Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2022 15:16 - Кога ще дойде краят на днешния световен политически гамбит. За Русия изборът е пълен суверенитет или подчинение, Москва не може да си позволи да загуби войната
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3529 Коментари: 13 Гласове:
14

Последна промяна: 05.10.2022 17:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Светът върви към Трета световна война и към нейния ядрен етап. Това не е въпрос на терминология, а на елементарна политическа и военна логика.

Той поставя и друг въпрос - кога и как ще завърши спецоперацията на Русия в Украйна.

Отговарям - войната в Украйна ще завърши, тогава, когато САЩ и НАТО признаят искането на Кремъл за еднаква сигурност и че пактът няма да се разширява за сметка на Украйна.

Ако Западът продължава да върви по пътя, по който върви сега, или Украйна ще изчезне, или ще започне Трета световна война.

В горната фраза има и скрит смисъл, а именно, че Западът не е готов да се примири с поражението на Украйна, и със своето собствено, и върви към изостряне до открит военен конфликт с Русия, в това число ядрен.

Такъв момент може и да са атаките на режима в Киев срещу Запорожската АЕЦ и евентуална катастрофа с изтичане на радиация, която ще убие хора в страните от НАТО, което пък ще задейства член 5 от Устава на пакта.

Разбирате ли? С оръжията от САЩ украинците атакуват АЕЦ-а, като радиацията ще задейства член 5 за включване на НАТО във война срещу Русия.

Колкото и безумно да изглежда това, на западните лидери не им липсва безумие, особено в актуалния им състав.

От своя страна Москва отново предупреди, че в ядрена война няма да има победител и че целите и задачите на специалната операция ще бъдат изпълнени докрай, което означава и ликвидиране на "проекта Украйна".

Както се вижда, решимост да не се отстъпва е обозначена и от двете страни. Значи, въпросът как ще започне Третата световна война е чисто полит-технологически.

Ще припомня, че двете предишни световни войни започнаха от незначителни събития на перифериите.

Сега ситуацията е много по-лоша. Последното предупреждение от Москва към Вашингтон беше от 22 август и гласеше: "внимавайте, САЩ стават страна в украинския конфликт".

На този фон се появява следващият въпрос - кога ще завърши специалната операция и какво имаше предвид Путин когато каза, че "все още нищо не сме започнали", т.е. че Русия все още не е използвала пълния си потенциал.

На първо място е фактът, че руските войски в Украйна воюват в уникална за военната наука и практика обстановка. С една дума такова нещо не е имало преди.

Към днешна дата Украйна е успяла да постави под оръжие около 1 милион души. А именно - 700 000 войници и офицери - във въоръжените сили, до 100 000 - в Националната полиция, до 90 000 в Националната гвардия, и до 60 000 - в Граничните войски.

Има различни предположения за общата численост на руския контингент - от 60 000 до максимум 200 000 души. На първо място е значителна част от руските сухопътни войски, въздушно-десантни сили и морска пехота. Също така Народната милиция на ЛДНР, някои части на руската Национална гвардия, железопътните войски и граничните войски. Даже, ако се приеме максимумът от 200 000, това означава, че Украйна има най-малко четирикратно превъзходство в общия брой на военните контингенти - участващи и поддържащи.

Но въпреки това потенциалът на Русия и Украйна са несъизмерими до такава степен, че само малка част от руския потенциал участва в спецоперацията в Украйна.

Още в началото на операцията - на 25 март, ВВС и ПВО на Украйна престанаха да съществуват. В началния етап на операцията бяха унищожени 75% от потенциала на въоръжените сили на Украйна, а тогава числеността на руската армия беше само около 40 000 души. Стигна се до колосални загуби на украинците по един батальон дневно.

Ако повратната точка все още не е достигната, това е заради две причини:
- бандеровска Украйна изградена върху омразата и безумния национализъм, прояви доста голяма устойчивост;
- на второ място, започна масово помпане на американско и западно оръжие към режима в Украйна.

И това, което започна като специална военна операция, сега се превърна в открита и пълномащабна война между консолидирания Запад и англо-ционистката империя и Русия.

Западът атакува Русия с всичко което има, освен с пряка военна атака. Лидерите на Запада разбират, че отново са загубили и са готови на икономическо, политическо и социално самоубийство.

Това е истината.

Западът обяви тотална война на Русия. И Русия я прие.

В продължение на десетилетия Западът се опитваше да провокира прословутата "руска мечка". Най-накрая успя. Мечката е навън и е много ядосана. Руският народ разбира за какво става дума - за Втора отечествена война. Първата беше срещу хитлеро-фашизма. Сега Русия е решена да приключи тази "работа" завинаги. "Искате да заличите русия?" - Напротив, Русия ще заличи нацизма веднъж завинаги. 1000 години за тези бандити са достатъчни.

Всъщност от първите кръстоносни походи до нахлуването в СССР от обединената Европа под командването на Хитлер, Западът винаги е имал някаква идеология, за да оправдае своите агресивни войни. Така е и сега. Истина е също така, че Западът от Средновековието винаги е бил управляван от цинични бандити.

Ето защо е невъзможно да се предвиди колко ще продължи спецоперацията - месеци или години. Защото това което започна, като специална операция, се превръща в Трета световна война. Тази война ще продължи няколко години, освен ако западната върхушка не предизвика ядрен конфликт, който ще завърши за няколко часа.

В момента фокусът е върху Донбас и Южна Украйна.

Но трябва да разберем две неща:
- укронацистите и техните шефове от НАТО отдавна са загубили тази война и се опитват да я удължат колкото се може по-дълго,
- за да унищожат повече от Украйна и да накарат Русия да "плати най-високата цена" за своята победа на бойното поле. Западните "защитници" на Украйна искат да я превърнат в лунен пейзаж, покрит с трупове;
- това вече не е война за Украйна, това е война за бъдещето на европейския континент и за бъдещия международен ред.

За Русия изборът е прост и ясен - истински и пълен суверенитет, или подчинение. Русия не може да си позволи да загуби тази война. Последният път загуби 27 милиона души във войната с онзи нацизъм.

Но Западът е решен да воюва с Русия до последния украинец, а след това и до последния европеец.

С други думи, Русия не води война срещу Украйна, а срещу целия обединен и консолидиран Запад.

Заради това не мога да отговоря колко ще продължи тази операция. Никой не може. Както и да отговоря кога ще дойде краят на End game. Но най-вероятно това е началото на края на End game.

от Красимир Иванджийски 



Гласувай:
14



1. dobrodan - Тя вече загуби войната.
05.10.2022 15:36
Остава да помъкне и планетата след себе си.
Докле е мъничка змията...
Жалко.
цитирай
2. panazea - Само че Западът запада и се разпада ! Както на времето разпаднаха СССР и Варшавския договор.
05.10.2022 15:40
ЕС се разпада , НАТО се разпада . Как ще съберат парчетата?
цитирай
3. radostinalassa - По- добре войната да е дълга...
05.10.2022 17:28
с по - малко жертви, отколкото пак да ни натресат Ковида, който в момента е безобиден, без шип протеин, но носи същите печалби , както и войната. Носи и доста увреждания и смърт от факсините.
цитирай
4. iw69 - Добродане,
05.10.2022 18:08
мисля, че е още рано да се каже със сигурност кой е спечелил или загубил войната.

Когато загубиш 1-2 битки не значи автоматично, че си загубил войната и обратното
цитирай
5. radostinalassa - Русия да загуби войната...
05.10.2022 18:44
Война още не е започнала. Това е СВО. Война не е обявявана.
цитирай
6. polmus - Много жертви струва напредването на Украйна
05.10.2022 19:38
Зеленски решава важен вътрешен въпрос. Колкото повече жертви сега, толкова по вероятно е да се изчисти от фашистката конкуренция. Точно затова, докато не погине и последния укро нацист, няма да соре да иска оръжие.
Тва му е целта.
Освобиди се от Порошенко, забегналия.
Унижи и разкъса Медведчук, Кива и другите вътрешни русофили.
Разби опозицията чрез военни заповеди за оушечно месо.
Щ
Лесно ще го ореизбират и ще управлява жените и сакатите остатъци
цитирай
7. radostinalassa - Сега се говори, че укрите ще предизвикат авария във ВЕЦ...
05.10.2022 20:41
които ще залеят по - ниските места и Запорожката АЕЦ. Еврейчетата все измислят нови пакости.
цитирай
8. blagovesteliseev - Няма да дойде край
05.10.2022 21:26
Със задълбочаването на войните по света, успоредно с климатичните промени приближаваме към края на живота в този вид. Крахът на Вавилон - европейския съоз и западните държави е неизбежно, но след него нямо друго. Идва хубавото - възкресението.
цитирай
9. missana - Анализът на г-н Иванджийски не е лош, но е малко повърхностен.
05.10.2022 21:38
Имам предвид, че той непрестанно говори за т.нар. от Путин Спецоперация и как тя продължавала. Уви, от нея остана само името. Вярно е, че Путин не води истинска война. Той щади украинците - имам предвид тяхната инфраструктура и обработваема земя. При друг род война това нямаше да е така. Забележителното е, че Путин не е спрял и доставките от енергия за Украйна. Но първоначалният му план - чрез блицкриг да завладее Украйна в рамките на няколко дни, се провали. Отхапал около 1/5 от територията на тази страна, Путин сам започна да убеждава себе си, че тове е била първоначалната му цел. Времето ще покаже ще успее ли Русия да удържи тези 20 % от украинската територия. За сега всичко тъне в свещена мъгла.
цитирай
10. iw69 - Съгласен съм,
05.10.2022 21:50
събитията около Украйна не са еднозначни.

А за пропуснатия шанс за овладяване чрез щурм на Киев са виновни неадекватни решения на руските военни. Трябваше по-мощно навлизане в посока столицата, по-добро разузнаване преди това, и съпреовождане на сухопътните сили от въздуха, което липсваше.

В замяна на тово те разпръснаха недостатъчните си сили на прекалено дълъг фронт, вместо един мощен клин,не подържаха бронираните колони по въздух напр. с разузнавателни и бойни дронове или хеликоптери и по този начин допуснаха малки групи укри с преносими оръжия да нанесат големи щети на руските войски.

А го има и този момент, че светът наистина върви към унищожение, дали чрез голяма война или чрез съсипването на природата.
цитирай
11. missana - Точно така е, Ив!
05.10.2022 22:51
Путин изпусна момента - пропиля ефекта на изненадата.
А светът чоловечески трябва да слезе завинаги от сцената.
Големият въпрос е дали това ще се случи след нас
или ще бъдем последните свидетели на живота.




Умирайте, хора,
умирайте!
В черни вълнения,
в неведение,
в закъснели прозрения...
При наводнения,
земетресения,
в стихийни унищожения...
Умирайте в театър,
без сцена,
без публика,
без осветление...
И не се раждайте никога вече!
цитирай
12. kvg55 - iw69,
05.10.2022 23:11
Не смеят, не смеят да нападнат открито.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
06.10.2022 00:33
Тези хора не са наясно с военната тактика на Русия
Преди години танковете на Русия,когато чеченците взривяваха безогледно отидоха да Грозни, постояха малко с насочени дула към града и дадоха обрато Чечня не прие това за победа, а като знак, че не искат да воюват И ккапитулира
Същото с повтори и пред Киев-какво, не можеха да го превърнат в пустиня ли? На другия ден бяха пред града Но този не разбра жеста Оттеглянето прие за победа?
Следващата му " победа" ще е ответен удар, такъв ,че по-добре да не се коментира
Русия е най-добре въоръжената страна в света! Украйна е дребна за възможностите и цел, за да си мисли някой ,че може да я победи
Не съм адвокат на Русия, но да се внимава, да не се стигне до това, към което някои се стремат Русия засега не е ,защото, ако беше така наистина, Киев нямаш вече да го има И не само Киев!
Трябна да се търси начин за компромис Ако наистина Донецк е продаден за военни бази, трябва да се намери решение Това е недопустимо!
Ако беше приета Русия в Нато на времето , а не обградена с ровове и стена като зоологическа градина , това нямаше да се случи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821872
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16456
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031