Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2016 16:36 - Изборите в САЩ - да се отървем от демократите
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3355 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Изборите в САЩ – дано се отървем от демократите

 

            Доста хора ме оплюха порядъчно, когато заявих, че подкрепям Доналд Тръмп в президентската битка в най-могъщата страна в света. И досега следя внимателно развитието на предварителните избори и трупането на делегатски гласове при републиканците и демократите и продължавам да подкрепям милионера-рекламен магнат. Убеден съм, че истинската опасност за света са демократите и внимателното вглеждане в историята показва точно това. Светът не обича войните, бедните държави още повече, а в цялата история на Америка големите войни са започвани от демократи, не от републиканци, които са представяни като по-войнствени, но реалността е друга. Всички войни на САЩ са стартирали при президенти демократи: Труман, Кенеди, Джонсън, Картър, Клинтън и Обама. Няма да ми посочите нито един републиканец, който да е започнал война. Достатъчно е да си спомним „трагедията Виетнам” започната и развита от благовидния, мил и чаровен Джон Кенеди, а след цяло десетилетие републиканеца Никсън трябваше да сложи край на кръвопролитието.

            При демократите традиционно финансите са закъсвали, а най-добрата печалба в такива случаи е войната и те са следвали това правило безукорно. Докато републиканците винаги са залагали на силната икономика и пестеливостта – по този начин с Рейгънномиката бе унищожена Империята на злото и в крайна сметка се сложи край на комунизма. Това не го казвам аз – казва го големият австралийски журналист Джон Пилджър – двукратен носител на британската награда „Журналист на годината”.

            През 2009 год. Обама заяви пред обожаващо го множество в центъра на Прага, в сърцето на Европа, че той ще работи за „свят без ядрени оръжия”, впоследствие той получи дори Нобелова награда за мир. Но всичко това бе огромна лъжа, фалш. Сега разбираме, че неговата администрация е създала повече ядрени оръжия, ядрени бойни глави, ядрени системи отколкото досегашните водачи на САЩ.  Цената на ядрените оръжия при Обама нахвърля вече 1 трилион долара. При Обама започна създаването на миниатомна бомба. Тя е известна като В 61, Model 12 и бившия заместник-председател на Съвета на началник-щабовете Генерал Джеймс Картрайт, казва: „Намаляването на размерите на ядреното оръжие прави употребата по-реалистична”.

            Освен всичко друго, медиите в САЩ прекалиха с негативизма си срещу Тръмп. Той е представян като какъв ли не – най-меките определения са, че е лунатик и фашист. Няма спор, че е омразен на мнозина, но залпа на медиите срещу него ме кара да си мисля, че атаката е дирижирана и съвсем плоска откъм въображение. Погледах, доколкото е възможно, реакцията с десетилетия назад и трябва да ви кажа, че и отношението през 1980 год. на медиите към Рейгън е било същото. Най-мекото е „второстепенен актьор”, но след осем години този актьор остана в историята на САЩ като най-успешния и обичан президент на Америка. Сега виждаме в Тръмп бунтаря, който откровено споделя, че нахлуването в Ирак е било огромна грешка, споделя че не би тръгнал на война с Китай или Русия, защото на САЩ не и трябва това, а нов ред и възход на икономиката. Пред него Клинтън не е бунтар, а либерална физиономия, която не предлага нищо ново. Възхвалявана е като първата жена президент, също както бе възхваляван Обама като първият чернокож и либералите консумираха неговите глупости за „надеждата”. Но същия президент изпращаше дронове да бомбардират в Сомалия и предпочиташе това да става във вторник. Много яко?! Сега в кампанията си Клинтън заплаши „напълно да заличи” Иран с ядрени оръжия, но и те са ядрена държава и може да стане страшно. Милитаризацията на демократите е последното им убежище в надпреварата, защото нямат свежи идеи.

            Другият кандидат на демократите е направо страшен. Крайно левите послания на Бърни Сандърс предизвикват възхита у чернокожите и младите, но за сериозните анализатори са направо пагубни – носят инфлация, отслабване на долара и война. Не е учудващо, че самият Сандърс скоро каза в своя реч, че „Обама е голяма работа” и ще следва неговата политика. Изчетох доста от посланията на Сандърс и съм убеден, че в главата на този човек се въртят тежки левичарски комплекси, близки до чисто комунистическите бълнувания. Така че битката при демократите засега е битка на левите идеи.

            От друга страна Хилари Клинтън привлече в кампанията си крайно либералните феминистки Глория Стейнъм и Ан Самърс, които не крият убежденията си на напълно объркани дами между крайния либерализъм и чистия комунизъм.

            На целия демократичен фон Доналд Тръмп изглежда съвсем нормален и напълно логичен кандидат, независимо страховитата война, която се води срещу него. Най-малкото с него кампанията стана интересна и непредвидима. Последната му реч бе знаменателна: „Къде изчезна великата традиция на прякото гражданско действие, освободено от партиите?! Къде е куражът, въображението и ангажиментът, които се изискват, за да започне дългият път към един по-добър, справедлив и мирен свят? Къде са дисидентите ни в изкуството, киното театъра, литературата? Аз идвам да разбия мълчанието, а не да чакаме да бъде изстреляна първата ядрена ракета. Аз идвам да върна величието на САШ, което беше пропиляно от демократите!”. Да ви прилича това на бълнуване на луд човек, както е представян Тръмп?

            На мен той ми харесва и стискам палци да се изправи срещу Клинтън – най-малко кампанията ще е зрелищна, пък и непредвидима и пълна с изненади, защото все пак става дума за най-могъщата държава в света.

 

.  

 




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. ozgojovan - Тръмп и американските реформасти.
19.04.2016 17:02
По принцип българите трябва да обръщат внимание на българските избори и на българските дела, а не на чуждите (ние не сме американци, и следва да се гордеем с това!), но тук ще направя изключение. Споделям преценката на автора, че Тръмп е единственият земен и нормален човек в предизборната кампания на САЩ, и поради това рязко открояващ се измежду клинтънисткатта и неолиберално-феминистка слуз на останалите кандидати. Симпатичен ми е и за това, че е единственият кандидат, който е русофил, и се застъпва за нормализиране на отношенията с Руската Федерация и прекратяване на хибридната пропаганда на САЩ срещу международното общество от държави, следващи своя традиционен и самостоятелен път на развитие (БРИКС).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543451
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031