Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2014 15:58 - Попадението на Герб с Методи Андреев
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 11015 Коментари: 6 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Попадението на Герб с Методи Андреев

                Герб направи добър и изненадващ избор с водачеството на Методи Андреев на листата в Пловдивска област. Уж всичко бе ясно с водачите на листи на партията и изведнъж – водачи ген. Стоян Тонев/бивш шеф на ВМА/ в Пазарджик и Методи Андреев/бивш председател на Комисията по досиетата и депутат от СДС/. Бил съм депутат от този район и твърдя, че по този начин Герб избиха няколко коза от ръцете на противниците си. Поне в окръжната листа на Пловдив.

                В този район Методи е познато лице на СДС. Още на изборите през 1990 г. беше застъпник на Стойчо Донев, който бе мажоритарен кандидат, после по време на изборите за 36 Народно събрание бе председател на СДС в Перущица, след това бе депутат и накрая Председател на Комисията по досиета, която Симеон, Кадет Рилски закри. Така че той е човек с определено синя, антикомунистическа биография и хората на Реформаторския блок не могат да кажат и копче за тази кандидатура, още повече нямат популярно лица в района. Да не говорим за  разни „десни” или националисти. Районът е твърде специфичен, поне от гледна точка на пъстрота: крайно комунистически населени места/общините Садово, Брезово и Първомай/; смесени общини с доста  турско население – Асеновград, Карлово, Родопи; типично селски общини с развито селско стопанство – Марица, Калояново, Съединение; общини с преобладаващо католическо  вероизповедание – Раковски, Калояново; общини с изразен и доминиращ градски център – Асеновград, Карлово, Хисаря; общини със силен туристически доминант – Родопи, Асеновград, Хисаря, Перущица, а други с изразен индустриален профил – Стамболийски, Кричим, Куклен, Сопот. Методи е бил депутат два пъти от този район, от Перущица е, така че в случая има и местнически предимства кандидатурата му, не е „спуснат от горе”. Обиколил съм едно време всяко населено място в Пловдивски окръг и знам колко претенциозни и консервативни са хората в района, колко много нерешени проблеми останаха в наследство и колко антагонистични проблеми между общините тлеят от години. И колко са ревниви към местните си кадри. Социалистите на Гергов издигнаха за водач на листата Димитър Дъбов – типичен партиен номенклатурчик, креатура на свинепаса от с. Нивянин, Врачанско, крайно непознат и неизвестен в региона, чието предимство е единствено сериозната финансова инжекция, с която разполага и ще бъде използвана в кампанията; ДПС ще заложат на двойката Джевдет Чакъров и Венцислав Каймаканов – партньори в бизнеса и отдалечени от спецификата на района; Реформаторите нямат популярно лице за този район, да не говорим и че резултатите им са били около статистическата нула в този избирателен район; Атака имаха добри позиции в някои общини, сега са се спихнали в неизвестност; „десните” с Мара Мисса ще отбележат поредния резултат само за статистиката, а АБВ издигат ген. Валентин Петров, който е по-известен като „Лимонадата”/занимава се с производство на лимонада/ и със заигравките си с мафиота Куйович, да не говорим, че не е местен. В този контекст кандидатурата на Методи, който освен всичко друго е и чудесен строителен инженер е повече от добра и на място – автентичен десен човек, никога незабъркал се в каквито и да е финансови далавери  или комбинации, с подчертан местен профил.

                Разбира се много ще зависи от кампанията и сработването с останалите кандидати от листата на Герб, но засега Борисов и Цветанов направиха добър избор и поведоха с доста точки пред противниците си в този избирателен район.




Гласувай:
34


Вълнообразно


1. fascindoo - В агент Буда -
26.08.2014 16:38
ГРЕШКА няма!

В разбъркания информационен бульон "Агент Буда" и Методи пак ловят Мойсей за топките...
цитирай
2. zaw12929 - Това е добра лястовица- да покажеш ...
26.08.2014 17:50
Това е добра лястовица- да покажеш добрите страни на кандидата, който подкрепяш
цитирай
3. lado - Ренегад до ренегат...
27.08.2014 09:07
мила моя майнольо
цитирай
4. christof - Ренегад до ренегат мила моя майн...
27.08.2014 11:19
lado написа:
Ренегад до ренегат мила моя майнольо

А така, като гледам, и трол до трола, мила моя майно льо. Имам предвид двама от коментиралите тук. Няма да ги казвам - те сами ще се познаят.
цитирай
5. andrei - Поредното мекере
27.08.2014 13:54
решило да осребри политическият си инфантелизъм и лакомия!!!
цитирай
6. enjoy6 - Най-нормалната коалиция- Герб и Демократисните сили
29.08.2014 08:29
и най-желаната от нас избирателите, това трябваше отдавна да се случи!
Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541821
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031