Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2017 14:07 - ВОСР или митологеми, лъжи и един зловещ сифилистик
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2612 Коментари: 6 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

ВОСР или митологеми, лъжи и един зловещ сифилистик

 

            Има нужда все пак да отбележим с няколко думи Октомврийската революция, защото май в  20 век няма такъв обрат в човешката цивилизация и защото тя е съпътствана от лъжи, митове и напълно измислени събития. И тайничко се надявам да прочетат тази текст повече комунисти и да се замислят, а и не могат да отрекат нито един факт, дори да извикат на помощ партийната им глашатайка Искра Баева.

            Най-напред ще започнем с „двигателя на революцията” Улянов-Ленин. Напълно невярно е твърдението, че той е бил супер активен в дните преди преврата, че движил делата на партията на болшевиките едва ли не сам. По това време Ленин вече е тежко поразен от сифилиса, активността му намалява, страда непрекъснато от главоболие и безсъние, от физическа умора и от непрекъснати гнойни абцеси – характерни белези на сифилиса. Вярната му спътница Надежда се грижи за него като за малко дете. В продължение на няколко месеца в компанията на други революционери в емиграция  следят хаоса по бойните полета на Първата световна война от безопасно разстояние в Швейцария. По това време преговарят със служители на германското външно министерство за безопасен начин да се завърнат в Русия.

            По това време се е разраснала и любовната връзка между Ленин и най-близкия му сътрудник Григорий Зиновиев, роден като Хирш  Апфелбаум. Двамата споделят всяка вечер постелята, докато на Крупская е отделено място в мрачната кухня. Двамата „революционери”  потъват в любовни авантюри и кроят планове за революцията.

Накрая в началото на април 1917  год. /някои изследователи твърдят, че е станало на 4 април/ уведомавят германското външно министерство, че „между двадесет и тридесет  души” са в готовност на потеглят за Русия. На 17 април 1917 год. групата руски болшевики се качват в запечатан влак  в Берн. В групата са Ленин, Крупская и любовницата му Инеса Арманд. Връзката на Ленин с Арманд дълго време ще остане в СССР като държавна тайна, но това е друга история.

Така наречения „запечатан влак” всъщност представлява един – единствен вагон с осем второкласни и третокласни купета. Ленин, Крупская и Инеса се настаняват в самостоятелно купе. По време на цялото пътуване той излиза от купето едва два пъти – единтят да се скара да не вдигат другите пътници шум и вторият път да помоли да им се раздадат бележки с номерата за тоалетната. През цялото време швейцарското контраразузнаване ги следи отблизо и интерес представлява официалният полицейски доклад за заминаването на странната група. Ето какво пише в него: „Експресният влак, в който имаше един вагон, пълен с руски револючионери, трябваше да тръгне в 3.20 следобед. На перона около 100 руснаци изпращаха влака със смесени чувства. Тези, които подкрепяха войната с Германия, псуваха като каруцари, наричаха пътуващите немски шпиони и провокатори. Те им викаха – Всички трябва да бъдете избесени, еврейски подстекатели! Щом влакът потегли едните запяха Интернационала, а другите крещяха: „Подлеци, свине, еврейски предатели, шпиони…”. Процесията се съпровожда от двама немски офицери, които са натоварени внимателно да следят руските революционери.

Емблематичната картина „Ленин на Финландската гара”, където Ленин е изправен пред финландски локомотив № 293 и поздравяващ тълпата е пълна измислица. Абсолютна фантазия. Още като пристига в Петроград  на 3 април /по нов стил/, той е завлечен от група болшевики в бившата „Царска чакалня” и малко по-късно е заведен в дома на балерината Кшесинска, който е превърнат в щаб на на петербургския болшевишки комитет. Моряците от втори балтийски флот открито го обвиняват, че е приел германски пари и помощ.  Както винаги болшениките са щедри финансирани от Германия през верига от банки, тайно прехвърляни са пари по специални сметки. Улоф Ашберг, директор на шведската банка „Ниа Бенкен” , по-късно признава, че е бил банкер на болшевиките, като през ръцете му са минали около 60 милиона златни марки – по днешната стойност това прави около 180 милиона паунда. Само един от куриерите, Н. М. Вайнберг, руски агент на берлинската банка „Менделсон и Ко” признава, че е изплатил в брой срещу разписки 12 милиона рубли на болшевиките и лично на Ленин. По-късно Ленин нарежда на социопата Дзержински да прикрие следите от тези пари. Той арестува Н. М. Вайнберг, но разписките вече са изпратени в счетоводството на банката в Берлин и нещастния банкер първо е хвърлен в затвора и после разстрелян без съд и присъда. Та, драги читатели това е силата на Ленин тогава. Неизвестен, освен в тесен кръг на крайни болшевики, разкапан от сифилис, но разполагащ с доста пари и с тях способен да направи хиляди поразии. Германският генерал Макс Хофман, който е началнк-щаб на Източния фронт признава: „Ние нито знаехме, нито предвиждахме опасността за човечеството, което щеше да настъпи от това пътуване на болшевишката група до Русия. Приемахме Ленин като кротък луд, който може временно да обърка нещата в наша полза.”

По същото време  в Русия през САЩ и Канада се завръща друг клинично луд човек – ЛейбаДавидович Бронщайн  - Троцки, въпреки че англичаните правят опити да го спрат. И досега се смята от доста историци, че истинската причина Сталин да го убие е да не разкрие Троцки цялата схема за тайно финансиране на болшевишкия преврат.

В същото време към края на есента на 1917 год. броят на дезертьорите от руската армия  достига 2 милиона души. Като се прибави и погрома, който тя търпи във войната с Япония по-рано, то нещата изглеждат трагично за огромната империя. Керенски запазва някакво подобие на власт, но само проформа. Неговият баща е бил училищен директор на Ленин и двете семейства са се познавали добре. Може би, това е причината да му разрешат да избяга от Русия след революцията и да умре в старини в Ню Йорк през 1970 год.

На 23 октомври Ленин пристига от Финландия  и на заседание на болшевишкия ЦК изнася тирада за въоръжено въстание. При гласуването успява най-сетне да преодолее опозицията: десет гласа са „за” и само двама против. Троцки създава Военен революционен комитет. В навечерието на втория конгрес на Съветите – 25 октомври по стар стил или 6 ноември по нов – болшевиките са само 390 от общо 649 делегати. Ленин, Троцки и Сталин обаче настояват за въстание срещу временното правителство. Военният революционен кочитет нахлува в Зимния дворец, който вече е под заплахата на пияните кронщадски моряци от крайцера „Аврора”. Руски историци твърдят, че роля за ексремизма в ония вечери изиграват бутилките водка щедро закупени с парите от Германия, които държи Ленин. Той научавайки тази новина съобщава на общо руския конгрес, че революцията е започнала. Няколко стотин депутати напускат залата в знак на протест срещу болшевиките, но само така увеличават мнозинството им.

Конгресът води дебатите през нощта в института „Смолни”, където е било бивше училище за благородни девици. Делегатите се разотиват на сутринта, когато пияни революционери правят опит да щурмуват Зимния дворец. Всичко е една голяма бутафория, но Ленин е бил наясно, че наскоро възникналото кино е най-важното пропагандно изкуство, е заснета героична реконструкция, която по-късно се показва на света и далечните предели на Русия. Пияни войници стрелят залпове с халосни патрони, а други лежат и се преструват на умрели. В действителност гарнизонът на Зимния дворец е намалял от 2 000 души до 2 роти юнкери и 137 жени от женския батальон на смъртта. До утрото на 26 октомври /8 ноември по нов стил/ дворецът и почти всички важни обекти в Петроград са в ръцете на болшевиките почти без съпротива. Загиналите около 7 000 души са преди всичко невинни минувачи.

Видните болшевики се самонаричат народни комисари под името Совнарком и временна администрация начело с Ленин, Троцки става комисар по външните работи, а Сталин става комисар по въпросите на националностите. Веднага си изпълняват обещаното на Германия и искат примирие и излизане от войната. За целта убиват главнокомандващия на армията генерал Духонин.

Още на другия ден е избран  Съвет на народните комисари, който изпълнява ролята на временно правителство. Сред тях има и есери, и меншевики, но над 2/3 са болшевики.  Избрано е Политбюро, което е най-високия орган на власт и се състои само от 7 члена. В една ксенофобска страна като Русия начело са татаринът Ленин, евреинът Троцки и грузинецът Сталин, а в Съвета на народните комисари всички са евреи с изключение на Дзержински – поляк и Луначарски – руснак. На  10 ноември издават декрет за премахване на свободата на печата. Либералната преса е първата, която си отива, а след нея я последват есерските и меншевишките издания. На 17 ноември Ленин произнася програмната реч на новите управляващи: „Държавата е институция, изградена да упражнява насилие. Сга ние искаме да упражним насилие в интерес на народа.”

Още от Швейцария Ленин повтаря, че когато дойдот на власт веднага ще свикат Учредително събрание, но в своите „Тезиси за Учредителното събрание”, публикувани в „Правда” разяжданият от сифилист Ленин твърди, че класовите конфликти, конфликтите с Украйна и бялото движение са направили формалната демокрация невъзможна и че трябва да се приеме безусловно съветската власт или да бъде наложена с революционни средства. Все пак са свикани избори, на които болшевиките търпят пълен провал. На тях те получават едва 9 милиона гласа от общо 36 милиона гласа, или 175 депутатски места от 707 места общо. Явно мнозинство получват есерите с 370 депутатски места, но още на първото заседание болшевиките предизвикват такова объркване с крясъци и врява, че заседанието приключва бързо-бързо. На 30 декември хиляди есери са арестувани с обвинението, че участват в контрареволюционен заговор, а през март 1918 год. и малко от останалите есери са разпратени по лагерите, откъдето не се връщат никога.

На 19 януари 1918 год. болшевиките отменят Учредителното събрание, закриват всички вестници с изключение на техните, а на 26 февруари 1918 г. Ленин съставя декрет за преместването на правителството в Москва. В него се казва следното: „Москва е избрана за седалище на правителството. Всеки отдел да евакуира мшншмалин брой ръководители на централната администрация, максимум 20 – 30 души. Незабавно да се увакуира държавната банка, златните резерви и държавните документи.” На 3 март 1918 год. цветущата руска империя, най-богата в света страна на полезни изкопаеми, подписва чрез Троцки и Ленин унизителния мир в Брест-Литовск. Болшевишка Русия пада на колене! Корнилов и Деникин се опитват да направят нещо, но армиите им са разпилени от тълпите на Нестор Махно.

На 19 юли 1918 год. в-к „Известия” оповестява убийството на Царя и цялото му семейство. Фамилията Романови е ликвидирана с познатата в следващите години чудовищна жестокост. През юли 1998 год. костите на Николай Втори, съпругата му, три от принцесите, невръстните Алексей и Мария са погребани в събора на Петропавловската крепост. Присъства и президента на Руската федерация Борис Елцин, който заявява: „Комунизмът нанесе най-голямата злина на руския народ. Той превърна една цветуща държава в гробище и продължи да я прави такава. Дано Бог не разреши повече да съществува комунизъм в Русия.”

Ами накратко това е историята с „Великата” октомврийска социалистическа революция, която нанесе най-големите злини в човешката история на света. Остава ни само да се надяваме да не се повтори…
Гласувай:
161. анонимен - Чудесен постинг! Но путинските ...
07.11.2017 14:28
Чудесен постинг!
Но путинските червеи няма да напомпят него, а техните гнусотии.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
07.11.2017 16:26
Истината е единственото ефикасно лекарство срещу червената чума!
цитирай
3. krumbelosvet - .
07.11.2017 18:07
.
цитирай
4. krumbelosvet - Особено
07.11.2017 18:09
Особено ми хареса сифилистика в заглавието. Спести ми четенето надолу.
цитирай
5. get - @ 4. Krumbelosvet: „Особено ми х...
07.11.2017 19:32
@ 4. Krumbelosvet: „Особено ми хареса сифилистика в заглавието. Спести ми четенето надолу.” - за недоучилите БЕЗПРОСВЕТНИ крумовци, с промити мозъци ... ще да кажа?

Китайците имат поговорка ?
„Назовавайки нещата с точните(истинските им) имена –научаваме истината, а от там и постигаме мъдростта.”!
Така че … !
ЦИТАТИ: на в-к “The New York H. Tr.” от двайсетте години на миналият век - който Коментира:
1.
„Излиза, че ИЗВЪРШВАЩАТА СЕ в Русия болшевишка РЕВОЛЮЦИЯ в действителност представлява ЕДНА ГИГАНТСКА ФИНАНСОВА ОПЕРАЦИЯ, ЦЕЛТА на която Е, ДА СЕ ИЗТРЪГНАТ от руски контрол ОГРОМНИ СРЕДСТВА и ДА СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ ПОД КОНТРОЛА на европейските и американски БАНКИ.

Но сега вече, определено може да се каже:
колкото и да държат войнствени речи ЗА СВЕТОВНА болшевишка РЕВОЛЮЦИЯ и за НЕИЗБЕЖНА КАТАСТРОФА НА КАПИТАЛИЗМА, „Ленин и Ко” изглежда не Съзнават , че ВСЪЩНОСТ ПРАВЯТ ВСИЧКО, за ДА ОСИГУРЯТ за дълги години ПРОЦЪФТЯВАНЕТО и стремителният ръст НА НАШАТА ИКОНОМИКА и СТАБИЛНОСТТА НА ДОЛАРА.”

Следващите цитати са по книгата на Игор Бунич „Золото партии” – в допълнение на горното?
2.
„По време на изгонването на Троцки(1929 г. – б.м.), шефът на ОГПУ Генрих Ягода вече Е ЗАНЕСЪЛ на Йосиф Висарионович СПИСЪКА С НОМЕРАТА НА ЛИЧНИТЕ СМЕТКИ И СУМИТЕ по тези сметки НА ВСИЧКИ ония, КОИТО СИ НАПЪЛНИХА ДЖОБОВЕТЕ ПРИ НЕБИВАЛОТО В ИСТОРИЯТА РАЗБОЙНИЧЕСТВО, Н-А-Р-Е-Ч-Е-Н-О „Велика октомврийска социалистическа революция”.
Ягода не бе вписал там само номера на своята сметка, наивно вярвайки, че за другаря Сталин той е единственият източник на информация. След време Ягода и за нея ще си признае, но вече ще бъде късно. Всичко ще изцеди от тях Сталин, до последния цент.
Храчейки кръв от размазаните си дробове и плюейки избитите си зъби, ВСИЧКИ ТЕ, преди да получат куршум в тила, „ДОБРОВОЛНО“ ЩЕ ПРЕВЕДАТ ПАРИТЕ СИ ОТ З-А-П-А-Д-Н-И-Т Е БАНКИ, в Москва.”

Ще запитате - Кои са „Тези със сметките в швейцарски банки” … накратко, с цитат?
3.
„Зиновиев, Каменев, Бухарин, Менжински, Ганецки, Уншлихт, Бокий,… Списъкът е дълъг, но Сталин никого не пропусна. Даже Ленин.
И лично ще обясни на Надежда Константинова КАКВО Я ЧАКА, АКО НЕ ИЗТЕГЛИ ПАРИТЕ на вожда на световния пролетариат от швейцарската банка. На другия ден всички ще забравят, че тя е била съпруга на Ленин и е негова вдовица. Ще приемат, че вдовицата всъщност е Землячка — същата онази „Землячка“, която извозваше златото от Севастопол заедно с Бела Кун.
Надежда Константиновна се огъна — всичко предаде.
Виж, Землячка излезе юнак. Доброволно направи необходимото, и за Бела Кун им припомни. Ах, как не му се искаше на него да предаде парите! Три дни го биха и след като изсмукаха и последния му грош, го разстреляха. Без да се церемонят, набързо се справиха с всички „интернационалисти“, живеещи с илюзията за пълната си безнаказаност. ДОКАРАХА И ОНЕЗИ, които смятаха да прекарат известно време в чужбина, като харчат за свои нужди парите, предназначени за световната революция.
Само неколцина американци успяха да се укрият, но после за тях никой нищо не чу.
Потекоха пари към Москва, но уви — само от лични влогове. А това беше капка в морето. Малко беше. В много пъти повече бе нужно за строителството на новата империя според великите сталински планове.
И затършуваха из света ОГПУ и неговият приемник НКВД, затърсиха безбройните съкровища, наречени от Ленин „Златото на Партията“. Търсеше ги и Гестапо, като вадеше душата на арестуваните банкери. Душата изваждаха, но златото не намериха. Но къде се е дянало то? За какво е използвано? Трудно е да се даде точен отговор.”
– Край на цитатите и КОМЕНТАР:
- ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ МНОГО ВНИМАТЕЛНО СЛЕДНОТО - какво СЕ СЛУЧВА с милиардите и милиарди ОТКРАДНАТИ ОТ РУСКИЯТ НАРОД, от представяните ни, за „безсребърници-БОЛШЕВИКИ-революционери”?! Защото ИДВА НАЙ-ВАЖНОТО” в разказаното от Бунич:

„Мнозина изследователи предполагат - именно „златото на партията“ Е ИЗВЕЛО Съединените щати ОТ НАЙ-ДЪЛБОКАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА през 30-те години, ТО Е ОСИГУРИЛО И ИКОНОМИЧЕСКИЯ БУМ през последвалите години на „НОВИЯ КУРС“ на президента Рузвелт.
Още никой не е написал финансовата история на света, тъй като финансовите тайни, за разлика от държавните и военните, с течение на времето не се разкриват, а само стават още по-непроницаеми … „

Това дали ще успеят да смелят, „калциралите” от МНОГОГОДИШНА „ПРОЛЕТАРСКА” ПРОПАГАНДА … мозъци, на представителите на блoговият ни „другариат” ?

Знам, че ПРЕ-ПРОГРАМИРАНИТЕ И ПОРАДИ ТОВА „бетонни-глави” на блоговият другариат … Ще откажат ДА ВЕРВАТ – Казвайки:
Полковника от военно-техническото разузнаване на Съветският ВМФ, а в момента писател, Игор Бунич, е антикомунист и от това предубеден … На което ще отговоря: Вероятно щяхте да сте прави, ако бе едиствено и само, Бунич – който твърди горното ЗА СЪЩНОСТТА НА „марксистите-ленинци” и ЦЕЛТА им за осъществяване на „Великата революция” – АКО НЕ БЯХА И ДРУГИ АВТОРИ, КОИТО не само ТВЪРДЯТ а и рисуват карикатури в потвърждение на СЪЩОТО?!
4.
Ето ви един друг пример: карикатуриста Robert Minor, който още през 1911 година РИСУВА ТВЪРДЕ ПОКАЗАТЕЛНАТА картина ЗА „Пролетарската” С-Ъ-Щ-Н-О-С-Т в ИДЕОЛОГИЯТА на КАРЛ МАРКС?
Адрес, с изображение: http://www.reformation/wall-st-cartoon.html
- има ли нужда, от превод на авторският текст под илюстрацията?
5.
Подобно се твърди, от анархо-социалиста Михаил Бакунин по отношение, същностното при „вожда” на пролетариата , Карл Маркс:
„Що се отнася за учението на Маркс … Той ме нарече сантиментален идеалист и беше прав. Аз го нарекох лъжлив, коварен и хитър човек, и аз също бях прав.” – като по-нататък, пояснява:
„В своето учение за борбата на пролетариата – Маркс е с единият си крак В „БАНКАТА”.” – с което намеква, че Маркс прикривайки се зад, ЛОЗУНГИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА ПРОЛЕТАРИАТА … работи за ЕДРИЯТ ФИНАНСОВ КАПИТАЛ – този в лицето на „Банката”?
6.
За да не остана неразбран ще ви дам връзка/цитат и към книгата на икономиста
... Антъни Сатън, "Уолстрийт и болшевистката революция", в която той казва:
“Без финансовата, дипломатическа и политическа поддръжка, оказана от техните мними "противници", на Троцки и Ленин, а в действителност, заинтересуваните от революцията (техни) СЪЮЗНИЦИ КАПИТАЛИСТИТЕ, от Уолл-стрийт — БОЛШЕВИКИТЕ ЩЯХА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ напълно!”.
7.
«Нейтън Ротшилд връчил на (Карл) Маркс два чека за общо няколко хиляди английски лири(днес равняващи се на стотици хиляди или дори милиони долари), за да финансира каузата на социализма. Чековете са били изложени в Британския музей, след като лорд Лайънъл Уолтър Ротшилд – попечител на музея – завещал собствената си сбирка и библиотека на Бритиш Мюзеум» - Цитата е по: David Allen Rivera – «Final Warning: history of the New World Order» стр.184


- Да продължавам ли с цитатите и примерите, РАЗОБЛИЧАВАЩИ >>С-Ъ-Щ-Н-О-С-Т-Н-О-С-Т-Н-О-Т-О<< при „висшата пролетарско ПАРТИЙНА-НОМЕНКЛАТУРА”от време на Великата октомврийска „ПРОЛЕТАРСКА революция” … а и тази, проведената в близкото ни минало „Велика КРИМИНАЛНА „ПЕРЕСТОЙКА” … в това число и нашенската(проведена по заръка от Кремъл !) КРИМИНАЛНАТА „ДЕСЕТО-НОЕМВРИЙСКА” тази БКП, понастоящем БСП … „РЕВОЛЮЦИЯ”?

П.П.
Китайците имат поговорка ?
„Назовавайки нещата с точните(истинските им) имена – постигаме истината, а от там и мъдростта.”!
Така че … !
- Не пиша настоящото за да обиждам – симпатизантите на БСП - Не!
- Пиша го с грижа за Техният(а и на целият български народ) личен просперитет, а от там и за моралното, и психично здраве!
цитирай
6. apostapostoloff - Да спи
08.11.2017 10:16
зло под камък!

Отново и за сетен път се потвърди древната латинска мъдрост: "Това, което започва зле, свършва зле."

И слава Богу!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 8682826
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9511
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930