Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2014 11:11 - Райнето!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5658 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

       
image
                             
                     
  Райнето!

            Е, това чудо в Пловдив за 25 г. не се е случвало! Районната кметица на „Център”/най-големия район в града/ лежа в ареста, повдигнати са и обвинения, за които се лежи дор до 8 години, лепнаха и гаранция от 5 000 лв. и предстои отстраняването и от поста. Какво ли още има да видим в сагата Райна Петрова?

            За да се създаде по-стройна представа за тази гоголева героиня на нашето време е нужно да се направи ретроспекция на нейното присъствие в обществения живот на града.  Райна Петрова е детска учителка, родена 1968 г., симпатична, миловидна, тиха и незабележима, обича да се представя за самотна майка/има дъщеря Даниела на 23 г., но за мъж никога не се е говорело в житието-битието и`/. Появява се в Герб още в самото начало като експерт по детските градини и става общински съветник, но скоро след това през 2007 г.е инсталирана за районен кмет на най-големия район в града „Център”. Без никакъв административен опит тя в началото стъпва внимателно, но прецизно избира администрацията си – хората трябва да са и лично предани, да не говорят много и да докладват за всичко. По това време ценен неин съветник в общинските дела е свинеподобната Мара Мисса-Капон. Работата в района потръгва. В него са съсредоточени стари пловдивски родове, имотите стигат висоти, инфраструктурата е сравнително добра и въпреки че не живее в този район Райна Петрова бързо става любимка на местните шефове. На избори район „Център” традиционно дава най-високия процент срещу БСП. През първия си мандат Петрова стъпва много вимателно. Кмет на Пловдив е Славчо Атанасов.

            На последните местни избори кмет става Иван Тотев с 2 000 гласа, а район „Център” отново дава най-сериозна подкрепа. Веднага след избирането си Тотев обявява Райна Петрова за свой любимец и алтернатива за района просто няма. Детската учителка  за втори мандат  поема юздите на администрацията. Всички големи инфраструктурни проекти в града са насочени приоритетно към този район, на кметицата е дадена пълна свобода да работи както прецени, за нея няма вътрешен контрол, всичките и предложения минават светкавично през Общинския  съвет, за район „Център” се изсипват огромни суми от общинския бюджет, както се изрази общински съветник от Герб „В Пловдив има един районен кмет Райна Петрова и останалите…”. Впечатлени от дадената и` власт тя става за близки, познати и съпартийци просто „Райнето”. Самочувствието и стига висоти. При единствения опит на миналите парламентарни избори да ме представят на всесилната кметица тя ме погледна с такъв пренебрежителен поглед, че ми настръхна косата. Дистанцията, която създава около себе си е впечатляваща.

            Райнето бързо влиза в пловдивския естаблишмът и рязко променя визията си. Редовен посетител е на всякакви разкрасителни процедури, гардеробът и е заменен с тоалети, които не падат по-долу от „Макс Мара” и „Живанши”. Редови гербаджии цъкат с език при всяка нейна поява с нов тоалет за десетки хиляди левове или чанти от „Луис Вюитон”. Не без злоба нейна служителка отбеляза „Райнето от детска учителка стана рекламно лице на най-луксозните тоалети.” По разточителство може да и съперничи само близката и другарка Мара Мисса. При всякакви високопоставени посещения в града Райнето е тикана като рекламно лице. Кметската фаворитка тъне в слава и разкош. Като сериозен финансов донор е добре приета от медиите, прецизира се всяка нейна проява и хвалбите често стигат до бравурност. Райнето не се уморява от коктейли и ишмедемета, сменя тоалетите по няколко пъти на ден. Зад лустросаната фасада всъщност се крият съвсем други, нелицеприятни неща.

            Очевадно притисната от лукса Райнето не обръща никакво внимание на многобройните жалби на граждани за отвратителната храна, с която се гощават децата в детските градини. Сигналите им стигат до кошчето и в голямата община, защото детските градини, училищата и подобните сектори са поети лично от всесилната кметица. Служителите завиждат, злословят, но мълчат, защото тя е абсолютен фаворит на властта, независимо дали е синя или червена. Както се изпусна съветника от БСП Жоро Хормона „Имаме си един много наш човек в управлението на града. Райнето е най-добрата.”

            В началото на втория мандат на Райнето се появява бизнес –дамата Надежда Минчева, чийто основен приоритет е хранителната индустрия и по-точно снабдяването на учебните заведения. Минчева е естравагантна и впечатлителна, по луксозен живот и широки пръсти може да съперничи на кметицата. Дъщерята на Райнето Петрова чевръсто става съдружник на Минчева и се започва безкраен „долче вита”. Конфликт на интереси не съществува за двете семейства. Фирмата на бизнес-дамата „Надежда 2000” печели абсолютно всички обществени поръчки в района за снабдяване на детските градини и заведения, яслите също са в този ареал на интереси. Всъщност „печели” не е точна. Схемата е една и съща. „Надежда 2000” традиционно дава най-скъпите оферти, губи конкурса, но след това обжалва, делата се проточват, но през това време Райна Петрова подписва еднолично договор точно с нея и към децата тръгват некачествените храни. Родители и граждани сигнализират многократно за пълната мизерия, в която са поставени децата им, но всичко отива в кошчето за боклук, защото Райнето не подлежи на контрол. Сигналите до полиция и прокуратура също потъват, защото мъжът на Надежда Минчева е бивш полицай със сериозни връзки в тези среди. Миналата година Минчева продава например кило грозде за 7.50 лв. на детските градини в района, а родители разнасят из медиите гранясала риба, предлагана като основно ястие на децата. Публикациите са спрени светкавично, защото Райнето е сериозен донор на пловдивските медии.

            През 2012 г. Райнето и дъщеря и` са възнаградени от Надежда Минчева с ваучери за екзотични пътешествия. Майка и дъщеря отлитат за Тайланд, където се потапят в света на порока – стриптийз барове, свръх-луксозни хотели, екзотични пътувания, естравагантни удоволствия и кулинарен разгул. Сладкия живот е на макс за кметското семейство от майка и дъщеря. След дългата, разточителна и екзотична почивка в Пловдив Райнето събира верните си дружки да им разказва за разгула, който е преживяла и в който се е потопила. Приятелките и колежките цъкат почудени с език: „Нашето Райне си отживя!”.  Под сурдинка на събирания на Герб се коментира, че Райнето се появява с чанта „Hermes” за 8 000 евро, обувките и са за още повече пари. Благодентсвието на Райнето не прави впечатление на никой от общината, тя е бронирана от общинската власт, а кметът Тотев заявява:”Райна Петрова е реклама на общината”. Поводът е, че Петрова при посещението си в Италия е наградена от някакъв треторазряден общинар с възпоменателен орден „100 г. община Рим”, но тя умее да си прави реклама.

            Да но… В края на юни е арестувана шефката на фирма „Надежда 2000” Надежда Минчева за данъчни престъпления в особено големи размери. Лъсват връзките и` с дъщерята на Райнето Даниела, с която са били съдружнички във фирма „Олимпия 2011”. ДАНС и прокуратурата се насочват и към шармантната кметица. Изваждат се и стотиците сигнали за качеството на храната в детските ясли и градини. И се установява, че навсякъде има един-единствен доставчик в лицето на Минчева и съдействието на районната кметица. За един милион и половина е един договор за доставка на хранителни продукти на детските градини за две години напред, отделно за доставка в детските ясли и кухни е сключен друг договор за 370 000 лв. Тогава Райнето е получила ваучерите за Тайланд за воаяжа с дъщеря си като награда от Надежда Минчева. Няколко пъти кметицата е викана на разпит, но тя продължава със самочувствие и недосегаемст да топи други, да манкира и се прави на ударена. Е, зарязана е работата в кметството и се отдава на защитни тези, които не издържат. На 9 юли Окръжна прокуратура и ДАНС при съвместна операция арестуват Райна Петрова. Тя е изумена и вика на блюстителите на реда: „Как смеете? Знаете ли коя съм аз?”, но с тоалетите на „Шанел” е тикната в ареста и преспива за 24 часа там. След арестуването си тя поисква да се обади по телефона. И тук прокурорите и агентите стават свидетели на нещо невиждано. Вместо на адвокат тя звъни на кмета на града и казва буквално: „Арестувана съм. Ако не оправите тази работа, започвам да пея като Лили Иванова!” И тряска телефона. Шаш.

            Операция „Спасете Райнето” стартира веднага в община Пловдив. Тутакси е ангажиран бившия следовател Красимир Елдъров за адвокат, който не блести със знания, а с дебелите си връзки с полицаи и прокурори, общинските юристи заработват на пълна пара по договорите, сключвани от Райнето. Самата тя се сдобива с две обвинения за длъжностно престъпление и търговия с влияние, наложена и мярка за неотклонение в размер на 5 000 лв., а в понеделник ще се гледа делото за отстраняването и от длъжност. Разследването се води от специален агент на ДАНС, защото бронята на кметицата плаши обикновените следователи и прокурори. Райнето си е взела отпуск и се е бетонирала в къщата си, където час през час влизат с угрижени лица общинари, адвокати и бизнесмени. Из пловдивските медии се разпространява стихотворение на неизвестен поет с псевдоним Надежда: „Кой накисна кака, кой и тури знака? Аз съм честната кметица със палат в Брестовица! Прокурора да я пита как с една заплата построи си тя палата. Ех, Тайланд, ти роден наш как ни хвърли в паника и шаш.”

            А Пловдив чака развитието на сагата с Райнето, защото ако не победи общината тя наистина ще започне да пее като Лили Иванова и ще стане страшно…




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. анонимен - Моля, без злоба и завист.... :)
11.07.2014 11:57
Женичката все още е хубавка, има самочувствие, а от там и правото да избира кого и как да погледне.
Може и да е сбъркала, но нали казват, че било човешко да се греши.
Освен това всеки има нужда от пари и то в количество, което службата му позволява да .... експроприира.
На края съм сигурен, че няма да се открият /по традиция/ никакви преки уличаващи "факти и обстоятелства".
Така че, от сега мога да кажа, че всичко, за което кметицата е обвинена, ще се окаже извършено "законосъобразно" съобразно с Шести закон на ANDRESHKO. Ще се отчете като поредната "прокурорско-съдебна грешка" и главният прокурор със смешното презиме ще се извини от името на пловдивската прокуратура / нали и той е майничка/ ! :(
цитирай
2. 1997 - Все някой трябва да запее
11.07.2014 12:17
и тъй като тези дела са продължителни, ще продължи и след изборите. Пожелавам искрено успех. Дано песента бъде и черно на бяло, а не даскалски приказки без доказателства.
Следва София. Дано е на добро.
цитирай
3. bojo12345 - Стана ми ясно-
12.07.2014 08:03
И за това - Пази се майна ,да не те управлява Райна!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542571
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031