Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2015 15:37 - В Министерството на туризма дадоха пример за алкохолен туризъм
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5924 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image


        В Министерство на туризма дадоха пример за алкохолен туризъм

            Някъде в началото на пролетта мой добър приятел ми разказа за алкохолните изцепки на заместник-министъра на туризма доц. Надя Маринова. Твърдеше, че видната деятелка на българския туризъм редовно имала навика да се разцепва от пиене и още по-редовно изнасяла волни програми в заведенията. Беше, меко казано, възмутен от назначението и за водител на туризма. Бях откровено скептичен към тази информация, защото приятелят е дълги години в този бизнес и си обясних негативизма му с професионален сблъсък с въпросната дама. Нещо съвсем в реда на нещата.

            По-късно от съвсем друг източник получих почти същата информация – редовни пиянски оргии по кръчмите на шефката на туризма, невъздържано поведение и държание с хората, въобще – от висотата на началничка съвсем се разюздала чиновничката.

            Тогава реших да погледна що за птица е въпросната персона, все пак оглавява едно от структуроопределящите министерства в държавата. Още щом зърнах повечко от биографията и разбрах, че Маринова е поредния нашенски пенкилер, който умее да се провира по стъпалата на властта и да създава впечатлението за „безценен” кадър.

            Момето е завършила Техническия университет в София със специалност „Съобщителна и осигурителна техника и системи”, специализира една година в Германия и се завръща тук с амбицията да се преквалифицира. Насочва се към европейските проекти  и от 1996 год. акостира в Нов български университет – ковачница на ерзац-учени. През 2004 год. защитава докторска дисертация на тема/Внимание!/ „Технико-икономически анализ и оценка на аерокосмическите проекти за опазване на околната среда”. Дори през 2009 год. е зачислена за редовен докторант към БАН, Институт за космически изследвания с тема „Управление на проекти за дистанционни аерокосмически изследвания за превенция и защита от природни бедствия и кризисни ситуации”, а през 2011 год. става доктор с темата „Защита на населението и световното стопанство в кризисни ситуации”. Поинтересувах се и попрочетох някои от „научните” творения на Маринова, консултирах се и със хора от научните среди. Всички без изключение бяха единодушни, че тези „творения” нямат и капка научна стойност, че са компилации от европейски документи, резолюции и научни съобщения без никакъв личен принос, но „авторката” умело ги е превела и включила в обемния си „умствен” труд. Чрез аерокосмически мониторинг дори заместник-министърката предлага дисертация как се защитава населението от природни бедствия. От космическите висини тя прескача във висшата администрация и в служебното правителство на Близнашки става втори човек в транспорта, а след това е високоотговорна заместничка в туризма. Разбира се в НБУ е координатор и директор на различни проекти от „Бизнес администрация” до „Науки за земята и околната среда”, дори има велика роля в управлението на проекта „Управление на околната среда”. За първи път научих, драги читатели, че околната среда може да се управлява, но явно могъщите познания на Маринова позволяват и това.

             И доцентката от НБУ под крилото на реформаторите и като бивш шеф в избирателния щаб на Мара Мисса/Капон/ смело се впуска да управлява туризма в министерството на Ангелкова. Слуховете в София тръгват тутакси, защото доста хора се оказва я познават като постоянен инвентар на луксозните кръчми из столицата, където тя демонстрира завиден стандарт за държавен чиновник. Започнах да се вслушвам в приказките на приятелите за твърде волния нрав на русокосата министърка.

            До началото на миналата седмица, когато гръмна скандала. Надя Маринова купонясвала в софийски бар и отново прекалила с пиенето. Развихрила се на дансинга под звуците на съветски песни. Уморена и опиянена заспала в тоалетната на заведението/представяте ли си!?/ и охраната я пренесла до мястото и, където момето продължило сладкия си сън, окончателно сразено от количеството изпит алкохол. Явно е демонстрирала как се управлява околната среда на практика! Да, но някой от посетителите я разпознал или знаел за волния и нрав и я щракнал в безпомощно състояние в бара и снимката на мъртво пияната заместник-министърка се появи из сайтовете.

            Логично днес министър-председателят и подписа отпусното свидетелство, но случаят „Надя Маринова” поставя и други много по-съществени въпроси на управлението. Защото се напълни с такива Остап-бендеровци, които с псевдонаучни титли и длъжности в незнайни университети и департаменти щурмуваха висшата държавна власт, но винаги зад подобни персони изскачат политически формации /в случая реформаторите и партията на Мара Мисса/Капон//, които също толкова смело произвеждат нови и нови Калинки. И след това си измиват ръцете с незнание или заблуда, но както винаги слуховете и хорските приказки излизат доста по-смислени, дори по-точни от обширните биографии, които предлагат кандидатите.

            Всъщност, последните години България стана известна като страна на волния алкохолен туризъм и дали пък заместник-министърката на туризма не е решила да стимулира лично и безкомпромисно  тази форма на преките си задължения?... Тогава би имало поне задоволително обяснение тежкото и цапардосване в баровете на София. Дали е трябвало да я уволняват или да стимулират летните и обиколки из заведенията да дава личен пример?!

 




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540534
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031