Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2012 11:00 - Миряните в Пловдив са ПО християни от владиците...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 26821 Коментари: 47 Гласове:
27

Последна промяна: 02.05.2012 11:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image

Гочиту Гергов и Румен Главътъ като най-верните следовници на руския патриарх и Николай Първи
image
Пред храма ги няма 20-те хиляди...
/Кликнете върху снимките, за да ги видите в пълния им "блясък".../


Миряните в Пловдив са по` християни от владиците…

                Доста съм критикувал пловдивчани, но визитата на руския патриарх Кирил при пловдивския патрика Николай, известен и като Лудото Коле, отново доказа, че в екстремни изпитания за православното братство енориашите усещат безпогрешно фалша, церемониалността и празния тенекиен звън на непомерните амбиции, лошо прикриващи се от политически, чисто комунистически и по същество Богохулни жестове.

                Владиката Николай очакваше в Пловдив да се стекат между 10 и 20 000 миряни, за да посрещнат с „радост и възхвала” патриарсите Максим и Кирил. За целта цяла седмица се лъскаха тротоари и храмове, по улиците „От. Паисий” и „Д-р Вълкович”, както и пред храма „Св. Марина” се провесиха гирлянди от знамена, разнасяха се хоругви, с една дума вдигаше се олелия до Альоша в очакване на  „знаменателното събитие за целия православен свят”. Пловдивският владика се превърна в медийна и градска звезда в дните на възкресенска радост. Уви, пи-ар акцията на Николай и Руската православна църква се провали в Пловдив с гръм и трясък, независимо от титаничните напъни на медии и власт. Вчера /28 април, того/ бляскавото посещение на патриарх Кирил в града събра едва около 1 000 – 2 000 миряни като в тях включвам: 14 автобуса/толкова преброих/ с предимно пенсионери, които съчетаха Богуслужебните си ангажименти с възможност да се напазарува и се припомни младостта с изкачването до „Альоша”; цялата масонска ложа „Слънце – Ориент” на пловдивския властелин и почетен консул на Русия Гочиту Гергов; партийната организация на БСП от Първомай, доведена организирано от местния депутат Петър Мутафчиев; около двадесетина плевенски комунисти-поклонници, уредени с екскурзия до Пловдив от вечния Румен Петков, познат от следването си в местния университет като Румен Главътъ; около 100-ина охранители от двете страни/само тази на патриарх Кирил бе около 30 души/; местния военен духов оркестър; състава на родопската атракция „100 каба гайди”; около 20-ина оператори и журналисти, водени от обществения презерватив Николай Бареков, който от известно време се изживява и като говорител на Николай Пловдивски Първи; точно 17 активисти на „Атака”, предвождани от Волен без Капка и от Павката Шопов без устройство на извънземен; още около 30-ина местни журналисти, присъстващи повече за атракцията и, разбира се, всички свещеници от Богоспасяемата пловдивска епархия, удостоверяващи с личен подпис присъствието си в списък, раздаден от техния началник Николай. Направи си сам, уважаеми читателю, сметката колко пловдивчани уважиха с преклонение и „братско общение”, безрезервно и Богулюбиво, посещението в най-голямата епархия на двамата патриарси ??!

                Пловдивските православни енориаши чисто и просто отсвириха местния им водител, избран неканонично, но усилно изживяващ се като наместник на Русия в църковните дебри, т.е. Николай Методиев Севастиянов, или Николай Първи Пловдивски, или просто Лудото Коле. Пасомите се оказаха по-прозорливи от водителите. За пореден път.

                Всъщност в храма „Св. Марина” нямаше място за миряните. Той бе запълнен от църковниците от двете страни, безбройните им охрани, преводачи, свитата на Гергов, Румен Петков и Мутафчиев, малко атакисти, областния управител, кмета, общинския шеф, няколко местни величия, предимно от масонските и ротариански деноминации, е, разбира се и Светлана Шаренкова с нейните последователи, за които Русия е предпочитана пред България. Жалкото бе, че през цялото време представителите на Българската православна църква се държаха като подчинени на свитата на руския патриарх. А нали в православния свят всички поместни църкви са автокефални?! По време на молебена и в последвалите речи се говореше непрекъснато за някакво „източно православие”, което никога и никъде не е съществувало, защото един от постулатите на Светото Православие е да не се дели на източно, западно, южно или северно?! И кога пловдивския патрика ще отговори на простичкия въпрос имат ли право да се черкуват в православен храм Богоборци и Безбожници като масони и комунисти, каквито са приятелите му Гергов, Петков и Мутафчиев, защото така се нарушават Светите Апостолски правила?! В тази церемониална вакханалия не е особено трудно да си отговорим защо истинските поклонници на православието в Пловдив просто не почетоха „светейшествата”, имаше в пъти по-малко хора, отколкото при посещението на Вселенския патриарх, а въобще не може да става сравнение с посещението на Папа Йоан Павел Втори ?!

                А колко му пука за Пловдивската епархия и местните поклонници руския патриарх недвусмислено показа като със стъпването си в града най-напред се възкачи да положи венец пред паметника на „Альоша”. Нали се сещате в каква компания – пак Николай/Севастиянов и Бареков/, пак Гочиту Гергов, Румен Петков-Глъвътъ, Петър Мутафчиев, пак Шеренкова и компания, разбира се около стотина местни комунисти и охрана, много охрана, която да ги пази от народната любов и преклонение. Най-напред там отиде, на комунистическото капище, не в Храма православен и зад Кирил подтичваха българските слагачи и безродници, успокоителното е, че все пак патриарх Максим не го възкачиха и него там, нямаше ги и гордите пловдивчани, независимите и дръпнати граждани на този вечен град!

                Може да видите и нещо смайващо – владиката Николай Севастиянов Пловдивски или Лудото Коле на руском языке в руска телевизия, пред руски журналист се обявява срещу членството на България в Европейския съюз и възкликва „Стоп на европейските директиви!”. Вижте го в целия му блясък на този адрес - http://aig-humanus.blogspot.com/2012/04/blog-post_29.html

                Това е положението, без извинение, драги читателю.

                Иначе – Христос Възкресе, православни християни !





Гласувай:
29


Вълнообразно


1. анонимен - Да посетиш паметник на окупатор е
29.04.2012 11:19
долно!
цитирай
2. анонимен - Паметникът си е паметник
29.04.2012 11:30
на много руски войници загинали във войната
изпълняващи дълга си и няма нищо общо с окупации!
Многоо примитивно и елементарно е да се мисли по този начин,
Патриарх Кирил просто засвидетелства дължимото уважение
към загиналите си съграждани.
А паметникът Альоша е известен на цяла Русия, и те хранят любов
към града ни. Живял съм сред тях и знам доброто им отношение.
Другото е долна лъжа и инсинуации на некадърни хорица,
търсещи известност и своите пет минути слава на
гърба на други, постигнали нещо повече в живота си.
цитирай
3. анонимен - Комунизма е чисто християнство. Но ...
29.04.2012 11:31
Комунизма е чисто християнство. Но висшият клир - БКП и Синода не са били комунисти и християни. Сърцето е от ляво. Дясното е елит и его.
цитирай
4. анонимен - Що триеш коментариите, бе задник!
29.04.2012 11:32
Нали си много умен! Що не отговориш по същество
ами плюеш по хората като болна камила!
цитирай
5. анонимен - Който не зачита силата и мъдростта и героизма на руския народ
29.04.2012 11:39
свършва като Наполеон и Хитлер безславно потънал в помийната яма на историята.
Ама, бедни ми братко, тъпото Христе, откъде ли можеш да го знаеш, пък и точно ти!
цитирай
6. toross - Успокойте топката, другари -
29.04.2012 11:49
Това съм видял, това съм описал, а руския народ го уважавам безкрайно, особено културата му, но повече обичам България, за ваше съжаление, разбира се. И не мога да не отбележа, че народа на Хитлер , победения германски народ произвежда "Мерцедес", а руския народ, народа на Сталин, победителя произвежда "Москвич". Има разлика, нали?
цитирай
7. tomcat2 - Катана обърка се пак патриарх Кирил ...
29.04.2012 12:09
Катана обърка се пак патриарх Кирил отиде на паметника на съветските войни не на американските :))А това че са против антибългарския и антихристиянския ес може само чест да им прави,поклон и респект за което.Съжалявам обичам България повече от ес!Ако се мери величието на една нация по автомобилостроенето то японците са най-велики от всички!
цитирай
8. анонимен - Там е работата, братко Христе
29.04.2012 12:11
че и аз бях там, където си бил и ти, но видях съвсем друго.
Ти предизвика гнева ми с неистините, които пишеш и заблуждаваш другите!
А и не харесвам манталитета ти, да пишеш като обиждаш цинично който и да е,
както ти правиш, това показва само комплекса ти за малоценност!
цитирай
9. анонимен - И да знаеш, братко Христе
29.04.2012 12:14
аз съм върл антикомунист, а не фурнаджийска лопатка като теб.
Другари са майка ти и баща ти, защото добре ги познавам!
цитирай
10. toross - Е, това е свинщина - към коментар 10 -
29.04.2012 12:25
анонимни другарю, "антикомунисте", нито баща ми, нито майка ми са били членове на БКП, нито бабите и дядовците ми /"Посетили" Белене и Босна/, отделен е въпроса , че баща ми почина в далечната 1970 г., а майка ми си отиде през 1994 г. - Светла им памет ! "Познаваш" ги, ако си се върнал от там, горе, ама то за вас всичко е възможно...
цитирай
11. анонимен - Ама като се замисля сега, дедо Николай Владиката
29.04.2012 12:29
си е много прав - Какво хубаво видяхме от прехваления ЕС?
Само забрани за това и онова и затягане на коланите.
А тия измекяри гърчолята правят каквото си искат а тия от ЕС само им
правят метани!
цитирай
12. tamperto - .
29.04.2012 12:30
хахах много добре написано.
цитирай
13. анонимен - Заболя ли те, сега, братко Христе?
29.04.2012 12:36
Видя ли сега за какво иде реч, хвърлих тия думи на вятъра, на познавам родителите ти, светла им памет
и ти се засегна, ами познаваш ли живота и дейността тези които обиждаш
като хвърляш грозни обвинения в публичното пространство?!
А и приляга ли на един филолог да говори циинично!
А въпроса за завистта е и въпрос на благородство да не
можеш да признаеш успеха на другите, а да ги плюеш и страдаш,
защото завистта си е вид страдание! Ама ти, как ли пък можеш да го знаеш!
цитирай
14. karambol5 - Иначе Христос Възкресе, така си е ...
29.04.2012 12:38
Иначе Христос Възкресе ,така си е ;)))))))))))))))
цитирай
15. анонимен - Слушайте другари съветофили
29.04.2012 12:43
Вместо да ги разправяте врели, некипели ми отговорете на няколко простички въпроса:
1. Защо Кирил не се изкатери до Шипка, където действително са загинали бойци за освобождение?
2.От какво ни е освободила съветската армия?
3.Къде са загивали съветски бойци за освобождаване на България?
И все в този дух въпроси.
цитирай
16. анонимен - Един въпрос към тебе, драги. Ако Русия нападне България, на коя страна ще застанеш?
29.04.2012 12:44
tomcat2 написа:
Катана обърка се пак патриарх Кирил отиде на паметника на съветските войни не на американските :))А това че са против антибългарския и антихристиянския ес може само чест да им прави,поклон и респект за което.Съжалявам обичам България повече от ес!Ако се мери величието на една нация по автомобилостроенето то японците са най-велики от всички!

цитирай
17. анонимен - Там е работата, че Русия не е толкова будала
29.04.2012 12:51
да нападне малката ни страна, пък и тия хора достатъчно воюваха,
и изстрадаха, та да тръгнат да се бият срещу своите.
Но такива, като вас, които отричате всичко свято, може да направите
хиляди поразии. А това вече наестина е страшно!
цитирай
18. анонимен - Зададох прост въпрос, можеш и да отговориш
29.04.2012 12:58
анонимен написа:
да нападне малката ни страна, пък и тия хора достатъчно воюваха,
и изстрадаха, та да тръгнат да се бият срещу своите.
Но такива, като вас, които отричате всичко свято, може да направите
хиляди поразии. А това вече наестина е страшно!

А той не беше, Русия будала ли е или не?
Повтарям, ако Русия нападне България, на чия страна ще застанете?
цитирай
19. анонимен - Москвич? За толкова пари? Побед...
29.04.2012 13:03
Москвич? За толкова пари? Победният немски народ е направил? Мерцедс? Руснаците биха направили и те нещо такова. Но са искали да направят кола за народа. А немците са направили Трабант.. Костенурка.. Но Бръмбара е бил за повече пари. Десните сте материалисти. Материалистите сте - "ситни като камилчета". Дясното е роялизъм. Царя на този свят е дявола, и той раздава царства. Гражданин. И Гражданско общество - са леви понятия. Смирненски е писал за десните в "стълбата". Първо сте леви но после сте БКП и олигархия - елит - Атлас - банкери.. мразите народа. Мразите Демокрацията. Презирате бедните и неуспелите.
цитирай
20. tomcat2 - Наистина ли очакваш отговор на т...
29.04.2012 13:19
Наистина ли очакваш отговор на такъв малоумен въпрос.Дръж се на ниво малко не си в детската градина!Кви нападения кви чудесии къде отиде, изпадаш в катанщина пак.
цитирай
21. анонимен - Да, наистина очаквам отговор
29.04.2012 14:19
tomcat2 написа:
Наистина ли очакваш отговор на такъв малоумен въпрос.Дръж се на ниво малко не си в детската градина!Кви нападения кви чудесии къде отиде, изпадаш в катанщина пак.

А вие бягате от него. До сега се е случвало два пъти.
цитирай
22. megafon - Аз също бях там
29.04.2012 16:32
и това беше в общи линии жалката картинка на българската православност. При посрещането на папата в Пловдив имаше над 50К души, сега не повече от 2К. И да, БПЦ църква е в същата ситуация като българските комунисти, винаги чакат Русия да им кажи какво да правят. А най-жалкото, е че един луд ще се възкачи начело на БПЦ - Николай Ролекса.
цитирай
23. анонимен - Баси и безбожниците!
29.04.2012 19:19
Патриарх Кирил е истински - летец, спортист
и модерен човек, знае какво иска и как да го получи.
Вие си чешете комплексираното его като плюете,
защото в друго не ви бива.
цитирай
24. анонимен - За Катана
29.04.2012 19:22
Аз бих ти задал един въпрос не от рода на фантастиката,на коя страна ще бъда ,ако Русия нападне България,а ще ти задам един простичък и реален въпрос-на коя страна беше когато САЩ нападнаха и бомбардираха Сърбия?
цитирай
25. анонимен - все тая
29.04.2012 19:26
megafon написа:
и това беше в общи линии жалката картинка на българската православност. При посрещането на папата в Пловдив имаше над 50К души, сега не повече от 2К. И да, БПЦ църква е в същата ситуация като българските комунисти, винаги чакат Русия да им кажи какво да правят. А най-жалкото, е че един луд ще се възкачи начело на БПЦ - Николай Ролекса.



Спок, няма да е Николай. Друг хитрец тихомълком си тъче платното и използва шумотевицата около Ролекса. Всичките са от един дол дренки, затова хората вече не вярват на църквата.
цитирай
26. анонимен - По принцип се стремя да не отговарям на анонимници, но ще ти отговоря
29.04.2012 19:51
анонимен написа:
Аз бих ти задал един въпрос не от рода на фантастиката,на коя страна ще бъда ,ако Русия нападне България,а ще ти задам един простичък и реален въпрос-на коя страна беше когато САЩ нападнаха и бомбардираха Сърбия?

На страната на НАТО. И ще ти кажа защо. Защото в тъпата ти кратуна не е останала и следа от етническото прочистване и геноцид над българите, извършени от същите тези сърби.
Та, да се върна на въпросът ми, който така старателно избягвате.
Ще отговорите ли? Не, нали? Ах, АндрЮшковци! Милите ми те, скромнички и зачервени русофилчета! Що се срамите да признаете, че Русия ни е нападала 2 пъти, като последния ни е и окупирала.
цитирай
27. kleotemida - Катана, аз ще ти отговоря!
29.04.2012 20:37
katana написа:

Един въпрос към тебе, драги. Ако Русия нападне България, на коя страна ще застанеш?

Ще застана на страната, на която застанат болшинството българи, така както застанаха и при предишните 2 нападения. Цар Борис III разбра, че българи срещу руснаци няма да се бият и не прати един войник на източния фронт, но ти не си го разбрал и няма да го разбереш, както и да проумееш защо българският народ никога не е възприемал окупацията като окупация и нападението като нападение.
А когато САЩ нападнаха и бомбардираха Сърбия, бях на страната на Сърбия. И ще ти кажа защо. Защото ми писна от световния жандарм Америка, която си разиграва коня по цял свят, има интереси по цял свят и прави каквото си иска с този свят. Не ми е нужна псевдодемокрацията й, с която е готова да унищожи този свят, само за да угоди на шепа бизнесмени, които искат да го владеят. И ще ти кажа още нещо. Ще се радвам, безкрайно ще се радвам, ако БРИКСА успее да постигне това, което е намислила. И да сложи край на това първенюшко поведение на САЩ, които се мислят за всьо и вся на този свят и да източват кръвта на всички останали континенти. Всъщност в момента източват и собствената си кръв...

А за русофилството... да русофил съм и се гордея с това. Обичам Русия и руския народ, който няма нищо общо с политиците й, така както обичам и американския народ, който играе по свирката на своите политици, така както и българския, който играе по свирката на българските, макар и не толкова често, както братята руси или братята американци. Но при нас това е от традиционния магарешки инат, заложен в кръвта ни и заслугата е генетична, а не придобито-характерова.

Само не рабрах, ако НАТО нас ни окупира ти на чия страна ще застанеш?
цитирай
28. анонимен - За Катана
29.04.2012 20:37
Простака си е простак, откъдето и да го погледнеш!Не мога да вдяна с "ТЪПАТА СИ КРАТУНА",С КАКВО СЪМ ЗАСЛУЖИЛ ПРОСТАШКИЯ ТИ ЯЗИК?! Както за мен си анонимен, независимо,че се пишеш катана,което означава стара дръглива кранта,а не японско хладно оръжие,то така и аз оставам анонимен за Вашата "особа"!Чао простако!
цитирай
29. анонимен - Значи, аз ще застана на единствената страна, на която би застанал един българин.Да кажа ли коя?
29.04.2012 21:20
На България, драги ми опоненти. На България. Това беше и въпросът ми. Не ако, който и когато нападне някой си, а България.
Отговорих ли? Хайде сега не се въртете като балерини, а отговорете на въпросът ми. Ако Русия нападне България, що ще кажете? Ще се гушкате с братята руси?
А ще им помагате ли да изловят тези, които се бият за България? Или ще си ги изловите сами и ще ги поднесете в дар на поредния опит за освобождаване?
цитирай
30. анонимен - Тутурутка
29.04.2012 21:34
Много от коментиращите са с ЧАЛГАРСКО мислене много жалко!!!
цитирай
31. анонимен - :-))) ЯЗИК или ЯЗЬIК или EЗИК. Аз, простакът, ти напомням да не бъркаш родния си език, драги
29.04.2012 21:36
анонимен написа:
Простака си е простак, откъдето и да го погледнеш!Не мога да вдяна с "ТЪПАТА СИ КРАТУНА",С КАКВО СЪМ ЗАСЛУЖИЛ ПРОСТАШКИЯ ТИ ЯЗИК?! Както за мен си анонимен, независимо,че се пишеш катана,което означава стара дръглива кранта,а не японско хладно оръжие,то така и аз оставам анонимен за Вашата "особа"!Чао простако!

цитирай
32. kleotemida - Катана, кога е било това, та го прехвърли към русите?
29.04.2012 21:40
katana написа:
На България, драги ми опоненти. На България. Това беше и въпросът ми. Не ако, който и когато нападне някой си, а България.
Отговорих ли? Хайде сега не се въртете като балерини, а отговорете на въпросът ми. Ако Русия нападне България, що ще кажете? Ще се гушкате с братята руси?
А ще им помагате ли да изловят тези, които се бият за България? Или ще си ги изловите сами и ще ги поднесете в дар на поредния опит за освобождаване?

И на коя страна застанаха тези, които хванаха и разстреляха Вапцаров? М?
Или е важно да си чешим езиците и да наливаме омраза, без значение колко виртуално-невероятни са съжденията ни?! И колко плоско-елементарни!

И още нещо, Катана, като казваш Бългаия, кого имаш предвид? Българския народ или българските политици? Или моментната политическа върхушка в деня на "нападението" и това накъдето им е наклонена капата?
цитирай
33. chavdar01 - ВМЕСТО ДА СИ ЧЕШАТЕ ЕЗИЦИТЕ ВСИЧКИ.
29.04.2012 21:45
ПРОСТО ТРЯБВАШЕ ДА ДОЙДЕТЕ ДНЕС НА СУТРИШНАТА СЛУЖБА В ХРАМ ПАМЕТНИКА АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ И МОЖЕ БИ ЩЯХТЕ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ ОТ ДРУГ ЪГЪЛ ПРАВОСЛАВИЕТО!
цитирай
34. kleotemida - Чавдар, православието трябва да е начин на живот, а не само една сутрешна служба!
29.04.2012 22:02
chavdar01 написа:
ПРОСТО ТРЯБВАШЕ ДА ДОЙДЕТЕ ДНЕС НА СУТРИШНАТА СЛУЖБА В ХРАМ ПАМЕТНИКА АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ И МОЖЕ БИ ЩЯХТЕ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ ОТ ДРУГ ЪГЪЛ ПРАВОСЛАВИЕТО!

Но в крайна сметка всичко е въпрос на Вяра, не на показни служби или на показно плюене по тях.
Жалко колко малко хора разбират това и че Бог е Любов... и прощава. Само ние сме толкова горди да не прощаваме и да таим омраза и презрение, да обдумваме, да заклеймяваме и да хулим с невъздържан и грозен език.
Дано Бог ни прости!
цитирай
35. balkanec - Търгаши
30.04.2012 00:02
Авторът е написал това, не защото православните скотове са алчни мошеници и търгаши, а защото посещението е руско.
Все ми е тая дали е дошла руската или гръцката килимявка или римската папа - едни и същи търговци и шарлатани са.

Доста наглост се иска да превръщаш Бога в търговска марка и да претендираш за монопол върху Него.
Нормалните хора имат поне елементарно страхопочитание и задръжки и поне суеверно приличие, ако не друго.
Килимявките обаче не... те са цинични до дупка. А е казано в Библията, че Бог подиграван не бива. Не и безнаказано. Техен проблем.
Нашият народ си е християнски, без да обръща особено внимание на тия циркаджии.
цитирай
36. balkanec - Десет хиляди може да се стекат за линчуването на Коко Путката :)
30.04.2012 00:08
Събитието наближава, защото бесните му истъпления минават границите.
Това, че изкара костите на мъчениците от Батак от мястото им, е смъртна обида за всички българи и не се забравя...
А той със сигурност ще измисли и следващи геройства.
цитирай
37. анонимен - Вчера и днес. Метаните пред паметниците на съветската армия. Май сте пропуснали
30.04.2012 00:43
33. kleotemida - Катана, кога е било това, та го прехвърли към русите?
33. kleotemida - Катана, кога е било това, та го прехвърли към русите?
kleotemida написа:
katana написа:
На България, драги ми опоненти. На България. Това беше и въпросът ми. Не ако, който и когато нападне някой си, а България.
Отговорих ли? Хайде сега не се въртете като балерини, а отговорете на въпросът ми. Ако Русия нападне България, що ще кажете? Ще се гушкате с братята руси?
А ще им помагате ли да изловят тези, които се бият за България? Или ще си ги изловите сами и ще ги поднесете в дар на поредния опит за освобождаване?

И на коя страна застанаха тези, които хванаха и разстреляха Вапцаров? М?
Или е важно да си чешим езиците и да наливаме омраза, без значение колко виртуално-невероятни са съжденията ни?! И колко плоско-елементарни!

И още нещо, Катана, като казваш Бългаия, кого имаш предвид? Българския народ или българските политици? Или моментната политическа върхушка в деня на "нападението" и това накъдето им е наклонена капата?

Като казвам България, имам пред вид моята Родина България. Друга не знам. А вие?
цитирай
38. bven - Пловдивчани вкупом разбраха вече, че едно е вяра, друго е платената вяра!
30.04.2012 09:38
Всеки, който вярва и се моли на своя Бог (О, мой Боже, правий Боже..!) може да празнува всеки ден , без да посещава и оставя лепта на храмовите търговци.
С най-искрени чувства към вярващите, към които спадам и аз - весели празници на Душата и Сърцето!
цитирай
39. kleotemida - Аман от демагогия!
30.04.2012 09:45
katana написа:
Вчера и днес. Метаните пред паметниците на съветската армия. Май сте пропуснали
Като казвам България, имам пред вид моята Родина България. Друга не знам. А вие?

Хайде без опити за сугестиране на "публика", моля! Метаните пред кого, кога и къде са си моя/наша работа и не мисля, че е твоя работа да обсъждаш сободната ми/ни воля и личния ми/ни избор, още повече пък когато изобщо не става дума за това!
Що се касае до "моята Родина България" да ми кажеш има ли такова понятие в правния и дипломатическия мир и ако да, кога тя е вземала решения? Всъщност, доколкото аз си спомням, решенията винаги са се вземали от Държавата България, което не винаги значи Родината България, и най-вече от политиците, които я управляват към даден момент. Та пак да те попитам, ти на чия страна ще застанещ? Или по презумпция приемаш непогрешимост на политиците ни и взетите от тях техните решения? Но, ако е така, що се пениш за техните избори и решения в миналото? Тези решения тогава не бяха ли решения на Родината ти България?
цитирай
40. анонимен - Защо да е демагогия? Родината е една и постоянна, а политиците се сменят.
30.04.2012 10:09
kleotemida написа:
katana написа:
Вчера и днес. Метаните пред паметниците на съветската армия. Май сте пропуснали
Като казвам България, имам пред вид моята Родина България. Друга не знам. А вие?

Хайде без опити за сугестиране на "публика", моля! Метаните пред кого, кога и къде са си моя/наша работа и не мисля, че е твоя работа да обсъждаш сободната ми/ни воля и личния ми/ни избор, още повече пък когато изобщо не става дума за това!
Що се касае до "моята Родина България" да ми кажеш има ли такова понятие в правния и дипломатическия мир и ако да, кога тя е вземала решения? Всъщност, доколкото аз си спомням, решенията винаги са се вземали от Държавата България, което не винаги значи Родината България, и най-вече от политиците, които я управляват към даден момент. Та пак да те попитам, ти на чия страна ще застанещ? Или по презумпция приемаш непогрешимост на политиците ни и взетите от тях техните решения? Но, ако е така, що се пениш за техните избори и решения в миналото? Тези решения тогава не бяха ли решения на Родината ти България?

По колко пъти ще казвам, че съм на страната на България. И точка. А ти се замисли за нещо. По пътечката "тези политици не са нашите политици" са дошли едни юнаци, които са били доста надеждни слуги на страна окупатор. Е, това ли оправдаваш? Че по този път са минали, византийци,татари,турци,руснаци. И все с помощта на недоволници от вътре.
цитирай
41. kleotemida - Защото демагогстваш, Катана, ето затова. И точка!
30.04.2012 10:43
katana написа:
Защо да е демагогия? Родината е една и постоянна, а политиците се сменят.
По колко пъти ще казвам, че съм на страната на България. И точка. А ти се замисли за нещо. По пътечката "тези политици не са нашите политици" са дошли едни юнаци, които са били доста надеждни слуги на страна окупатор. Е, това ли оправдаваш? Че по този път са минали, византийци,татари,турци,руснаци. И все с помощта на недоволници от вътре.

Преди беше Майка България, сега е само България. Защо? Защото е неизгодно да се спомене думата ДЪРЖАВА! И аз не оправдавам нищо. Говоря в прав текст. Не шикалкавя и не правя опити за внушения, наричам нещата с истинските им имена, от което ти доста умело се опитваш да избягаш и да извъртиш нещата.
Та по пътечката, а?... По коя пътечка, Катана, по твоята, по моята, по тази на Майка България или по тази на Държавата България? И по коя пътечка минават сегашните татари? Не е ли същата тази пътечка "тези политици не са нашите политици" и не дойдоха ли по нея пак поредните юнаци? Не даже чужди, а нашите си? Те на кого са слуги? Знаеш ли?
И не ми пробутвай лафа със замислянето. Ако повечето в тази държава мислеха, а не се държаха първосигнално, отдавна нямаше да сме на този хал.
цитирай
42. samvoin - Воистину воскресе!
30.04.2012 12:21
Воистину воскресе!
цитирай
43. rizar - В землянки ще живеят, но света ще командват
30.04.2012 14:07
и американците им се чудеха на руснаците. Това е положението, не разбирате руската философия, затова и сте минтиливци...
цитирай
44. samvoin - Браво Ицо! Оцелил си десятката. ...
30.04.2012 19:21
анонимен написа:
Браво Ицо! Оцелил си десятката. Това личи от неистовия бяс на червените руски подлоги, които са ваправили по-горните коментари. Тъжное, обаче, че че в уж "независимите и демократични" и обилно спонсорирани благове "свенливо" се загърбва позорната оргия на русофилското блюдолизничество, която се вихри няколко дни в злощастната ни татковина. А този разгул на подмозвачество и откровено русопоклонство премина всички граници на нормално човешко мислене и поведение. Струва ми се
, че чак такова безсрамие в демонстрирането на наемническа (или робска?) преданост не е имало дори когато в т.н ни "Конституция" имаше член 3, който ни заповядваше "вечна дружба". А за "коментаторите" ти - толкова мого глепащина изписана на толкова малко место рядко може да се види. Изкушавам се да спомена нещастния Гуньо Гъсков, който се подписва "Tomcat 2", като вероятно не знае, че това е името на американския изтребител F 14. този тъпчо толкова се е разпенявил, че обявява ЕС за "антихристиянски". Тури му пепел, има ли смисъл да им се отговаря. Както е казал Ботев - "лудите никой не може усмири". Но за негово просветление ще му съобща, че 1916 г. на добруджанския фронт българската войска бие т.н. "освободители", тач и в джобовете им слага боъ.
Христос Възкресе.
А ЕС християнски ли е?
От кога стана, с петолъчките такъв? :D
цитирай
45. silvaantonydon - Църквата си отива
01.05.2012 11:10
Знакът на Христос са двете Риби. Преди да изпълни мисията си Той измива краката на учениците си /стъпалата на краката се управляват от този знак/ Самите Риби са символ на саможертвата, изплащането на дълговете, дори мисловния застой, объркването и заблудите /15 века църковен мрак, нищета и самота/, прекъсване на връзката с Неведимото, неимоверни страдания и бедност.
В този смисъл църковното развитие в християнството е само етап, но не и същност на учението. Църквата е била необходим етап, но вече изчерпан след епохата на Просвещението. С преминаване към следващ етап на осъзнаване на хората, посредниците и институциите вече не са нужни. Затова църквата си отива. Доста писах за това в блога, дано съм полезна
цитирай
46. samvoin - И да приемем, че е така - не виждам да ...
01.05.2012 19:16
И да приемем, че е така - не виждам да значи това, че петолъчката или шестолъчката е символ на Християнството и Православието, но си спомням, че е 'звездата на Луцифер", а още по - малко пък, един нов "Вавилон" като ЕС, може да е християнски.
Спомняме си Бог как наказа стария, а също неговите идейни наследници - Рим, Византия, Османската империя, СССР и Югославия, а днес ЕС и САЩ вървят по същия път и е техен ред...
Спомням си, че неслучайно една македонска комитска песен - доста позабравена, беше нарекла още токава Европа - "блуднице вавилонска, кръвнице македонска"...
цитирай
47. samvoin - Процеса в ЕС, който е много близък до ...
01.05.2012 19:19
Процеса в ЕС, който е много близък до тоя в СССР и "Източния блог", вече е тръгнал и връщане назад няма...
Победата на интернационализма през ВСВ, над национализма, бил той и в най - сбърканата му форма на места в противниковия им пакт, се доказа, че беше само "пирова победа" и за това вината е само в самия интернационализъм, в неговите вътрешни противоречия и в крайна сметка - самоотрицание на самия себе си, в своите собствени действия и на своето невъзможно и антиприродно "равенство и еднаквост" на света, което е категорично небогоугодно, според нашата вяра.
В този смисъл, настоящата икуменистка църква, начело на масона и бивш доносник - Максим и неговите съмасони, е просто освен антибългарска и търгашеска, също и абсолютно обладана от богоборческа идея...
Да си спомним, че изрода Николай, освен последно дето иска да изхвърли костите на Мъчениците от Батак, изгори и дякона Левски пред черквата "Света Петка".
Само за това, този заслужава не да му се кланя някой и да му целува ръка, а да бъде замерян с камъни и то в центъра на Пловдив!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542236
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031