Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2013 11:49 - ПРЕЗ ЕСЕНТА НИ ОЧАКВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА !
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 10849 Коментари: 9 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бившият депутат Христо Марков: През есента ни очаква гражданска война! 200-300 фамилии тормозят народа ни в продължение на 23 години

Публикувано:

агенция "БЛИЦ"-18 авг. 2013, 22:44 | Обновено: 18 авг. 2013, 22:44;

в-к "Шоу" - 14-20 август 2013 г..
      image Христо Марков Христо Марков е един от създателите на СДС в Пловдив. Бил е депутат във Великото народно събрание и в 36-ото Народно събрание. Заедно с легендарния отец Амбарев създават СДС - Пловдив. Ексдепутатът е роден на 16 януари 1962 г. По майчина линия е от рода на войводата Христо Чернопеев и писателя - антикомунист Трифон Кунев. Женен, с две деца. Живее в Пловдив, а през последните седмици се оказа една от емблемите на гражданските протести в Града под тепетата. Личният му блог – toross.blog.bg - е един от най-популярните в страната.
- Христо, ти си близък приятел с отец Амбарев. След смъртта на митрополит Кирил той прояви съмнения, че владиката е убит. Намеси и името на Николай Пловдивски. Какво знаеш ти?
- Говорих няколко пъти с отец Амбарев. Той е изключително информиран човек. Има много сериозни основания за съмненията, които изказа! Те произтичат от най-близкия приятелски кръг на покойния владика Кирил.

Намесени са и няколко политически лица в тази завера

не знам защо мълчат.

Николай е твърде отмъстителен човек! При едно сериозно разследване нищо чудно съмненията на отец Амбарев да се окажат истина.
Николай се стремеше към патриаршеския пост. Спряха го чисто уставни причини. Но в Пловдив се говори, че неговото лоби в Светия синод и приближените му влиятелни кръгове с голяма политическа и финансова власт работят в тази посока.

- Кои са тези кръгове?
- Не знам друга епархия да си е учредила специален орден! Николай го направи. Това е орденът на името на св. Ерм. Апостол Ерм е първият християнски проповедник в Пловдив и първият пловдивски епископ. Първият и единствен носител досега на ордена св. Ерм е олигархът Георги Гергов! А Петър Манджуков беше провъзгласен за архонт на богоспасяемата пловдивска епархия! Тези среди притежават доста власт, за да дадат рамо на църковната кариера на Николай. А неговата страст за власт не е за подценяване. Един от хората, които пречеше на това, беше покойният владика Кирил. Отец Амбарев ми каза, че са провеждани много странни разговори между двамата, при които Николай е отправил остри заплахи за живота на владиката Кирил!

- Кой е този политик, който е присъствал на тези заплахи, но Амбарев отказва да го обяви публично?
- Това са двама души, свързани и с църковните дела, и с политиката. Знам кои са, но отец Амбарев по негови съображения предпочита да не ги огласява. Ще се съобразя с неговото желание. Поел съм ангажимент пред него, той, ако реши, ще го направи.

Много странно е, че митрополит Николай досега не е взел отношение относно смъртта на владиката Кирил и за техните взаимоотношения. Той е много активен, когато става въпрос за демонстративни църковни служби по различни поводи, на които се канят неговите приближени масони, комунисти, безбожници и архонти, към които има нескрит материален интерес, но мълчи при една доста загадъчна смърт на негов църковен брат!

Както между другото мълчи и за писмото, което протестиращите пловдивски граждани му изпратихме преди повече от месец! В подобни кризисни времена духовните водачи застават сред народа си, а не мълчат!

- Откъде идват прякорите, с които е известен сред пловдивчани митрополит Николай – Лудото Коле, Дядо Тапетко, Баба Куна?
- Лудото Коле се появи, защото преди години бившият шеф на РДВР – Ловеч полк. Богдан Кръстев извади документи, че Николай на младини е лекуван от психично заболяване. Баба Куна пък излезе, след като той уволни скоропостижно, без обяснения, дългогодишната домакиня на Пловдивската епархия, която каза, че го е заварила в не много благопристойна поза с негов колега. Дядо Тапетко е по повод нещо скандално! Николай, без никаква видима причина, унищожи средновековни стенописи в митрополитската църква “Св. Марина”! Библейските сцени, изписани от Никита Одринчанин в 1856 г., които преди 3 години бяха реставрирани, по негово нареждане се замазаха с гипс и отгоре владиката налепи мушами, мушамени тапети с икони в кичозен вид, каквито се продават по панаирите, купени от Гърция за доста сериозна сума! Обяснението му беше: “Защото са лъскави!”... Подът от римски плочи на хиляди години бе разкъртен, плочите потрошени. Паметникът на културата се превърна в бална зала, където владиката може да завърти един менует, но не да проповядва скромност и смирение! Коментарът на министъра на културата тогава Вежди Рашидов беше:

“Какво да го правиш Николай - той си е такъв!”

Наложиха му някаква глоба, но никой не успя да се справи с него!

- Вярно ли е, че Николай отказал да освети параклис?!
- Николай бе поканен да освети изключително красив параклис в с. Строево, построен от бизнесмена Васил Василев и наречен на „Св. Димитър Солунски Чудотворец”. Човекът решил да построи параклиса и да го дари на миряните в селото, защото внучето му Димитър оздравяло с Божията намеса. На откриването се събра цялото село. Дарителят предварително обяви, че всички приходи от храма ще отиват за благотворителност чрез сдружението „Св. Димитър” - така, както са правели ктиторите от векове. Но… появи се Николай в цялото си великолепие - две суперлуксозни лимузини БМВ и Ауди с еднакви номера /3737/, чепици от крокодилска кожа, златен „Ролекс”, четирима телохранители плюс двама шофьори, а пред храма го чакаха 7 свещеници от личния му антураж. Вместо освещаване Николай каза: „Станала е грешка и правото на строеж не е дадено на църквата, а на фондация. По тази причина не мога да го осветя.

Когато кметът и другите лица поправят грешката, пак ще дойда и тогава ще го осветя – сега няма!”. Светиня му продължи гневно да „обяснява”, че всичко в Неговата епархия може да принадлежи само и единствено на Пловдивската митрополия! Т. е. – на него. В настъпилата суматоха пред журналистите, дарителят каза само: „Дарение се дава даром, а не насила”...

- Кой помогна всъщност на Николай да заеме този пост?
- Основната помощ беше от Петър Манджуков! И той сега го направи архонт! Сериозна кампания се проведе в епархията в негова полза.
Николай беше избран извънканонично. Затова е безблагодатен. Това значи, че по канон

всякакви негови църковни действия нямат никаква сила!

Той е ръкоположен в противоречие с устава на Българската православна църква. Първо - преди навършване на 40 години, второ - на балотажа умишлено срещу него беше изправен монахът Теодосий, който няма висше богословско образование, за да изпълнява тази длъжност, и той остана единствен кандидат, и трето – той трябваше да е прекарал известно време като монах в манастир, за да бъде владика! А той няма един ден монашески стаж!

Николай по възрастови причини не излезе като агент на ДС, но баща му Методи Стоименов, е бил служител в ударния отряд на Държавна сигурност – “червените барети”!

Когато стана пловдивски митрополит, преживя почти месец в хотела на олигарха Георги Гергов, а през това време ремонтираха митрополията, защото била скромна и не подхождала на неговия висок църковен сан! Първата му работа беше да се сдобие със сериозен автопарк – ауди, черни БМВ-та, всичките с един и същи номер – 37-37! И това е, защото на 37 години е бил ръкоположен за пловдивски митрополит! Всичките му свръхлуксозни автомобили, с които се движи, са с този номер!

Типична мутра!

За това става дума!
Няма да забравя една негова служба в църквата “Св. Марина” на Разпети петък, когато се минава под плащеницата! Той навика две женици, защо погалили с мръсните си ръце иконата на Исус Христос!

- Как виждаш развитието на протестите? Ти си сред неформалните им лидери в Пловдив...
- Единственият изход, към който ни тласкат, е някаква форма на гражданска война! Виждам все повече млади хора, които споделят тези възгледи на нетърпимост. Обществото вече е друго. Протестират хора, които не помнят комунизма! Все още имам някаква надежда, и тя става все по-малка, че може да се мине по мирен път. Опасявам се, че няма да се спасим от този път, по който минаха доста други страни!

Олигархията не е само БСП или ДПС, тя няма цвят! Комунизмът у нас се трансформира по един страшен начин! 200-300 фамилии тормозят цял един народ в продължение на 23 години! Това не може да се изтърпи! И точно от младите, радикални хора! Когато поканих приятелите на моя малък син, който беше абитуриент тази година, те – интелигентни момчета и момичета на по 19 години - с езикови гимназии, с по 2 езика, с компютърни умения, знаеш ли какво ми каза той: “Татко, когато се радикализирате, тогава ще дойдем!
Само да свиркате и да викате: “Оставка!”- няма да стане! Когато узреете, тогава ще дойдем и ние!”. Това ми го казва малкият ми син!
Нашите поколения са смачкани от бившата комунистическа партия и тайните й служби. Младите няма да позволят да бъде смачкано бъдещето им! И си мисля, дано не съм прав, че може да се стигне до страшна радикализация през есента!

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА



Гласувай:
23


Вълнообразно


1. evrazol - Олигархията не е само БСП или ДПС, тя няма цвят!
19.08.2013 17:21
Това не е вярно!
цитирай
2. zarenkow - evrazol е прав, олигархията е създадена от един единствен цвят.
19.08.2013 21:41
Защото, друг доминантен цвят в политиката не е имало. Създадените по времето на сдс олигарси са все с червена окраска, защото и самото сдс беше дирижирано от червена палка. Може и да им се вижда края , но ако няма сериозна рестрикция винаги ще са проблем.
цитирай
3. zaw12929 - Няма комунисти, няма олигарси- има законно избрани управници
20.08.2013 01:16
"Протестират хора, които не помнят комунизма! Все още имам някаква надежда, и тя става все по-малка, че може да се мине по мирен път"....

Кажано иначе- "Дайте незабавно властта- иначе, ще я вземем" , но ядец! Властта се взема с избори правителството и парламента имат доверието на хората, които са гласували , защото законът за избора гласи- избрани са, които получат най много и те Представляват всички, без разлика за кого са гласували и тези, които не са гласували. Недоверие "изградено върху една цел"- да се вземе властта от законно избраните с протести, които са незаконни- може да има протести само за икономически искания, а "Оставка" е политика!! Виер платени организатори, къде бяхте на изборитеб- народът не ви иска за управници
Страна сме от ЕС, върховенството е на закона. Наглост е да продължавате протестите- давате ли си сметка какви вреди нанасяте на държавата. Вие
"Реформаторите" два пъти взимаха властта все с протести и съсипаха България, защото са некадърни да управляват, а това е главното
БСП не е комунистическа партия, тя има кадри и мандата да управлява четири ГОДИНИ и няма причина да дава властта и няма да го направи- защото има отговорности. Но Бог ще ги накаже, задето обричат България на унищожение. Интелигентни уж, а как може да са зли към народа си и да организирате терор- това е протеста.
ИЗБОРИТЕ ЩЕ СА СЛЕД ЧЕТИРИ ГОДИНИ.
цитирай
4. alexs - "Олигархията не е само БСП или ...
20.08.2013 08:59
"Олигархията не е само БСП или ДПС, тя няма цвят! Комунизмът у нас се трансформира по един страшен начин! 200-300 фамилии тормозят цял един народ в продължение на 23 години! Това не може да се изтърпи!"
цитирай
5. evrazol - Никой не оспорва законността на Вашия избор. Спорен е моралът Ви.
20.08.2013 09:15
zaw12929 написа:
"Протестират хора, които не помнят комунизма! Все още имам някаква надежда, и тя става все по-малка, че може да се мине по мирен път"....

Кажано иначе- "Дайте незабавно властта- иначе, ще я вземем" , но ядец! Властта се взема с избори правителството и парламента имат доверието на хората, които са гласували , защото законът за избора гласи- избрани са, които получат най много и те Представляват всички, без разлика за кого са гласували и тези, които не са гласували. Недоверие "изградено върху една цел"- да се вземе властта от законно избраните с протести, които са незаконни- може да има протести само за икономически искания, а "Оставка" е политика!! Виер платени организатори, къде бяхте на изборитеб- народът не ви иска за управници
Страна сме от ЕС, върховенството е на закона. Наглост е да продължавате протестите- давате ли си сметка какви вреди нанасяте на държавата. Вие
"Реформаторите" два пъти взимаха властта все с протести и съсипаха България, защото са некадърни да управляват, а това е главното
БСП не е комунистическа партия, тя има кадри и мандата да управлява четири ГОДИНИ и няма причина да дава властта и няма да го направи- защото има отговорности. Но Бог ще ги накаже, задето обричат България на унищожение. Интелигентни уж, а как може да са зли към народа си и да организирате терор- това е протеста.
ИЗБОРИТЕ ЩЕ СА СЛЕД ЧЕТИРИ ГОДИНИ.


Да БСП не е комунистическа партия. Тя е мафия, използваща слабостите на демокрацията и дефектите в изборния кодекс. Тя не е и лява партия. Не е и социалистическа, и социална не е.

Наслушахме се на това какво не сте. Но едва ли самите Вие знаете какво сте!
цитирай
6. andrei - Ех демократе,демократе,
20.08.2013 11:58
това ли ти се прииска-гражданска война!?Щом не е на власт Мутрата Борисов-гражданска война.Съвсем се побъркахте...
цитирай
7. bojo12345 - Пази Боже сляпо да прогледне!
20.08.2013 16:23
Тоя " дели папаз " - луд поп , заслужено си носи прякорите.
Той да обърне внимание на миряните - не го търси.
Охраната сигурно е за да го пази от "Божията милост"
цитирай
8. bojinkata - знам!
21.08.2013 16:17
знам!
цитирай
9. morko - Синя люспа, която мечтае за власт, ...
21.08.2013 16:18
Синя люспа ,която мечтае за власт,че даже и гражданска война му се привижда-ами уважаеми авторе,като знаеш кои са тия 200 фамилии,защо не отидете да протестирате пред палатите им ,а врякате пред общината и пречите на хората да се движат нормално по улиците.Хайде ,давайте.В Пловдив сигурно са 10-20 от тия 200 фамилии.Като крещите против олигархията ,направете го пред именията им ,офисите или фабриките им.Тогава може и някой да ви повярва ,че наистина се борите против нещо ,а не за кокала
цитирай
10. zaw12929 - ". evrazol - Никой не оспорва законността на Вашия избор. Спорен е моралът Ви.
02.09.2013 19:57
САМО ЗАКОННОТО Е МОРАЛНО!! ЗАЩОТО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НАРУШАВАТ ЗАКОНА С ДУМИТЕ, ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО... НЕ БИЛО... МОРАЛНО?! СТИГА МАНИПУЛАЦИИ ВАШАТА НЯМА ДА СТАНЕ, ВЪРХОВЕНСТВОТО Е НА ЗАКОНА. АЗ НЕ ГЛАСУВАХ ЗА ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ, НО ТЕ БЯХА ИЗБРАНИ ... НЕ МОГА ДА СЕ НАРЕДЯ НА СТРАНАТА НА МЕТЕЖНИЦИ И ТЕРОРИСТИ -

Това, което се провежда у нас не е нито събрание, нито митинг и манифестация, а протест, неподчинение, което вдига шум, блокира улици, прави барикади, има маскирани участници, които се отнасят подигравателно, аругантно, неуважително към депутати, политици, законно избрани....

но трябва да спазват Конституцията- основния закон и политическите становища да издазяват само чрез икономически искания

Конституция на РБ:

Чл. 12. (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.
(2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.
Но има светлина в тунела:
"Полицията няма да има заповед да упражнява насилие, но ако трябва да защити български граждани, в рамките на закона, ще употребява сила", заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред TV7.

Той каза, че винаги ще има недоволни от правителството, но и попита: "Ако създадем прецедент, че няколко хиляди души заплашат и провокират насилие и в резултат правителството си тръгне, то тогава накъде отиваме".

"Това не е демокрация", заяви категорично Йовчев.

Вицепремиерът коментира обсадата на парламента на 23 юли като каза, че полицията разполага със снимки на 39 души: "Ще ги установим всичките и оттам нататък ще действаме по закона, както и досега. На някои ще бъдат повдигнати обвинения – в зависимост кой какво е правил."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542323
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031