Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2013 11:34 - "Атентатът" срещу Доган - постмодернистичният жест на ПР-а
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 9618 Коментари: 9 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

„Атентатът” срещу Доган – постмодернистичният жест на ПР-а

            Конференция на ДПС. Пълна зала, гости от Турция, БСП и либералния интернационал. Лидерът Ахмед Доган /с агентурни имена Сергей, Сава и Ангелов/ се очаква да посочи свой заместник. След 23 год. неоспорима доминация на етническия синдикат, каквото е по същество творението му ДПС. През тези повече от две десетилетия в родния политически естаблишмънт сме се нагледали на артистични и запомнящи се жестове, действия и режисирани послания. Преди три дни Доган е заявил пред централното оперативно бюро на партията си „В събота очаквайте изненади…”. Многозначително и загадъчно, както е правил винаги. Възправя се пред залата и започва да чете дългоочаквания доклад, в който да очертае високопарно целите на ДПС,  „енигматичната сложност на обществените процеси” и евентуално посочи наследника си. Когато споменава за постмодернизма на подиума излиза добре сложено момче, което насочва дамски газов пистолет към главата му и прещраква, изстрел не последва, Доган се претърколва настрани, а атентаторът е съборен на земята, ритан в главата и удрян от озверели делегати. Доган е изведен от залата и откаран в правителствена болница, неуспелият стрелец също го изтикват по стълбището, но не се намират дори белезници за обезвреждане, както сме гледали по филмите?!? Минути след случката на трибуната се възправя Лютви Местан, който ни в клин, ни в ръкав започва да скандира пред превъзбудените делегати: „ДПС, ДПС, ДПС!”. След половин час същия трубадур ще дръпне  още по-разпалена реч за „етническата омраза”, „за етно-религиозните противопоставяния”, „поръчител на атентата е езика на омразата към ДПС” и забележете! – „В България няма демокрация, няма права и свободи…” Телевизиите снимат, журналистите са протегнали микрофони към новия етнически оракул Местан.

            Ами това е сухата фактология час-два след събитието.

            Мнението ми? Бутафорен, пошъл спектакъл с лоша режисура и чудесен ПР за „либералите” от ДПС и ортаците им от бившата комунистическа партия.  Впрочем, тези последните имат опит в подобни пропагандни  „трагедии” – нека си спомним само палежа, който си организираха на собствения си партиен дом…

            Преди доста години в Говедарци се запознах с проф. Вакарелски, който минаваше за един от големите криминалисти в България. Човекът имаше вила в селото и като подпийнеше се разпускаше в професионални разсъждения. Та от него съм запомнил, че в 95% от престъпленията отговорът е във въпроса „Кой има полза?”. А в 80%  файда  имат тези, които първи коментират, представяйки се за жертви и обикновено се появяват на местопрестъплението.

            Та и тук така. След истеричната реч на Лютви Местан, на екраните се изпружи  злополучния кмет Ахмед Башев с прозрението, че е настъпил края на демокрацията и „България вече не е същата”. Подозрително бързо в НДК цъфна Георги Първанов-Гоце с алаброса, също тревожен за състоянието на демокрацията, а половин час след случката по Нова се възправи другарят му Румен Петков-Глъвътъ, който  пък направо провидя „опасност за народа”.  Общото между всички изброени е, че са верни служители на Държавна сигурност и без изключение са се подвизавали с агентурни псевдоними.

            За мен въпросът „Кой има полза?” е изчерпан. Хора, като изброените, са в състояние да запалят държавата, но отново да са на трапезата. Не се съмнявайте, въобще.

            Но оттук би трябвало да погледнем някои смущаващи факти, за да не ни мислят сценаристите, че сме поредния глупав мизансцен на политическата провокация, която ни спретнаха.

            Ако Октай Енимехмедов е искал да убие Доган дали щеше да го направи с дамски газов пистолет, на който още търсят пълнителя. Намерили три патрона/някъде на местопроизшествието/ като два от тях били сигнално-звукови, а третия бил за прогонване на животни, т.е. с пипер. Няма оръжеен специалист, който да не потвърди, че с такива „боеприпаси” не може да се убие човек. На всичко отгоре вече официално обявиха, че патрон в цевта просто нямало. Да тръгнеш да убиваш политически лидер пред 2 000 човека с газов пистолет?! Трябва да си съвършен идиот, а студента от Бургас не изглежда такъв, при това медицинските тестове са дали отрицателен резултат за алкохол и наркотици.

            И още нещо. Нападателят съвсем безпрепятствено стига до трибуната подтичвайки, а на врата му се вее пропуск за конференцията/според службите – от Младежката организация на ДПС/. Никой не реагира. Преди това организаторите са отказали охрана от НСО и скенерите за оръжие. Конференцията се пази от фирма „Крон” на ген. Кирил Радев – бивш шеф на БОП и близък на Богомил Бонев, който пък е служител на Георги Гергов. Все люде опитни в конспирациите, особено червените. Записи или свидетели къде е бил преди появата си този Октай и досега няма. Дали е случайно?! Иначе, ако този 25 годишен момък, спортист и над средното ниво на интелигентност, би трябвало да знае, че опирайки пистолет до главата на охранявано от НСО лице, то трябва да е готов да го направят на решето тутакси. Появи се и една доста странна версия – ДАНС наблюдавала някаква интернет група „Мразя Доган”, където членувал същия Октай и в атентата участвали още трима помагачи?! Дали съзнават специалните ни служби какъв автогол си забиват, ако това се окаже вярно? И изобщо къде през цялото време бяха хората от НСО? Дори нападателят го извеждаха от НДК  хора с надписи „охранителна полиция”?

            Съвсем по Доган следва един постмодернистичен кръчмарски побой  с ритници, юмруци и мачкане на поваления „атентатор” пред очите на президента на либералния интернационал и куп евродепутати. Зверският кютек е придружен с викове на турски език „Убийте го”,  а един юнак се опитва и донякъде успява да свали гащите на Енимехмедов. В ритниците и скачането по главата му, особено се отличава турският циганин от Пловдив Джамисет Шабан Джафер, който е общински съветник от ДПС и доскоро шеф на джамийското настоятелство в града. По едно време на записите се вижда, че отнейде се появява някакъв дядка с шлифер, чадър и чанта, който също започва да налага нападателя – бой до откат, както казват по кръчмите. Това си бе характерен културен модел на партията, защото подобен грозен побой върху човек, който не се съпротивлява си е просто варварство, пълна ориенталщина, при това либерална в изпълнение на партия за „права и свободи”. Всъщност и европейските либерали със своето лицемерие и фанатизъм отдавна са се превърнали в проблем на ЕС, та може би етническата саморазправа на конференцията си бе на мястото.

            Внимателно и многократно гледах сцената с нападението. Взирах се в лицата на двамата действащи. По физиономията на този Октай Енимехмедов се четеше неутолима, фанатична злоба към Доган. Така гледа силно афектиран човек, който е намерил целта си. И нищо чудно да се появи чисто личен мотив за поведението му. Всъщност разследващите би трябвало да започнат оттам – мотивацията за нападението. Досега не видях този нюанс в изявленията на разследващите. Подобна злоба и решителност излъчва наранен силно егоцентрик…

            И така целта е постигната: стресът в обществото е налице, обилно подхранван от медиите, ДПС е по-сплотено, а вратата за разправа с отцепниците като Касим Дал и Осман Октай е широко отворена, БСП и Кунева-Пръмова до изборите угрижено ще каканижат, че „демокрацията е в опасност”/Румбата Глъвътъ вече нареди Доган до Луканов/, Цветанов, Цацаров и разследващите ще се оплитат все повече в неясни и противоречиви обяснения, Бойко ще повтори пак и пак, че „Доган е най-добрия български политик”, а пък Волен може да направи Октай Енимехмедов почетен член на „Атака”… Грозното театро ще се превърне в благодатен предизборен рефрен. Най-лошото е, че световните медии представиха случилото се като „българи срещу турци”, позовавайки се на крясъците на Местан, че поръчителят е „гласът на омразата и етническата нетърпимост”.

            Ама осмата конференция на най-либералната партия продължи. Доган се появи след кратка визитация в Правителствена болница с ореола на герой и мъченик, дори бе намерил сили в доклада си да сравни процеса срещу пазарджишките имами със своя собствен през 1986 г./Защо ли на този „дребен” детайл никой не обърна внимание?!/ Завършекът на този 19 януари бе щастлив и логичен – посоченият Лютви Местан бе единодушно избран за новия лидер на ДПС, а героят на деня Доган стана пожизнен почетен председател. Постмодернистично! Октай нападна Ахмед, а виновни са българите, май така излиза?!

            Да му мислят ония с газовите пистолети…

 




Гласувай:
29



1. ok3223 - Глупак квадратен ...
20.01.2013 15:16
Къде видя тук комунисти, комунизъм ...
Червени, кафяви ... тапунгер.
цитирай
2. haralanov - Не се съмнявам въобще
20.01.2013 15:41
Хора, като изброените, са в състояние да запалят държавата, но отново да са на трапезата. Не се съмнявайте, въобще.
цитирай
3. apostapostoloff - Синдикат, синдикат, ама този синдикат не
20.01.2013 17:38
направи НИЩИЧКО за горките турци. Все така са си в калта и в мизерията...
цитирай
4. nicodima - Повтарям цитата, защото е много точен и заслужава да се концентрираме върху него!
20.01.2013 18:44
"Това си бе характерен културен модел на партията, защото подобен грозен побой върху човек, който не се съпротивлява си е просто варварство, пълна ориенталщина, при това либерална в изпълнение на партия за „права и свободи”."

Интересно сега какво ще стане с "атентатора"!
цитирай
5. born - Истински башибозук ! Диваци и ва...
20.01.2013 20:06
Истински башибозук ! Диваци и варвари ! Комунистите ряпа да ядат .
цитирай
6. mglishev - Точно така,
20.01.2013 21:17
чудесен текст.
цитирай
7. demograph - Точно казано!
20.01.2013 22:55
Може и да се добави това онова и от тук и там и ще лъсне и продуцента.
цитирай
8. theeconomist - Ех, торосче!
21.01.2013 06:33
Демократична мъко?
Нали ва вас Доан ви беше дост? Нали беше политзатворник? Нали коалиционен партньор? Като искаше да се забрани комунистическата партия му висяхте на врата?
Нещастници!
Сега ви е враг. Ей за това можете да се преброите на пръсти. На ръцете, няма нужда да събувате миризливите си чорапи!
цитирай
9. evrazol - Прекалено много шум по тоя случай
21.01.2013 10:56
Ако конференцията беше на Евророма и се беше случило същото, щяхме да кажем, че тоя етнос така си решава проблемите. Видно е, че и другия етнос така си решава проблемите. Това са си етнически вътрешни работи. Защо ги фаворизираме до национални?
Турска му работа. Те така се самоопределят. Какъвто им атентатора, такива им и делегатите. Един сокол етнос не прави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543439
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031