Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2014 11:46 - Репресията лудост...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 16527 Коментари: 8 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Репресията лудост…

            Драги читатели, другарки и другари, налудният опит на бившата ми съпруга Василия и нейната майка Стоила да вкарат любимия ви автор в лудница за дълго и продължително лечение завърши с гръмотевичен крах! Съдът прекрати производството с категорично заключение, но по-важното е, че вече се сдобих официално с мнението на психиатър от ЦПЗ-Пловдив, на прокуратурата и съдебния състав, че съм доказано нормален, адекватен и не влизам в пределите на Закона за здравето/чл. 155 и следващите/, както бяха решили две напълно врътнали жени.  Сега споделям за края на делото, но кой ще ми върне нервите, притесненията, бъзиците на приятели, харченето на пари, разходването на време, кой ще отговаря, че държавата плащаше на съдия, прокурор, лекари, полицаи, адвокати, куп технически лица?! Кой!? Ще се постарая да се открие този някой и да възмезди пострадалите. Ще го направя, бъдете сигурни в това.

            На делото се появи бившата ми съпруга Василия като свидетел на прокуратурата, че е нужно да бъда настанен в психиатрично заведение и още в началото ошашави съда с твърдението, че „Бившият ми съпруг пише и говори по вестниците и сайтовете.” Видите ли на нея това не харесвало и тя искала да бъда „възпрян” като бъда принудително ограничен в лудница. Мрънкаше и усукваше някакви съвсем неадекватни обяснения, които станаха повод за иронични усмивки от съдията и прокурора. После се появи майка и Стоила, която от тежестта на 80-те си години като свидетел заключи, че „нейния зет Христо, когато се родил големият му син Никола през юни 1985 г. го държал по потник на отворен прозорец”. Значи трябвало да се пооблека през юни, не да държа бебето по потник… След тези зашеметителни заключения на Стоила дежурната психиатърка се обърна към наблюдаващ делото адвокат: „Тези и двете са за освидетелстване моментално! Напълно налудни неща говорят. За лечение са те.” В крайна сметка дори прокурора категорично заключи, че „няма никакви данни предложеният Христо Марков да бъде изпращан на експертиза”, същото каза и дежурният специалист, а съдията преди да прекрати делото дълго, спокойно и аргументирано обясняваше на тандема Василия-Стоила, че пътят по който са тръгнали е изначално погрешен, че не може да се отнасят по този начин към правосъдието, че злобата  към един човек не е причина да се търсят подобни методи за рекет и изнудване. Никога няма да забравя тази реч на съдия Кацарев, защото най-после се намери един човек да се опита да съпикяса двете изтрещели жени.

            Драги читатели, съвсем не така щастливо завършват подобни дела другаде. Изумен съм от огромният брой дела, които се водят в родните съдилища по чл. 155 от Закона за здравето. Най-общо процедурата е следната. Намира се някой /заинтересован съсед или познат, бивш съпруг или съпруга, роднина, с който сте в конфликт/, който пише изложение до съда и иска да бъдете освидетелстван като луд и настанен за лечение. Прокуратурата прави предложение за това и светкавично се насрочва открито заседание на съда. Там се кани психиатър от съответния център за психично здраве, назначава се на обвиненият за луд задължително служебен адвокат, защото се предполага, че не е в състояние да организира защитата си, после съдът взима решение да се назначи съдебно-психиатрична експертиза и вероятността да бъдете изпратен на лечение в някоя лудница е огромен. Общо-взето съдебната статистика сочи, че над 50% от предложените са изпращани на принудително лечение за различни срокове. Страшното е, че в лудницата тези хора са подлагани на засилена терапия със силни медикаменти, които по правило са несъвместими с други лекарства, особено такива за диабет, асма, исхемична болест на сърцето, хипертония, белодробни заболявания и т.н. Както се изрази един познат: „В лудницата и здрав човек да си, ще полудееш.”

            Подобна е трагедията на Иванка Димитрова Дончева от гр. Плевен, попаднала във водовъртежа на Закона за здравето и водеща сама битката си със съдии, прокурори, „експерти” – психиатри и злонамерени роднини. Иванка е 47 годишна дама със завидна правна култура, която е приела битката си като кауза за справедливост. Трагедията започва от предложението на плевенския прокурор Борислав Дамянов за нейното въдворяване в психиатрия, издадено на 4.08.2014 г. и образуваното дело ЧНД 2385/2014 г., в което е записано, че основанието е чл. 157, вр. чл. 155 от ЗЗ. Инициативата е от три лица,  начело с лицето Венеци Петров, които са лишили Дончева от наследствен имот и тя води гражданско дело срещу тази несправедливост. Петров завежда веднага контрадело, образувано на 6.08. под което се е подписал и нейния бивш съпруг Владимир Стоянов, който обаче се отказва от показанията си и категорично заявява, че бившата му жена е напълно нормална и не е опасна за никого. Без да и бъде връчен препис Дончева се явява на дело на 8.08. и прави възражения. Делото е отложено и се провежда на 15.08. от съдия Светослава Цонева, която решава, че трябва да се направи тройна психиатрична експертиза на предложената, но не определя, както е по закон, трите лица, които трябва да я извършат. На следващото заседание се явява като вещо лице психиатърът Георги Георгиев, но … той не фигурира в списъка на Министерството като утвърдено вещо лице. Дончева подава нова жалба, но въпреки нея на 25. 08. в дома и пристигат двама полицаи, които искат да я заведат насила за извършване на тройната експертиза. Определят и нова дата за експертизата. На 4.09. тя се явява, но се оказва, че едно от вещите лица си е направило отвод. Експертизата се проведа чак на 10 септември и в нея пише: „Поради това, че не можем да вземем решение, относно поставената ни задача, се нуждаем от включването на допълнителни специалисти…”

            Едва на 2 октомври е изготвена такава експертиза със заключение, че г-жа Дончева „трябва да бъде настанена в лудницата в гр. Ловеч на задължително лечение за срок от три месеца”. В същото време полицаите никъде не са описали дамата като опасно лице, към нея няма отправено нито едно предупреждение от органите на реда, нито има такива твърдения от познати и съседи. Жената просто си гледа сина и се опитва да се бори срещу системата като прецизно е оспорила и открила множество процесуални нарушения на съда. Драматично звучи апела на г-жа Дончева към ВСС и главния прокурор: „Уверих се, че в България много лесно се справят с бедния и беззащитен човек, много лесно се изкарва нормалния човек за луд, много лесно се изготвят психиатрични експертизи и никой не осъществява контрол! Често, от юни 2014 г. влизам в съдебната палата в Плевен и всеки път се справям сама, сама внасям документите по делата ми, ненормален човек не би се справил! Нормален човек съм! Не съм опасна за никого, нито за себе си! Не съм извършила нищо нередно, добронамерена съм към хората!” Иванка Дончева внася множество приложени документи, категорично потвърждаващи думите и, но … така е в България. Жалбата и е от 2 окотомври 2014г. На 5 ноември Плевенският районен съд, Пети наказателен състав решава, че „Иванка Дончева на основание чл. 162 от ЗЗ трябва да бъде настанена за задължително лечение в ДПБ-Ловеч за срок от три месеца при стационарна форма на лечение”. Преди това, на 30.10. председателят на комисия „Професионална етика и превенция на корупцията” към ВСС Ясен Тодоров и отговаря, че „жалбата е извън правомощията на ВСС.” Толкова. Плевенският съдия Николаев, постановил решението и дава „поясненията”, че може да обжалва решението пред окръжния съд, но обжалването не спирало изпълнението на решението, т.е. въпреки тази възможност тя трябва да бъде настанена в лудница. Не е обърнато никакво внимание, че г-жа Дончева е 51 % инвалид с бронхиална астма и панкреатит, че в съдебното заседание се е явил нейния син, който категорично е защитил и подкрепил майка си, че тя не представлява опасност за никого! Никой от години в страната не обръща внимание и не се съобразява с Конвенцията против изтезанията и други форми на жестоко, нечовешко или унизително отнасяне или наказание на ООН, ратифицирана от България още през 1986 г., която третира точно такива случаи.

            Последното възражение на Иванка Дончева е от 25.11.2014 г.  Към момента нямам представа какво е развитието по казуса. Най-вероятно жената е настанена в лудницата в гр. Ловеч, където хроничните и заболявания ще се обострят, където лечението ще е „като към луд”, където една беззащитна жена ще бъде лишена от присъствието на сина и близките си, където в крайна сметка ще бъде третирана по жесток и унизителен начин. Помощ не чака от никъде…

            И се замислих за жестоката сила на Съда, на вещите лица/да знаете, че България е единствената страна в света, в която няма Закон за вещите лица!!!/, за онези злонамерени хора, които от злоба или от неправомерен интерес са в състояние да обвинят някой, че е луд и да се разправят с него, независимо от състоянието му. В същото време по улиците на страната се разхождат хиляди хора с тежки ментални проблеми, извършват престъпления, включително и убийства, но не предизвикват реакция, защото са видимо безинтересни и няма някой като бившата ми жена да напишат поредния си пасквил и да се задейства могъщата Съдебна власт!? А това са съдби на живи човешки същества… В такива случаи като разказаните остава само намесата и благосклонността на Бог, нищо друго.




Гласувай:
32


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Медицинската статистика е недвусмислена:
12.12.2014 18:25
между 40 и 47 % от българите имат психически отклонения. Казано другояче, всеки втори българин има да дава на Михаля.
цитирай
2. zari22 - тъжно е, тъжно
12.12.2014 19:01
Лудите като че ли стават все повече.
цитирай
3. starside - 95 % от зам.началниците на РПУ-я и районните полицайски инспектори са корумпирани
12.12.2014 19:21
95 % от зам.началниците на РПУ-я и районните полицайски инспектори са корумпирани !! За пари, услуги или други облаги те веднага взимат страна и навързани като свински черва с прокуратура,съдии,вещи лица,имотната мафия, частната полиция те абсолютно безконтролно образуват- изфабрикуват досъдебни производства както им изнася срещу невинни граждани и им съсипват живота. За повече пари, услуги и облаги за по-сложните случаи те подхвърлят жертвите-набедени граждани на частната полиция, която почва да ги следи навсякъде, да ги видеозаписва,да ги подслушва денонощно, да им влиза в жилищата като ги няма и да им взима определени вещи,документи или да им прави копия,да монтира в жилището им "бръмбари" за видео и аудио записи, съботажно да им поврежда електрическата и водопроводната инсталации и електроуреди, дори и поръчкови побои и др.
Повече от 2 г. срещу мен продължаващо се прилагат всичките описани по-горе безпрецедентни репресия,психотерор, геноциден произвол които подробно ще опиша в следващия мой постинг.
В България, страната на абсурдите, факт-здрави хора,вкарвани в лудницата има. Няма да давам примери допреди 1989г, когато лудниците бяха място, където пращаха критикуващите властта, дори и да са здрави. Ето пример от скоро -от 2011-след битов спор с прокурор за глупости здрав мъж го вкарват в лудница. Само защото е бил популярен между съседите, и 40 от тях го подкрепят и изнасят случая в медиите е причината този здрав човек да излезе от лудницата(ако нямаше приятели и досега щеше да е здрав-в лудница). И още нещо, този здрав мъж, докато е в лудница насила е инжектиран с диазепам. Нали разбираш ако на здрав инжектират диазепам-принуително как ще се държи после. Та така-здрави хора пращани по лудниците има и днес. Ето чети "Вкараха здрав мъж в лудницата
Иван Балински пратен от съседи в изолатора на психиатрията в Пловдив " http://www.blitz.bg/news/article/120661

цитирай
4. sestra - И моите наблюдения за вещите лица са същите.
12.12.2014 22:15
Бях сведетел по дело за убийство на приятел от брат му във връзка с дългогодишно водене на същите дела срещу убития. Още една трагедия към всичките, а вещите лица в това дело изглеждаха толкова отегчени, безчувствени и бързащи да си тръгнат, че ми стана ясно какво им е било заключението за смъртта на приятеля ни, заклан от брат си... съжалявам за подробностите.
цитирай
5. demonwind - И когато се
12.12.2014 22:31
появи българския Брайвик, кой ще е виновен после?
цитирай
6. injir - Добре, че сте се спасили.
12.12.2014 22:55
Добре, че сте се спасили.
цитирай
7. valentinsent - Не знаех, че все още го прилагат. ...
13.12.2014 00:47
Не знаех, че все още го прилагат. Преди 1989г това беше един от любимите начини на комунистите да се справят с неудобните хора. Прочел съм доста, а имам и наблюдение над трагедията на един познат. Тъй като открито говореше срещу режима, трябваше да му намерят цаката. И я намериха. Вкараха го в лудница понеже, забележете- играе сам шах. Който се е занимавал професионално е наясно, че това e общоприета практика. И никой не се чуди. Другарите със сигурност са го знаели, но нарочно са го използвали. Как звучи, а – сам играе шах (точно така беше записано от лекаря). Все едно “говори си сам”. Hо не е същото. Всички професионални шахматисти, без изключение, разиграват сами партии, разучават стратегии, мислят. Hищо странно. Hе можеш да държиш ниво, ако играеш само когато имаш реален противник срещу себе си.
Докато бил в лудницата, споменатия познат отначало се занимавал с шах. Поне това му позволили. Но като разбрал, че го броят срещу него, спрял да играе. Tова пак го обърнали на обвинение – спря да играе, значи е подтиснат, депресиран т.е. пак луд.
Tака ставаха нещата. Жалко, че все още го прилагат.
цитирай
8. apostapostoloff - Дълго ще тлее в нас страхът,
13.12.2014 06:34
насаден от комунизма.

Прокурор бил, ченге бил. Какво от това? Хвърли му един бой насаме, без свидетели, па да видиш как ще напълни гащите и ще те заобикаля отдалеч.

Веднъж причаках съдията, който ме съдеше и само му показах пистолета. Само дето не се насра. Изчезна и предаде делото на друг съдия. А той набързо го прекрати.

Тази измет разбира само от едно: бой, глад и сух тормоз. Или, ако щете, от дърво, въже и куршум! Никакви пари, никакви рушвети, никаква корупция! Само бой! Ама бой до посиране! Почнеш ли да млатиш магистрат или копой, бий го докато се насере.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541232
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031