Постинг
14.01.2021 11:48 -
Ще си оближете пръстите на закуска с вкусни добруджанки
Автор: blackrose90
Категория: Рецепти
Прочетен: 2220 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 14.01.2021 11:50
Прочетен: 2220 Коментари: 1 Гласове:
5
Последна промяна: 14.01.2021 11:50
Повярвайте, добруджанките са едни от най-лесните и апетитни! За правене на закуска говорим. От старта до хапването са необходими 45 минути. И ще си оближете пръстите на закуска.
брашно – 2.5 ч.ч.
кисело мляко – 1 ч.ч.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
сол – щипка
сирене – 1 ч.ч
кашкавал – 100 г настърган
масло – 20 г
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
яйца – 1 бр.
брашно – 2.5 ч.ч.
кисело мляко – 1 ч.ч.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
сол – щипка
сирене – 1 ч.ч
кашкавал – 100 г настърган
масло – 20 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземаме си купа, където си поставяме пресятото брашно.
В средата на брашното счукваме яйцето и разбиваме, като добавяме киселото мляко с разбита в него сода, щипка сол, натрошеното сирене.
Замесваме меко тесто и с мокри ръце оформяме топчета.
В намаслена тава ги нареждаме, като в средата на всяко топче правим дупка и в нея поставяме малко масло.
Поставяме във фурната и печем сиренките на 180 градуса за 15-20 мин.
Вадим поръсваме всяка със настърган кашкавал и отново поставяме добруджанките във фурната до разтапянето му.
Вълнообразно
Много странното интервю на Zеления!
Развитието на човечеството след Атлантид...
Антихриста Петър Дънов
Развитието на човечеството след Атлантид...
Антихриста Петър Дънов
Търсене
За този блог
Гласове: 58