Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2022 12:32 - Украйна - гореща фаза на втора Студена или вече е начало на Трета световна война?
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2805 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 24.05.2022 19:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След края на началото, идва началото на края

image

"В нощта на 24-25 февруари започна горещата фаза на втората Студена война."

Написах това преди месец.

Сега обаче ще се коригирам и пиша, че на 11 април 2022 г. започна Третата световна война. Засега на територията /както и предишните две/ на Европа, но в близко време и в целия свят.

От години САЩ и НАТО тласкат Европа към Трета световна ядрена война. Роля на пушечно месо беше отредена на нацисткия режим в Киев и на територията на Украйна.

Русия отговори с ултиматум НАТО да се върне към границите от 1997 г., т.е. до линията Одер – Ниса.

САЩ и НАТО отговориха с "не" и бяха в последните часове на атаката си срещу Донбас и Беларус. но Москва ги изпревари с един ден и на 24 февруари започна специалната операция в Украйна за освобождаване на ЛНР и ДНР, и за демилитаризиране и денацифициране на Украйна.

Страните от НАТО отговориха с открита намеса и с доставки на оръжия, муниции, наемници и с подготовка на ядрена и биологична провокация.

Русия отговори с втора фаза на операцията.

Реално САЩ – НАТО и Русия влязоха в пряк военен сблъсък, който не беше официализиран до 11 април 2022 г.

На тази дата клоунът-наркоман Зеленски, изпълняващ длъжността президент на Украйна, издаде заповед неговите войски да прехвърлят военните действия на територията на Руската федерация.

На 11 април 2022 г. австрийският канцлер Карл Нехамер неочаквано бе на еднодневно посещение в Москва. Срещата му с Путин беше закрита.

Това беше първо посещение на лидер на държава от ЕС при президента на Русия след началото на операцията. Разговорът беше на четири очи, без медии и пресконференции и продължи 75 минути.

След завръщането си във Виена канцлерът заяви, че преговорите са били "открити" и "трудни. "Това не беше приятелско посещение" – каза Нехамер. И добави, че санкциите на ЕС срещу Москва ще останат в сила и ще бъдат затегнати, т.е. Нехамер дойде с ултиматум срещу Кремъл от колективния Запад.

Сергей Лавров веднага отговори: "Специалната операция, е призвана да сложи край на хегемонията на САЩ".

Какво тук не е ясно. Лавров каза буквално следното: Нашата специална военна операция е предназначена да сложи край на безразсъдната експанзия и курс към пълно господство на САЩ и под тях на останалите западни страни на международната арена".

Плановете на Вашингтон са ясни – "смяна на режима" в Русия, последвано от дефрагментиране и разпадане на Русия. Войната е за руските ресурси и достъпа до тях, както и за разширяване на световното господство на САЩ.

На 11 април САЩ и колективният Запад, чрез австрийския си пратеник, поставиха ултиматум на Русия, в случай на неизпълнение на който ще й бъде обявена война. На тази дата де факто колективният Запад обяви война и открито започна да помпа тежки оръжия в Украйна. Първите, които направиха това, бяха Чехия и Словакия, първите жертви на нацистка Германия, които именно СССР освободи от фашизма на 9 май 1945 г.

Оръжието към Украйна потече и от Полша, балтийските държави, Словения, Хърватия, България, Канада, Великобритания, Холандия, Белгия, Германия. И отново, както в старите времена, Русия е на прага на нови тежки изпитания. Най-трудните, може би, в цялата руска история. Дали и сега ще трябва да обяви Отечествена война и да вдигне народа да защитава Отечеството.

Още в началото на този век светът беше изправен пред колапса на инструментите, с които беше контролиран през втората половина на ХХ век. Вижте как се разпадат институциите на ООН – Съвета за сигурност на ООН и Генералната асамблея, Световната търговска организация, МВФ, колко лесно САЩ се оттеглят от споразуменията и плашат непослушните със санкции.

Причината е банална – старите хищници (ЕС и САЩ) вече изядоха баницата, която получиха след Втората световна война. Сега месоядният им поглед се насочи към Китай и Русия. Но Москва и Пекин вече не могат да се хранят с вредната илюзия, че притежаването на ядрени оръжия само по себе си може да гарантира тяхната сигурност. Преди можеше, но сега това време отмина. Светът стигна до фатална точка.

Лондон и Вашингтон в момента разработват планове за използване на тактически ядрени оръжия, надявайки се, след като са отприщили война в Европа, да останат незасегнати. Но Путин им обясни как това може да свърши за тях: "Агресорът трябва да знае, че възмездието е неизбежно, той, така или иначе, ще бъде унищожен! Ние, като жертви на агресията, ще отидем в рая, а те просто ще умрат, защото дори няма да имат време да се покаят!"

Какво не е ясно в това предупреждение?

На 21 април, за по-голяма разбираемост, беше изстреляна най-мощната и страшна руска ракета "Сармат". 

Войната вече не е за господство, а за оцеляване. Това е законът на съвременната еволюция.

Идеята, че глобалната война вече е започнала, не е нова. Даже папа Франциск още през септември 2014 г. обяви, че сега е в ход "откъслечна трета световна война".

От тогава, вече 8 години, всеки ден западните медии създават атмосфера на омраза към Русия, като през цялото време повишаваха залога в информационната война със заклинанието: "Русия трябва да загуби. САЩ и техните съюзници нямат друг избор, освен да ескалират." Те не разглеждат въпроса за печалба на Украйна, не се интересуват от нейната съдба. Оттук идва и генералната линия на Запада – "украинците трябва да се борят до последната капка украинска кръв".

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел открито призова за разрешаване на конфликта "на бойната поле".

С една дума, Западът наложи извода, че световната война не само е неизбежна, но че вече е в ход. И не "фрагментарно", но и най-мащабно, т.е. ядрено.

Идеята за използване на ядрено оръжие срещу Русия се чува все по-често и постепенно се превръща в ежедневие. Германската министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер говори за "ядреното възпиране на Русия".

Ядрен активист е и Борис Джонсън, който заплаши с използване на ядрено оръжие без съгласуване с НАТО. Нещата в Лондон наистина са страшни.

Зад мантрата "Западът не може да позволи на Русия да спечели", Западът вече не знае къде да спре, за да предотврати Трета световна война.

На 24 февруари 2022 г. Русия започна специална военна операция срещу неонацизма в Украйна. Всъщност започна дълга, кървава и безкомпромисна битка за бъдещето на човечеството.

Русия повече не може да отстъпва, Западът не може да спре.

Кървавото издихание на капитализма, което доведе до Първата и Втората световна война навлезе в своя последен етап. Една от основните цели на конфликта, отприщен от Запада, е унищожаването на руския народ, неговите ценности, език и култура. Тези цели на Запада не са се променили от векове – от началото на 17 век, различни европейски орди, предвождани от Карл ХII, Наполеон или Хитлер, нахлуват в руските земи и намират там своя край.

Сега нахлуха в Украйна, изконно руска земя. Но битката няма да свърши дотук. Ще пламнат и други болезнени точки на планетата: Приднестровието, Карабах, Сирия, Тайван, Централна Азия. Не веднага, но в крайна сметка целият свят може да пламне във война с глобални мащаби.

Промяната на парадигмата, представена от руската намеса в Украйна, прокарва пътя към нова международна система. Слепотата на европейските елити връща Европа към това, което винаги е била: голяма сцена на военно междудържавно съперничество през последните 500 години. Заемайки отново трагичното си място, Европа пак е сцена на стария театър на смъртта и максимата, че "мирът почти винаги е примирие между две войни".

Така е и през последните 30 години, т.е. от първата минута на американската бомбардировка над Ирак през 1991 г., след която последваха 48-те военни интервенции през 90-те и 24-те интервенции през първите две десетилетия на 21 век, което кулминира със 100 000 американски бомбардировки по света.

Международната система е затънала в мрачна и безкрайна война.

Носим се с бясна скорост към задълбочаващ се хаос.

И, както в други моменти на историята, Европа отново е жертвана от собствениците на Запада. Украйна е само пионка, която ще бъде жертвана в безкраен конфликт срещу Русия.

Но Русия пусна часовника на Апокалипсиса в обратна посока. Ще припомним, че този прословут часовник в момента е само 60 секунди до ядрената полунощ. И до отговора на въпроса гореща фаза на втората Студена война или Трета световна. Която може да бъде и ядрена.

от Красимир Иванджийски

 



Гласувай:
9



1. nacionallist - По- скоро война на Сатанизма на Запада, срещу Доброто, което идва от Изтока...
24.05.2022 14:46
... Затова Великите сили водени от сатанинските си интереси воюват срещу православните славянски държави векове наред, като кулминацията на тази борба и омраза против нас беше по време на ВСВ и която продължава и до днес за съжаление.
цитирай
2. raders - :) Оооо - Украйна - исконно руска ...
24.05.2022 16:54
:) Оооо - Украйна - исконно руска земя? А защо така украинците не са съгласни? Не станаха ли прекалено много тези исконноруски земи? И ко праим сега?...
цитирай
3. iw69 - Raders,
24.05.2022 17:47
ти колко души от емигрантите дошли в БГ си чул да говорят не на руски?

Около 80-90% от Украинците у нас, поне които аз съм чул и видял, говорят не на различен език от руския - като е така какви са?
От Киев започва историята на Русия, не на друга страна.
Украйна я създават от нищото след Окт. рев. 1917.
цитирай
4. blagovesteliseev - Трета световна си е
24.05.2022 18:51
Всички участват
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823039
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031