Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2016 20:08 - "Преврат" в Турция. Търси се Надежда Нейнски!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3297 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 18.07.2016 01:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

 

„Преврат” в Турция. Търси се Надежда Нейнски- La Pasionaria!

 

            Дали това, което стана в Турция е същински преврат или режисирана от Ердоган буна, която да му развърже ръцете и му легитимира исканията за промяна на Конституцията и усилване на личната му власт в нашия случай не е важно. Важно е, че България отново бе орезилена с невиждан дипломатически скандал и поне на мен ми стана тъжно, много тъжно, защото българите не заслужаваме това, което ни сътвори митичната Надежда Нейнски, крипто Михайлова и популярна като La Pasionaria. След това, което тя сътвори има само един начин да се измъкне чиста – да си подаде оставката тихомълком и да отърве дипломацията от себе си.

 

            На 15 юли/петък/ около 22.30 часа започва опита за преврат в Турция. Събитията се случват с подозрителна бързина – вдигнати са самолети и хеликоптери, границите са затворени, мостовете в Истанбул са блокирани. В Турция има най-голямата българска диаспора, хиляди българи са на почивка в Турция, тези хора търсят веднага помощ от посолството и консулствата ни в страната. Същата нощ аз лично чух изявления поне на десетина дипломати от други страни, които са на работа в Турция, включително тези на Албания, Сърбия, Косово, Румъния, Русия. И тогава блесна с отсъствието си българският посланик в Турция! Любимата ни Нейнски-La Pasionaria просто липсва, няма я, мълчи загадъчно, всякакви опити на журналистите да се свържат с нея завършват с мълчание и неизвестност. Към 2.30 сутринта на 16 юли/събота/ започва да се прояснява – Ердоган прави изявление, премиерът на Турция – също, народът излиза по улиците, започва контрапреврат, масови арести, саморазправи. От Нейнски-La Pasionaria продължава да няма и следа. Българските дипломати публикуват някакви телефони на посолството и представителствата ни в Турция, обръщат се към гражданите да търсят … някакъв сайт на дипломацията ни. От Турция журналистите се свързват с техни колеги, с наши представители по консулствата, с обикновени граждани, тръгнали към България, с почиващи по турското крайбрежие, с кой ли не, но нашия посланик го няма, просто се е изпарил.

 

 В ранните часове на 16 юли премиерът Бойко Борисов прави извънредна среща с турския посланик в страната Гьокче и двамата излизат със съвместно изявление. Но … българският посланик в Турция продължава да го няма, просто нямаме такъв. През целия ден на 16 юли Нейнски е издирвана от български граждани, от журналисти, от политици, но „приносът” и в облекчаването на положението на нашите сънародници е като към съдбата на медиците ни в Либия преди години – Нула, Зеро, Епсънт! Пред посолството ни в Анкара пази танк, но Надежда си мълчи и колегите вече се питат къде е тази жена и знае ли въобще какво се случва в Турция?

 

Направих и аз собствено проучване и помолих приятел, който дълги години работи в посолството ни в Турция да задейства старите си връзки и да направи един телефон, за да издирим аджеба къде е неповторимата Нейнски-La Pasionaria. Въртя човека телефоните, разпитва и в кратце резултата бе следния: посланикът ни в Турция от 14 юли/четвъртък/ просто е изчезнал и никой в посолството не знаеше каква е съдбата и, също така и къде е/освен най-близките сигурно/, след началото на преврата тя не се е обаждала и не е давала никакви инструкции как да се действа в ситуацията, никой не знаеше всъщност Нейнски знаела ли е какво се случва в Турция, в посолството и консулствата имало някакви планове за действие при извънредни ситуации и хората са действали по тях. До 17 юли /неделя/, 18.20 часа  още никой не бе чувал и не знаеше нищо за нашия посланик в Турция.

 

Днес някои се опитаха да дадат някакво обяснение, ама се нахедриха още по-дълбоко. Самата Нейнски уж казала: „Ръководя и координирам извеждането на българите, спазвам указанията на моето министерство.” За три дни само това са думите на дипломатката, но не се разбра пред коя медия е казала това, казала ли е нещо подобно въобще, кога е направено изявлението, откъде, защото стотици българи в социалните мрежи твърдяха, че въобще в нашето посолство в Анкара въобще не е присъствала дипломатката ни. Същото твърдят и досега всички журналисти, които са я търсели многократно. Нейни софийски приятели също са притеснени от изчезването и, а и двата и мобилни телефона мълчат три дни. На 17 юли към 14 часа най-после външно министерство обяви официално, че Нейнски била в отпуск и се намирала в Анталия на почивка. Това веднага влезе в противоречия с думите на самата Надежда, че лично Даниел Митов я бил помолил да не дава никакви изявления за преврата. Забележително е, че в неделя се появи отнейде "информация" в сайта на Мадам В./Валерия Велева/, която потаряше вече известното, че на Нейнски забранили да дава изявления. Много, ама много прозираше очевадната стилистика на хибридната война, която от доста време върви срещу ЕС и антируските настроения. Подобна информация не се появи никъде - само Мадам В. намери извинение за дипломатката ни, нещо да ви намирисва??? И се завъртяха версии. Ето какви достигнаха до нас от многобройните ни разследвания:

 

Още в петък Нейнски-La Pasionaria заминала за Анталия, където да присъства на благотворително събитие на фондацията на футболиста Самуел Ето,о. На това събитие трябвало на присъства и самия Ердоган/нали беше на почивка в Мармарис?!/, щяла да има среща и с кмета на Анталия, за да лобира за получаване на помещение за нашите изселници в Турция.

 

Втората версия. Нейнски-La Pasionaria заминала на почивка в Анталия с новия си любим – турски бизнесмен от български произход и дори към момента си била по бреговете на Средиземно море. Съмнително е дали въобще има представа какво се е случило в Турция.

 

Трета версия. Нейнски-La Pasionaria в четвъртък вечерта отлетяла със съпруга си Светлин Нейнски за Лазурния бряг/ако и се наложи да почива по Българското черноморие тя ще се самоубие/ и потънала в лукса и уханието на Живанши, Макс-Мара и Картие въобще не и било до прекъсване на джамбурето с някакъв преврат.

 

Четвърта версия. Нейнски-La Pasionaria просто е потънала в доброволна анонимност, за да запази „личното” си пространство и новите си увлечения на интимния фронт.

 

До тези версии се добрахме ние, а може да има сигурно още десетки вероятности, но безспорното е, че в дигиталния свят и всепоглъщащата ера на социалните мрежи, когато случващото се  предава на живо и на живо коментират политиците бе доброволно отнет официалният глас българската държава в Турция и то в такъв момент! Това е срам за България, голям срам, дори ми е неудобно да го коментирам и глупостите за забрана са толкова нелепи и абсурдни, че само идиоти могат да повярват на тях, но българите не сме такива.

След като външен министър Нейнски-La Pasionaria изпрати най-много посланици – агенти на ДС по света, след като изръси глупостите през 1999 год. в Ловеч като : „Стоичков от Ловеч ли е?”, „Нахранете журналистите!” и „Тоя е ебати катила!”, след като години наред си представя собствения живот като синя приказка/ hada azul/ за луксозната и съдба ми се струва, че е крайно време някой да и каже още следващата седмица, че е време да си ходи… Борисов, ти си наред!




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. vencivaleri1951 - Едно може да и се признае:
18.07.2016 14:53
"Хубавото Наде" изчука в годините на прехода когото си поиска и живя както и харесва.

"Времето е нейно" и не свършва...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9568581
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930