Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2013 21:09 - Областният на Пловдив се замонашва ?!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3658 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image
Духовният повелител на БСП, Гергов и ко, както и на бъдещия Брат Зико

image
Предпочитаната компания

 

Областният на Пловдив се замонашва ?!

 

Все са се случвали чудеса по изборите и по Великден, но за пореден път пасомите на владиката Николай, популярен и като Лудото Коле са изумени в Страстната седмица. „Се е било, ама това чудо не ще да е било…” мълвят смирено и в потрес епархиотите от Богуспасяемата пловдивска епархия.

 

         Когато трещят и боботят предизборни страсти, а активисти на Герб се пържат на слънцето, за да си свършат политическия ангажимент в последните предизборни дни, областният управител и водач на листата в 17 избирателен район Здравко Димитров литва с николаевата делегация до Йерусалим, за да участва в пренасянето на благодатния огън и доставянето му на територията на подопечната му Пловдивска област. За разлика от други години, когато „огнените” делегации пътуваха с правителствения „Фалкон”, този път патриката и кандидат-депутата Димитров ще летят с частен самолет и ще ги придружава достопочтенна делегация от светски лица, включваща основния спонсор Иван Михайлов и юриста на медии и личен съветник на владиката Радомир Чолаков. Възвишената цел е да доставят Благодатния огън на пловдивското летище в 19 часа на Велика събота. Разбира се, ние, както и всички православни християни им желаем от сърце успешна мисия и меко приземяване, но…Все ни  се струва, че е добре да бяха си спомнили – „Божието Богу, кесаревото – Кесарю”, но както изпадналият в тежка симония владика е доказал отдавна, че го е забравил, то и по-известния като Зико областен кандидат-депутат е тръгнал с широки крачки по неговия път.

 

         Големият въпрос е всичко ли е свършил по предизборната кампания водачът на листата на Герб Здравко Димитров или просто използва летателния курс, за да си направи неуместен и грозен пиар?! За негово най-високо преосвещенство Николай миряните са наясно на какъв акъл е, но пълно недоумение буди придружителя му. Търсейки този отговор пловдивски общественици и интелектуалци организират подписка с предложение до г-н Димитров да изостави високата политика и потопен в смирение да приеме монашеско подстрижение като чинът на замонашването изпълни митрополит Николай. И без това бившият баскетболист Зико твърди в официалната си биография, че освен учител по физическо е овладял и психология, публична администрация и финанси, то с встъпването в редиците на православното духовенство ще се удостои с ангелски образ лично заведен под мантия от духовния си наставник предводителя на пловдивската епархия Николай. Това, за пловдивчани ще е закономерен завършек на цветната гражданска кариера на Зико и начало на неговото духовно служение на „ползу роду”. Той и без това демонстрира неколкократно съмнителна активност в посещенията на владишките покои: политическите делегации в дверите митрополитски напред бяха от дейци на социалистическата партия во  главе с Гергов и Румен Петков, а сега се замениха с цялата листа на Герб в 17 избирателен район, начело с водача и. Искрено избирателите от областта се надяват, че няма да ги сподели съдбата на предшествениците, защото е знайно, че пловдивския владика е безблагодатен, според каноните на вярата.

 

         Нямаше да пиша тези редове, ако не попаднах на пасхално обръщение на Здравко Димитров преди отлитането към Светите земи, което завършва така: „Нека бъдем заедно в добрите дела и нека за това ИМАМЕ ВОЛЯ !” Не знам дали щабът на Герб в Пловдивска област работи с някакви пиар-специалисти, но точно в кампанията, в царството на черния пиар, на компроматите, ако някой вещ в рекламата го напипа и съчетае с полета за Благодатния огън може да направи тъкъв джънк на гърба на кандидата Димитров, че свят да му се завие. Аз поне последните години на по-голяма глупост не бях се натъквал – тук мярата е нарушена тотално и тъпо. Оттук, за да потвърди искреното си желание му остава наистина да докаже, че „има воля” като приеме постническия подвиг и обет за непразнуване на рожденния си ден, т.е. монашеството.

         Иначе, носещата невеществения огън делегация до Йерусалим, водена от владиката и Зико ще кацне на летище Пловдив около 19 часа на Велика събота и областния управител вече е поканил „всички желаещи” да запалят свещиците и кандилата си. И това не е било, но и това ще бъде в тази странна предизборна кампания…

.............................................................................................

ПП -  Зико донесе без произшествия благодатния огън и с Лудото Коле направиха нужното шоу на пасомите от Богуспасяемата пловдивска епархия. После посрещнаха архонта и бивш деец на ДС Петър Манджуков на мача Ботев - Локо, а предизборната кампания си течеше... Парламентарният живот на Зико ще ни донесе още радост и благочестиви деятелности. Що е шоу -  напред е!

image
Благочестива компания на "ползу роду"
image

Областен, рокер и бъдещ депутат

image



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9568041
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930