Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2013 01:15 - Интервю за уродството в бг-политиката
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6780 Коментари: 3 Гласове:
14

Последна промяна: 10.07.2013 01:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Христо Марков: Зад очилцата и стиснатите устни, Станишев таи злоба към нормалните Понеделник, 08 Юли 2013 14:02 от Fakor.bg  

 image


 

Христо Марков е депутат от Седмото Велико Народно събрание и от Тридесет и шестото народно събрание,  секретар на парламентарната група на СДС. Член на Демократическата партия. От 1991 год. е член на Върховния партиен съвет на партията. Един от 39-те депутати, които не подписаха конституцията. Участник в гладната стачка срещу приемането й. Живее в Пловдив, а през последните седмици се оказе една от емблемите на гражданските протести в града под тепетата. Личният му блог  - toross.blog.bg - е един от най-популярните в страната.

Интервю на Стойко Стоянов

- Г-н Марков, защо лидери на БСП виждат протестиращите в София като богати и сити, а в Пловдив като беззъби алкохолици, как се родиха в червените мозъци тези две различни Българии?

- Нещо ново при Георги Гергов (автор на определението „беззъби алкохолици”, б.р.), той поначало никога не се е отличавал с логическа, стройна мисъл. За него всеки свободен човек е част от плебса, защото не е богат – типичната психология на парвенюто, на забогателия простак с каквито се напълниха и БСП, и ДПС. Двете Българии не са съвсем в това разделение , а в разпределението олигархия и останалите. Др. Гергов очевидно се причислява от всички към тежката родна олигархия. Стана дори руски гражданин, но си остана селякът от с. Нивянин, Врачанско.

- С какво сте разсърдихте червения олигарх  Гергов, персонално ви посочи сред най-опасните протестиращи? 

- Директно ме нарече „дърт седесар” – явно в неговите очи това е голяма обида, но пак не е от логичните мислители. Защото той е доста по-дърт седесар от мен. Аз от 1994 г. не съм в СДС, останах си в партията на покойния Стефан Савов и така до 2006 г., а от тогава  съм безпартиен и се чувствам чудесно. И сега внимавайте. След като СДС спечели изборите пез 1997 г. Гергов стана най-върлият поддръжник на сините. Правителството на Иван Костов му позволи да направи сделки за един куп хотели: „Санкт Петербург”, „Слънчев ден”, Стария Пловдив, че дори и ЦУМ. По това време Гергов разнасяше найлонови торбички из политическите централи. Пред мен е касовата книга на СДС – Пловдив от 2001 г. – за два дни дарява на омразната му сега партия 30 000 лв. /ПКО 32/23.4.2001 и ПКО 33/ 24.04.2001 г./. Той така си откупваше благоразположението на всички партии и особено на местната власт, преди всичко на Иван Чомаков, който му подари Пловдивския панаир. Но тази история е дълга и страшна история. След Костов, Гергов стана върл царедворец и дори бе от кандидатите на НДСВ за кмет на Пловдив – представи го лично Милен Велчев. Когато през 2005 г. дойдоха неговите хора на власт, олигархът се сети , че е червен. Румен Овчаров и Корнелия Нинова му подариха държавния дял от панаира по една престъпна схема, наречена от разследващите полицаи „сделката на века”, но бяха набързо уволнени. Впрочем, част от „протестиращите глупаци” изпратихме писмо до Сергей Дмитриевич с описание на деянията на Грегов и с въпроси - не ги ли е срам от него? Там сме описали „подвизите” му (виж ТУК писмото до Станишев). Иначе с това „дърт седесар” ме произведе във ветеран и то единствен в в дясното на Пловдив. И съм доволен от простащината му.

- Обсаждате панаира, приватизиран с далавера от Гергов, ще предприемете ли и друг протест срещу него?

- През тази седмица ще направим шествие до хотела му „Санкт Петербург”, за да видят гостите му какво мислят пловдивчани за него. Вчерашното блокиране на магистрала „Тракия” също бе посветено на червения олигарх и руски гражданин. Пловдивчани са изобретателни хора и няма да му простят обидите. Такива разгащени простаци трябва да бъдат озаптени. В такъв дух е и писмото до Станишка.

- Трябва ли общественото недоволство да стане по-радикално срещу правителството и парламента?

- Вече 25 ден протестите  минават изключително интелигентно, но имам лошото чувство, че ако правителството продължава да разчита на наглостта на такива като Мая Манолова, Местан, Кутев или психопатиите на Сидеров може да се стигне до екстремизиране. Умора няма да има, ще има озлобление срещу тях и плоските им номера за хитруване – нов Избирателен кодекс, кръгли маси, разследвания, манипулации, очерняне на всичко, което е извън тях. Пропускат обаче, че това поколение , което е на улиците и площадите е различно от поколението на 90-те и няма да допуснат разгула, който си позволиха само за два месеца управление. Дано само не се потвърди старата ми теза за очистителна гражданска война, изказана преди повече от година.

- Има ли опасност правителството да  употреби сила срещу протестиращите, какъв символ ще е пролятата кръв?

- Те са готови да платят всякаква цена става ли дума за властта. В обществото тлее скрито напрежение, породено не само от протестите , а от гнева срещу тайните властелини на обществото и малко още трябва, за да избухне страшен пожар. Не ми се мисли какво ще последва. Сигурен съм, че няма да се посвенят пред нищо – историческото наследство в тази партия (БСП, б.р.) е зловещо и никога не е било в полза на българските интереси.

- Всички казват, че Орешарски, Станишев и Местан не са глупави хора, защо допуснаха тази поредица от груби фалове?

- Ама вие сериозно ли мислите, че тези хора се движат в политическите си дела от рационални аргументи? Това при тях не е възможно – всичко е пари, интереси, задкулисие. Вижте съдружниците на Орешарски от началото на 90-те – Георги Агафонов, Максим Димов, слугинажа му към Васил Божков , за да си направите логичния извод, че той е идеалният сламен човек, безволевия „експерт”, удобния за поръчки. Останалите са мутанти на задкулисието и ДС.

- Години наред Георги Първанов – Гоце бе сочен за кукловодът в сянка, може ли сега да се каже, че Доган е повелителят, който управлява в държавата?

- Чел съм досието на Доган и не видях някакъв огромен потенциал у него за такъв кукловод – изцяло битието му е било моделирано от ДС от приемането му в Университета, през любовниците му, та да се стигне и до доносите му срещу собствените съмишленици. Ако говорим за някакъв могъщ кукловод трябва да го търсим в тези потайни зловещи остатъци на тайните служби, на олигархията, произлязла от БКП.

- Какви комплекси прикрива Сергей Станишев с арогантното си  поведение на „победител”?

- Всичко при този човек е комплекси. Първо, желанието му да се доказва непрекъснато като мъж в различие с установеното мнение – погледнете му смешните жестове, непомерното му усилие да говори твърдо, решително, изразително. Второ – желанието му да се доказва като деятелен политик в противовес, че цял живот до премиерстването му не е работил нищо, просто е израснал под крилото на отряд „Чавдар” в правителствените резиденции и специалните снабдявания от х-л „Рила”. Е, написал е някаква недомислица за ролята на униформата в съветската армия и толкова. Пълна мисловна несъстоятелност, но зад очилцата и стиснатите устни прозира много злоба към нормалните. Трето – В самата си партия той е несъстоятелен, защото е дарен с биографичната комунистическа манна небесна. Той не се е градил сам, той е получил всичко наготово за разлика от такива като Румен Петков, Георги Първанов, Татяна Дончева и ко, които все пак са се градили като социалисти сами, пробивали са си пътя без мама и татко. За разлика от тях той има комплекса на вечно втория, на загубилия – загуби всички избори през последните 7 години, не знаеше как да се закълне дори като премиер… Той осъзнава безличието си, пълната липса на харизма, интелектуалния  си недостатък и се опитва д а компенсира с озлобление, с мъст и реваншизъм. Такива са много опасни , ако пренесат комплексите си в обществото.

- Приемате ли конспиративната на пръв поглед теория, че Станишев е руски проект за България, а чрез нея и за ЕС?

- Комплексите на Станишев го тласкат на всяка цена да добута до май 2014 г., когато вижда своя реванш в ПЕС и е готов да продаде и майка си за това. Моника иска да го види в европейското задкулисие, защото там има повече сделки като тази с Хохегер – достатъчно за неговото комплексирано его.

- Ако сега има избори, ще се възпроизведе ли същият парламент? 

- Е, няма как да стане, просто няма как. Сидеров достатъчно обля обществото с налудностите си и вече е кристално ясно, че е човек за поръчки. Няма как да спаси персоната си. БСП и ДПС също няма как да повторят резултатите си – нека не забравяме, че дори и сега те загубиха изборите. 

-  Хората имат  надежда за промяна, но как да бъде разсечен възелът между олигарсите, мафията, мръсните им пари и политическата класа? До колко реална, или утопична е такава развръзка?

- Голяма битка ще е и само от българите зависи да прекъснат, разсечен този възел. Просто на мафията трябва да се отнемат възможностите да печели на гърба на държавата и общините. Ако обществото се държи към олигарсите като към враг няма как да спечели отново задкулисието. Всяка нормална държава е по-силна от всяка мафия, ако иска да я отстрани от обществото.

- Темата за дясното е част от очакваната промяна, има ли ресурс новият десен блок да обедини надеждите на гневните граждани?

- Е , ето тази гнусотия ми дойде в повече. Като как Кенева, Даниел Вълчев или НДСВ изведнъж станаха „реформаторска десница”. Или пък Тракторката Надежда, която изпрати най-много посланици-агенти на ДС в чужбина. Тези хора ли ще са „новото дясно”? Това ще е обединение на олигархията, обилно подкрепени от кръга около Цветан Василев, Прокопиев и Бориславова. Аз ги наричам коалиция „Д-р Енчев” с основен лозунг „Да свалим Станишев и Местан и да дойдат Кунева и Дал”. Изправени ще сме пред поредното менте, поредната липосукция на дясното – като как червения задник на Кунева ще посинее за мен ще е стряскаща козметична операция.

- Какъв е проблемът на тези политици с Бойко и ГЕРБ, защо така отявлено не ги искат? 

- Не знам, просто нямам отговор. Лош добър, но Бойко и партията му са членове на ЕНП. Победиха на втори пореден избор БСП,  спряха „Белене”, сложиха прът в каручката на БСП и ДПС, все пак. Логично е да има разговори, дискусии, взаимни корекции. Май ще се окаже, че и тук става дума за тежки личностни комплекси.
image
image

image
image
Може да кликнете върху снимките, за да ги видите в пълния им блясък !




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. sande - Изключително точни, премерени оценки!
10.07.2013 03:20
Дълбоко познаване на материята.

Поздравления!
цитирай
2. apostapostoloff - Досега бесерастите се опазиха сухи, ама
10.07.2013 03:50
най- накрая може да отнесат боя. Изборите показаха, че са останали един файтон червенушки. И въпреки това все за бой плачат. Най- накрая може да стане и тази: "Каквото повикало, такова се и обадило".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9560484
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930