Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2017 23:29 - Мафиотско-масонската трупа в Пловдив отново прекали с наглостта
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 9042 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Тримата братя - зидари в поход към поредния грабеж от Пловдив

Мафиотско-масонската трупа в Пловдив отново прекали с наглостта

            Не мислех, че толкова скоро след изборите ще лъснат за пореден път зависимостите в Пловдив от съветския гражданин Георги Гергов. Не мога да не разкажа предисторията на подготвяната мега-далавера.

            В неделя/Цветница/ се провежда екстрена сбирка на пловдивските масони от герговата ложа „Слънце-Ориент” в покоите им в село Белащица. Присъстват подбрани „братя”, от които зависи местната политика – начело са членовете на Инициативния комитет за построяването на сграда на пловдивска опера брат Любозар Фратев – бивш член на…КПСС, брат Илко Николов – архитект, бивш председател на ОбС от Бизнес-експертния съвет в града, брат Славчо Атанасов – депутат от ПФ, бивш кмет, който вкара през парадния вход БСП във властта, брат Илко Илиев – колега на Атанасов в делата „патриотични”, видния брат Георги Гергов – няма нужда от представяне, а скъп гост на компанията е брат Вежди Рашидов – новоизбран депутат от Пловдив и бивш министър на културата, също известен поклонник на акациевата клонка и Бафомет, както и на „Мултигруп” от близкото минало. Присъстват и актуалните ръководители на общинската администрация. Фратев и Николов запознават присъстващите с „усилната” им работа по построяването на сграда за пловдивската опера и стигнали до убеждението, че единственото място, където може  да се издигне сградата е … Пловдивския панаир. Николов дори вече виждал като архитект/естествено, че той ще е проектанта/ бъдещата сграда като комбинация  от два бетонни паралелепипеда. От станалия кратък дебат „братята” разбират, че цялата операция е подготвена доста отдавна, но се изчаквало да приключат данданиите с изборите и след това, когато народът е позаспал от обещанията и очаква новото правителство да се реализира оперния им проект. Естествено големите обещания идват от „специалните братя” Георги Гергов и Вежди Рашидов – първият щял да даде 5 дка от терена на Панаира/ той отдавна смята всичко там за личен патримониум/, а вторият щял да намери парите за строителството. Накрая всичко завършило с другарска почерпка за „светлото дело” на триъгълника и пергела на пловдивските зидари.

            Не знам дали, за да е гаврата пълна на другия ден, Велики понеделник, когато Спасителя изгонил търговците от храма, кметът Иван Тотев свиква специална пресконференция  и привиква в общината всички представени политически сили в Общинския съвет, за да ги запознае с намеренията на братята - зидари. Горе-долу такова беше и поведението на предшественика му Иван Чомаков преди оная сесия на съвета през 2007 год., на която се взе решение да бъде подарен Панаира на Гергов. И така на Велики понеделник в тържествена обстановка пред журналистите се възправят Георги Гергов, Иван Тотев и Вежди Рашидов /Любозар Фратев и Илко Николов са в миманса, но присъстват/ и се започва поредната пледоария за нов грабеж на Пловдив, този път скрит под благовидната форма „Сграда на Операта в Пловдив”.

            Тя щяла да се появи на мястото на Палата 1 на Пловдивския панаир и ще се изгражда с пари на държавата и общината/Гергов пари не дава за такива глупости/. Стойността на проекта е изчислен на 60 милиона лева/като се имат предвид разходите за Колодрума ще се надхвърлят  чувствително 100 милиона за Операта/. За намирането на тези пари гаранцията е у Вежди Рашидов, който заявява на пресконференцията: „Ако стана министър пак няма да имате проблем с намирането на парите, бъдете спокойни!”. Своя дан ще даде и община Пловдив, която вече се била договорила с Гергов да приеме тези 20.63 % от капитала на панаира от държавата, независимо че само преди три месеца ги отказа след натиска на гражданите, но сега… Варненската община получи 29 % от капитала на пловдивския панаир по предложението на бившия министър Божидар Лукарски, а Гергов ще им предложи в замяна „дупката” в центъра на града за изграждане на ларго. Така че Гергов вече си е осигурил 80 % от  панаира и може да си прави с него каквото поиска, ако иска и да го продаде изцяло. Като черешка на общинската торта той обяви, че дава терена за опера и то ако тя бъде завършена не за три, а дори за пет години, т.е. предварително отписа Пловдив като европейска столица на културата през 2019 год. Тук вече и кмета Тотев не издържа и добави: „Като влезем в партньорство с Панаира в лицето на г-н Гергов ще дадем възможност за нови инвестиции в културни пространства – в случая Дома на операта.” Гергов пак подчерта, че държи на споразумение държава – община – панаир и ако не бъде построена сградата то той щял да си вземе терена/а построеното?/ обратно.

             На това, което ни готвят, драги читатели римляните му са викали Лъвско дружество и е забранено по всички правила на търговския закон, с една дума то звучи така: „Печалбите само за едната страна, а загубите само за другата страна.”

Всъщност къде е голямата далавера? На първо място с прехвърлянето на държавните акции от панаира на общината ще се натовари бюджета на града. Гергов има кредит от 60 милиона/точно колкото е строителството на бъдещата опера!?/ към Българската банка за развитие и ако не се обслужва този кредит то тя ще стане собственик на цялото дружество, защото няма банка в света, която да не иска да печели като отпуска кредити, а не да играе ролята на брокер на недвижими имоти. Така и община Пловдив ще стане длъжник с около 12 млн. лева, т.е дълговете на фактическия собственик Гергов ще се прехвърлят на община Пловдив и на община Варна. В крайна сметка, ако няма никакъв риск защо държавата не си остане собственик, а дава даром дяловете си на двете общини?!

Дали пък и държавата не се е сетила, че на 19 април изтича окончателния давностен срок от 10 год. за грабежа на Гергов от Пловдив и след него вече никой не може да оспорва „патримониума му”? Прокуратурата мълчи загадъчно и досега за далаверата, може би защото в ложата „Слънце-Ориент” блестят няколко местни прокурорски величия. Днес същият този човек, който нагло и безочливо ограби града, който през 2007 год. произнесе знаменателната фраза към съветниците: „ Разчитайте на моята лоялност и чест” и нагло ги излъга, застава пак на общинската и държавната трапеза и очаква поредния му подарък – просто така е свикнал.

И още малко за подготвяния грабеж. Гергов дава терен от 5 дка и получава срещу тях 60 млн. лв./защото отсега се знае кой ще проектира, кой ще строи и кой ще раздава допълнителните поръчки/, което прави около 12 000 лв. за квадратен метър гол терен – нали е добра цената, какво ще кажете? При това самият олигарх Гергов се подсигури, че ако не е готова „операта” до 2022 год. той ще си прибере терена, а общината и държавата ще останат с горчивия спомен за подарените около 60 млн. лв. Да не говорим, че уж и сега община Пловдив има чрез дружеството с Гергов „Пълдин туринвест” 12.5% от Панаира, но 10 год. не е получила за това и стотинка, но пък Гочиту им предлага 1.36 % уж от общия терен/толкова са 5 дка от общия терен на панаира, които сега Гергов предлага за операта?!/. Това, ако не е наглост – здраве му кажи!

            Да не говорим, че в Пловдив има къде – къде по-подходящи терени за строителството на такава сграда/например до Захарна фабрика, също на брега на р. Марица/. А в последните години оперните сгради стават символи на града, знаци, които фокусират голямото изкуство в съответния мегаполис. Достатъчно е да погледнем архитектурните бижута в Сидни, Хамбург/съвсем нова/, Чикаго и Disny Hall в  LA, а в Пловдив „братята-комунисти” ще строят помпозната сграда на недостатъчни 5 дка сред панаирни палати и без паркинг – просто връх на безвкусицата и кича. Просто съм изумен колко бързо кметът Иван Тотев пое с огромни крачки по пътя на злощастния Иван Чомаков, така и ще завърши!

И както често правя напоследък ще се позова на стария антикомунист Гечо Паздерката, който дълго време чете „новината” и накрая обобщи: „Ще отида в четвъртък на общинската сесия да погледам поредния резил, та и след Велики понеделник да се убедя, че мафията не се спира и на Велики четвъртък. В България и да гласуваме, и да не гласуваме накрая все попадаме в ръчичките на Братята комунета!”.

 

 




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. grigorsimov - И да гласуваме, и да не гласуваме...
11.04.2017 10:06
- накрая все попадаме в ръчичките на Братята Юдомасони - "интернационалисти" или "глобалисти"!
Така е било и в Римската Еврейска Империя, "и така /ще е/, до края на света".
Защото, дали ще го наричат - република или капитализъм, комунизъм или демонокрация, - методите и крайните резултати, винаги са приблизително еднакви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540818
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031