Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2017 21:04 - Спас Гърневски № 4 - Негодникът винаги е конкретен ...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1742 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Спас Гърневски № 4 - Негодникът винаги е конкретен …

            Все повече хора ми се обаждат и разказват за безобразията на тежкия комунист Спас Гърневски в неговото битие. Един ден ще публикувам разказите на тези хора или както се изрази един от тях: „Моля ви г-н Марков, разкажете за този мръсник! Целият си живот той изкара на гърба на партията, получи всичко от БКП, а след това се обяви за антикомунист. Комунистите в печатницата го настаниха във ведомствен апартамент, който после той купи за жълти стотинки, после го изпратиха да учи РАБФАК на стари години, защото беше прост, не знаеше никакъв език, дори руски, сложиха го заместник на склад, дето нямаше никаква работа. Ролята на Спас там бе да доносничи на директора Тянчев и на прекия му началник на склада Тодоров…” Не знаех, че е бил заместник Гърльо на склад, даже не и началник, а дребна пролетарска номенклатура. По-важното е какво е писал. Днес ви предлагам да прочетете възхитата му, че учредяват Клуб на полиграфиста в Пловдив – по стандартите на старите комунистически традиции на печатарите. И не забравя негодника да благодари на БКП, на Дойчин Дойчинов, на Кирил Тянчев за манната небесна, която се изсипва над него.

            Четете, четете, за да научите повече за може би най-безсрамният политик от времето на прехода. А ще дойде време да се заровим и в дълбоките архиви на досиетата, но всичко с времето си.

 

                        Клуб на полиграфиста в Пловдив

                                                               Спас Гърневски

             Историята знае и помни, историята всичко е запечатала и тъмните, и кървавите изгреви, плача на майките, гласа на съвестите и оня победен щурм на цял един народ, отприщил пороите на слънцето. Своя скромен дял в това велико дело вложи, влага и винаги ще влага печатарската гвардия на родината, обединена в своя синдикат през ноемврийските дни на 1894 год., проверила своите редици в септемврийските мигове на изпитание през 1923 и 1944 год., положила основите на една магистрала, очертала най-светло бъдеще за идните поколения.  Част от жалоните, трасирали този път, са дело на пловдивското печатарско движение…

             Ето защо законна беше гордостта на полиграфистите от града на Альоша, когато беше прерязана лентата на новоучредения клуб. Целите и задачите на неговата дейност са наистина високоблагородни, в унисон със зрелостта на завоеванията на съвременното социалистическо общество: „Чрез формите и средствата на производствената и културно-масова работа клубът ще съдейства за изпълнение на решенията на конгресите на партията и профсъюзите, за реализирането на социално-икономическите задачи в печатницата, както и за предаването на революционните традиции и любов към професията, въвличането още повече работници в редиците на първенците…”

            Радостта на пловдивските печатари споделиха ръководители на окръга, да ДС „Българска книга и печат”, ДО „Българска полиграфия” и на ЦК на отрасловия профсъюз. Пожелания за плодотворна дейност на новоучредения клуб и за нови успехи на пловдивската полиграфия в конгресната година поднесоха секретарят на ОК на БКП – Дойчин Дойчинов, генералният директор на ДО „Българска полиграфия” Атанас Шопов, заслужилия полиграфист Александър Манов и др.

            В своето слово директорът на ДП „Димитър БЛагоев” – Пловдив Кирил Тянчев изрази благодарността  на целия трудов колектив и ветераните печатари за ценната придобивка и увери присъстващите, че пловдивските полиграфисти с чест ще изпълнят поставените задачи.

            Избрано бе ръководство на клуба с председател Георги Марков.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9567588
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930