Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2022 12:30 - „Спектакълът Буча“. Какво се случи в Буча? Фейкът в Буча. Пълен анализ на провокацията на Украйна и Англия (ВИДЕА)
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1615 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 14.05.2022 12:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image   image

        „Спектакълът Буча“. Какво се случи в Буча? Фейкът в Буча. Пълен анализ на провокацията на Украйна и Англия (ВИДЕА) 30.04.2022    ВИДЕО/СВЯТ Лъжи за наивници: „клането в Рачак“ 

За косовското село Рачак, разположено в подножието на Езерска планина, вероятно малко хора знаят. Но в началото на 1999 г. точно то стана повод за бомбардировките на САЩ и НАТО над съседна Югославия. Припомням ви, че те започнаха на 24.03.1999 г. и продължиха до 10 юни. Убити бяха над 2500 мирни жители, в това число над 400 деца, ранени над 6000 цивилни, сред които над 2700 деца. Американците използваха в агресията си бомби с обеднен уран, поради което и до ден днешен в Сърбия е много висок делът на болните от рак и се раждат деца с различни увреждания. Икономиката на Югославия загуби над 30 милиарда долара. А в резултат на последвалата „цветна революция“, организирана пак от САЩ, Югославия престана да съществува като държава.

През 1992 г. благодарение на подкрепата на американски и британски специални служби, се появява т.н. „Армия за освобождаване на Косово“ (АОК). Тя започва да осъществява терористични акции, при които са убити сръбски полицаи, военни, граждани.

В края на 1998 г. на територията на Косово пристига наблюдателна мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), членовете, на която са действащи военни и офицери от секретните служби най-вече на Запада. Неин ръководител е американският дипломат Уилям Уокър, за когото в публичното пространство се твърди, че е тясно обвързан с Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ. След неговото идване терористичната активност на АОК в Югославия се разраства. С обучението на нейните членове се заемат инструктори от ЦРУ и британската специална авиодесантна служба (The Special Air Service – SAS). Подготовката им се води на територията на Албания (лагерите са разположени в Кукеш, Тропойе, Байрам Кури и Лабинот).

Село Рачак е превърнато във важна база на АОК, а по-голямата част от неговите жители са го напуснали. След убийството в началото на януари от албански терористи на четири сътрудника на югославското вътрешно министерство, на 14 януари сръбски полицаи и военни обкръжават Рачак. Те са разполагали с информация, че в селото се намират и убийците на техните колеги. Рано сутринта на 15 януари започва атаката срещу силите на АОК, които общо са около 130 души. За действията на югославските части наблюдават представители на ОССЕ, както и журналисти от Associated Press и Reuters.

В разгорялото се сражение са убити над 40 терориста, облечени в униформа на АОК. Сръбските полицаи намират на техните позиции две картечници, пет гранатомета, снайперски карабини, 36 автомата, много ръчни гранати, пет радиостанции и др. Останалата група на албанските терористи се изтегля от Рачак.

След като сръбските полицаи и военни напускат селото в него влизат наблюдатели на ОССЕ, които се убеждават: наистина е била проведена антитерористична операция! Но късно вечерта на 15 януари, след като и те си заминават, в селото се връща групата на АОК. Тяхната задача е да преоблекат в цивилни дрехи и да подредят убитите, а след това да дочакат идването на самият Уилям Уокър. Той се появява на 16.01. към обяд, съпровождан от над 40 западни и албански журналисти. Сръбските им колеги, както и пристигнали сръбски следователи не са допуснати до Рачак. Уокър отива сам при щаба на отряда на АОК. А, когато след известно време се връща при журналистите ги информира, че сръбските полицаи и военни са извели мъжете от Рачак и са ги убили недалеч от селото. Уокър им съобщава, че са убити „45 мирни жители“, като той лично е видял и обезглавено тяло. Преобладаващата част от убитите са били застреляни в главата. Веднага журналист от британската BBC, който присъства на събитието, съобщава в ефира: „Убити са обикновени хора, фермери, работници, по-голямата част от тях с изстрели в главата, възрастта на жертвите е от 14 до 99 години“.

Вечерта на 16 януари се провежда пресконференция в Прищина, на която Уокър заявява: „От това, което лично аз видях не се колебая да твърдя, че има клане и явно престъпление против човечеството!“ За случилото се в Рачак той обвинява сръбската войска и полиция и отново повтаря: убити са 45 души!

Незабавно новината за „клането в Рачак“ измества всички други събития от съдържанието на медиите в света. Най-меките заглавия, с които те заливат публиката, са от типа: „Косовското клане: смесена маса от тела „(ВВС), „Осакатени тела, намерени в Косово след сръбска атака“ (New York Times) и т. н.

На 18.01. в 14:00 часа отново идва сръбската полиция, този път тя е съпровождана и от бронирани машини. Отрядът на АОК е напълно разбит и избягва от селото. В него идва и сръбска следствена група, съпровождана от трима наблюдатели на ОССЕ (двама американци и един италианец). В местната джамия те откриват 40 трупа в гражданско облекло. Те са превозени в Прищина и подложени на изследвания от сръбски експерти под наблюдението на двама техни колеги от Беларус и двама наблюдатели от ОССЕ. Специалистите установяват: всички починали са загинали от огнестрелни рани, никакви други действия или изтезания не са открити по телата им. Единствената жена сред тях е дъщерята на командира на подразделението на АОК в Рачак. На нейните ръце, както и на тези на останалите албанци, са открити следи от барут. А това означава, че всички те са участвали най-активно в сражението със сръбските полицаи и военни и са загинали с оръжие в ръка. По телата на убитите е имало татуировки, характерни за членовете на АОК, някои са били в термобельо – военен образец.

На 27.01. в Прищина идва екип от съдебно-медицински експерти от Финландия, които също изследват телата. Шефът на екипа – Хелена Ранта, казва пред журналисти: убийството на етнически албанци е „престъпление против човечността“ и отхвърля обвиненията на сърбите, че те са били терористи. А аргументът и за това е, че в джобовете им не е имало боеприпаси! Тя признава, че по телата на убитите има много огнестрелни рани, но не определя как те са се появили. Като цяло твърденията на Ранта пред журналистите са от стила, който най-често използват западните манипулатори: highly likely – много е вероятно, възможно е, по-скоро е така.

На 19.03.1999 г. американският президент Бил Клинтън заявява във Вашингтон: „Трябва да се напомня за това, което се случи в село Рачак през януари – невинни хора, жени и деца, са изведени от домовете си в дере, заставили са ги да застанат на колене в праха и са ги покосили с изстрели – не за това, което те са направили, а само за това, какви са те.“

През 2008 г. Хелена Ранта издава книга, в която признава: аз излъгах в отчета си за събитията в Рачак! Направих го, заради невероятно силният натиск, който ми оказа Уилям Уокър и министерството на външните работи на Финландия. Тя признава, че Уокър е направо побеснял, когато е узнал истинските резултати, до които са достигнали членовете на екипа и. А те са еднозначни: не е имало никакви екзекуции, следи от наранявания и изстрели от упор! Куршумите са били изстреляни от съвършено различни, често противоположни позиции, което е характерно за въоръжен конфликт, заявява Ранта.

В Рачак е имало антитерористична операция, напълно законна, легитимна на сръбската полиция и армия против косовски терористи. Уилям Уокър е дошъл в Рачак, за да нареди устройването на спектакъл, който да стане повод за натовската агресия в Югославия.

Невероятно истеричната манипулативна кампания, организирана от западни експерти по промиване на мозъци, довежда до взрив на ненавист към сръбския народ. Огромни ресурси са активирани, за да се представи тази фалшива история като „етническо прочистване в Косово“ от страна на Сърбия. От истината никой не се интересува – важното е да се демонизира Сърбия и да се героизират албанските терористи. А създаденото негативно обществено мнение за Югославия улеснява натовци да започнат агресията си срещу нея.

Минават малко повече от две десетилетия и спектакълът „клането в Рачак“ се повтаря, но този път в Украйна. Украинските манипулатори, съветвани от американски и британски инструктори, сътворяват т.н. псевдосъбитие „клането в Буча“. И отново с невероятна лекота са промити мозъците на милиони хора по света и у нас – те наистина са убедени в поредното чудовищно „зверство на руския окупатор“.

Но тези дни в британският вестник The Guardian се появи истинска сензация: не е вярно, че убитите в Буча са били застрелвани! Украински патолози са установили, че те са загинали от артилерийски обстрели. Вестникът цитира следователя Владислав Перовски, който разказва, че в телата на убитите са намерени фрагменти от снаряди. Така украинските експерти опровергават основната лъжа на западната и родна пропаганда – по улиците на Буча са открити трупове със следи от изстрели в тила.

А американската медия Washington Post пише, че района на Буча е бил обстрелван от украинци. И тук те са прави: украинските военни отдавна използват в обстрелванията си на населението на Донбас снаряди, които са пълни със стрелички (флешети). След взривяването на боеприпаса те се пръскат, като убиват и осакатяват много хора. Така през 2014 г. и 2018 г. те са обстрелвали населени места в Донбас със 122-мм снаряди, които са напълно идентични с тези, използвани от тях в Буча. Що се отнася до руските военни то в този район е имало само десантчици и групи на спецназ, които не са използвали артилерия.

На лъжата краката са къси твърди народната мъдрост. Ето, че излезе и истината за Буча: мъртвите украинци от снимките и клиповете в този град са избити от техни сънародници!

Що се отнася до „империята на лъжата“ – Запада, тя винаги така е работела: с измами, дезинформация, фалшификации, полуистини, демонизиране, лепене на етикети и др. Няма никакво съмнение, че така ще продължи да действа и в бъдеще. Докато има наивници, винаги ще се намират и образи, които ще ги манипулират в посоката, която е нужна на техните господари.

Източник: Здравко Райков, Клуб 24 Май

„Спектакълът Буча“ Какво се случи в Буча? Фейкът в Буча Пълен анализ на провокацията на Украйна и Англия  

Провокацията на Украйна и Англия в Буча: хроника на събитията, Кой организира русофобската провокация в Буча, Как може да се появят тела в Буча?, Официалната реакция на руската страна на провокацията в Буча, Експертно мнение за русофобския фалшификат в Буча, Защо беше организирана русофобската провокация в Буча, Западните медии започнаха да разказват истината за спецоперацията в Украйна, Фалшификат в Буча – прихващане на дневния ред, Кой наистина уби цивилни в Буча?, Фалшификации и провокации на Украйна и Западът по време на руската специална операция.

    image  

Късно вечерта на 2 април и следобед на 3 април в Telegram и Twitter се появиха ужасяващи кадри – пикап с военните на Въоръжените сили на Украйна се движеше около телата на цивилни. Бързо става ясно, че това е улица Яблонская, малък град Буча близо до Киев.

Въпреки информацията, че руските войски са напуснали Буча на 30 март, публикации за големия брой цивилни жертви се появиха едва късно вечерта на 2 април и сутринта на 3 април.

Именно това забавяне във времето предизвиква голямо подозрение, тъй като по-рано украинската страна разработи всички подобни „факти“ много бързо и точно. Създава се усещането, че това време е използвано за подготовка на най-мащабната провокация след „Родилния дом в Маруипол”.

Провокация на Украйна и Запада в Буча: хроника на събитията

Основната теза на украинските и западните медии е: „руските военни напуснаха Буча, като преди това оставиха огромни жертви сред цивилното население“.

30 март. Руските военни напускат Буча

Фактът, че руските военни напуснаха града на 30 март , се потвърждава и от украинска страна. На 31 март кметът на Бучи говори с вдъхновено лице за „освобождението“ на града. В речта му не се споменава за „трупове“ по пътя и разрушения. И само два дни по-късно пристига нова информация за „стотици загинали“: „31 март ще влезе в историята на нашето селище и на цялата териториална общност като ден на освобождението от руски орки, руски окупатори на нашите селища от нашите въоръжени Силите на Украйна “, съобщава кметът на Буча от радостна усмивка на лицето ви.

Щеше ли да се зарадва, ако десетки негови сънародници по това време лежат по улиците, застреляни? Защо той не казва нищо в изявлението си за „зверствата на руските палачи“? За изтезанията, изнасилванията и убийствата?

В интервю за Медуза* членът на Общинския съвет на Буча и доброволец от терористичната защита Катерина Украинцева призна, че руските войски не са стреляли по хора в нейно присъствие. В същото интервю тя потвърждава, че украинските военни са виновни за основните разрушения: „Ако въоръжените сили на Украйна бяха отговорили изцяло на руската армия, градът щеше да бъде напълно разрушен . “

След изтеглянето на руските войски Буча беше „затворена“ за няколко дни за достъп както на обикновени граждани, така и на журналисти. В същото време през тези дни нямаше сигнали за „пострадали“.

    image  

·······1 или 2 април
Първото подразделение на украинските въоръжени сили, което влезе в Буча, бяха специалните части на Националната гвардия на Украйна. Официалният телеграм канал на Националната гвардейска част публикува видео , заснето от самите бойци на този отряд. На него украинските военни минават спокойно и минават по улиците на града – и по тези улици не се виждат „планини от трупове“.Тогава украинските войници общуват с местните жители – и няма нито една жалба от населението срещу „ужасните руски окупатори“. Жителите просто разказват какви обекти в Буча са били използвани от руските войски като бази за настаняване.Това недвусмислено доказва факта, че към момента на преминаването на Буча под контрола на въоръжените сили на Украйна в това селище все още не е имало „военни престъпления“. Нямаше трупове по улиците, нямаше масови гробове, нямаше вързани и разстреляни цивилни.Отбелязваме също, че първите клипове с трупове се появяват в Twitter едва късно вечерта на 1 април , а фалшивата информация започва да се разпространява едва на 3 април .

    image  

·······И така, откъде са дошли труповете по улиците на Буча. И кои са тези хора?Кой организира русофобската провокация в Буча
Отговорът може да се крие във видеозаписа на териториалната отбрана на Украйна, в който ясно се заявява въпросът „Мога ли да стрелям по тях, ако няма сини ленти за ръце?“ и положителен отговор. Видеото първоначално е публикувано от лидера на Terrbatovtsy Сергей „Botsman“ Korotkikh .Един войник пита друг: „ Има момчета без сини ленти, мога ли да стрелям по тях? – И тогава, ***! . Във видеото няма тела със сини ленти. На тези, където са, са бели, което е разпознавателен знак за руснаците. Жител с бяла лента се възприемаше като неутрален или съюзник с руските войски.

    image  

·······3 април около обяд
Втора история се появява по украинската телевизия, която твърди, че в една от сградите в Буча въоръжените сили на РФ са създали камера за изтезания, в която са разстрелвани хора. Ако се вгледате внимателно, можете да видите същата „бяла превръзка“. И така, според военния кореспондент Александър Коц , отбраната залавя и измъчва хора, за да открие информация и ги застрелва за „сътрудничество“ с руските войски.

    image  

·······Продължавайки темата за белите бинтове. Видеото (18+, моля не гледайте хора с нестабилен манталитет) показва епизод от екзекуцията на заловения екипаж на руската БМД край Харков. Обръщаме внимание на ръцете на войник, чието тяло се показва на 7-10 секунди – ръцете му са вързани с бяла панделка. По същия начин ръцете на убитите в Буча цивилни са вързани.

    image  

·······Това е характерна особеност на действията на украинските националистически батальони, които те използват навсякъде „на автомат“. Видеоклипове, в които хората са вързани по същия начин, често се появяват в канала на Telegram на същия Сергей „Боцман“ Short.Как може да се появят тела в Буча?
Видеото, което беше показано в украинския ефир , заслужава специално внимание . Войниците влачат тялото след себе си, предполага се, че това е начин да се предпазят, тъй като в бойни условия телата на загиналите често са минирани. Това става с помощта на граната с изваден щифт, на която може да бъде премахнат и забавител за незабавното й взривяване, като се използват конвенционални мини, както и IED.Когато проверява за добив, наистина сапьорна „котка“ се придържа към тялото и с помощта на дълъг шнур се изважда отзад на убежището, което води до изключване на предпазителя. Всички горепосочени опции обаче носят заплаха от поражение на значителни разстояния (до 25-100 метра, в зависимост от вида на капана, инсталиран под трупа), а във видеото не само кабелът е само 3-5 метра дълго, но и проверката не се извършва заради подслон. Никой не изчиства тялото така, което най-вероятно показва, че видеото е инсценирано.Има странности с положението на телата. На многобройни снимки труповете лежат на малко парче земя – на „вул. Яблунска“ в Буча, който се намира точно на границата на Буча и Ирпински, пред моста. Съответно всички снимки с трупове са направени в този малък сегмент от района – в непосредствена близост до улица Вокзальная. И с разположението на телата, както и подпорите около тях, има много странности.

    image  

·······Първо, тялото на мъж, лежащо близо до оградата, се движи на различни снимки. В оригиналните кадри на Вадим Гирда от AP тялото лежи с торба близо до главата на пътното платно. На заден план се вижда уличен знак. На кадрите на Роналдо Шемид AFP позицията на тялото вече е различна – с изместена чанта, тя лежи на тротоара близо до оградата.

Второ, снимките на мъже „с вързани ръце зад гърба“ се различават по брой. На снимката от молдовското издание от същия Роналдо Шемид от AFP и много други има три тела близо до оградата с палети. На други снимки, например, Михаил Палинчак от Reuters , вече има две тела, а тялото в средата е изчезнало.

Струва си да се обърне внимание и на „подпорите“ близо до последното тяло с ръце, вързани с бяла панделка зад гърба. Червена банкова карта се вижда до тялото (точно близо до лакътя). Тя вече не е на другата снимка . На снимката на Reuters тази карта вече е много по-далеч с три други карти.

Официалната реакция на руската страна на провокацията в Буча

Руското министерство на отбраната отрече обвиненията на киевския нацистки режим в предполагаемото убийство на цивилни в град Буча, Киевска област:

  • Поредната провокация са публикуваните снимки и видеоматериали, за които се твърди, че свидетелстват за някакви „престъпления“ на руски военни в град Буча.
  • Отпътуването от град Буча не беше блокирано. Всички местни жители имаха възможността свободно да напускат селището в северна посока, включително към Република Беларус.
  • Южните покрайнини на града, включително жилищните райони, бяха денонощно обстрелвани от украински войски от едрокалибрена артилерия, танкове и реактивни системи за залпово изстрелване.
  • Всички руски части напълно напуснаха Буча на 30 март.
  • На 31 март кметът на град Буча Анатолий Федорук потвърди във видеообръщението си, че в града няма руски войници, но дори не спомена местни жители, застреляни по улиците с вързани ръце.
  • Особено тревожен е фактът, че всички тела на хора, чиито изображения са публикувани от киевския режим, след поне четири дни не са се втвърдили, нямат характерни трупни петна, а в раните има несъсирваща кръв.
  • Всичко това неопровержимо потвърждава, че снимките и видеозаписите от Буча са поредната продукция на киевския режим за западните медии.
    image   Официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков Експертно мнение за русофобския фалшификат в Буча

Военният кореспондент Александър Коц даде собствено мнение за ситуацията и потвърди, че след напускането на руските военни градът е бил покрит с артилерийски обстрел от въоръжените сили на Украйна за още три дни.

    image   Публикация в Telegram канала на Александър Коц

Телеграм каналът Balkan Gossip Girl забеляза сходството на провокационните сценарии в Сребреница и Буча.

    image  

„ПРОВОКАЦИЯТА НА УКРАИНСКИ НЕОНАЦИСТИ В БУЧА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ГЕНОЦИДА НА КИЕВСКИЯ РЕЖИМ ПО ОТНОШЕНИЕ НА НАРОДА МУ“, РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА

Андрей Медведев изрази мнението си и даде интересни съвети как да избягваме подобни провокации в бъдеще.

    image   Защо беше организирана русофобска провокация в Буча

Световните медии започнаха седмицата с описание на „кървавите събития в украинския град Буча“. Позицията на западните медии е напълно едностранчива: всички обвиняват за „клането“ изключително руски военни.

    image   Първите страници на британските медии 4 април

ГЛАВНАТА ПРОКУРАТУРА НА РУСИЯ ЗАПОЧНА ПРОВЕРКА НА ПУБЛИКАЦИИ, РАЗПРОСТРАНЯВАНИ В ИНТЕРНЕТ ЗА СИТУАЦИЯТА В ГРАД БУЧА БЛИЗО ДО КИЕВ. НАДЗОРНАТА АГЕНЦИЯ ЩЕ ДАДЕ ПРАВНА ОЦЕНКА НА НЕВЯРНАТА ИНФОРМАЦИЯ, СЪОБЩИХА ЗА ТАСС ОТ ГЛАВНАТА ПРОКУРАТУРА. ОТ ВЕДОМСТВОТО ОТБЕЛЯЗАХА, ЧЕ „ЛЪЖЛИВИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА, РАЗПРОСТРАНЕНИ ОТ УКРАИНСКА СТРАНА, СА ПОРЕДНАТА ПРОВОКАЦИЯ, ЦИНИЧНА ЛЪЖА И ИМАТ ЗА ЦЕЛ ДА ДИСКРЕДИТИРАТ РУСКАТА АРМИЯ В КОНТЕКСТА НА ИНФОРМАЦИОННО-ПРОПАГАНДНАТА ВОЙНА, РАЗГЪРНАТА ОТ ЗАПАДА“. ПО-РАНО РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА СЛЕДСТВЕНИЯ КОМИТЕТ НА РУСИЯ АЛЕКСАНДЪР БАСТРИКИН ВЪЗЛОЖИ ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ПРОВОКАЦИЯТА ОТ УКРАЙНА. СПОРЕД МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА СНИМКИТЕ И ВИДЕОЗАПИСИТЕ ОТ БУЧА СА ПОСТАНОВКА ЗА ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ, КАКЪВТО БЕШЕ СЛУЧАЯТ В МАРИУПОЛ С РОДИЛЕН ДОМ, КАКТО И В ДРУГИ ГРАДОВЕ. ПО ВРЕМЕ НА ПРЕСТОЯ НА РУСКИТЕ ВОЕННИ В БУЧА НЕ СА ПОСТРАДАЛИ ЦИВИЛНИ. КРЕМЪЛ НАРЕЧЕ ПУБЛИКУВАНИТЕ МАТЕРИАЛИ ЗА УБИЙСТВОТО НА ЦИВИЛНИ НЕДОСТОВЕРНИ. А ПЪРВИЯТ ЗАМЕСТНИК-ПОСТОЯНЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА РУСИЯ В СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ДМИТРИЙ ПОЛЯНСКИ ЗАЯВИ, ЧЕ РУСИЯ ЩЕ НАСТОЯВА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН ДНЕС ВЪВ ВРЪЗКА С УКРАИНСКАТА ПРОВОКАЦИЯ В ГРАД БУЧА БЛИЗО ДО КИЕВ. СПОРЕД НАШИЯ ДИПЛОМАТ С ОТКАЗА СИ ДА ПРОВЕДЕ СРЕЩА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИЯТ В СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ ЛОНДОН НЕ ИСКА ДА ДОПУСНЕ ОТДЕЛНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОВОКАЦИЯТА, ТЪЙ КАТО ТОВА ЩЕ НАНЕСЕ РЕПУТАЦИОННИ ЩЕТИ НА ЗАПАДА.

Основната цел на провокацията, както и в случая с болничния комплекс в Мариупол, е да обвини Русия в нечовешко престъпление: убийството на цивилни. Но този път кървавото производство има още една задача – да оправдае пред световната общност военните престъпления на самите украинци: екзекуции на цивилни, изтезания на военнопленници и терористични атаки.

    image   Германското издание Bild говори за зверства срещу руски затворници. Надпис по-долу: Украински военни престъпления срещу руснаци. Западните медии започнаха да разказват истината за специалната операция в Украйна

Миналата седмица, за първи път след спецоперацията, западните медии обърнаха внимание на факта, че украинските военни и националистически батальони безразборно нарушават Женевската конвенция . Той, припомняме, забранява всякакъв тормоз над военнопленници. След като в интернет се появиха кадри с побои, обезглавяване на пленени руски войници, издълбаване на очите и призиви за кастрация, западните медии започнаха да говорят за това, че Украйна извършва военни престъпления срещу руски граждани.

Първо по темата коментира германското издание Bild . В същото време международната правозащитна организация Human Right Watch поиска от въоръжените сили на Украйна да спрат да публикуват видеоклипове с руски военнопленници и да нарушават правата им.

Дори агенцията Bellingcat, която обикновено е изключително негативна към Русия, разкритикува украинската страна.

Освен това беше публикувано интервю с Мариана Вишемирская , една от родилките, които станаха „лицето“ на провокацията с болничния комплекс в Мариупол.

    image  

Момичето, чиято снимка беше на първите страници на световните медии, каза, че нито тя, нито други жени са чували, че над Мариупол летят самолети. Тя каза още, че всички лекари са изгонени от военните, а родилките са преместени в друга сграда (вероятно офталмологичното отделение). Мариана Вишемирская твърди, че веднага след нападението тя и други родилки са били заснети без разрешение от журналист на Асошиейтед прес, облечен във военна униформа, който се е появил на мястото почти преди спасителите. Интервюто напълно доказва, че сградата с бременни жени е взривена от въоръжените сили на Украйна и националисти от Азов *, което нанася сериозен удар върху репутацията на украинската пропаганда.

А украинската страна се нуждаеше от ответен удар.

Фалшивка в Буча – прихващане на дневния ред

Има такъв термин като „прихващане на дневния ред“: това е, когато едната страна на конфликта, искайки да спре да обсъжда грешките си, умишлено обвинява другата в същото. Това е описано от канала на Telegram „Безмилостен PR човек“: „ Колко е удобно (ситуацията в Буча — бел. ред.) се появява само седмица след появата в информационното поле на такава неудобна история като екзекуцията на военнопленници от ЛНР/ДНР от Националните батальони, за които в резултат на успешно пълнене ключови чужди медии се отписват, макар и по неутрален начин? Какво означава това за нас, внимателните наблюдатели на медийното пространство? Фактът, че медийните технологии работят, е поставен в услуга на пропагандата на украинските войски.

В допълнение към провокацията в Буча беше публикувано изявление на омбудсмана по правата на човека на Украйна Людмила Денисова , че руската страна твърди, че „нарушава правата на военнопленниците“. Той е „базиран“ на разпити на украински затворници, които са били разменени за руски, включително граничари от остров Змейни.

    image       image  

В текста се казва, че „войниците са били принудени да нощуват в палатки при двадесет градусов слана и върху тях е спуснато куче“. В Севастопол обаче, където живееха украински затворници, температурата на въздуха не пада до -20°C, освен това през март 2022 г. в Крим изобщо не е имало минусова температура на въздуха. Освен това на видеозаписите на интервюта с украинци няма следи от побой , а самите войници говорят съвсем искрено.

Публикацията на Людмила Денисова се появи едва на 4 април, докато размяната се състоя четири дни преди това. Без провокацията в Буча изявлението на омбудсмана сигурно щеше да остане незабелязано. Но сега, специално за западните медии, е подготвен пълен „медиен комплект“ – ето „убийството“ на невинни жители и „подиграването на затворници“.

Кой всъщност убива цивилни в Буча?

Част от жертвите са хора, убити от отбраната, включително и от отряда на националист Боцман. Това се потвърждава и от самите украинци.

Останалите тела са последици от обстрел, извършен от въоръжените сили на Украйна след изтеглянето на руските войски. Това показва голям брой кратери от артилерийски удари във видеото. А също и – безразборна стрелба по украински войски и „Азов“*, влезли в града. Това се потвърждава от голям брой трупове с бели „неутрални“ превръзки (използвани от Министерството на отбраната и цивилни) и видеозаписи, от които представители на териториалната отбрана на въоръжените сили на Украйна се интересуват ясно: „Мога ли да стрелям? ” и да получите утвърдителен отговор.

НА 31 МАРТ, СЛЕД ИЗТЕГЛЯНЕТО НА РУСКИТЕ ВОЙСКИ, КМЕТЪТ НА БУЧИ СЪОБЩИ, ЧЕ ГРАДЪТ Е ОСВОБОДЕН, НО НЕ КАЗА И ДУМА ЗА ЖЕРТВИТЕ И ТРУПОВЕТЕ ПО УЛИЦИТЕ. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА СЕ ПОЯВИ САМО ЧЕТИРИ ДНИ ПО-КЪСНО, КОЕТО ПОРАЖДА ВСЕ ПОВЕЧЕ ВЪПРОСИ. МЕЖДУ ДРУГОТО, ТЕЛАТА С ВЪРЗАНИ РЪЦЕ СА ХАРАКТЕРЕН ПОЧЕРК НА УКРАИНСКИТЕ БОЙЦИ И ТЕРОДЕФЕНС. ТОВА СЕ ПОТВЪРЖДАВА ОТ МНОЖЕСТВО ВИДЕОКЛИПОВЕ, КОИТО ТЕ ПОКАЗВАТ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ.

В интервю за Медуза* членът на Общинския съвет на Буча и доброволец от терористичната защита Катерина Украинцева призна, че руските войски не са стреляли по хора в нейно присъствие. Тоест тези, които лежаха на улица Яблонская, загинаха в резултат на хаотична стрелба от въоръжените сили на Украйна. И тя също така потвърждава, че украинските военни са виновни за основните разрушения. Катерина Украинцева казва, че къщата й е била изстреляна от БРДМ, но в арсенала на ВДВ, които контролираха Буча до 30 март, няма такива остарели превозни средства – но това е основното превозно средство в арсенала на въоръжените сили на Украйна.

Фалшификати и провокации на Украйна и Запада по време на руската спецоперация

Имаше огромен брой провокации от страна на въоръжените сили на Украйна, украинските медии и телеграм канали. След като първата вълна на ужас от провокацията в Буча обхвана месинджърите и социалните мрежи, започнаха да се появяват снимки на загинали деца с надпис, че това са „нови жертви в Ирпен и Буча”. Те бяха публикувани от проукраински канали на Telegram, например Unian и Kyiv. Основното нещо“.

    image  

Търсенето на снимки помогна да се установи, че тази снимка на мъртви деца се появи в мрежата на 12 март и е свързана с изтрита статия в Нова газета * (връзка към архива, посветен на Николаев. Снимката се използва и в статията от 30 март ) . Телата на децата са описани по следния начин: „Арина Дмитриевна Бутим и Вероника Александровна Бирюкова. Те са доставени на 5 март в 17:00 часа. Живееха в с. Мешково-Погорелово.

Официалният брифинг на руското министерство на отбраната за 5 март съобщава, че на този ден руските въоръжени сили са окупирали населените места Новониколаевка, Комсомолское, Шевченко в Николаевска област.

В Николаев нямаше руска армия, имаше ракетни и въздушни удари по военни обекти, разположени в града и околностите. По-специално село Гороховка, където е базирана 2082-ра зенитно-ракетна дивизия, оборудвана със зенитно-ракетни системи С-300. А вързаните ръце на децата дават да се разбере, че не са загинали от обстрела.

Когато се оказа, че информацията е недостоверна, медиите трябваше да изтрият публикациите и да се извинят.

Преди това въоръжените сили на Украйна вече обявиха, че цивилни в Чернигов са застреляни от руски военнослужещи, докато въоръжените сили на Руската федерация не са в града.

    image  

Провокацията беше историята на „родилния дом, разрушен от въздушен удар” в Мариупол – последните съмнения относно продукцията бяха разсеяни от личната реч на блогъра, заснета на това фалшиво видео.

    image  

„ВСИЧКИ СНИМКИ И ВИДЕОМАТЕРИАЛИ, ПУБЛИКУВАНИ ОТ РЕЖИМА В КИЕВ, ЗА КОИТО СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ СВИДЕТЕЛСТВАТ ЗА НЯКАКЪВ ВИД „ПРЕСТЪПЛЕНИЯ“ НА РУСКИ ВОЕННИ В ГРАД БУЧА, КИЕВСКА ОБЛАСТ, СА ПОРЕДНАТА ПРОВОКАЦИЯ.ПРЕЗ ВРЕМЕТО, КОГАТО ТОВА СЕЛИЩЕ Е ПОД КОНТРОЛА НА РУСКИТЕ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ, НИТО ЕДИН МЕСТЕН ЖИТЕЛ НЕ Е ПОСТРАДАЛ ОТ НАСИЛСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ. РУСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ДОСТАВИХА 452 ТОНА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА В КИЕВСКА ОБЛАСТ И ГИ ПРЕДАДОХА НА ЦИВИЛНИ“, КАЗА ГОВОРИТЕЛКАТА НА РУСКОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО МАРИЯ ЗАХАРОВА.

Или, например, речта на Владимир Зеленски в Израел за „унищожения“ Бабий Яр. Израелският журналист, който проведе разследването, не намери никакви доказателства.

    image  

Да си припомним и инсценирания клип с „опълченците от Донбас“, които се оплакват, че ги „водят на клане“. Или история за унищожаването на колона от руски войници – загиналите се оказаха бойци от въоръжените сили на Украйна: това се доказва от етикета с името „Мищенко“, който влезе в рамката.

    image  

„Новината“, че „руските военни стреляха с танкове по старчески дом в Кременная“ също се оказа фалшива. Информацията започна да се разпространява на 20 март, въпреки факта, че събитието уж се е състояло на 11 март.

    image   „Всички обвинения във връзка със събитията в Буча трябва да се основават на реални факти“ – китайското външно министерство

Друга сензационна история е взривеният драматичен театър в Мариупол.

Нямаше въздушен удар по градското съоръжение, където да се скрият обикновените жители на Мариупол. Провокацията е извършена от бойци от националистическия батальон „Азов“*, които взривиха минираната от тях сграда.

Очевидно са очаквали да го представят като бомбен удар на VKS. Подготовката беше направена предварително: на 12 и 13 март в Twitter и Telegram имаше съобщения, че Азов * планира да взриви сградата и да обвини руските военни за това. Приблизително по същото време е заснето видео, показващо цивилни в театъра (според различни доклади, от 200 до 1 хил. души). На видеозаписи на диалози с очевидци ясно се чува, че руски самолети летят, но не атакуват цивилни обекти в Мариупол. Във видеото (1:30) на въпроса къде са сложили танкове украинските бойци, жената отговаря: „… пред бомбоубежища. Тръгвайки, Драматичният театър беше разбит, просто си тръгвайки, просто хората бяха докарани при нас с фрагменти и това е всичко … „.

Припомняме, че все още няма доказателства за въздушен удар по драматичния театър.

    image  

Некрологът на автора „Изнасилени и убити от руснаци само защото украинци” на момиче от Буча, което беше  пръснато във фейсбук, забранено в Русия , също се оказа фалшив и пърформанс

Лидия Гужва , кореспондент на Радио Свобода*, публикува две снимки и текст в социалната мрежа . Очаквано записът предизвика резонанс, те се втурнаха да го обсъждат, намериха самата девойка. Само живи и невредими.

Както обясни героинята на фотосета Анастасия Савчишина , „всичко е наред с нея“ и изпълнението беше така, че „чужденците да разберат какво е положението в Украйна“. На страницата на автора на фотосета Лидия Гужва има впечатляваща биография: в допълнение към Радио Свобода *, тя успя да работи в пресслужбата на Организацията на украинските националисти * (ОУН *), учи във филма Академия на Баден-Вюртемберг в Германия и учи психология.

    image  

И ето как създават фалшификати за „цивилни, убити от руските военни“ – „Пинокио“ от UkrNaziFilm. При живите е неприятно, понякога труповете пушат, след това ръцете се махат изпод колелата и се издигат като зомбита в странично огледало, а манекените са тихи, спокойни, където ги сложиш, там лежат.

    image  

Междувременно украинско-западната фалшива фабрика започна да прониква в Русия. 5 април – „акция“ на протест в Москва на главната страница на вестник „Таймс“. Някакъв малоумник легна в различни части на столицата с вързани ръце. А на следващия ден, 6 април, той вече беше на корицата на The Times. Това е Буча.

Към снимката има и интересно заглавие и надпис. Заглавие: „Великобритания се нуждае от хиперзвукови ракети, за да противодейства на Русия“. Надписът към снимката казва, че този ексцентрик се опитва да стигне до руснаците за събитията в Буча, където ОТТЕГЛЯЩИТЕ СЕ войски УБИХА МНОГО ХОРА. Там не е толкова подчертано, изписано е с обикновен шрифт, като всеизвестен факт.
Такава е „свободната“ западна журналистика.

    image  

Не забравяйте, че сега освен битки по бойните полета има и информационна война – ВТОРИ ФРОНТ, а основното ни оръжие тук е ИСТИНАТА.

Винаги е необходимо внимателно, внимателно и обмислено да наблюдавате ситуацията, да проверявате отново входящата информация и да чакате официално потвърждение или отказ. Така ще предпазите себе си и близките си от ужасно оръжие – вражеска дезинформация и пропаганда.

* Терористични и екстремистки организации, забранени в Русия. Лица, признати в Русия за чуждестранни агенти, терористи и екстремисти. Списък на НПО, ликвидирани или забранени въз основа на Федералния закон „За ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО НА ЕКСТРЕМИСТИЧНИТЕ ДЕЙНОСТИ“.

Източници: Телеграм канали „Война срещу фалшификати“, „СОЛОВЬЕВ“ и Mash
Превод: Олег Костадинов, Яндекс

СПЕЦИАЛЕН ВИДЕО-ПОЗДРАВ ЗА САЩ=НАТО! Култов момент от делото срещу Слободан Милошевич, ВИДЕО Видео   00:00   00:32 ВИДЕОТО е откъс от документалния филм „Югославия – режисираната трагедия“  Югославия: Режисираната трагедия (ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ – БГ СУБ) image

Двама български студенти по кино са посветили две години от живота си на изследване на югославските конфликти от 90-те години и последиците от тях. Дали първопричината за тези събития е действително етническата нетърпимост между балканските народи или е резултат от политическите машинации на Великите сили? Направеният от тях документален филм разглежда една от големите трагедии на XX век в една нова светлина – несъвместимостта на Югославия със световната икономика след приключването на Студената война. От режисьора : „Филмът, който ще гледате, не може да обхване всичките аспекти от формирането на Югославия и възникналите впоследствие проблеми. Нарочно сме избягвали темата за … Продължете с четенето наЮгославия: Режисираната трагедия (ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ – БГ СУБ)

imageThe Bulgarian Times

Изповедта на агент от ЦРУ: Платиха ни милиони, за да разделим Югославия

image

Робърт Беър Ние подтикнахме партиите и политиците да насаждат омраза между нациите. Единствената ни цел беше да ги контролираме, призна Робърт Беър Топ ченге от САЩ призна в прав текст, че службите в Америка са получили много пари, за да парцелират Югославия. WebTribune публикува интервю с бившия агент на ЦРУ Робърт Беър, взето по време на рекламното турне за книгата му „Тайните на Белия дом“ в Квебек миналата седмица. Текстът е препечатана и от greanvillepost.com. „Шефът ми, бивш щатски сенатор, постоянно повтаряше, че в Босна нещо се готви. Месец преди така наречения геноцид в Сребреница той ми каза, че градът … Продължете с четенето наИзповедта на агент от ЦРУ: Платиха ни милиони, за да разделим Югославия

imageThe Bulgarian Times



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. 1997 - Много полезно
14.05.2022 18:59
Русия разобличава Империята на лъжата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740251
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031