Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2016 22:27 - Пловдивският владика пак изтрещя!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 8204 Коментари: 13 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

image

Пловдивският владика пак изтрещя!

            Лудото Коле, Дядо Тапетко, Ники Севастиянов, Николай Първи или по друг начин Негово високопреосвещенство пловдивския владика Николай пак изтрещя и хвърли в смут миряни и обикновени граждани. И за сетен път недвусмислено показа, че няма земна сила да го спре, ако той си науми поредната психоатака.

            Този път безподобният владика взе на мушка и нацели със „святото” си слово йогите, арменците, католиците, Европейския съюз и дори Цар Калоян. Всичко това „дядото” стори на организирана от него широка обществена дискусия на тема „Йогата – път към мрака”, която се състоя, разбира се, в конгресния център на Пловдивския панаир – собственост на близкия до сърцето на Николай олигарх Георги Гергов-Гочиту.

            Преди местните избори Дядо Николай за кратко се скара с кмета на града Иван Тотев, защото неговият най-близък властник Здравко Димитров бе конкурент, но след изборите владиката набързо стопли отношенията с кмета, защото постигна своето – не плати нито лев на общината за ползваните от него имоти и отново се впусна във волни изпълнения.

На конференцията доведе цял сонм от свещенослужители от цялата пловдивска епархия и начело на „високата”  делегация бе сам областния управител Здравко Димитров-Зико. В залата се събрали повече от 500 попове от богуспасяемата пловдивска епархия, а скъпи гости на пловдивския владика били двама негови колеги – сливенският Йоаникий и великотърновският Григорий. Сборището било изрично закрито за представители на медиите по изричното разпореждане на владиката. Специално за тях на другия ден Митрополията пусна редактирано словото на владиката, за да се насладят всички на огнените му слова.

И верен на себе си Николай се възкачил на трибуната и започнал – всеки ден – нова глупост. Най – прежде похвалил поповете, които отказали да венчаят арменка и българин, защото арменците, според него, били еретици. Да припомня случката. Миналата седмица двама млади и красиви пловдивчани тръгнали да обикалят храмовете в Пловдив, за да намерят свободен храм да се венчаят. Радостина Зилян и Петър Рашков обиколили няколко храма, имали свободно време за венчавка, но в момента, в който разбирали поповете, че Радостина е арменка веднага отказвали да ги венчаят, защото „такова било разпореждането на Митрополията”. Младежите се хванали за главата и накрая отишли в Арменската апостолическа църква „Сурп Кеворк” в Пловдив, където отец Храч Мурадян им обяснил, че няма пречка да бъдат венчани, защото и двамата са православни християни.  Е да, но в пловдивската епархия по разпореждане на неговото високопреосвещенство Николай не могат да се венчаят арменци и католици с българи, защото всичко извън Неговата епархия е обявено за еретици и служители на Сатаната. Така обяснили на арменката – трябва да се кръсти в православната вяра и двадесетгодишното момиче Радостина правилно се възмути: „Аз съм кръстена, защо да го правя пак. Това е пълен абсурд. Църквата вместо да ни обединява, ни разделя.”

На сбирката за йогите владиката специално отбелязал отново похвалната инициатива в пловдивската и сливенската епархии да не се дозволяват бракове между българи и арменци. И след това с блеснал поглед преминал нататък в проповедта си.

Разбира се, Николай не пропуснал отново да анатемоса с горещи слова Европейския съюз, защото „там се води безпощадна война срещу православието” и изригнал в свещен гняв срещу Католическата църква и запитал: „Кой ще ми обясни защо западните свещеници са различни от православните?!”. Отговор от смаяните расоносци не получил, но се опиянил от словото си и посипал огън и жупел върху българският Цар Калоян заради унията му с Католическата църква и отрекъл историческата наука, че това било дипломатически ход.  След като анатемосал като неверник и Калоян владиката заявил, че Светият синод трябва да откаже всякакви финансови помощи от Европейския съюз, за да запази „своята независимост и святост”. Дори предупредил, че „ще дойде време да ни карат насила да се бръснем като католически кюрета”.

Накрая преминал и по съществото на сбирката – йогите. „Води се мащабна война срещу православието от залите за йога” – провикнал се в бяс Светиня му и предупредил, че българската държава затова искала Криптата на храм „Александър Невски” и можело там да направи зала за тренировки по йога. В пристъп на светейше откровение Николай се провикнал: „Пак някой ще каже, че пловдивския владика е луд и говори глупости. Луд е , който си мисли, че не се води война срещу вярата, а тя е в пълен ход и без конкретен изразител.” При тези думи гласът му, според свидетели, преминал в кресчендо пред смълчаната зала. Така отново предупредил целия православен български народ за огромната злина, която ни дебне от всеки ъгъл – йогите, които дори били в матурата на подрастващите миналата година и това внесло допълнителен смут в душата на Николай Първи пловдивски.

Всичко това щеше да е комично, налудно, за забавление на пасомите, ако този човек не бе предводител на най-голямата българска епархия – Пловдивската, ако не бе един от сериозните кандидати за следващ български патриарх, което може и да стане с подкрепата на неговите приятели-олигарси. И най-тъжното е, че изтъпленията на високото преосвещенство стават задължително с мълчаливото съгласие и в съучастие с представители на държавната или общинската власт. Този напълно неадекватен църковник така покри римски плочи с теракота в някои храмове, после замаза безценни стенописи в пловдивските църкви и налепи по тях тапети от Гърция. Това, че унищожи културни паметници с национално значение премина само с едно малко мъмрене от страна на Министерството на културата, но Николай не се възпря и продължи. Сега се е заел с войната срещу вярата, която водят йогите, с унията на Цар Калоян, с арменците, с Европейския съюз и с браковете между българи и арменци. Утре ще измисли още нещо и пак ще привика свещениците от епархията да го слушат и мълчат. Просто луд умора няма, но защо мълчи Светия синод и защо държавата продължава да го търпи, ей Богу – обяснение нямам.




Гласувай:
22


Вълнообразно


1. zlika - А обмислял ли си възможността
20.02.2016 22:57
ти да си изтрещял?
цитирай
2. raders - Не само понякога. Той - Колето ви...
20.02.2016 23:07
Не само понякога. Той - Колето винаги е бил зле с мисленето и така ще си остане.
цитирай
3. ivoki - НЕКА БОГ ДА ГО СЪДИ !
20.02.2016 23:22
Много са греховете му......
цитирай
4. mglishev - Ми то
21.02.2016 04:44
какво остава освен да се покатоличи човек :) Лудото Коле наистина е голям глупак.
цитирай
5. rozasaronova888 - Браво на отеца,
21.02.2016 05:28
че води война срещу йогата!
цитирай
6. mihala - Който променя словото е служител на ...
21.02.2016 11:24
Който променя словото е служител на антихриста, а той вече вилнее.Не съди за да не бъдеш съден.Бог отрежда за право и осъждение.
цитирай
7. alcom4 - alcom4
21.02.2016 13:24
Амии..!Не е "изтрещял" този поп пардон, архиртей-свещеник!!! Просто си разиграва добре един "театър" и за .."представлението" му се заплаща добре...доро твърде добре! Със сигурност бих споделил ,че е "любител" на Путин ,на руския патриарх Кирил /полковник в КГБ ! /.Не може зад гурба му да са български червени олигарси ,а да не е "путиноид".Всичко в един момент излиза на яве и.."шило в торба не стои "!Този архимандрит Николай ,пловдивски пее про-московски песни.Ето откъде вероятно са и нескриваните му богатства..!Не само от червените български олигарси и "подаяния" от миряните!:):)А.."ужким" православните владици са "смирени" хора ,а България ,"ужкоим" се борим ,с остатъците ,на комунизма!:):)
цитирай
8. elianna - Щеше да е жалко ако не е страшно!
21.02.2016 18:58
Хора, които не познават каноните на православието злословят. Без православие няма народ! Няма България. Колкото до йогата - аман от чуждопоклонници, аман от псевдоинтелектуалци. А че покрай раджа и агни йогата директно може да си го отнесете да обитавате Карлуково - кой да ви каже? Поне да бяхте прочели книжката, за която иде реч преди да си чешете езиците... Катафалка ремарке няма бре! Смирете се малко и първо научете нещо за мила ми вяра българска, пък тогава - ако още ви идва отвътре - приказвайте!
цитирай
9. asthfghl - ...
21.02.2016 19:21
Явно му се връзват достатъчно много хора на Преосвещенството, та затова го траят. Видимо, има и цяла тълпа клакьори, които искрено му симпатизират - че и още по-радикален очакват от него да бъде.

Всеки народ си заслужава точно упавниците, които има. Това включва и духовните такива.
цитирай
10. danailvdimitrov - "изтрещял" е онзи който не разбира разликата между православие и ерес
21.02.2016 22:35
между вяра и суеверие, между чистота и нечистоплътие.

Браво на дядо Николай, на дядо йоаникии, дядо Григорий и всички от българското духовенство които защитаватчистотата на православната вяра в това време на нео -езичници, комунисти, демократи и всякакви богохулници.

Хулите срещу тях от такива пощръклели плювачи е хвалебствие пред Бога!
цитирай
11. asthfghl - 11.
21.02.2016 22:38
А кой му дава правото на Николай да се самопровъзгласява за най-меродавния говорител на Бога!? Или го боготворите, просто защото така ви отърва?
цитирай
12. slavimirgenchev1953 - Този червен православен скот
22.02.2016 08:10
незабавно трябва да бъде отлъчен от църквата.
цитирай
13. raders - между вяра и суеверие, между чис...
23.02.2016 21:17
danailvdimitrov написа:
между вяра и суеверие, между чистота и нечистоплътие.

Браво на дядо Николай, на дядо йоаникии, дядо Григорий и всички от българското духовенство които защитаватчистотата на православната вяра в това време на нео -езичници, комунисти, демократи и всякакви богохулници.

Хулите срещу тях от такива пощръклели плювачи е хвалебствие пред Бога!



Колето си пъха гагата там, където хич не му е мястото и това не е просто борба за чистотата на вярата, а откровена идиотщина. Не мога да премълча, че заради него преди десетина години спряха една пиеса на Емилиян Станев в Пловдив "Антихрист", която междувпрочем, изобщо не съдържа нещо антихристиянско, освен заглавието. Но Колето /дядо ти Николай/ се юрна като шахън, вдигна луд скандал и тогавашният кмет му уйдиса на акъла. Та се чудя от къде накъде това сбъркано попче ще се меши на работата на писателите и на театроведите и защо отговорни лица му играят по гайдата?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542230
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031