Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2015 13:07 - Гочиту победи пак държавата. Всъщност държава няма за него.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3272 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Рухналият хотел "Вероника", в който Гочиту погреба четирима работника


Това ще строи Гочиту на плажа с разрешение на министър Павлова

image
Всесилното Гочи!

Гочиту победи пак държавата! Всъщност държава няма за него.

            Това което научих, а после видях не ми се вярваше, защото в мен е останала една малка надеждичка, че в тази страна има власт, има справедливост, има възмездие в крайна сметка. Уви – убедих се, че съм наивник и то голям.

            И сега внимавайте, дами и господа, другари и другарки. Гочиту Гергов, шефът на социалистите в Пловдивска област е получил разрешение лично от министър Лиляна Павлова да строи отново хотел „Вероника”, който се срути и погреба четирима работника, всички от едно семейство. Министерството на регионалното развитие издава такова разрешение и го изпраща на община Варна. В него дословно се казва, че собственика на хотел „Вероника” в комплекс „Слънчев ден” може да възстанови хотела в същия му обем и етажност. Направих си собствено проучване и се оказа, че това разрешение е в грубо нарушение на всички нормативни разпореждания и на Закона за черноморското крайбрежие, където от ясно по-ясно е записано, че след събаряне на съществуващи сгради се разрешава само ниско етажни постройки с максимум  кота корниз 7 метра. Точка. Законът е императивен в това отношение, а свинарят поучава разрешение за строителство на нов 12 етажен хотел. Шокиращата новина обикаля веднага варненските медии, но всички до една са предупредени „да не се занимават с тези неща” и не се появява нито думичка за скандала.  Разпънато е платно на мълчанието и другаде. Служители на община Варна подхвърлят тук-там разрешителното, но реакцията е никаква или пренебрежително небрежна: „Той, Гергов, може всичко…”

            Някак си съвсем случайно преди седмица – две министър Лиляна Павлова е забелязана неколкократно да пори вълните с джет, нает от комплекса „Слънчев ден”, а два пъти компания и е правил самия Гочиту Гергов от село Нивянин, Врачанско. Вероятно тогава, гледайки откъм морето брега и плажната ивица, министър Павлова се е убедила в нуждата хотела-убиец „Вероника” да извиси ръст от първа линия на плажа, независимо от забраните в закона?! И се стига до шокиращата новина, че хотела-убиец ще бъде въздигнат отново на първа линия с всичките си 12 етажа, така както е било по времето, когато е бил собственост на ЦК на БКП. И все пак, освен законната невъзможност за такова едно разрешение противоречи и на етиката, и на елементарната морална императивност. Защото само преди няколко месеца Гергов си поръча събарянето и изпрати хора  да го бутат на ръка, хотелът рухна и погреба четирима работници от едно семейство, които бяха изпратени там без никакви инструкции, без договори, без елементарни предпазни средства. Прокуратурата образува дело „срещу неизвестен извършител” и понеже загиналите работници бяха цигани всичко се забрави и логично дойде разрешението на министър Павлова. Гочиту отново триумфира!

             И вече няма никакво значение, че в началото на годината Гергов получи отказ от МРРБ  заради забраната за строителство на първа линия над 7.5 метра височина. Същата забрана се повтаря и от държавен и строителен контрол, но Гергов заобикаля закона и получава за 24 часа разрешение от община Варна за … реконструкция. Вкарва и погребва четирима в хотела-ковчег. Но, разбира се, Гочиту никога не се отказва, защото държавата е по-слаба от него и той го е доказвал многократно. Следват турове с джет с министър Лиляна Павлова, вечери, на които се припомня славното минало на нейния дядо като партизанин в отряда „Чавдар” и всички съпътстващи екстри. И в крайна сметка се стига до разрешението за строителство на първа линия на хотел от 12 етажа, всъщност – новия „Вероника” – в пълно противоречие със Закона за черноморското крайбрежие.

            В момента в община Варна се чудят и маят какво да предприемат след като има разрешение лично от министъра, а и строителен контрол, и останалите институции след трагедията категорично са наложили възбрана за издигане на ново бетонно чудовище на първа линия, практически на плажа в к.к. „Слънчев ден”. Пиша всичко това е се чудя за какво правим избори, след като в Пловдив когото и да избираме все управлява Гочиту Гергов, май същото е и във Варна и в крайна сметка този човек непрекъснато демонстрира, че за него държавата не съществува и може да прави всичко, което той реши. Точка. Човек след такива безобразия остава без сили и желание за борба, а само преди година правихме протести с надеждата, че ще започнем да се отърваваме от олигарси и носителите на модела „Кой?”, но този модел продължава да ни боде очите и няма никакъв изглед нещо да се промени.




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. appen13 - Откога едно евро-германско колониално гау стана и "държава" ?
12.08.2015 14:28
Най-шизофренично нещо е, когато някой ТЪПО И УПОРИТО, нарича най-бедното и мизерстващо колониално гау на АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср "държава".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9569930
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930