Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2017 06:26 - Корни от село Крушовица и Соц-интерна - приказка за БГ шарани
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3100 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Корни от село Крушовица и Соц-интерна – приказка за БГ шарани

            Писал съм го сто пъти, че комунистът си остава комунист, ако ще да го изпратиш в Силициевата долина да се срещне с духа на Маркс. И тия дни изобилстват от характерни примери за това.  И все по-натрапчиво се сещам за думите на приятел, специализирал психология в Лондон и Бостън. Та той казва: „Всеки изпада в типични за него ситуации”. И водени от сентенцията да се огледаме какво се случва в родните социалистически простори.

            Бившата преводачка на ЦК на БКП, депутатка-комунист в няколко народни събрания, дипломат и посланик на България в САЩ, вечно лигаво усмихнатата Елена Поптодорова бе задържана и тикната в ареста от полската гранична полиция, защото я хванали да краде козметика от … безмитен магазин  във Варшава. Стойността на парфюмите, грима и лака за нокти на Ленчето била около 400 долара/в безмитен магазин!!!/. И понеже поляците са горд и безкомпромисен народ това ни го съобщи официално лице – комисар Роберт Вандович от летищната полиция във Варшава. Прибрали нашето Ленче в ареста да се любуват поляците на българска комунистка. Аз пък си спомням нещо от далечната  1991 год. Депутати сме във Великото народно събрание. Заминава делегация от депутати на България в САЩ. В голям магазин е задържана българка за кражба на дрехи и козметика. Оказва се, че това е Елена Поптодорова – част от делегацията. Настава голям скандал, но случаят в българските медии е претупан набързо с обяснението, че е станало случайно, едва ли не – грешка. По този повод колегата Петър Марков/станал свидетел на резила в САЩ/ после казваше: „Не на мен. От стара курва гердан нося…” Всеки изпада в типични за него ситуации.

            Още по-шикарна ситуация около себе си заформи Корнелия Нинова по-известна като Корни от село Крушовица. Тази корпулентна селска дама седнала и драснала едно писъмце до Социалистическия интернационал, в което подробно обяснила, че кандидат за вицепрезидент на това международно сборище на социалисти може да е само тя и никой друг.

            И да започнем отначало. За генерален секретар не може да се кандидатира никой и това ще го обясня по-късно. Но!? Вицепрезидентите на Соц-интерна са 36 /така е в Устава им/, а кандидатите досега са 31. Отделно от това 30% от тези кандидати трябва да са жени, а досега само 4 жени са изявили това желание. И какво се получава? Корни ще бъде избрана по право, защото просто няма кандидати за този пост, с който социалистите толкова ще се гордеят след 2 март. Просто запълва бройката българската Долорес Ибарури. В момента се търсят от международните социалисти още четири кандидати за поста.

            Но има още нещо, което задължително трябва да се отбележи за просвета на родните комунисти. Изборът на ръководни постове в Соц-интерна  се случва от размера на членския внос. Колкото повече пари дадеш на организацията им толкова по-високо партията се издига в йерархията. В момента БСП е в първа категория/най-висок членски внос/ и  има право да издига вице на генералния секретар. Та да си направят сметката родните комунета – прищявката на Корни от Крушовица ще им струва и доста пари, но за тях нали идеологията е преди всичко. Запознати с процедурата по избор на вицепрезиденти на Социалистическия интернационал се питат откъде все пак уж бедната БСП е намерила пари за това съмнително начинание, след като все се оплаква, че финансовото им състояние е тежко. Вариантите са два – или Корни е развързала личните си авоари от „Техноимпекс” или личният и приятел Георги Гергов и охлабил финансите на Пловдивския панаир, както го направи преди години за Станишев и тогавашната му другарка в живота Елена Йончева. Изберете си вие, другари социалисти, кой от двата варианта е избрала лидерката ви.

            А защо не може да се кандидатира за  генерален секретар на Социалистическия интернационал другарката Корни? Ами защото на тази длъжност е чилиеца Луис Аяла, който е на този пост от 1989 год. Той е изгонен от Чили още през 1973 год. от ген. Аугусто Пиночет за „крайни комунистически убеждения, опасни за страната”, но другарите социалисти ще го държат начело на организацията си до дълбока старост. Всеки изпада в типични за него ситуации.

            Всъщност до 2003 год. член на Социалистическия интернационал от България бе само БСДП. Д-р Дертлиев не даваше и дума да се издума родните социалисти да припарят до там, защото били „в противоречие с принципите на социалдемокрацията”, т.е. били си чисти комунисти. Но Дертлиев почина, неговата БСДП се разпадна и БСП се намърда там, защото имаше пари да си плаща членския внос. Така от България членове към момента са партиите Български социалдемократи и БСП и понеже там постовете са многобройни още преди година представителката на Български социалдемократи Светлана Йолчева  е избрана за вицепрезидент на жените-социалистки. Така че сега избирането на Корни от Крушовица си е чисто служебно. Всеки изпада в типични за него ситуации.

А в момента там членуват сандинисти, пуерторикански комунисти, две комунистически партии от Мозамбик, такива партии от Египет и Тунис. Забележително е, че там няма да видите социалисти от Унгария, Полша и Чехия, но нашата Корни ще се кипри като цял вицепрезидент. Те си имат стара традиция в това отношение – още от времето на Георги Димитров и Васил Коларов, които бяха начело на Коминтерна и приеха и наложиха обезбългаряването на Македония.

Все пак – Всеки изпада в типични за него ситуации, нали така?!




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Каквито и локуми да ни разтяга тази лелка,
01.03.2017 08:44
всеки трезво мислещ човек отчита, че нейният опонент Борисов построи магистралите, метрото и ред крупни спортни съоръжения. Докато тя, милата, е построила едно НИЩО. Нищо и половина. Да, по делата им ще ги познаете!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540616
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031