Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2015 12:53 - Яка веселба с реформаторите
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6788 Коментари: 5 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Яка веселба с реформаторите

            Въпреки тежките политически проблеми в цяла Европа на родна почва политиците не ни лишават от веселбата. И както честичко досега фронтмени на комичното са двете „остриета” на Реформаторския блок Радан Кънев/Конфино/ и Меглена Кунева-Пръмова.

            Отминалата седмица ни достигна ново изхвърляне от лидера на ДСБ, че ако се променят квотите в съдебната система, то той и цялата дружина около него ще напусне управляващата коалиция. Със сериозен тон и стиснати устни Кънев разтърсващо съобщи гръмовната новина и отново пое към няколко студия да се накипри с поредната заплаха. И продължи по познатия сценарий – последва покана от лидера на ПГ на Герб Цветан Цветанов за среща на „четири очи”. Журналистите се втурнаха, Радан отново изигра ролята на изоставената куртизанка и се пъхна на срещата драматично. След сглядата, разбира се, бе високо прогласено, че всъщност промяна няма в мнозинството, реформаторите остават реформатори и мнозинството е непоклатимо. Пак се раздадаха интервюта и целокупният български народ се успокои в реформаторския си унес.

            Аз се чудя на акъла на Герб – дали сериозно си мислят, че групата на Кънев и Кунева могат да напуснат мнозинството и правителството или това просто е отигран вече сценарий и се впускат в непрестанните игрички на партньорите си несериозно. И на слепите вече е повече от ясно, че Реформаторския блок ще крепи здраво правителството и мнозинството, защото нямат просто избор – че нали, ако напуснат вече никога повече Ненчев, Москов или Иванов няма и да помиришат министерските си постове!?/По-особен е случаят с Кунева-Пръмова, защото и при каквото и да е мнозинства тя винаги ще е във или около властта, така е било още от времето на Луканов, после при Беров и Костов, та чак до Симеон кадет Рилски./ Така че драматично-сълзливите заплахи на Радан Кънев са предназначени само за запълване на доста опосканата вече политическа активност на реформаторите. И за веселба на електората, без съмнение. То и затова медийната активност на правосъдния министър преди ваканцията секна и сега той нито се чува, нито се вижда, а на фронта остана Радан да поддържа огъня и понеже му липсва въображение си играе непрестанно сценката – „Напускаме правителството и мнозинството”, а Цветанов изиграва ролята си на помирител и удовлетворител на щенията на партньорите. Ако има някаква полза от жестовете на Радан, то те са към увеличаването на реформаторските партизани в различни позиции във властта на по-ниските нива на управлението. Има вече региони дето всичко е запълнено от реформатори, та чак преливаме от светналите им погледи. Реформаторите ще пазят правителството като очите си, защото такова непомерно участие във властта скоро няма да сънуват – просто с 23 депутати получиха кажи-речи половината министерски постове, а парадокса с едното от 17-те безенесета, които с един депутат получиха военното министерство е повече от парламентарен парадокс. Така че – спокойно, реформаторите ще стискат властта до синьо и няма да помислят за по-резки движения, че тогава може да стане опасно за тях.

            Другата веселба непрестанно предизвиква вицепремиерката без яснота в ресорите си – вечната Меглена Кунева-Пръмова. С бравурна сериозност и леко изкривени устни тя се опита да прокара някакъв свой проект за борба с корупцията, който си беше една нескопосна компилация от няколкото служби, които уж се бориха с корупцията, но не си свърши работата и се провали с гръм и трясък. Сега щяла да събира подписи за нереализирания си закон, та в късната есен пак да го внася в Народното събрание, а всъщност този сценарий е просто да оправдае присъствието си в правителството и да манкира непрестанна заетост във важните си държавни дела. Аз само не разбрах в нейния проект дали има разпоредба, която да позволява да се върнат разследващите в мега-далаверите на прехода като например историята с Габонската сделка, където самата Пръмова имаше активно участие с близкия до сърцето и Андрей Делчев. Сега гледам, че се е прехвърлила на сина на същия Делчев, който е депутат от нейната партия. Що е време напред е и ще имаме удоволствието да се любуваме на привидната сериозност в дейността на Пръмова-Кунева, не се съмнявайте въобще. Ако утре стане чудо и спечелят изборите Атака и Бареков нямайте съмнение, че същата снаха на Политбюро на БКП пак ще е министър и пак ще се развява с „европейските” си послания. Просто хора като нея никога не излизат от властта и това е същността на посткомунистическия естаблишмънт, който се е впил в обществения организъм без никакви изгледи да бъде изхвърлен от там. От доста време фронтменката на реформаторите обикаля телевизиите и „разяснява” величавите си идеи без да има никакъв свой принос в управлението. Както при реформаторите, така и при нея всичко е в сферата на намеренията, предположенията и бъдещи планове. Реално свършена работа няма никаква, ама наистина абсолютно никаква, но … ще стане някога, ама надали. В последно време Пръмова-Кунева пък се зае със задачата да разяснява на несведущия народ проблема с бежанците, дори вчера подробно ни обясни  … какво имала предвид Меркел в някакво свое изказване и тя, само тя можела да го преведе правилно на целокупния български народ. Ако човек внимателно се вслуша в думите на Снахата ще види, че в тях няма реално никакъв смисъл, а са набор от брюкселски сленг и трафаретни послания, но тя има таланта да ни представя едно и също в няколко вариации, така че да изглежда като дълбокоразмислени тези.

            Направих си непоносимото усилие да се върна в началото на управлението и да преброя колко пъти реформаторите са заплашвали, че напускат правителството, взривяват мнозинството и поемат „своя” път. И достигнах до умопомрачителната цифра от … 18 пъти. Може да са и повече. Почти двадесет пъти са плашили гаргите – за съдебна реформа, за квоти, за избирателен закон, за области управители, за енергетика, за конституционни промени, за анти-корупционно законодателство, за каквото се сетите. Плашили са и всичко е завършвало по един и същ начин – с примирение и стиснати устни за пред избирателите. И наистина трябва да имаш волското търпение като Герб, за да им търпиш наглостта, което си е всъщност прикрит рекет. И все си мисля, че това ще продължи до момента, когато се изчерпят. Идеи досега видяхме, че нямат, но ще се изчерпят и претенциите им на повехнали стари моми  в управлението. Дотогава просто ще ни развеселяват периодично със „сериозността” на Радан и „европейсщината” на др. Пръмова.




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. toross - ПРЪМОВА
21.09.2015 14:17
Прави ви ли впечатление, че адвокатската кантора, която обслужва "Лукойл Нефтохим" АД е всъщност основния спонсор на вице-премиера Меглена Кунева?!
По стечение на обстоятелствата тази кантора обслужваше структурите на Мултигруп, както и осъществи схемата с приватизацията на БТК, така щото държавата да я продаде за 200 милиона на перачът на Путин - Бьорголфсон, известен петербургски пивовар, който я препродаде малко по-късно за 2 милиарда.
Но това са подробности от пейзажа, които г-н Бойко Борисов едва ли забелязва.
Лукойл смъква от България годишно по 7-8 милиарда, без дори да си направи труда да отчете поне една стотинка печалба, дъщерната им фирма "Лукойл енерджи" пък е най-големия производител на най-скъпия ток от ВЕИ в микса, та какво са тук един-два милиарда в повече?!
Впрочем, на приятелите от ГЕРБ би трябвало отдавна да им прави впечатление, че медиите на ДПС, управлявани от Пеевски, зад които всъщност седят мажоритарни руски собственици, отдавна спряха да плюят по Бойко.
Още преди да се провали референдума, още преди Мая Манолова да бъде избрана за омбудсман.
На таз уйдурма народа й казва тюрлюгювеч.
Ама понеже е постен и е без фантазия , спокойно можем да го кръстим руска салата...
цитирай
2. 4udovishteto - ти си се напомпил повече от мен, а ...
21.09.2015 17:35
ти си се напомпил повече от мен, а това е безобразие.
Да го д...ш.
цитирай
3. apostapostoloff - Този Кънев ще трябва да продава боза, ако
21.09.2015 17:43
напусне парламента. То май и с останалите реформатори нещата стоят по подобен начин...
цитирай
4. staler - хубаво е когато се говори за сери...
21.09.2015 18:48
хубаво е когато се говори за сериозни неща като лукоил например,да се види доколко тои е руски.
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - РБ
24.09.2015 17:42
винаги означава Рекетьорски блок.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542495
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031