Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2014 12:14 - Бунтът - последното човешко право!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6871 Коментари: 9 Гласове:
10

Последна промяна: 18.05.2014 12:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image
Красивият протест вече го няма...
image

ПОСЛЕДНОТО ЧОВЕШКО ПРАВО Е ПРАВОТО НА БУНТ!

Когато нямаш изход, когато изборът е  предизвикан от Правителство или Пеевски, от парламент или прокуратура,  дали пък не трябва да използваш и крайния метод за съпротива.

БСП и ДПС издържаха, гражданското общество загуби! Това е тъжната рекапитулация след 25 години. Докараха го до европейските избори и няма никакъв шанс да ги стреснат каквито и да са резултати от тях. Обществото сякаш се примири, уморено е, безразлично и обладано от нови и още по-нагли популисти-магьосници. Общественият организъм на България е тежко и май неспасяемо болен…

  ...такова чудо не е било!... Ама наистина не е: Протестните шествия надхвърлиха 200 дни!!! Повече от половин година! В началото припомняхме, че Луканов си отишъл на 23-24 ден, че Виденов заминал на 26-ия ден и аха ще паднат и тези на Олигарски, още малко, още много малко… Но… Не стана и няма обяснение, май… 

Това си бе Бунт! Бунт и пак Бунт!

  А бяха опитани всички възможни средства за цивилизован протест, който да доведе до свалянето на едно правителство, което няма никакъв, ама наистина никакъв морален кредит, за да управлява. Но управлява и общо-взето не им пука. Това е. Трябва да си го признаем. Тази тройна коалиция/БСП, ДПС и Атака/ се оказа удивително устойчива на базата на корпоративните интереси или парите кеш, дадени в незнайни доби, на незнайни места, но с тях Волен и любовница обикалят екзотични дестинации, а лидерите на ДПС станаха незаменим фактор, съвсем скоро, ако продължава така ще ни управляват читаците от ДПС, не турците, а такива като Цонев, Костадинов, Бисеров/не си мислете, че е прегрешил, просто бг-съдът ще бъде максимално благосклонен/, Местан или Чакъров. Нагли типове и още как. И какво е това Народно събрание, на което заместник е Мая Манолова?! Мен ме е срам, за вас – не знам.
      Самокомандировах на софийските протести поне десет пъти и всеки път познати, приятели или случайни протестъри повтаряха едно и също – „Нямаме политически пристрастия, но искаме този път да се отървем от олигархията, мафията и лъжата…” Отвращението е достигнало такива размери, за се опасявам – изходът рано или късно ще е форма на гражданска война, иначе ще продължа да си мисля много лоши неща за нашия народ, за това оредяващо и примирено население. И авторите на „опорните точки” го схванаха чудесно, разбраха, откриха или налучкаха настроенията на голяма част на това поколение, което е уморено, завладяно от негативизъм и неверие, защото четвърт век бяха лъгани по един непоносимо груб начин. Гаден и нагъл. И една част от това поколение на прехода се отврати и замина в „тежка чужбина”, друга част просто се примири и вдигна ръце, а трета част физически си отиде в селенията дето владеят духове и ангели, роднините им палят само свещи, понякога за здраве. И тези изкусни майстори на манипулацията си свършиха чудесно работата! Професионално обработиха фабриката за слухове, пуснаха техните хора по площади, сайтове, вестници и форуми и се насади съмнението и формата на безизходност. Първата манипулативна теза бе „Ама кой ще дойде, предложете кой да дойде, всички ги изгледахме досега – лъжци и мошеници!” Най-гадната и опасна манипулативна теза – „Да, така е всички са маскари…”, но за това време основно ни управляваха БСП и ДПС! Айде да проверим правителствата от 1990 г. Ние нямаме предложение кой да дойде, но достойнството народе, достойнството не ти ли трябва след случилото се на 11 май в тв-7 и оня завършен идиот и обществен презерватив Бареков? Това не е ли достатъчно да се отиде на избори?... В същото време беше пусната още една дежурна армия от манипулатори, основно в десния, антикомунистическия сектор на общественото пространство, което повтаря по същество същата теза – „Не трябва да се гласува, да ги накажем всички като не им дадем гласа си!”. Но пропускат тези десни провокатори, че и 1 000 да гласуват в тази държава ще си изберат парламент от 240, които ще управляват, а още 61 са достатъчни да си избират правителство и то да изкара мандата си от 4 г. 

Друга една шайка се самогероизира и придоби някакъв странен ореол на борци за справедливост, а в речника им има не повече от 100 думи и са доволно инфантилни, но впечатлително вредни за протеста, независимо, че могат да носят барабан и да гледат строго през тъмните си очила. Класически провокатори!/Твърде дълго съм бил по площадите и имам непогрешимо чувство за провокаторите/. Един такъв закръглен идиот в Пловдив, Иван Тупаров, бе написал във Фейсбук, че … работя за Меглена Кунева. Ама как, по какъв начин, доказателства и т.н. няма, важното е да се лъже – безобразно и нагло, да се настройват хората един срещу друг, защото интелектуалните му възможности не достигат да се върне назад и да провери кой е започнал атаката срещу нея преди години. Скоро някой ми каза, че се бил кротнал на хранилка при Герб – да им е честит, с подобен тъпоъгълник няма да спечелят нищо, само ще си навредят.
        Друго пловдивско „Лудо Ленче” Албена Хинкова събира подписи срещу правителството, но и окото не й мигна да заяви, че тетрадката с подписите е напикана/?!?/ от нейния котарак Тумби и е станала неизползваема, докато невъзмутимо и ежедневно се тъпче с храна на масата, зад която е седнала. Тази същата ненормалница досади на всички с исканията си я за 1 лев, я за 5 лева. Ей така, просто така… 

Но да не забравяме, че при всички протести досега лудите и неудовлетворените глупаци са част от пейзажа. Както и провокаторите. По-важно е, защо и кой зададе грешната посока на протестите. В Пловдив пред областната управа останахме накрая 5-6 души, защото трябваше да се стои целодневно в жегата, защото този протест не бе видим, но пък за сметка на това всеки ден се тормозеше представителят на омразното правителство и ДПС Каймаканов, каквото можахме направихме, но бяхме едва 5-6 души, докато накрая сдадохме багажа. В същото време кметът на Пловдив Иван Тотев си ходеше на сгледа със същия областен управител и не направи нищо, за да подкрепи протеста срещу него. 

Омръзна ми да повтарям, че в Пловдив трябва да насочим протестните си шествия към представителите на БСП и правителството – Гочиту Гергов /шеф на БСП в града и областта/ и В. Каймаканов/областен управител/. След зарята на 6.9.2013 г., когато освиркахме Орешарски, трябваше да направим шествие до хотела на Гергов, но…/внимавайте/ изведнъж голяма група от протестиращите предложи да не ходим там, защото… имало коктейл с кмета на града Тотев. Бях втрещен и нещо ми прещрака в главата, че протестите са поели към неумолимия си път на размазване, че служим на една друга олигархия, самодоволна и нагла като тези дето ни управляват. 

След една година ходене по мъките получих по ЗДОИ, след като осъдих общината в Административния съд, писмата на тогавашния директор на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов до общината.  И ми светна за какво е ставало въпрос преди една година. Тази „бурма-бюрек” Чонов чисто и просто си пише неколкократно: „Спрете протестите, не им давайте разрешение, Христо Марков не се съобразява с полицията, окупират магистралата, гарата, пътища, затрудняват движението. Ще накажем Христо Марков, защото той като организатор и водач не се съобразява с нас и непрекъснато провокира конфликти. Пречат на движението…” И все такива неща ръси този тутманик, назначен за шеф на полицията от Герб. Разбира се, след като им свърши мръсната работа му духнаха под опашката – такава е съдбата на всеки предател! 

Последната ни надежда примрежено се загуби на общонационалния митинг на Герб в Пловдив, на който се стекоха 40-50-60 000 души от цялата страна, очакващи единствената партия с възможност да свали парламента и правителството да посочи пъти и оглави недоволството. Нищо такова не се случи, речи час и половина и накрая: „Айде, сега цивилизовано да се разотиваме, да показахме, че сме силни, че не приемаме тази власт.  А хората очакваха да бъдат призовани да окупират парламента, да стоят там, да се екстремизира  обществената енергия, но да има алтернатива, водители и модератори. Така се правеше преди години и се успяваше и през 1990 г. , и през 1997 г., сега не стана и последствията за гражданското общество ще са тежки. Печално бе бунтът да се размие в едно желе на недоволството и в такива ситуации се търсят типично по български някакви миражи и поредни надежди, раздавани щедро от хора като Бареков, Волен или Пръмова. За ДПС не говоря, защото те от години тестват търпимостта на българина с кандидатури като тази на Пеевски, която дойде в навечерието на евро-изборите с една единствена цел: „Ние сме силни, мюезина е в нас и нашите хора го слушат, Пеевски ще направим депутат в Брюксел, може и Бисеров да пратим, ако решим. Не ни пука за някакво гражданско общество. Българите си заслужават съдбата!”. БСП в случая не са важни, защото те винаги са били функция на столетната им традиция на заедност във всичко, за тях няма никакво значение общество или национални интереси – за тях са важни Русия, Интернационала, парите и такива като Станишев – украинския евреин, който си има Моника и опорни точки. На цялата им разкапана партия са нужни само власт и разслоение в обществото, защото така оцеляват и богатеят.

 

Бунтът си отиде, за да дойдат евро-изборите, които май няма да променят нищо, но ще гласувам, защото иначе ще се обвинявам. Протестът ни ще си остане самотен, но ще остане в мен надеждата, че гражданската война е модусът, който все още може да промени нещо в това разкапано общество иначе като нация нямаме бъдеще, ама абсолютно никакво! И да си повтаряме, че Бунтът е последното човешко право! Но всъщност – Ние човеци ли сме??!

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
13


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1997 - Правилно ли разбирам?
18.05.2014 12:30
"Бунт и пак Бунт!
А бяха опитани всички възможни средства за цивилизован протест, който да доведе до свалянето на едно правителство"

Това е престъпен акт на агитация за насилствена промяна на властта
цитирай
2. toross - Да, това е точно така -
18.05.2014 12:32
дали е престъпен или не е друг въпрос, но бунтът е признат от ООН за човешко право!
цитирай
3. 1997 - А къде са младите?
18.05.2014 12:45
Тези, които на всеки антисоциалистически пристъп биват афиширани по екраните? Все ги прокламират като "бъдещето" и "децата ни", а после нещастните потъват като Падналиева ;). Вече ветерани, Торос и Босия, прокламирате, но защо младите са безразлични? Не ония- организирани за щурмоваци фенове, а младите труженици от всякакви дейности? Защото се сещате за тях по въстанията, разчитайки на младежки радикализъм. Ако БСП успее да създаде работни места и се осъзнаят като труженици, те ще бъдат на страна на правителството, а за десни и либарални прояви ще останат Лудите Ленчета.
цитирай
4. 1997 - Три неща за уточняване
18.05.2014 13:12
"необходимо правата на човека да бъдат закриляни от закона така, че човек да не бъде принуждаван да прибягва към бунт срещу тиранията и потисничеството, като последен изход"

1. Дали съществува тирания и подтисничество и с какво настоящия ред е различен от този преди 2, 5, 10, 15 г.?
2. Кои права на човека са нарушени след някакви закони от последните 2, 5, 10, 15 г.?
3. Какви са използваните процедури за премахване на тиранията ако е доказана в т. 1 и 2 за да се стигне до бунт?
цитирай
5. toross - Мисля, че
18.05.2014 13:19
след напълно безплоден 25 г. преход и страшната демографска криза това общество се нуждае от радикална промяна иначе загиваме и то безвъзвратно. На въпросит ви бихотговарял твърде дълго за този формат тук.
цитирай
6. mero2 - За съжаление възможностите са изчерпани.
18.05.2014 14:23
Остана само бунта.
цитирай
7. 1997 - Сега разбрахте ли смисъла на Октомврийския и Деветосептемврийски бунтове?
18.05.2014 17:37
mero2 написа:
Остана само бунта.

Е, поне дадохте право на болшевиките и БКП да вдигат бунт. Радвам се за това равноправно поставяне на фактите.
Макар че "Декларацията" отчита бунта само като социално събитие и обосновава правата на човека, така че да бъде избегнат. Какво мислите, че САЩ и Франция не се плашат от бунтове и не ги потъпкват??? Просто бунтовете ви все се появяват при управление на БСП и не се свързват с реални нарушения на правата на човека, а това не е народно движение, а противозаконна промяна на демократичен вот. За сега подобни явления успяват именно поради безразличието на хората. Вж. Украйна със 7% за Яц. Ако беше корупцията на Юшченко, Правый щеше да си мълчи. Сега коли и беси, а Западът намира това за демократично.
цитирай
8. getmans1 - „Деветосептемврийски бунт“ ?
20.05.2014 08:14
1997 написа:
mero2 написа:
Остана само бунта.

Е, поне дадохте право на болшевиките и БКП да вдигат бунт. Радвам се за това равноправно поставяне на фактите.
Макар че "Декларацията" отчита бунта само като социално събитие и обосновава правата на човека, така че да бъде избегнат. Какво мислите, че САЩ и Франция не се плашат от бунтове и не ги потъпкват??? Просто бунтовете ви все се появяват при управление на БСП и не се свързват с реални нарушения на правата на човека, а това не е народно движение, а противозаконна промяна на демократичен вот. За сега подобни явления успяват именно поради безразличието на хората. Вж. Украйна със 7% за Яц. Ако беше корупцията на Юшченко, Правый щеше да си мълчи. Сега коли и беси, а Западът намира това за демократично.


Имало ли е такъв?
цитирай
9. momchil - Уви бунтът тук не е изход. Тези, к...
30.06.2014 20:14
Уви бунтът тук не е изход. Тези, които призоваваш на бунт са неспособни да го направят защото не притежават нечовешката наглост, лъжливост,жестокост на комунягите. На нормалният човек ръката му ще трепне и няма да може да застреля престъпника, на комуниста не. Нормалният човек е състрадателен, комунистът не "Не човек, а желязо". Нормалният човек прощава, комунистът не.
Единственото спасение е бягай далеч от тук. За съжаление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542486
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031