.2011 17:59
Чапрашикови избягаха във Франция по "демократично " време, ами тези на Белчев, на Палавеев? Тя е мътна и кървава, ако тръгнем по тези аналогии. Цоньо, почти година се рових с архива на Комисията по досиетата, прочел съм хиляди страници и ще посъветвам всеки да отиде и попрочете малко. Тогава си обясних защо нашите нямаха желание да отворят досиетата, защо Филип издаде оная психиатрична заповед да се дават удостоверения за "чисто минало" срещу 1 000 през септември 1992 г. - помниш нали? Защо Костов не направи нищо? Доста от истините и отговорите са там - в документите. Първият ни посланик в САЩ след 1989 г. бе един Огнян Пишев, нали. Ами ако му видиш досието ще разбереш защо ги пиша тези неща - завършен мръсник, изпратен в СДС от другарите с определена задача и т.н.
А иначе историята е субективна в интерпретациите и всеки може да ги предлага в свой прочит, но аз вярвам повече на документите, които съм видял и прочел, е и на моите лични впечатления и спомени.
Иначе - честит празник и на теб !
цитирай
15. tomcat2 - Христо
07.12.2011 19:41
Комунизма съществува само в болния шизофреничен седерунгелски мозък,съжалявам !Бях на 5-6 години също като детето не снимката когато отидох с баща ми и чичковците от махалата и на седерунгелския митинг в лаута трябва да е било някъде 90-91ва,всички викаха ,врякаха,скачаха в неистов седерунгелски делириум ,раздаваха от онези сини значки с разперините пръстчета това си спомням беше есента някъде!Прекалено малък бях да разбирам за какво точно ставаше въпрос,сега всички познати ,които бяха там им иде да се напсуват за това че са били подлъгани толкова елементарно!Проблема на седеругите ви е че освен лицемерен и пещерен антикомунизъм няма какво интересно да предложите и съсвем логично се изчерпахте ,финита ла комедиа!
цитирай
16. toross - tomcat2 , Каузата на антикомунизма
07.12.2011 19:52
в никакъв случай не е приключила, съжалявам, но има хора, които мислят различно от теб. Но всеки си има право...
цитирай
17. анонимен - Карел Мордохай(Карл Маркс)
07.12.2011 20:22
Щот сте тъпънари, не сте ме чели и не само мене ами и история не сте чели. И макар че се опитваха да ви налеят в главите политикономията и пр. и вие да кимахте и се стараехте, като сте тъпи нищо и не влезна там. А тия дето сега управляват са точно ония, които трябва и винаги управляват при капитализма и при капитълизъма също и ще продължат да управляват макар ББ да го отсвирят после. А П. Стоянов, син на легионер, уреди брат си и баща си(последнния с виназаводче, а другия с телевизийка и пр.), а вие ще се бъхтите за жълти стотинки во веки веков.
цитирай
18. raders - http://raders. blog. bg/izkus...
07.12.2011 20:26
http://raders.blog.bg/izkustvo/2011/12/03/politicheski-rekviem.860953
цитирай
19. анонимен - Моите съболезнования! Имам няк...
07.12.2011 22:17
Моите съболезнования! Имам няколко стихотворения по въпроса, но не обичам да вадя нож на умряло куче. И тая "революция" си изяде децата или отвя наивниците, което е същото.
цитирай
20. martosblack - ...да,синята идея,която прегърнахме,
07.12.2011 23:02
а после ни предаде/ за съжаление/...благодаря за спомена/ красив бе,макар и за кратко/...
цитирай
21. анонимен - Прости ме приятелю,
07.12.2011 23:02
но ще ти го кажа право в очи. И в този пост се открива типичната грешка на антикомуниста - липсата на каквато и да е било себекритичност: комунистите виновни; държавна сигурност инфилтрирала; съзнателно това; съзнателно онова! От чише съзнание обаче?!
В опита си да не обвините себе си за собствения си крах, вие анти-комунистите си измисляте "Големите други". Има там някакви големи, които невидимо управляват и контролират нещата; играе се някакъв скрит сценарии; кукловоди някакви, всичко сте склонни да препишете на тези "Големи други", само и само, за да избегнете наистина тежкия въпрос: Къде сбърках? Къде сгреших?

Къде стоеше ти докато Надето Михайлова редеше листите през 2003; докато Евгени Бакърджиев скачаше от БЗНС до председател на СДС; докато се отлюспвахте; докато избирахте поредния суициден лидер - мижитурка?

Чие съзнание извършваше това? Мълчиш! По-леко ти е да съзираш навсякъде невидими ръце, от колкото да видиш грешката си, от ти "демократи-антикомунист"! (въобще що за парадокс е това понятие демократ - антикомунист)

Подпис
демократ-комунист
цитирай
22. foreigner69 - Толкова истина ,
07.12.2011 23:37
че чак се задушавам: за изразходените сили ,емоции , очаквания, надежди .....Дори след 22 г. ми още по -болно и тъжно......
Не искам да ги чуя и да ги видя ..................

цитирай
23. tsbotev - Благодаря ти, че си прочел.
07.12.2011 23:42
Лошото е, че никого в нищо не можеш да убедиш. Българинът си живее с неговите илюзии и нищо не му влиза в главата. Той си има митове и си живее с тях. Той си измисля кумири (защото не познава християнската религия), а след това ги псува.
Затова, ако си забелязал, аз спрях да пиша подобни неща и да говоря за този или онзи. Ще го напиша, ако даде Господ, за да четат тези след нас. Може пък да са по-разумни.
цитирай
24. toross - Цоньо, аз и нямам желание
08.12.2011 03:17
да убеждавам никого /отдавна съм достигнал до сходни на твоите изводи/, просто, когато имам време и желание си написвам нещо... Толкова, но и се връзвам понякога излишно, а не трябва да е така. Пък и както казваш - може да дойдат по-разумни поколения...
цитирай
25. vmir - Добра и полезна ретроспекция, поздравления.
08.12.2011 03:57
Наистина, платихме цената на промяната с много горчиви хапове, ако не бяхме го направили, примитивите, които сега съскат анонимно или глуповато "констатират", че антикомунизмът съществувал само в шизофренични мозъци, щяха по стар партизански обичай да бъдат добутани до позиции, откъдето да облъчват с простотията си не само блог пространството, но и много други места. E, има защо да злобеят, защото държавата вече не беше в състояние да понесе простотията на прекалено много гьонсурати като техните, затова нека не се чудят на "делириума" и подскачанията на някои и да не се сърдят, че партизанските практики се изродиха първо в борчески, после в криминални, а сега линеят в неистови усилия да се задържат в позата на ментори и обвинители, но и това ще мине.
цитирай
26. apostapostoloff - Казано е:
08.12.2011 04:04
"Рибата се вмирисва от главата." А главата на СДС, поставена там от комунягите, си беше вмирисана още от началото. Това беше марксистът Желев и неговият подгласник, доносникът на ДС Берон. Обградени от генералското синче Каракачанов и... още... и още... А бе, детето си беше мъртвородено. СДС де факто беше само една фракция на БКП...
цитирай
27. анонимен - СДС е фатална, унищожителна грешка заБългарския народ - Тан Тан
08.12.2011 06:54
Погромът върху икономиката, която нанесе СДС по време на своите управление при Филип Димитров (селското стопанство) и Иван Костов ( промишленост и транспорт) сега ни притиска жестоко. Предателството на националния въпрос, извършен по времето на Беров с отказа да води преговори с ръководството на бивша Югославия, с които Западните покрайнини и Македония можеха да бъдат днес в пределите на България. Вместо това се продадохте на американците и усложнихте и без това лошите взаимоотношения със Сърбия. Унищожаването на армията, като фактор за стабилност в държавата. Където десните пипнеха, всичко се разваляше, рухваше. И тази порочна линия продължава. Днес Бойко Борисов ще обира негативите. Но вместо да се заеме с възстановяване на икономиката, той си назначи един финансов министър, който ще доразруши всичко що годе оцеляло. Дясната политическа линия възприета след ноември 1989 година е пагубна за Българската държава. При един пролетаризиран народ, да се продължава дяснополитическа политика е разгромно за нацията. СДС е в историята, като една фатална грешка, направена от ентусиазирани, но зле подготвени хора. Тя наистина ще остане в историята, като много лош спомен и предупреждение за Българския народ. Вместо със златни букви, героите ще се линчуват, като предатели на собствения си народ. СДС няма бъдеще. Опитът, направен от Комсомолските секретари излезе неуспешен.
цитирай
28. vmir - 27. анонимен - СДС е фатална, унищожителна грешка заБългарския народ - Тан Тан
08.12.2011 09:55
анонимен написа:
Където десните пипнеха, всичко се разваляше, рухваше.


Рухна милитаризмът, опрян на 1500 танка, с които трябваше да удържим 2-3 часа турските войски, за да дойдат братушките от СССР да сложат в Турция на власт Кюрдската работническа партия, да спретнат една хуууубава "социалистическа революция" и да поведат турците за носовете към сияйното комунистическо бъдеще. Рухна и меракът да строим "демократичен социализъм" като Куба и Северна Корея, където заплатите са по 30-50 долара и под "мъдрото ръководство" на ком-соц партията, в близките десетилетия се планира производство на "народни компютри" и даже пускане на интернет с цена на абонамента само половинмесечна заплата, а на компютъра - едва някаква си 4-5 годишна заплата. Коли щяха да имат само заслужилите партийни деятели и щяха да ги карат с отвращение, защото са "буржоазна измислица" за развращаване на народа. Телефонните разговори между различните квартали щяха да бъдат таксувани 10 кратно на цената на междуконтиненталните, защото завоеванията на народната революция трябва да се пазят ревниво от буржоазията, която се ослушва, за да ги чуе и осмее кощунствено. За света щяхме да научаваме само от заслужилите сътрудници на "народната власт" като tomcat, tomcat1, tomcat2 и т. н. които самоотвержено щяха да живеят на запад, за да ни информират колко е прогнила и гадна системата им, и колко прекрасно си живеем у нас...
цитирай
29. анонимен - Нищо...
08.12.2011 10:02
За умрелите или хубаво, или нищо. Аз няма да кажа нищо...
цитирай
30. vmir - 29. анонимен - Нищо...
08.12.2011 10:07
анонимен написа:
За умрелите или хубаво, или нищо. Аз няма да кажа нищо...


Нищо ли е, сега да чакахме ред за "Москвич - Алеко 2012" през 2020-та година и да го имахме за най-върховното постижение на автомобилната индустрия по света?
цитирай
31. анонимен - От анонимен 21
08.12.2011 10:45
Блогърът vmir е олицетворението за абсурдния парадокс, до който стига анти-комунизма като основна линия на политическо поведение.

Същият (блогъра vmir) :
-припозна Бойко Борисов като основен борец против комунизма Бойко Борисов и политическата партия ГЕРБ;
- в твърдото си убеждение, че анти-комунист е равно на демократ, го доведе до убеждението, че Бойко Борисов е демократ;
- в желанието си да се справи с комунистическата заплаха, е склонен да при приеме тоталитаризма;
цитирай
32. vmir - 31. анонимен - От анонимен 21
08.12.2011 11:33
анонимен написа:
Блогърът vmir е олицетворението за абсурдния парадокс, до който стига анти-комунизма като основна линия на политическо поведение.

Същият (блогъра vmir) :
-припозна Бойко Борисов като основен борец против комунизма Бойко Борисов и политическата партия ГЕРБ;
- в твърдото си убеждение, че анти-комунист е равно на демократ, го доведе до убеждението, че Бойко Борисов е демократ;
- в желанието си да се справи с комунистическата заплаха, е склонен да при приеме тоталитаризма;


Ти пък си олицетворение на примитивната вяра, че първото ти подхвърлено "обяснение" е единствено възможното и следователно, всички трябва да си обясняват нещата по същия начин, който ти е пробутан на теб самия. Световъзприятитето ти е характерно за мнозинството от феновете на тоталитаризма и работи с изхабени понятия и представи, лишени от логика и реализъм.
цитирай
33. cchery - Всъщност най-доброто обобщение за СДС, на което
08.12.2011 11:45
някога съм попадала...... Ако който и да е лидер на която и да е партийка имаше поне наченки на качествата на автора на постинга за самоанализ и себеоценка, щеше да има за какво да се "хванем" в тази наша България!

А то е все така - една обща, колективна вина и нито един виновен! Освен "държавата"......... Ама кой и какво е това "държавата".... никой не знае!
цитирай
34. gocho52 - Точно е...
08.12.2011 12:22
Тъжно ми е, че си точен.
цитирай
35. анонимен - Ред сълзи,ред сополи,мъка...
08.12.2011 12:42
Били платили висока цена?!Що не го кажете на близките на милионите имигрирали,избити от престъпници,измрели от болести и глад,тънещи в невежество и безпросветност!Ба,си наглеците!Като предишните,не щете ли пенсии,като "активни борци"!Много правилно ви оцени народа:
-СДС= стани да седна! Те ви отговора на воплите!
цитирай
36. pukamuli - не съм анонимен,не обърнах внимание,че не съм се логнал,извинявайте!
08.12.2011 12:46
анонимен написа:
Били платили висока цена?!Що не го кажете на близките на милионите имигрирали,избити от престъпници,измрели от болести и глад,тънещи в невежество и безпросветност!Ба,си наглеците!Като предишните,не щете ли пенсии,като "активни борци"!Много правилно ви оцени народа:
-СДС= стани да седна! Те ви отговора на воплите!

цитирай
37. анонимен - Анонимен 21
08.12.2011 12:46
vmir написа:

Ти пък си олицетворение на примитивната вяра, че първото ти подхвърлено "обяснение" е единствено възможното и следователно, всички трябва да си обясняват нещата по същия начин, който ти е пробутан на теб самия. Световъзприятитето ти е характерно за мнозинството от феновете на тоталитаризма и работи с изхабени понятия и представи, лишени от логика и реализъм.



Първо обяснение! Не, човеко. Ти си ме безкрайно интересен и следя развитието ти от доста години - вярно само преч блога ти, но и това е достатъчно за да имам доста компетентно мение за политическите ти разбирания.
цитирай
38. toross - cchery , gocho52 - Благодаря за оценката -
08.12.2011 12:56
не знам защо коментарът ми предизвика толкова негативни реакции, но съм посочил обективните факти около СДС, а иначе не могат да се отрекат историческите промени, които извърши синята партия/коалиция/, но голяма част от тях ставаха именно под натиска на улицата, на хората, които имаха пориви към промяна и нови измерения на този наш нещастен живот - този исторически жест не може да се отрече на СДС.
цитирай
39. ykpaina - „Отиде ли си комунизмът от България?”
08.12.2011 13:00
Изобщо не е труден въпрос. Отговорът е на всяка крачка и е "НЕ".
Не е труден, но е болезнен въпрос...
цитирай
40. vmir - 37. анонимен - Анонимен 21
08.12.2011 13:45
анонимен написа:
vmir написа:

Ти пък си олицетворение на примитивната вяра, че първото ти подхвърлено "обяснение" е единствено възможното и следователно, всички трябва да си обясняват нещата по същия начин, който ти е пробутан на теб самия. Световъзприятитето ти е характерно за мнозинството от феновете на тоталитаризма и работи с изхабени понятия и представи, лишени от логика и реализъм.



Първо обяснение! Не, човеко. Ти си ме безкрайно интересен и следя развитието ти от доста години - вярно само преч блога ти, но и това е достатъчно за да имам доста компетентно мение за политическите ти разбирания.


Добре - обяснение: Използваш като основополагащи за обясняване на настоящата ситуация понятията "борба против комунизма", "антикомунист", "демократ", "комунистическа заплаха" и "тоталитаризъм", а такива общи и безкрайно широки откъм субективно разбиране понятия няма как да обяснят реалността, камо ли от тях да се извлекат нечии принципни разбирания. Вземи за пример "научния" комунизъм, крайъгълния камък на който е "учението за неизбежността на революцията", оправдаващо напълно и подстрекаващо към нарушаване на законите и традициите и погледни гореподписалия се "демократ-комунист", който предпочита чутото от "другарите", а не написаното от идеолозите на комунизма. Ето такива хора се кълнат в идеолозите си, но само ако "другарите" им кажат, че е необходимо, а 99% от тях сами и 500 живота да изживеят, няма да отворят книга да прочетат сами какво точно са написали онези, в които се кълнат и заради които са готови да пратят децата си да убиват, докато те се самоопределят като "демократи", защото така са им казали "другарите".

Същото е и с "тоталитаризма" - отдавна го няма, но нали "другарите" са се самоопредели като "демократи", трябва да набеждават някого в тоталитаризъм, за да се афишират в демократично амплоа. Жалкият парадокс тук е, че за "борците" срещу тоталитаризма, тоталитаризъм никога не е съществувал реално, а с подочутите кошмари на потърпевшите, се опитват да плашат останалите, "забравяйки", че тоталитаризмът е система с нейните системни атрибути за безконтролно налагане волята на един над огромни множества от хора, и няма нищо общо с личната воля, упорството и личния маниер на комуникация с останалите.
цитирай
41. анонимен - Kъм др. комунист демократ
08.12.2011 13:51
И аз искам да ти кажа нещо в очите приятелю. Виждам че не ти става хубаво когато обвиняват ДС и бившата върхушка за състоянието на "синята идея" а аз бих добавил и на държавата.Ами кого другиго да обвиняваме като цялата държава е пропита от тях и техните наследници.Ще ми посочиш ли някоѝ от тях коѝто да не е около власта или не е преуспяващ бизнесмен.Аз не познавам такъв.Те именно са "големите други" за които пишеш в коментара си.Как иначе ще обясниш светкавичния възход на хора които са под средното интелектуално ниво.Как така от неуспели борци и хашлаци за един ден станаха успешни банкери или бизнесмени.Може би са мн. инициативни или са имали късмет , не знам ти кажи.По отношение на това дали сме се питали къде сгрешихме : питали сме се само че когато си отговорихме вече беше късно.Те бяха навсякъде .Бяха прояли държавата като скоротечен рак.И като се питахме знаеш ли какво си отговорихме?.Бяхме глупави да си мислим че може да се случи нещо в тази държава без знанието на ДС при положение че всеки трети беше доносник.Забравихме и за комунистическата максима че:"тая власт с кръв сме я взели и само с кръв ще я дадем"Можехме ли да предположим че усмихнатите лица от екрана са подставени лица и гласувахме за тях с чиста съвест.Мислиш ли че СДС наистина загубиха първите избори при положение че само в София на митинга имаше 1 млн. души.Аз бях тогава в избирателна секция в своя град и съотношението при преброяването на бюлетините беше 4 към 1 в полза на СДС.Ако можеш отговори на тези въпроси.И на края да ти кажа какво е това понятие (демократ- антикомунист).Ами същото като (демократ- антифашист) защото разликата между комунистите и фашистите е че едните победиха. подпис : антикомунист
цитирай
42. анонимен - За о'бозе почившия или добро или ...
08.12.2011 14:15
За о'бозе почившия или добро или нищо.Тук плачещите с едри крокодилски сълзи са тези които не успяха да осребрят нищо от седесарските далавери,защото са били на ниско ниво или защото вождовети им ги измамиха.Ей и тоз vmir,сигурно се е увивал и мазнил около СДС, пък като не го е огряло се е върнал при псевдо антикомуниста Боце,който го е наградил с освобождение от демократичното робство и го е направил някой сержант в пожарникарското му войнство.Естественно е този наемник да лае силно в защита на господаря си.
"Истински" СДС ри,блазе ви,пак ви управляват членове на БКП,офицери от МВР и доказани доносници.
Цирея не се е спукал - просто са тръгнали разсейките и метастазите.
цитирай
43. vmir - 41. анонимен,
08.12.2011 14:17
анонимен написа:
Виждам че не ти става хубаво когато обвиняват ДС и бившата върхушка за състоянието на "синята идея" а аз бих добавил и на държавата.


Отдавна стана ясно, че докато едно ОБВИНЕНИЕ не е потвърдено от СЪДА и санкционирано с ПРИСЪДА, повтарянето му ЕДИНСТВЕНО засилва позициите на обвиняемия и затвърждава "всемогъществото" му. Ето така, заради многото "антикомунизъм" на думи, но без съществени реални дела, безброй гравитиращи около комунистите и ДС хъшлаци и пълни простаци бяха натоварени с власт, за да ги пазят от възмездие. Затова и поговорката гласи: "Недей да лаеш, ако не можеш да хапеш", ама кой да гледа мъдростта...
цитирай
44. vmir - 42. анонимен,
08.12.2011 14:27
анонимен написа:
За о'бозе почившия или добро или нищо.Тук плачещите с едри крокодилски сълзи са тези които не успяха да осребрят нищо от седесарските далавери,защото са били на ниско ниво или защото вождовети им ги измамиха.Ей и тоз vmir,сигурно се е увивал и мазнил около СДС, пък като не го е огряло се е върнал при псевдо антикомуниста Боце,който го е наградил с освобождение от демократичното робство и го е направил някой сержант в пожарникарското му войнство.Естественно е този наемник да лае силно в защита на господаря си.
"Истински" СДС ри,блазе ви,пак ви управляват членове на БКП,офицери от МВР и доказани доносници.
Цирея не се е спукал - просто са тръгнали разсейките и метастазите.


В твоята система от представи, далаверата, мазненето и наемничеството явно са върховни ценности. Е, щом толкова насериозно си вярваш, аз пък нямам желание да руша опорите на съкровената ти вяра поне, защото не ми се слушат псувни и глупости.
цитирай
45. анонимен - До vmir
08.12.2011 14:57
Кой въобще приказва с теб,бе подлого.Аз само те давам за пример на хамелеонска подлизурщина.От ветропоказател да плашило има само една крачка.Извърви я достойно.
цитирай
46. анонимен - Виж
08.12.2011 15:18
http://www.eurochicago.com/2011/12/siniyat-tsirey-sds-sled-22-godini/
цитирай
47. ok3223 - Казал ти е истината
08.12.2011 16:21
До vmir
14:57
Кой въобще приказва с теб,бе подлого.Аз само те давам за пример на хамелеонска подлизурщина.От ветропоказател да плашило има само една крачка.Извърви я достойно.
цитирай
ЧОВЕКА. По-голяма мижитурка, прикрита зад кух пещерен антикуминизъм не съм срещал като теб тук. ТОЙ Е ФАЛШИВ, НАТЕГНАТ И ПОКАЗНО НАДУТ БАЛОН, ЗАД КОЙТО СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ СКРИЯТ ГУЗНА СЪВЕСТ И МРЪСНИЧКИ ПОСТЪПКИ.Нищо чудно да си един от тези, на които ген. Семерджиев навремето изгори досиетата. Гузната съвест избива във всяка твоя дума.
Като на СДС вождовете, които предадоха и продадоха за пари и богатства "идеята седесарска, и сега всичките са или на претопли местенца, или си броят милионите спестени от закуски.
А "идеята", истинската, бе в самото име СДС, станете да седнем...НИЕ... Цялата им политика, на бандата от нищожествата наричани вождове. Като започнеш от Ф. Димитров, преминеш през П. Стоянов и стигнеш до командира Костов днес.
Идеята им беше да използуват мътилката на прехода, създадена от тях,за да си опраят положението, да натрупат богатство и пари за себе си идните поколения техни и на родата.
За тях народът е бил, е, и ще си остане стадо от простаци и глупаци, "помами хитро и след тебе, в огъня дори ще влязат".
Народът най-сетне, и последният наивник разбраха от каква банда посредственици и мошеници са били лъгани и заблуждавани.
ЗАТОВА ДНЕС СА ОСЪДЕНИ НА ПРЕЗРЕНИЕ И ЗАБВЕНИЕ, И ЗАХВЪРЛЕНИ НА БУНИЩЕТО НА БЪЛГ. ИСТОРИЯ.
Като гробокопачи на България, които я предадоха и продадоха за стотинки и милионни рушвети, като обрекоха народа на бедност и мизерия.
И БЯХА ПРОКЪЛНАТИ ОТ НЕГО-
цитирай
48. vmir - 45. анонимен, 47. ok3223
08.12.2011 17:24
От простаци като вас (на ok3223 съм му наложил БАН в блога си заради възхвала на комунистическите убийства без съд и присъда) акъл не съм искал. За мен само изроди могат да възхваляват убийци. Изродите, които намират причини да превъзнасят убийци, продължават и днес безнаказано да лъжат, мамят и прогонват всичко читаво и свястно. Разбирам, че ви напиня отвътре да приписвате всички свои и бащини мръсотии и подлости на останалите, и виждам как децата на подобни гнусни същества като вас, обикновено се отвращават от мръсните ви и подли души, а ако се опитват да следват вашата мръснишка наглост, бързо си намират майстора. Ето защо толкова много държите и другите да са изроди като вас, но лошата за вас новина е, че няма как да избегнете презрението дори на най-близките си, а колкото повече ги лъжете, толкова повече им вредите. Чао, хитри крадливи и лъжливи свраки, знаете продължението...
цитирай
49. vmir - Виждам, че червените лалугери, които 22 години се интересуваха единствено
08.12.2011 19:26
как да удържат възможно повече власт за партията си като оплюват честните седесари, искащи законност и справедливо възмездие за престъпленията, съвсем са оглупели.

Въобразяваха си, че като заемат поза на антифашисти срещу честните хора, ще могат да ги натопят за всичко, което са подготвили и вършат те и съпартийците им. Едва сега започват да осъзнават, че за да скрият престъпните си съпартийци, прецакаха собствените си деца.

Сега, колкото и да викат, че седесарите сме им ..... в гащите, няма как да върнат времето назад и да заличат примера, който години наред са давали на децата си как да набеждават останалите в собствените си идиотщини и подлости, вместо да ги научат да намират достойни решения. А това значи, че децата им носят последствията от подлия им характер, и ако са възпитани от малки в него, нямат големи шансове да се конкурират с онези, които не са имали с кого да се оправдават и затова е трябвало да се справят със свои сили в условия на злонамереност, затруднения и пречки. Въпрос на немного време е, клеветените да осъзнаят предимствата и моралното си превъзходство, за да наложат правила на законност и открита конкуренция с клеветниците и престъпниците, свикнали да си измиват ръцете с другите. Добре дошли в ерата на неграмотните всезнайковци, незнаещи други начини за проспериране, освен с лъжи. Времето на истината дойде, тежко им на лъжливите червени лалугери, самопревърнали себе си и децата си в лузъри заради прикриването на престъпници и престъпления. Парите са важни, но по-важни от тях са бистрият ум и чистата съвест, каквито мнозина от новобогаташите няма как да притежават и заради това им трябва слаба държава без закони, защото в условия на прозрачна и открита конкуренция, нямат шансове да запазят лесно придобитите си с клеветничество и измами пари и имущества.
цитирай
50. анонимен - Този в ляво
08.12.2011 20:48
Депутатът от Пловдив ли е?????????Какво и кога стана с него?????Нещо май му спретнаха скандалче,аааааааааа???И защо?да не би да е защото има нещо общо със някои частни земеделски банки ... и не само....
цитирай
51. анонимен - няма такова нещо - комунист-демократ. Ако баба имаше пишка, щяха да й викат "дедо"!
09.12.2011 15:01
Рухна милитаризмът, опрян на 1500 танка, с които трябваше да удържим 2-3 часа турските войски, за да дойдат братушките от СССР да сложат в Турция на власт Кюрдската работническа партия, да спретнат една хуууубава "социалистическа революция" и да поведат турците за носовете към сияйното комунистическо бъдеще. Рухна и меракът да строим "демократичен социализъм" като Куба и Северна Корея, където заплатите са по 30-50 долара и под "мъдрото ръководство" на ком-соц партията, в близките десетилетия се планира производство на "народни компютри" и даже пускане на интернет с цена на абонамента само половинмесечна заплата, а на компютъра - едва някаква си 4-5 годишна заплата. Коли щяха да имат само заслужилите партийни деятели и щяха да ги карат с отвращение, защото са "буржоазна измислица" за развращаване на народа. Телефонните разговори между различните квартали щяха да бъдат таксувани 10 кратно на цената на междуконтиненталните, защото завоеванията на народната революция трябва да се пазят ревниво от буржоазията, която се ослушва, за да ги чуе и осмее кощунствено. За света щяхме да научаваме само от заслужилите сътрудници на "народната власт" като tomcat, tomcat1, tomcat2 и т. н. които самоотвержено щяха да живеят на запад, за да ни информират колко е прогнила и гадна системата им, и колко прекрасно си живеем у нас...
цитирай
52. анонимен - Браво, vmir!
09.12.2011 15:07
ето затова съществуваше СДС, и сега са необходими анти-комунисти и десни, защото червеният рубладжийски концерн /БСП/ иска да преиначи за пореден път историята.
цитирай
53. toross - vmir , Е казал достатъчно -
09.12.2011 17:54
мисля, че е ненужно да отговарям на хората, които имат собствени вариации за възраждане на комунизма - просто нама как да стане.
цитирай
54. vmir - 52, 53,
10.12.2011 06:54
Като си помисля, че ако ги бяхме оставили да си строят “демократичния” социализъм и да следват соц представата си за “сполуката на България”, днес щяхме с връзки да се уреждаме за 667 мегахерцови компютърчета с 32мегабайта РАМ и 2.4 гигабайта харддискове, които щяха да зависват на всеки 10-15 минути, да консумират ток колкото един котлон и да опушват околността, ако забравим да ги изключваме на всеки половин час...

Като си представя как дебилчета като tomcat, ok2332 и анонимная сволоч щяха да ни убеждават, че такива дрънчащи и пушещи щайги са самият връх на световните компютърни постижения и епохален успех на родния соц – мениджърски гений, а единствените достъпни държавни сайтове трябва да се отварят за не по-малко от 3 минути, за да се избягват контузии по време на сърфирането и трябва да сме доживот предани за тази трогателна грижа за сигурността ни, ме полазват тръпки на тих ужас...

Като си представя как западните коли тройна, четворна и петорна употреба сега щяха да бъдат атестат за оправност и успех в живота и живо доказателство за непреходността на шуробаджанащината и връзкарството, за кретените, които щяха да ни повтарят колко е прогнил капитализма и как всеки момент ще тупне и ще се размаже като презряла круша, че тогава на запад ще има много плач и скърцане със зъби, а тук ще нагъваме кифтаци и ще си друсаме шкимбетата върху масите под звуците на омайна сръбска или гръцка музика, и ме втриса...

Това щеше да бъде България сега без СДС и седесарите и в този смисъл съм щастлив, че не останахме във властта, за да не могат престъпниците да мътят прекалено малоумките на феновете си, че единствено лъжите и клеветите са начина да се наложат над по-добрите и по-достойните.

Поздрави на всички, които някога са били докосвани от синята идея. Останем ли й верни, въпрос на време е да се справим с онези, които гледаха на нея с очите за злобата, недоумението или далаверата. Тези хора са слуги на лъжите и недостойните си нрави и са навсякъде, дори в СДС, и навсякъде правят възможното да инфектират здравото и читавото със собствената си заразна лъжливост, дори това да превъща организацията им в цирей.
цитирай
55. zaw12929 - Поздравления за постинга!
10.12.2011 16:27
Хубави спомени... не забравяйте: доброто предстои!
цитирай
56. zaw12929 - . vmir - 52, 53, 06:54Като си по...
10.12.2011 16:31
. vmir - 52, 53,
06:54
Като си помисля, че ако ги бяхме оставили да си строят “демократичния” социализъм и да следват соц представата си за “сполуката на България”, днес щяхме с връзки да се уреждаме за 667 мегахерцови компютърчета с 32мегабайта РАМ и 2.4 гигабайта харддискове, които щяха да зависват на всеки 10-15 минути, да консумират ток колкото един котлон и да опушват околността, ако забравим да ги изключваме на всеки половин час...

защо пък не живеем по добре - 98% от хората мизерстват... на какво да се радваме?
цитирай
57. vmir - 56. zaw12929,
11.12.2011 08:26
zaw12929 написа:

защо пък не живеем по добре - 98% от хората мизерстват... на какво да се радваме?


Представата за мизерстване и процента на мизерстващите са доста субективни. Да се радваме, че не се оказахме в компанията на Куба и Северна Корея, където засега подвигат духа на населението с обещания да им пуснат интернет и даже да ги снабдят с компютри. Не, че не могат да разберат как се правят компютри, ами защото се грижат за народа си да не подменя прекрасните идеи "чучхе" и вярата в светлото комунистическо бъдеще с глупавите компютри на капитализма. Да се радваме, че нашите компютри не ни учат само на идеите чучхе (моля по-младите да не ги бъркат с чукчите), каквито ще бъдат севернокорейските компютри.
цитирай
58. анонимен - demokrat-komunist e neshto kato vampir-humanist
13.12.2011 10:02
Голям брой хора мизерстват? Как ще измерите това? Сега моите съседи са нещастни, защото карат Опел Астра на 5 години и лаптопите им са старички, а през комунизма бяха щастливи когато успееха да си набавят банани на коледа..
цитирай
59. анонимен - 98 % мизерстват
14.12.2011 15:55
А бе тези хора или не излизат от къщи или говорят каквото им кажат на партиѝното събрание.Отидете в КАТ и вижте колко коли се регистрират всеки ден. Ще се изненадате както и аз.Не знаех че мизерстващите си купуват толкова коли. Или може би те са от останалите 2 % не мизерстващи.Пак казвам; всеки знае къде е КАТ идете и вижте ако не вярвате.
цитирай
60. анонимен - Маша Машченко
14.12.2011 16:55
Браво Христо. Познавам те от онези години на снимката. Хубаво младо момче. Да, ти си истински във всичко. Демократ Политик Литератур Човек Мъж
цитирай
61. panazea - Изключителни правдиви спомени !
24.12.2011 12:29
За излъганите ни надежди !
Жив и здрав бъди !
цитирай
62. lambo - Както и във всички други партии, така и в СДС
24.12.2011 19:20
Юдо-масоните и МИТ ( Турското разузнаване) монтираха на всички ключови места, НЕ-българи. Евреи, цигани, помаци и т.н.

Желев - от турско село, Иван Костов - панагюрски циганин, Петър Стоянов - мургав помак, Михайлова - еврейка, Мара Миса - женена за евреин, Мартинчо - с ромска мутра, Фил - с еврейска жилка, Мистър 10% - евреин, Клаус - евреин и т.н.

Заради тези имена аз НИКОГА не гласувах за СДС
цитирай
63. анонимен - Десен-бесен
17.01.2012 16:29
Много точно, вярно и силно е написаното. С конкретни имена и факти. Разбиването на СДС бе политика проведена от самото централно ръководство - Ф.Димитров, Бисеров, Костов, Михайлова. Всеки един от тях спечели от това - днес те са сред новобогаташите на България. Но загуби България, демокрацията и СДС.
цитирай
64. анонимен - Most powerful&cost effective SEO service in world get up to 100K backlinks now!
21.02.2012 10:42
Best backlinks and website traffic service - we publish your custom message up to 100'000 forums worldwide price starting only from $29 Get great online web traffic using amazing backlink service today. We can post your marketing post up to 100’000 forums around the web, get insane amount of backlinks and great targeted web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a>
цитирай
65. biochemist - Няколко въпроса към уважаемия г-н Марков
17.03.2012 00:43
Господин Марков,

аз съм студент и съм роден през 1990 г.

Пишете интересни неща, информиран сте горе-долу кой кой е? Все пак сте били участник и за съжаление най-вече свидетел на събитията, довели България от социализма на БКП/ДС до капитализма на БКП/ДС.

При все, че съм съгласен с 90% от написаното от Вас, имам към Вас няколко скромни въпроса (като на новороден през ония времена).

Интересно ми е да прочета ваще отговори (аргументирани накратко - където сметнете за необходимо).

1. Каква партия е БСП?

а) лява, каквато я наричате
б) криминалната официална наследница на комунистическия режим, имитираща социалдемократичност

2. Какви са хората в България, борили се и все още борещи се с/у вече капиталистическата комунистическа клика?

а) десни и консерватори, каквито вие често ги наричате
б) националисти, консерватори, либерали И ЛЕВИ, анархисти също както и просто почтени хора и демократи

3. Какви са били убежденията на почтените социалдемократи и земеделци (на чиято младежка организация Вие сте били член), които са били в сДС?

а) десни и консервативни
б) леви

4. Какъв е бил все пак характерът на масовото земеделско движение преди 1944 г., включително накрая останалите с Никола Петков?

а) дясно
б) ляво

5. Защо създадената като уж като общодемократична коалиция сДС постепенно е обявена за "дясна" - от определени хора в сДС и от придворни журналя, социолози и политолози?

а) защото е била в действителност дясна
б) за да се разчисти пистата пред официалната наследница БСП да бъде "лява", да "обгрижва" нямащите и пенсионерите

6. Кой е имал интерес "лявото" да стане мръсна за демократите дума, та всички демократи, включително и Вие да се пишете "десни", че и "консерватори"?

а) борещите се срещу вече капиталистическата комунистическа клика
б) самата капиталистическата комунистическа клика

7. Какво означава това за обявилите сДС за "дясна"?
а) че са почтени хора
б) че са законспирирани комунистически маши, доминирали тогава в сДС и постепенно овладели цялото сДС
цитирай
66. biochemist - Няколко въпроса към уважаемия г-н Марков (2)
17.03.2012 01:10
8. Непременно демократ ли е някой, който казва, че е десен?

а) да, защото е срещу БСП
б) не, защото може да е "срещу" БСП и "срещу" вече капиталистическата комунистическа клика (и да лъже тези, дето са наистина СРЕЩУ тях)

9. Непременно комунист ли е/свързан с комунистите ли е някой, който казва, че е ляв?

а) да, защото БСП е лява
б) не, може и да е социалдемократ, който да е наясно, че БСП има толкова общо със социалдемокрацията колкото алкалните метали с благородните газове

10. Какъв е бил социалдемократът Кръстьо Пастухов, арестуван и убит от комунистите след 1944 г. в Сливенския затвор?

а) десен
б) ляв

11. Какъв е генералният извод от отговорите на предишните 10 въпроса?

а) БСП са пребоядисани комунисти
б) в момента всички партии в България са креатури на старата БКП и репресивния и апарат КДС. ЦЕЛИЯТ политически спектър (националисти, десни, либерали, леви и др.) е ИМИТИРАН, за да няма ИСТИНСКИ такъв. В България няма демокрация, няма многопартийност, всичките партии са БЪКАНИ с:

комунисти от всякакъв вид, бивши членове на блоковата партия БЗНС, преподаватели по марксизъм-ленинизъм, номенклатурчици, верни на линията журналисти, комсомолски активисти, съветски граждани и абсолвенти от Съветския съюз, както и синове на висши партийни функционери, министри, прокурори, професори по марксизъм и офицери от Държавна сигурност.


Следната картинка трябва да помогне за онагледяване на нещата:

http://picbg.net/img.php?file=4b82d9b7521c8837.png

(може зареждането да отнеме малко повечко време)
цитирай
67. toross - biochemist - Благодаря и извинявайте, че
24.03.2012 23:10
ще отговоря по-късно, но сега откривам вашия коментар. Дано съм експедитивен, все пак. И така на върлос
1 - клоня към б, по-скоро политическо конюктурно желе, според временния интерес.
2- много сложен въпрос, на който не мога да дам еднозначно един от посочените възможни отговори, аз лично харесвам нестандартните, но почтени хора.
3 - бяхме без изключение антикомунисти - нито десни , нито леви.
4 - по-скоро ляво
5 - отговор б
6 - клика в смисъла , който влагате не е определен точно термин, т.е. не мога да отговоря еднозначно. Изисква твърде сложен анализ и пак не съм сигурен дали ще мога да отговоря убедително и за себе си.
7 - за съжаление - отговор б
8 - също отговор - б
9 - след кратък размисъл - б
10 - по-скоро е ляв, но с трайни консервативни убеждения що се отнася до национални интереси
11 - клоня към отговор б с много болка
цитирай
68. анонимен - В духа на Тутурутка мога да отговоря ...
25.03.2012 16:12
В духа на Тутурутка мога да отговоря на следващите 11 въпроса: а, а, б, а, в, а, а, в, в, а, б.
цитирай
69. biochemist - Така, и аз ви благодаря. Със самия ...
25.03.2012 16:29
Така, и аз ви благодаря.

Със самия факт, че отговорихте, и с отговорите, които дадохте,

ме спечелихте за ваш редовен и критичен читател.

Ще чета ваще бъдещи публикации и постепенно ще преглеждам миналите, за да съм информиран политически. Ще ви критикувам остро, когато не съм съгласен с вас.

Ако искате, прочетете (може да не отговаряте, ако нямате време) още два коментара за две ваши публикации.

http://toross.blog.bg/politika/2011/10/24/hvalia-se-poznah-na-vtori-tur-bitkata-e-plovdiv-sreshtu-gerg.840966

коментар 17

http://toross.blog.bg/politika/2011/03/11/goce-diplomati-donosnici-bylgariia.704373

коментар 9

Коментарите са от същата дата като този за тази тема.
цитирай
70. biochemist - 68-и, ако си се опитал да ме ирони...
25.03.2012 16:50
68-и, ако си се опитал да ме иронизираш,

не ти се е получило.

Това съм решил да питам - ТОВА Е!

Диалог, майна, диалог!

Като го мисля все пак за читав човек, ще го питам какво мисли.

Ако го мислех за техен човек, НИТО ще го питам, НИТО ми е притрябвал за нещо.

А тъй!

Към теб въпроси нямам.
цитирай
71. анонимен - штаны алладины купить
17.10.2012 13:48
Доброго времени суток!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://v-kontakte-temy.ru/user/IdionAcrono/>интернет магазин одежды в тюмени </a> модная детская одежда <a href=http://www.maat.su/user/clesteagetHag/>oodji каталог одежды </a> одежда женская интернет магазин сток <a href=http://upnasledov.narod2.ru/>кошелек </a> интернет магазин детской одежды украина ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Buy Kamagra Online without dr approval </a> - Generic viagra Kamagra caverta pillshoprxcom : Kamagra story : <a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>online Kamagra jel </a> - Cheap Kamagra medicine
цитирай
72. анонимен - интернет магазин верхней одежды
19.10.2012 04:04
Привет!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://math.elinkage.net/member.php?action=profile&uid=14614>купить шлепки </a> куртка мужская осенняя <a href=http://proga-soft.net.ua/user/hoissahSonwen/>купить пальто </a> модная женская одежда интернет магазин <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>женская одежда турция интернет магазин </a> одежда для беременных ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Buy Kamagra Online India </a> - apcalis Buy Cheap Jelly Kamagra online Oral sales tablet : Kamagra without prescription : <a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>Kamagra Generic </a> - best price for Kamagra
цитирай
73. анонимен - купить школьную обувь
19.10.2012 22:13
Доброго времени суток!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://mmm.sharecod.ru/user/oredgitte/>бижутерия золото </a> магазин бижутерии <a href=http://7man.ru/user/NalfNetaReall/>известные бренды одежды </a> кройка платья <a href=http://dejavu.ua/>купить недорого платье в магазине </a> женские кожаные куртки распродажа ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>Buy Kamagra </a> - Buy where Kamagra : Kamagra prescription drug discount : <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Buy next day Kamagra with mastercard </a> - Cheap Generic Kamagra Online pharmacy
цитирай
74. apostapostoloff - СДС си беше
08.05.2013 17:32
фракция на БКП. И толкоз. Голяма, голяма измама беше това. Най- голямата в цялата българска история.
цитирай
75. krumbelosvet - Тъга
29.04.2016 09:47
по ланския сняг. Пожълтял от ... омраза.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540421
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031