Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2015 11:03 - Пак за бежанците или краха на либерална Европа
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3005 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Пак за бежанците или краха на либерална Европа

            Не мина и една седмица от предишния ни анализ и Меркел обяви краха на либералната политика към тълпите от бежанци. Ако преди две седмици тя обяви, че Германия ще приеме всички идващи към нея бежанци, то тази седмица вече канцлера на най-могъщата европейска държава обяви затягане на границите, контрол върху навлизащите в територията и. Германия високо прогласи идеята за квоти между страните от ЕС. Други пък категорично застанаха срещу тях или определиха квотите като препоръчителни, например Словакия, която поиска само християни на собствена територия. Унгария практически обяви военно положение, защото не е в състояние да се справи с бежанската вълна.

            На този фон мега либералстващият анализатор Иван Кръстев обвини източноевропейските страни в липса на съпричастност към бежанците, но само седмица след фундаменталната му статия политиката на ЕС се промени коренно, но едва ли Кръстев ще драсне и втора и да обвини Германия или Австрия в липса на съпричастност или просто господарите му не са му подшушнали нова теза в либералния му свят.

            Уви, Европа в момента прилича на разпадащият се СССР, когато Горбачов се жалваше, че неговите разпоредби пристигат в долните нива на управлението в коренно променен вид и всичко прилича на една голяма лудост. Същото се случва в момента с политиките на европейските лидери. Християнска Европа приема бежанците с чувството на състрадание, но все повече се засилват гласовете за дисбаланса, който създават тези нови „европейци”, които категорично не желаят да се заселят в България, Сърбия или Турция, а напират неудържимо към сърцето на стария континент – Германия, Дания, Австрия или Швеция. И в един момент дори и там се усетиха, че интернационализмът прелива в рухване на социалните им системи, радикалните мюсюлмански активисти навлизат с бежанците и няма земна сила, която да ги спре.

            Европейските лидери едва сега започнаха да разбират, че светоусещането, религиозните догми и битието на тези хора са коренно различни от тези на европейците. Жалостта, умилението, чувството за помощ и разбиране на европейците са продиктувани от репортажите, показващи на първа линия сред бежанците изтормозени майки и страдащи дечица, а зад тях надничат млади, силни и богати араби, за които не е проблем да плащат на таксита и на трафиканти хиляди долари и евро, за да бъдат транспортирани.  Но се забрави, че според ислямската житейска норма жената и децата са просто средство за постигане на целите на мъжката част. В много от сурите на Корана на жената се гледа като на добитък, който трябва да работи и да изпълнява желанията на господаря. И веднага пред очите ми са протестите на мюсюлмани, когато на първа линия са изкарани жените и децата, а зад тях се крият мъжките господари.  Да ви напомня това сегашните протести?...

            Струва ми се, че сякаш в Европа няма полезен ход пред преселението на арабите и съвсем не са само сирийци. По последни данни все повече стават емигрантите от Афганистан, Пакистан, Сомалия, дори от Йемен и Египет. Тенденцията ще се запази. Прекалената либералност у лидерите на силните европейски страни налива засега вода в мелницата на крайната десница, дори в Германия тя обяви, че се готви активно за парламентарните избори и нищо чудно да се окаже със сериозен процент, ако продължи инвазията. Дори в Унгария се появи крайна десница, която стои доста по-надясно от безспорния лидер в страната Орбан. Там също се стягат за сериозно парламентарно присъствие и нищо чудно да се разбие доминацията на „Фидес”  от десни, националистически позиции. В Хърватия все повече се засилват гласовете срещу бежанците от позициите на наследниците на Анте Павелич, дори в съседна Турция вече има гласове срещу организираната мисия на бежанците и страх от радикализацията им, въпреки че засега съседите удържат почти 2 милионната маса от хора, която ги заля. Постепенно нещата се екстремизират и у нас. Само снощи 650 бежанци са опитали да преминат границата и бъдете сигурни, че тенденцията ще се запази. За съжаление, за сега се чуват само напълно неадекватните реакции на вечната Пръмова-Кунева, която включи на познатия брюкселски сленг, но той в случая не върши никаква работа, защото се видя с просто око, че Европа не  подготвена, но нашенката си каканиже все едно и също. Всъщност старата, добра Европа почти винаги се е оказвала неподготвена за големите  изпитания пред нея. Нека си спомним за Втората световна война или за 1968 год. – на континента все сме изненадани, за съжаление. И винаги ние, българите сме се стремили да минем „под капките”, да се направим на умрели лисици. Понякога сме успявали, но сега категорично не можем да изиграем поредната си роля на послушния партньор, който ще играе двойната игра успешно.От страните в ЕС ние сме с най-голям процент мюсюлмани и само Господ досега ни е опазил от тяхното крайно радикализиране, но няма да ни подмине опасността, бъдете сигурни. Така, както в България богатите арабски страни като ОАЕ и Саудитска Арабия финансираха през последните години строителството на множество джамии, а сега за тях изпращат и бежанци. Нима не сте виждали в Родопите огромни джамии в села и махали със стотина души население?! Колкото и да ни е неприятно не бива да си затваряме очите пред очевидните белези, знаци на една нова религиозна доктрина, която бавно, но методично настъпва към стария континент. По последни проучвания идващите от Сирия християни са само 0.8% сред масата бежанци от тази страна. Една голяма част от християните там бяха избити от Ислямска държава, а и те съвсем не са от най-заможните в страната.

            Винаги в подобни мега-кризи се търси кой има полза от тях и в случая колкото и да е странно от бежанската вълна полза имат САЩ и Русия. Огъването, ужасът на Европа ползва само тези страни – всъщност от години има понякога странни успоредявания на интересите на тези две държави. Слабата Европа ползва левичаря Обама и кагебиста Путин с еднаква сила, колкото и абсурдно да ви се струва, но е факт! Не е случайно, че и двете страни досега не са взели категорична позиция за ставащото в Европа. Американците инцидентно се отчитат с бомбандировки по базите на ИДИЛ, но се видя, че те както и в Ирак, и в Афганистан нямат особен ефект, а войските на САЩ са традиционно слаби в сухопътните операции - примерът с Виетнам е достатъчен, пък и войната в Ирак е по-близка във времето. Пълен крах. Отслабването на Европа ползва и наглостта на Путин – от една страна се измества фокуса от събитията в Украйна, а от друга Русия си гарантира монопола в снабдяването с газ, докато европейците са заети с тълпите нашественици. На всичко отгоре се разбра, че ограниченията на Шенген вече не играят никаква роля, защото ситуацията с нахлуването на толкова „нови европейци” накара всяка отделна страна да пази собствените си граници, за търси нестандартни решения и съвсем, ама съвсем няма имунни сили за бъдещето си и изцяло новата ситуация, която полза по перфектен начин интересите на Путин.

            Изходът и за Европа, и за България е само един – просто да се забравят всякакви леви, либералстващи увлечения и да се запази идентичността на континента, на християнска Европа, която досега винаги е била лидерстваща в света и не случайно стана притегателна за бежанците, но за първи път е поставена пред угрозата да рухне най-голямото и достижение – силната социална система. Ако това не се направи съвсем скоро демографията ще свърши своето и няма да има земна сила, която да върне нещата. В този геополитически пъзел ние, българите имаме едвам забележима роля, но сега, както никога досега се нуждаем от силни и смели политици и цяло щастие е липсата на социалистите в управлението. Това засега ни е мъничката утеха, само това.




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Да не преувеличаваме-
20.09.2015 18:40
засега бежанците са около 130 хиляди. Говори се, че могат да станат 4 милиона. Дори и да се сбъдне това, тези мюсюлмани ще представляват само 1 % от населението на Европа.

У нас 8 % от населението са мохамедани и за никаква ислямизация на България не може да става дума. Бежанците ще се озоват в положението на нашенските турци- изолирани аутсайдери, които ще извършват черна и зле платена работа. А тази перспектива никого не привлича. Така че, всяко чудо за три дни... Или 3 години...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9565596
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930