Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2014 11:28 - Десните на Мисса скоро ще станат Бесните
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3963 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Десните на Мисса скоро ще станат Бесните

            Политиката е проста работа, работи се с общо-взето премислени и разнопосочно обединени понятия и смисли, за да се експлицира в крайна сметка задоволителен отговор на въпроса „Ти, откъде се взе тука?”. И нормалния свят е предпочел този избор да бъде общ и равен за всички.  Нашенските на 5 октомври трябва да дадат отговор на мъчещия ни въпрос „Ще се прекъсне ли най-сетне връзката на властта с мафиотизираните структури, с отвратителното задкулисие, което ни мори вече четвърт век?”. Това бе целта на едногодишните протести – да се стигне до избори и да се изпробва за пореден път отстраняването на бившите комунисти и депесарите от перманентната за тях власт, защото тя е пари, много пари и далавери. Общо взето през октомври ще избираме „или – или”, ще избираме между голямото зло и надеждата, колкото и да е крехка и мъчително постигната. СДС не успя в този свой опит, а имаше идеална възможност да се скъсат връзките–въжета с ДС, олигарсите, разните мутри и бандити, с руския нагъл опит да се настанят икономически на Балканите и да бъдем троянски кон на метрополията в ЕС. Управлението 1997 – 2001 г. можеше да го направи, много лесно можеше да постави точката на мъчителната ни надежда за нормализация, защото тогава ОДС имаше 135 депутати и бе въпрос само на няколко гласувания, за да поемем в друга посока. А вместо това? Да изброявам ли? Случи се поредната грозна заигравка с онези с многото пари и задкулисна власт. За съжаление резултатът бе плачевен и се пропиляха авансово дадените надежди.

            Сега на предстоящите избори ще се направи поредния опит да се скъса с ония от сумрака и надеждите на хората за добро ли, за зло ли са насочени към Герб. Това е. Политиката, пак повтарям, е проста работа – отиваш и гласуваш, избираш, после тъжиш или прегръщаш надеждата. Най-развитите демокрации така правят – избират „или – или”. В САЩ между консерватори и демократи, в Англия между либерали и консерватори, в Япония между либерал-демократи и социалисти и т.н. Ние 25 години се блъскаме в максимално широкия  ни избор, защото тук всеки е вожд и  убедено си мисли, че предлага нещо невиждано и нечувано, което ще ни изведе на спасителния бряг.  Никакви законодателни промени не са в състояние да озаптят родните екзотики при изборите, ама никакви. Винаги се появяват едни тулупи с много пари, които харчат на воля с неясни мотиви, регистрират коалиции, правят невероятни пируети и целта им е да разпръснат гласове, да се титулуват като „спасители” и да озарят предизборното небе с нелицеприятните си физиономии. От години, не от десетилетия в България тази упражнения се повтарят, но… забележете само в десния сектор. Вляво имаше някакви социалдемократи – изчезнаха, имаше комунисти на Владимир Спасов – отидоха си с него и те, имаше и малко автентични левичари – изчезнаха, а вижте какво става в отсрещния лагер, десния – де що се намери екзотика се обявява за дясна и тръгва да печели, ама без никакви скрупули „спасява” нещастния народец. Как мислите, дали е случайно това? Я си припомнете СДС-либерали, СДС-център, Жорж Ганчев, Атака, Бареков, че дори и ВМРО? Нещо намирисва, ама много мирише.

            Тези дни бяхме ощасливени от новите спасители български, които без свян и срам се нарекоха „Десните”. Формацията се състои от три абсолютно нелепи дами, мислещи си сериозно, че ще променят света и като тръгнат народната любов няма да ги спре към парламента. Мара Мисса – Капон, Надка Нейнски, крипто Михайлова и Жаклин Толева са трите звездички на десния небосклон, които рият като странджански свине в нивата на дясната надежда и са убедени, че са неизразимо чаровни, благородни и „експертни” за да омаят целокупния десен български електорат. Щеше да е много весело, ако не е абсурдно, гадно и намирисващо на поредната лайняна история в антикомунистическия сектор.

            Погледнете „десните” в България и ще ви светне като какво ни готвят и спретват. Мара Мисса участваше под различни формати на всички избори, харчеше огромни суми/откъде ли разполага с такива пари??!/ и така и не успя да надхвърли 1 %, ама никога, Надка Михайлова участваше в последните избори и взе зашеметителните 6 000 гласа за страната, а БДФ нямат самостоятелно участие и практически не се измерват с доверие. Очевадно и сега ще е така, но е нужно да се запитаме какво ги кара да хвърлят усилия, пари и енергия в обречена кауза. И понеже политиката не е сложно умствено упражнение да си кажем целта: Трите дами са се напънали, независимо колко гласа ще вземат, но ще ерозират съпротивата срещу БСП, ДПС и производни. Да получат и пет гласа те ще бъдат отклонени от потенциалния  вот за Герб, т.е. няма да бъдат в общата сметка срещу олигархията и по този начин ще обслужат, кого мислите, разбира се само и единствено БСП! Това е целта на „Десните”, това е и изчистената им програма за изборите – по-малко гласове за Герб! Пет да са, но ще са по-малко! Каквито и сметки и умни разсъждения да си правим рекапитулация е тази. Щели да бъдат „остри опоненти на БСП, ДПС и Герб”?! Като как мислите трите хетери ще отклонят гласове от БСП и ДПС?! Може ли някой да ми обясни смислено как ще стане – отклонените гласове ще бъдат само и  единствено от потенциалните за Герб, нещо да възразите? Като прибавите и особеностите, с които се изчислява броят на депутатите и сметката ще се окаже съвсем премислена. Другарките просто правят огромна услуга на БСП и с кражбата на името „десните” допълнително ще ерозират усилието за промяна на статуквото.

            Компанията на десните е забележителна със своята приспособимост, уникална наглост и способност винаги да се наместват, където не е ветровито, но винаги да са там дето има някаква изгода. Например Надежда Нейнски-Михайлова с припълзяване, лъжи, чар и насищане на журналистите сътвори огромни беди и поразии в СДС. Додрапа дори до лидерския пост в СДС, за да сложи точката на славната някога коалиция. Задкулисните игри я дотътриха до там, но хората сякаш забравиха, че същата им любимка е външния министър изпратил най-много агенти на ДС за посланици по света. Да, да повече от Соломон Паси или Ивайло Калфин – справката е налична в Комисията по досиетата. Синьото Наде напълни посланическия ни корпус с агенти на комунистическите служби с чар и „дясно” говорене. Да не говорим за екипа и. Ами старт в политиката на половината правителство на Орешарски даде точно тази любимка на Костов и Петър Стоянов. Самият Пламен Орешарски без да е член на СДС, но с нейното силно рамо бе произведен в заместник на партията, стана и кандидат за кмет на София, а Петър Стоянович бе неин шеф на кабинета във външно министерство, а после външнополитически секретар на СДС. Да си спомняте и парламентарните избори през 2005 г., когато избираемите места в листите се търгуваха по най-грубия и нагъл начин, точно от  лидерката на сините. И тогава в парламента цъфнаха такива като Праматарски, Любо Дилов, Яне Янев, Тагарински, самата Мара Мисса/другарството между двечките е още от тогава!/  и системата за подредбата бе простичка – плащаш и попадаш на избираемо място.В резултат от СДС се отдели ДСБ, а Надежда продължи своя сладък живот като парламентарист и евродепутат и все с мантрата, че е дясна. Дясна?! Всъщност българската Пасионария има едно заслужаващо внимание постижение – преводът на Вапцаров на испански: „Прима вера, миа бланка прима вера…”. Е, обзаведе се и с лична партия „Синьо единство”, за да продължи нейния стремителен поход из потайностите.

Десните дами се оглавяват от непостижимата Мара Мисса-Капон. За нея е изписано тонове мастило, но рядко в българската политика може да се намери по-нагло, по-лъжливо, по-отблъскващо явление от бившата комсомолска секретарка на Пловдивския университет  Мария Филева. Ако в началото на политическата и кариера бе приемана като екзотика, която е готова да си плаща за всичко и е способна да изяде 28 кюфтета на едно сядане на маса, то по-късно като се свърза с любовника си Арман Бабикян и помпана от него тръгна да става „професионален политик” се превърна в развращаваща, символна за лъжата персона. От началото на 21 век, когато се появи в политиката като член на Демократическата партия тя е участвала в 9 коалиции като се започне с „Лидер” и ВМРО, та се стигне до партията на Касим Дал и РЗС все със същия трагичен за нея резултат ненадхвърлящ 1%. Последно бе кандидат на РЗС на Яне Янев в Пловдивски окръг и въпреки огромните суми, които раздаде за купуване на гласове пак даде фира. Но продължи с комсомолския си ентусиазъм и дори се нареди в редичката на кандидат-президентите. Е, резултатът и там бе познатия 0 и малко проценти. Зловонието на Мара Мисса изглежда не прави впечатление никому и тя е редовен гост по медиите като удобно избягва отговор на въпроса например какво образование има тази шармантна свинеподобна дама. Твърди, че за едногодишния си престой от началото на 90-те в Германия е завършила „Максимилиан Лудвиг”, но от там не са чували за такова българско дарование, ама въобще не са чували за такава студентка. През 1997 г. в Пловдивския панаир след дълго чакане извади някаква и единствена диплома от Пловдивския университет за завършено образование Физика-задочно. Това е, но сега не спира да се представя дори за енергиен експерт и никой не я позапитва като къде и как е придобила тези знания?! И се връщам в началото на 1990 г., когато хората бяха обладани в битката срещу комунизма, а Мара Мисса се зае да създава в Пловдив Младежка комунистическа федерация  и изуми дори дъртите комсомолци в града, чийто шеф бе Жан Виденов/вижте факсимилето за дейността и/. И сега внимавайте какво казва оня ден това творение на природата при учредяването на „Десните”: „Изправяме се срещу внушението, че единствената алтернатива в страната са БСП и Герб с техните патерици. Има и трети път…” Създателката на Младежката комунистическа федерация е извървяла някакъв си свой път и вече ни сочи към светлите бъдните алтернативата – „Третия път!”. И сега, драги читатели, се запитайте като какъв е този трети път? Десен? Ляв? Комунистически? Консервативен? Какъв?... С Надка Нейнски, която още не е излязла от поредния си меден месец или с Мара Мисса, която поглежда към трапезата скришом и свенливо е подканвана от любимия си Арман Бабикян или пък от обслужващата буквално и виртуално де що намери Соня Колтуклиева, зер и тя бе ценен съветник и душеприказчик на дебеланата.

До изборите ще има още много спасители и пътници по третия път, но те все ще са прицелени в десните избиратели, за да се обслужи за пореден път задкулисието, мафията и шайката свръхбогати олигарси. Колко вземат на изборите все ще е от полза за техните сценаристи, а тази трупа от старлетки с парите на Мара Мисса и усмивката на Надка могат да отбележат „успех” с резултат около статистическата грешка, но ще има пропаднали в тинята гласове на десни хора, което си е целта им. Все пак, помислете…

image
Мара Мисса върху Бабикян в бурните политически води!
image
Да, Мария Филева е настоящата Мара Мисса!!!
image
Федерация на младежките комунистически движения - творението на Мара Мисса. Сега е лидер на "Десните"! Помислете.




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. анонимен - ЯВНО ВСЕКИ ПОСВОЕМУ ИЗЖИВЯВА ЕДИН, ИЛИ НЯКОЛКО КАТАРЗИСА.
07.08.2014 12:11
И СЪОБРАЗНО ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОМЕНТ, ИКОНОМИЧЕСКОТО СИ СЪСТОЯНИЕ И РЕД ДРУГИ ФАКТОРИ НАМИРАТ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ НАЧИН ДА СЕ "ОБНОВЯТ" И ДА ВЪЗСТАНОВЯТ НЕИСТОВОТО СИ ЖЕЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ, НО НЕ КАКЪВ ДА Е, А "ПО-ТАКЪВ" ЖИВОТ.
ЗАТОВА И СТАВАТ ПОЛИТИЦИ, ТЪЙ КАТО МРЪСНА РАБОТА СЕ ВЪРШИ ОТ НЕЧИСТИ СУБЕКТИ !
цитирай
2. apostapostoloff - Вече четвърт век нашите
08.08.2014 06:23
примитивни комунисти прилагат един и същ евтин маркетингов трик, известен под наименованието "фиктивен кандидат". Този фиктивен кандидат има една единствена цел- да отклони гласове, които иначе биха отишли при опонента.

Първият фиктивен кандидат беше Ахмед Доган. Той нанесе страшен удар на СДС.
След него напред бе изтикан Жорж Ганчев. И той отклони много десни гласове...

Сега ни излизат пак със същия елементарен трик, като този път техният фиктивен кандидат се казва Николай Бареков. Любопитен съм да видя колко кръгли идиоти са останали в тази страна. Лесно ще ги преброим наесен, защото само прононсирани идиоти могат да гласуват за сегашния фиктивен кандидат Бареков.
цитирай
3. vedrina - !!!
13.08.2014 16:20
Прочетох - дааа...!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542518
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031