Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 16:12 - Разговор на високо ниво със Соня Колтуклиева
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5093 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Разговор на високо ниво със Соня Колтуклиева

            И понеже животът е кратък, а дълга е главната улица,

               Ако викна сега, ще ме чуят ли в другия край?...

            Излизам от там дето всички са равни – болницата – и се завирам в общото ни позорище Интернет, та да видя кое как, докато са течали системите в мен. Публикувах преди това една статия във „Фактор БГ” за Мара Мисса и Надежда Нейнски озаглавена „Десните на Мисса скоро ще станат Бесните” и под нея коментари. Във Фейса също ми пишат за статията и коментарите, особено за един на старата дружка Соня Колтуклиева. Отворих го и прочетох демократичния и свеж слог на Сончето. И отговорих, ама съвсем накратко и сега ще публикувам и двата фундаментални коментара, заради магистралния им характер. Мислех да озаглавя тази словесна заигравка „Обича ли Бойко Борисов свирките?”, но се въздържах заради изискания стил на Сончето, ще оставя заглавието за по-добри времена и ще ви оставя д асе насладите на автентичността. И така:

Соня Колтуклиева

2014-08-08 14:45:00

 

+7 -42 Гласувай

Христо, само за протокола: от години не съм се виждала и не съм говорила с г-жа Мария Капон. Впрочем, доколкото знам, тя те съди за клевета и обида, но това са си ваши работи, вие си бяхте от една партия.

Още вчера написах критичното си мнение за бутафорното обединение "Десните"... Келешките ти грубости по мой адрес оставям на твоята съвест и на съвестта на този, който те издържа - Александър Сталийски. Ако се доверим на "Протестна мрежа", той има 20 милиона лева на депозит в КТБ, а партньорката му Сечкова - 10 милиона лева. Със здраве да си ги харчите заедно и поотделно.

След депутатския ти мандат май се издържаше като хамалин на пловдивската гара. Хич не е чудно тогава откъде си придобил този брутален език и маниери. Но хайде да не обиждам хамалите, между тях има по-читави мъже от теб.

Надявам се, че си здрав и пишеш книгата за бащата на Александър Сталийски. Ще я очаквам с интерес.

Соня

А ето аз какво отговорих току-що:

„Олееееее! Излизам от болницата и попадам на коментарите тук, разбира се - нормални. Нека!!! Трябва да има всякакви мнения от това по-хубаво няма, но бях разтърсен от един на лицето Соня Колтуклиева/надявам се да е тя!/ и съм длъжен да отговоря. Пък и за читателите не е лошо да понаучат и прочетат и другата гледна точка. Сонче, изненадам съм, че с твоя "изискан" вкус четеш такива долни писания в долни сайтове, но според Юнг всеки изпада в характерни за него състояния, а според Кр. Гергов си в перманетно сходно състояние, ама аз не вярвам де... И за протокола, другарката ти Мара Мисса никога за нищо не ме е съдила, защото няма за какво - аз винаги, ама винаги работя само с документи. Винаги! Може да ме съди може би за това, че назначих баща и/лека му пръст/ за шеф на "Каменица", после за шеф на "Интендантско обслужване" /и двата пъти ме издъни страшно!/ или, че нея я доведох през 2000 г. на конгреса на ДП и я предложих за член на ВПС, а тя скри комунистическото си минало, че два пъти я спасявах от уволнение от Пловдивския панаир...? Но пак за твое сведение - има добрини, за които най-голямата благодарност е пълната неблагодарност. Явно, усвоила си примера на другарката си. Второ, драга Соня, ти сериозно ли си мислиш, че Сашо Сталийски ме издържа??! Толкова ли ниско падна!? Познаваш ме чудесно и би трябвало да знаеш, че съм малко по друг тип. И пак за протокола малкия Сталийски не съм го виждал и чувал от 12 януари тази година/годишнината от смъртта на бате Сашо/ - видяхме се пихме по едно вино и се разделихме. Това е. Бях приятел с баща му, приятели сме и със Сашо - за разлика от теб аз приятелите си не предавам, но няма да съм приятел с когото и да е, ако си позволя някой да ме ... издържа. Ти луда ли си? Дано има и повече пари Сашо, няма да му завиждам, само от реституцията на баща си достатъчно получи, а да ти призная, че е осиновен и от брата на бате Сашо, Цанко, който няма деца, та цялото фамилно богатство, според мен, е за доста повече от 20 млн. лв. А книгата е за "Родът Сталийски - жестокото усилие да оцеляваш..." и е оценена достатъчно - от една година е в листата на Американския биографичен институт/р.№ - Н-В- Е - 23004321/ и Сашо освен едно кратко интервю в нея няма никакъв принос, ама никакъв, тя е за прадядо му, дядо му и баща му. Ще намеря начин да ти я изпратя. 

Соня, за съжаление след като приключих с политиката не успях да работя като хамалин на гарата/не че е срамно/ и го знаеш чудесно - бях директор на най-голямата таксиметрова фирма в Южна България по онова време "Такси 1", направих четири газ-станции в Пловдив и осем пункта за ГТП, после получих три лиценза за минерална вода и т.н. Слава на Бога - винаги съм се справял сам и без помощта на закрилници. Колкото да ми е трудно - така е и сега, защото аз съм Христо Марков и имам богата родова листа.  Пък нямам спомен някой през живота ми, включително и ти, да е сядал на масата с мен и да е плащал сметката, нима не си спомняш или да потърся и за това доказателства? За разлика от теб, която прехвърли любовта си към Иван Костов към Царя, Кадет Рилски, а сега към Герб, като между другото премина през Вълчо Арабаджиев и Георги Гергов, аз скъпа Сонче, съм дебелоглаво последователен, каквото и да се случи с личната ми съдба. Дерзай, трябва да се живее, но ограничи свирките поне към един субект, айде най-много двама.

И сега се сетих нещо интересно. Вероятно си спомняш, че ти уредих да направиш първото интервю с Ицо Александров-Салфетката/тогава бе част от Г-13/ и освен интервюто сте имали един доста продължител разговор, а знаеш ли, че там на 11 етаж в Партийния дом в Пловдив, той се е погрижил да ви запише разговора. Преди един месец го гледахме и доста се посмяхме Ще се изкуша да го взема и да го пусна като пример за "пируетите на бг-журналята", може да е учебник за младите, а и твоите нови покровители от Герб ще го погледнат с огромно любопитство, или пък венцехваленията ти за Костов - Зик транзит глория мунди... Или към Царо…Сега ми светна, че трябва да си ми и много благодарна за нещо. Спомняш си през 1993 г. беше настъпила не където трябва Димитър Савов, шефа на "Елпида" и той те беше поръчал. И един ден в Народното събрание дойде Светослава Стаева/Тадаръкова/, качи ме на едно малко джипче и ме завлече при Митко Савов  на „Дондуков” да го омилостивявам, май свърших работа, не вярвам Светослава да е забравила. То този разговор продължи и вечерта, долу в ресторанта, пред доста други хора: Младен Мутафчийски го няма, но живи и здрави са и Митко Савов, и Асен Мичковски, и Емил Цочев, и Осман Октай, и Стефан Божилов.... Та за това трябва да си ми много , ама много благодарна. Ще направя възможното да се поразровя и поразпитам и за други "постижения", ще е поучително. Няма да продължавам повече, ще го направя под друга форма, но все пак, ако измолиш някой лев от Сталийски/майсторка си в това!/ няма да е лошо да не ме забравите и мен, ще приема, разбира се, даже може и покровителите ти от Герб да не се разсърдят... И накрая, защото виждам, че хамалската терминология те е обзела: знаеш ли какво означава лафа от пиацата пред стария цирк "Костум, капела и насрани гащи..."

ПП - Ако не си коментиращата тук Соня Колтуклиева, а някой трол - Извинявай, ще ти купя камизолка.




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Голям майтап е това!
13.08.2014 17:22
Не съм запознат с тези подробности, но изнесеното е много смешно и потвърждава максимата на Киркегаард: "Най- ниската точка на човешкото падение се нарича "журналист".
цитирай
2. andrei - Тая не е никаква журналистка,
14.08.2014 15:13
а долна пачавра!Можеш да я наричаш всякак ,но не и журналистка...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543553
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031