Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2017 01:16 - Общинският съвет в Пловдив се превърна в Гетсиманската градина
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6009 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

След гласуването Гергов се отдаде на дуети с Ивана, а Тотев припява зад тях.

   Общинският съвет в Пловдив се превърна в Гетсиманската градина

            На Велики четвъртък пловдивските старейшини превърнаха залата, където заседават в място за предателство, но този път смениха образа на Спасителя с този на пловдивчани, които досега им прощаваха всички глупости, които сътворяваха. Ролята на Юда успешно изиграха групите на Герб и БСП, които скрепиха вечната си дружба в името на техния любим Георги Гергов/Гочиту/. Сега му харизаха изцяло пловдивския панаир. За опера, разбира се, на сесията и дума не стана, защото от съветниците я 2-3 някога са ходили на опера, я – не.

            Присъстващите граждани бяхме изумени, че през цялото време съветниците от Герб не пророниха нито една дума, независимо от критиката на колегите им от ДСБ и Съюз за Пловдив. Просто мълчаха и гласуваха с широка социалистическа ръка да си отиде последния градски символ на Пловдив. След „Каменица”, стадион „Пловдив”, бирхалето, тютюневите складове окончателно си отиде и Панаира, по-точно подариха му го на свинепаса от село Нивянин.

            Схемата е проста като фасул. Община Варна заменят своите 30 % от панаира, които им дава държавата за „Дупката” в центъра на града и си решават свой огромен градоустройствен проблем, а Гергов  придобива 80% от капитала на международния панаир.. Условието обаче е и Пловдив да приеме своите 20 %. Веднъж ги отказа, но сега на драго сърце ги прие. И се пита – Защо? В Търговския закон очевадно пише, че с 67%от капитала  всеки притежател може да си прави каквото иска, включително да променя и Устава на дружеството. Гергов има 80%. Причините са няколко. Първата е Гергов за пореден път да покаже на пловдивчани „Кой кара влака?”, втората е, че по този начин той може да вдигне капитала колкото си иска и община Пловдив да остане например с 0.00002%, например. Вече този сценарий бе изигран през 2007 год. с „Пълдин туринвест”. Третата причина е, че самият Гергов виси на банките с над 60 млн. лв. и нищо чудно преди увеличението на капитала  община Пловдив да се окаже солидарно отговорна за тези пари и ще настане една… Четвъртата причина е тази, която упорито се разказва из града, че Георги Гергов е развързал дебелите си връзки с прокуратурата/включително и масонски/ и ще употреби влиянието си да спрат някои нашумели разследвания срещу пловдивски първенци в администрацията. Затова и се бързаше толкова. Не е за пренебрегване и факта, че всички сделки на Гергов с общината се оспорват в прокуратурата и той предприема акция за изчистване на имиджа си, което той го разбира по следния начин – „Ето ви 5 дка за опера и си гледайте работата.” Простичко и в негов стил… Пета, шеста, седма причина и всичките са само в полза на Гергов, няма нито една в полза на общината или пловдивчани. Нито една.

            И в зловещото мълчание в залата в защита на Гергов се възправиха само двама – кметът Иван Тотев и левия земеделец Георги Колев от боклукджийската мафия. Кметът Тотев произнесе една напоителна реч за „ползите и развитието на публично-частното партньорство”, за това, че пловдивчани се подавали на емоциите, а те, администрацията се ръководили от ползите от влизането в панаира. Вече всичко щяло да цъфне и върже и пловдивския панаир, който досега бе със затихващи функции, щял да стане изложение със световно значение. А след това премина в едно умопомрачително съждение: „На седесарите от 90-те години ще кажа, че сега времето е друго, сега сме 2017 г. и тук идват чужди инвеститори…”. Може би някой трябваше да му припомни, че без тези седесари той още щеше да търка чиновете в Автото, нямаше да има хотел и луксозни коли, нямаше да е кмет, но Господ е справедлив…  И завърши знаменателно: „Искам след 20 год. някой от другите кметове да каже, че иска да е кмет като Иван Тотев”. Изглеждаше като човек, който е злоупотребил с някои препарати.

            Другият защитник на Гергов се оказа левият земеделец от БЗНС-Ал. Стамболийски Георги Колев, който страстно защити „големия портфейл на Панаира” и не криеше радостта си, че и общината ще има достъп до тези благини, но пропусна да припомни, че всичко това му бе подарено от държавата и общината. И завърши, че нямало опасност да се промени акционерното съотношение. И това, драги читатели, го каза юрист?!

            И е много прав един колега на сесията, че там където са навърта Гергов няма никакви сделки има далавера. И това е наистина емоционална реакция на пловдивчани/тук кметът е прав/, които като чуят за свинепаса от Нивянин не искат да слушат нито за опера, нито за панаир, нито за дивиденти.И още нещо от съществено значение – от 2006 год., когато пловдивчани чуят за Георги Гергов ги избива на гняв, на озлобление, на чувство за безизходица. Нека го запомнят това съветниците, защото от това чувство до революцията крачката е само една.

            Иначе с 31 гласа „ЗА” /Герб + БСП + БЗНС-Ал. Стамболийски/, 9 „против” и  7 „въздържали се” в пловдивската Гетсиманската градина предадоха интересите на града. Сега очакваме възшествието на справедливостта…

 




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Халваджията за
14.04.2017 06:05
бозаджията. Обидно е, че такива долнопробни, дребни и пошли човечета се озоваха по върховете.
цитирай
2. apollon - Гетсиманска е градската градина, ...
14.04.2017 13:49
Гетсиманска е градската градина, където престъпната сляпост на прокуратурата в града остави ненаказан Тотю за защитената от закона градска площ, тъй като тя е под юрисдикцията на Министерството на културата и като паметник всяко нещо за промяна следва да е съгласувано.
Градината е обявена за паметник на парковото изкуство. Затова именно Йоан Тотю трябваше да влезе в затвора, не за зоологическата градина, където главен развъдников екземпляр трябва да е лъва Боко.
Тотю се надява на спасение от Гочиту, ама не е познал как спасяват селяните - с пет ками отзад.
Чакат престъпленията за най-скъп фонтан в града на колелото пред водната палата, колодрума, „Каменица”, стадион „Пловдив”, бирхалето, тютюневите складове, където основен мотив за задържането на Тотев следва да е безстопанственост спрямо общината.
Но развръзката предстои - лъва Войку е бясен и тепърва ще отмъщава на Тотю, за негово огромно нещастие -Боку вече ще изкарва козовете и от градската градина нищо, че подизпълнителите са негови, пари не се връщат, ако злоупотребите са в самата община.
До 2010 найпрестъпната община бе тази на град Асеновград, седесарите изляха сумати пара за площада и градския център, за да може града да синее и да се преборят с кликата на ДПС в града.Изразходените неправомерно пари бяха в колосални размери. Сега най-престъпна община в България е тази на град Пловдив. И зоопарка поне го доказва.
цитирай
3. deathmetalverses - Ами така е, защото
14.04.2017 14:56
apostapostoloff написа:
бозаджията. Обидно е, че такива долнопробни, дребни и пошли човечета се озоваха по върховете.


хейтъри (мизантропи) като теб ги избраха, аз не съм гласувал за тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540451
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031