Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2014 18:30 - Отстраниха Райнето като кмет в Пловдив
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4204 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Отстраниха Райнето като кмет в Пловдив

            Сагата Райна Петрова срещу прокуратурата в първия рунд завърши по точки за прокуратурата. Окръжният съд прие, че са налице всички основания, предвидени в чл. 69, ал. 1 от НПК за отстраняването на кметицата на район „Център” в Пловдив. В решението изрично се упоменава, че продължаващото пребиваване на обвиняемата като кмет на най-големия район в града ще затрудни съществено разследването. Петрова ще обжалва пред Апелативния съд в тридневен срок.

            Иначе Райнето се появи пред магистратите в зашеметителен луксозен тоалет в цвят „пепел от рози”, някои журналисти предположиха ще фърст-тоалета бил в модния бонбонен цвят, но нейсе. На многобройните въпроси на журналистите кметицата отвърна с гордо мълчание само пророни, че вярва на институциите. Словохотлив бе нейния адвокат Красимир Елдъров, но и той се ограничи със стандартни фрази за пълна невинност  на блестящата управленка.

            В хода на делото ДАНС предоставиха две папки със секретни материали от 2012 г. досега, включително СРС-та. Това видимо изненада обвиняемата кметица и нейния адвокат и съдът даде половин час да се запознаят с тях и делото бе засекретено в крайна сметка. Прокурорът Румен Попов заяви, че 50-имата свидетели срещу Райнето са били заплашвани, че ще бъдат светкавично отстранени от работа. Той също така обяви, че сигналите за некачествена храна, раздавана на децата по ясли и градини са поне от две години, но откакто е арестувана кметицата напрежението е нараснало. Всички директори без изключение предпочетоха да запазят мълчание, само директорката на детска градина „Чучулига” промълви: „Всеки си пази работата”. Други пожелали изрично да останат анонимни казаха, че от общината им е упражнен натиск да не дават никакви показания срещу кметицата, като са били заплашени с незабавно уволнение.

            Обвиненията срещу Райнето останаха както в предварителния обвинителен акт: длъжностно престъпление и търговия с влияние. Обвинението е събрало 18 тома доказателства и са разпитани 50 свидетели като всичките са заплашени с уволнение. Днес излезе още една екзотика, свързана с благодетелката на Райнето Надежда Минчева. Оказа се, че кметицата е взела и 4 000 лв. като „консултантски услуги”, но в документацията на общината и Минчева тези пари са записани като „рисувани чаши”. Остана и обвинението, че Петрова е получила туристически ваучери от 10 000 лв. за пътуването с дъщеря си на почивка в Тайланд.

            След като взе предвид всички събрани доказателства Окръжният съд постанови Райна Петрова да бъде отстранена от длъжността кмет на район „Център” в Пловдив. При прочитане на решението Райнето леко се смути, но бързо възвърна предишния си горд и възвишен взгляд, адвокатът и заяви гневливо „Ще обжалваме”, а почитател на кметицата извика „ Нищо Райне и да те осъдят ще излезеш млада и запазена от Сливен…”. Поради засекретеността на делото повече подробности не можаха да се разберат, но вряли и кипяли в съдебните зали  коментираха, че ще се задействат общинските лостове за спасение и нищо чудно част от свидетелите да оттеглят показанията си и да се промени хода на делото. Първият отстранен кмет от длъжност в Пловдив невъзмутимо и мълчаливо напусна съдебната зала. На ход е общината и съда…




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. andrei - Та нали затова
15.07.2014 12:54
герберско Райне си гласувал-що се жалиш сега!?
цитирай
2. injir - На времето СДС-арското управл...
15.07.2014 14:05
На времето СДС-арското управление също подсигуряваше само свои фирмички. Алчността изяжда главата...
цитирай
3. ko642 - 'Всеки си пази работата'. . . колко ...
15.07.2014 17:10
'Всеки си пази работата' ... колко типично за БГ. Иначе анонимно сме големи смелчаци. После защо нямало осъден политик, ами зашото ако тръгнат да съдят някой, всичкото свидетел си 'пази работата'.
цитирай
4. bubolina111 - грозна
17.07.2014 20:36
грозна кощрамба
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543342
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031