Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2015 14:58 - Какво става в Пловдив?! Възцариха кадрите на БКП.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5340 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 14.08.2015 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Свободна безмитна зона - Пловдив ще премине в ръцете на влаков диспечер и партиен секретар

image
Сузана Николова чака присъдата на БКП.


Какво става в Пловдив?! Възцариха кадрите на БКП.

            Повече от седмица Пловдив е изправен пред грандиозен скандал, какъвто градът не помни от много време. Скандал с привкус на пари, позиции и тежко комунистическо наследство. При това съвсем, ама съвсем безогледен.

             За какво става дума? „Свободна безмитна зона – Пловдив” АД е от много добрите предприятия в региона. Собствеността му е смесена – почти равни дялове притежават община Пловдив и Министерство на финансите, т.е. – държавата. Активите на безмитната зона са над 2 млн. лева, но пазарната им оценка е многократно повече, заради твърде специфичната и специализирана дейност, която упражнява. В дружеството работят само 15 души персонал. Основната дейност е безмитен режим и транзити. Общо-взето досега скандали около дружеството не е имало, няма и недоволни. Да, но… на 7 юни 2015 год. е направена промяна в Устава на дружеството, която позволява прехвърляне на акциите от един акционер на друг. Дочува се, че държавата ще прехвърли своите 46.4% на общината и така тя ще стане мажоритарен собственик. Да, но още през 2012 год. се заговори, че държавата ще пусне своя дял за продажба чрез централизиран публичен търг на Българската фондова борса, а в началото на тази година свободна зона – Пловдив е включена в приоритетния списък за приватизация, както и държавният дял от Международен панаир – Пловдив. Въобще, схемата се очертава като копирана на тази, с която Гергов придоби 51% от панаира и никой не е в състояние да го мръдне от там.

            През 2012 год. дружеството е оглавено от Сузана Николова и нейният екип. Г-жа Николова не е случаен човек в Пловдив. Тя е опитен икономист с чудесни отзиви за работата и, освен това е и с определен опит в политиката – учредител на Герб в Пловдив, общински съветник, заместник-председател на ОбС, активна обществена фигура.

            И изведнъж се оказва, че се готви скандална смяна на ръководството на дружеството. Ще бъдат отстранени изпълнителният директор Сузана Николова и членът на борда Неделчо Драганов – основател и пръв управител на свободна безмитна зона – Пловдив.  Още по-голям скандал избухна като се разбра кой готвят да ги замени  в борда на директорите.  Настъпи потрес в политическите среди под тепетата, защото на тяхно място ще бъдат сложени /Внимавайте!!!/ безработният влаков диспечер Атанас Атанасов и безработният полски гражданин Едвард Лобуза, който твърди че бил машинен инженер. Лицето Атанасов е печално известен в Пловдив от доста време. Преди години като диспечер на гарата в с. Крумово той допуска фатална грешка, която по чудо не довежда до катастрофа с много жертви. Светкавично е уволнен дисциплинарно от системата на ж.п. След време го връщат на друга длъжност, защото имал кредит и като безработен не ще може да го изплаща. Колегите му го посрещат на нож и на новата длъжност, но всичко отминава. Атанасов е известен в средите на жепейците в Пловдив и като „БКП-то”, защото дълги години е бил платен партиен секретар на Ж.П. – Пловдив.

            За полският гражданин никой нищо не знае, освен че е безработен от дълги години и без никакъв опит в управлението на предприятие като свободната безмитна зона.

            Най-интересното е, че нито общината, нито министерството на финансите не поемат отговорност за абсурдните промени, които се предлагат. Според Неделчо Драганов зад тях стои бившият финансов министър на Иван Костов Муравей Радев, който е задвижил стари връзки, за да се повтори схемата с раздържавяването и да се случи същото като с Международен панаир-Пловдив.  Съвпаденията се набиват в очи натрапчиво. Може би в момента вече текат промените в борда на директорите и нищо чудно партийният секретар и влаков диспечер Атанасов да  стане изпълнителен директор, а за временен управител готвели бившия общински съветник от НДСВ Никола Папазов, който пък е дълги години комсомолски секретар в града.

            Скандалът в града продължава с пълна сила, защото пловдивчани помнят добре как акциите на Панаира преминаха като подарък в ръцете на Георги Гергов, уж по времето на синята управа. Сега удивително съвпаденията са същите. По повод Атанасов и Папазов коментарите са, че се завръщат партийните назначения, когато хора без образование и опит бяха слагани за ръководители на големи предприятия. В момента общината обвинява Министерството на финансите, а то пък прехвърля цялата отговорност върху общината. Сузана Николова каза, че  нямала никаква комуникация с кмета на града Иван Тотев от няколко месеца. Според нея той не си вдига телефоните и не отговаря на есемесите, които му праща. Изпратен е сигнал до Министерство на финансите за абсурдните неща, които се случват в зоната, но и от там няма реакция. Засега печеливш се оказва Муравей Радев и неговите безработни и необразовани протежета.

            И пловдивчани коментират, че отново се проиграва схемата с публично-частното партньорство между Георги Гергов и общината, в което общината загуби всичко, не е получила и 1 лев дивидент, а всичко отиде в ръцете на олигарха от с. Нивянин, Врачанско. Както се изрази Гечо Паздерката от Кършияка: „Окръжният комитет на БКП пак ни управлява.”

 

 

 




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. kunkata - В прословутия син град???
14.08.2015 15:37
Ами то и в анатомията е така:
Червена кръв във сини вени! )))
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Костовичарството -
15.08.2015 08:29
последна фаза на камунизъма.
цитирай
3. netche - Малко секс за цвят?
15.08.2015 10:35
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9564139
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930