Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2015 09:35 - Изненадващ кандидат-кмет на Пловдив
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6075 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Появи се изненадващ кандидат-кмет на Пловдив

 

            В понеделник Пловдив се сдоби с още един кандидат за градоначалник. Изненадващо или не, това е депутатът от Герб и бивш областен координатор на партията Здравко Димитров-Зико. В Дома на техниката се проведе учредително събрание на около 200 души, които избраха 7 членен Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Димитров като независим кандидат. Както е по закон пред тях той даде съгласието си да бъде сложена кандидатурата му пред пловдивчани. Мотиви не бяха изтъкнати. Очаква се това да стане на нарочна пресконференция на ИК евентуално във вторник.

            На събранието присъстваха много бивши и настоящи членове на Герб като депутатките Величка Шопова и Зоя Георгиева, кметът на район „Южен” от СДС и ВМРО Александър Колев, шефът на летището Дойчин Ангелов, бившият царски координатор Атанас Папаризов, бившите координатори на Герб Мирослав Беляшки, Анести Тимчев и Антон Антонов, доста бизнесмени и интелектуалци.

            Изненадата бе пълна, защото Зико е от най-известните активисти на Герб още от учредяването и`. Той е роден през 1963 год. и е бивш национален състезател по баскетбол, завършил е спортна педагогика, а след това психология и мениджмънт. Навлиза в частния бизнес веднага след промените, по-късно е избиран за кмет на район „Западен” в Пловдив, за областен управител, а само допреди месец бе и областен координатор на Герб. Подаде си оставката заради несъгласие с кадруването на Методи Андреев. Зико е носител на най-високото отличие на Пловдивска митрополия орден „Св. Апостол Ерм”. Женен с две дъщери.

            С кандидатурата на Зико интригата в града се завързва твърде рано, защото досега социологическите проучвания сочеха сериозна преднина на досегашния кмет Иван Тотев, който водеше с повече от 10 % пред останалите две амбициозни кандидатури Дани Каназирева и депутатът Славчо Атанасов/ПФ/, а сега кандидатурите на Герб вече стават две, още повече, че името на Здравко Димитров се свързва с едни от най-големите проекти в града и областта, а и неминуемо ще получи силна подкрепа от пловдивския владика Николай, с който са приятели, дори няколко пъти ходиха да носят великденския огън в България. Социалистите не са обявили своята кандидатура за кмет на Пловдив, чакат се разпорежданията на техния началник Гочиту Гергов, който безспорно ще разиграва личните си интереси, свързани с панаира. Шансове за победа те нямат, в момента са съвсем в миманса на общинската власт с едва 7 съветника. На последните парламентарни избори Герб в Пловдив постигна най-високия резултат в страната от 42 %, но както казват специалистите по изборно право местните избори винаги са били непредвидими и заплетени.

            Развръзката в Пловдив се отлага засега наесен…




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Мара Миса няма ли
21.07.2015 17:36
да се кандидатира? Нали е пенкилер, би трябвало да издигне кандидатурата си!?...
цитирай
2. toross - Ще го направи, но
21.07.2015 21:20
къде? Пробва се навсякъде и все около 0.5%. Остава София.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543274
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031