Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2015 15:50 - Сълзата Бисеров
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3756 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Сълзата Бисеров

            Сдобихме с още един чист като сълза политик. Да ни е честито, но в крайна сметка и това беше очаквано, защото политикът се казва Христо Бисеров, защото го съди български съд и защото прокуратурата е нашенска. Край, да ни е честито.

            Софийският градски съд оправда политика от ДПС и заместник-председателя на парламента по всички обвинения, т.е. – за неплащане на данъци в особено големи размери, за недеклариране на сделки и за посочване на фалшиви данни в данъчната му декларация пред Сметната палата. Преди това прокурор Боряна Бецова поиска на Бисеров четири години ефективно наказание, но в рамките на един ден съдия Снежина Колева оневини маститата фигура на политика и не ни остава нищо друго освен да чакаме един ден да ни одруса в Страсбург, та държавата и да му плати обезщетение за претърпените страдания. Мога да се обзаложа, че оправдателната присъда ще бъде потвърдена и от Апелативния съд, защото в България е така – съдът тук няма да си позволи никога лукса да се намеси в „голямата” политика, просто България не е Румъния.

            Като чета и слушам диалозите, които са водили двете големи дами в СГС Янева и Ченалова защо ли не се учудвам и на отношението към Бисеров?! Това е нивото в родното ни правосъдие, нищо повече. И няма земна сила, която да промени или размести там статуквото. Уж на 5 март 2013 год. Бисеров бе декларирал дължим данък в размер 8 376, а в този период е дължал 34 055 лв. Не ги е платил, но е невинен. Какво става с тези данъци? Или прокуратурата се е объркала в сметките. И това ли не е доказано? Другото обвинение бе, че не е декларирал взимания от други лица за 2012 год. в размер на 314 529 долара и 82 515 евро. Парите са наредени по сметка на доведения му син Ивайло Главинков в банка в Македония. Сега от решението на съда излиза, че може и да не декларираш такива преводи в друга страна, на друго лице и без обяснение за произхода им. Съдът не отговаря на въпроса, но оправдава Бисеров!

            Според последното обвинение Бисеров не е декларирал пред Сметната палата депозитите си в банка в Швейцария за над 400 000 евро. Съдът се аргументира, че няма съдебна поръчка от Швейцария и деянието на ексдепутата не е престъпление, според местното законодателство в Швейцария, но по нашите ширини никой не са запитва какъв е произхода на тези пари на видния хасковски политик. Просто и обвинението е конструирано така, че да бъде оправдан. Не сме Румъния и никога няма да бъдем с такава съдебна система – това е положението.

            И си спомних за думите на Моника Маковей при посещението и в България: „Трябват ви хора в съдебната система, които имат смелост и кураж да застанат срещу порочните престъпни практики, срещу корупцията в съдебната ви система, всичко е въпрос на воля.” Тогава доста нашенски политици я обвиниха в какви ли не грехове, но Бъсеску и Маковей промениха Румъния, а България още се мъчи с поредния мониторинг за съдебната ни система и вътрешния ред и няма никакви изгледи скоро той да отпадне.

            В крайна сметка в случая с Бисеров става дума за емблематичен политик, който по виртуозен начин винаги е съумявал да намира своето място в задкулисието без да блести с никакви качества, но да бъде изумително находчив и нагло пробивен. Спомням си времето, когато Филип Димитров го доведе в СДС с аргумента, че бил „много добър партиен строител, пък и били близки още като студенти”. И с категоричното рамо на Филип този безличен човечец оглави партията КЕП, превърна се във фактор на „Раковски” без да блести с нищо в парламента, но умееше да дърпа задкулистно конците на „правоверните”. След това предаде ментора си Филип Димитров и се оказа най-доверения човек на Иван Костов и стана всемогъщия главен секретар на СДС, който закриваше цели организации, утвърждаваше нови и редеше пъзела при структурирането на партията СДС. По това време тръгнаха и прословутите куфарчета от митниците към синята централа, преди всичко от южните ни КПП-та, които бяха в избирателния район на Бисеров. Някой спомня ли си, че досегашният кмет на Хасково Георги Иванов/сега горд реформатор/ през 1999 год. бе персонална кандидатура на Бисеров? По-късно той предаде и Костов и се кротна в ДПС, просто прехвърли влиянието и средствата към следващата централа. На крилете на ДПС се настани отново в НС и стигна до заместник-председател на камарата. Не промени нито стила, нито жестовете. Просто вече владееше перфектно умението да се забогатява от политика.

            Такива хора не ги съдят и няма магистрати, които да ги спрат към върховете на личното благополучие. Така че решението на съда е напълно очаквано и не крие никакви изненади. Да си честитим поредния политик, който е кристално чист, като сълза, с решение на независимия и безпристрастен български съд.




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Зевзеците от край време говорят
01.12.2015 17:12
за българско КРИВОсъдие.
цитирай
2. zaw12929 - НЕЩАТА КОИТО ВИЖДАМЕ И ЧУВАМЕ СА...ФАСАДА, ЗАВЕСА
04.12.2015 17:43
ЧУВАХ, ЧЕ НЕ ДЕКЛАРИРАНЕТО ПРЕД СМЕТНАТА ПАЛАТА СЕ ПОРИЦАВА, НО НЯМА ПРЕДВИДЕНА ДОРИ ГЛОБА, НЯМА ЗАКОН
ОБВИНЕНИЕТО НА БИСЕРОВ ОТ САМОТО НАЧАЛО ПРОТИЧА СТРАННО: ИМАЛО ДОКУМЕНТ, ЧЕ ТОЙ Е ПРЕХВЪРЛИЛ СУМИ ОТ ЗАПАДНА БАНКА В МАКЕДОНСКА И ЗАПОЧВА ТЪРСЕНЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ТАКА, ЧЕ ДА НЕ БЪДАТ НАМЕРЕНИ. КАТО СЕ ЗНАЕ КЪДЕ БЕШЕ БИСЕРОВ, СИГУРНО СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРТИЙНА ОПЕРАЦИЯ. НЕ СЛУЧАЙНО ДПС СВАЛИ ОРЕШАРСКИ И ПОДКРЕПЯ ГЕРБ. НЕЩАТА КОИТО ВИЖДАМЕ И ЧУВАМЕ СА...ФАСАДА, ЗАВЕСА , КОЯТО ЗАКРИВА ИСТИНАТА И ТУК СЪДЪТ Е БЕЗСИЛЕН
цитирай
3. schumpov - Преди години се говореше, че рум...
05.12.2015 16:18
Преди години се говореше , че румънците играели театър срещу комунистическата диктатура. Макар че театрално и показно убиха Чаушеску , още тогава показаха че ще се разправят с комунизма, къде е синът и внуците на Чаушеску къде са Жени и малкия Тошко.
Цялата съдебна система, барабар с всички тайни и явни фуражки са с комунистически произход, синове , дъщери, внуци и подопечни мекерета на убийците от така наречения народен съд. Не можеше да се влезе в тази система без доказан комунистически произход или без гаранция от комунистически поръчители. Е какво правосъдие маже да се очаква от комунисти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540863
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031