Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2019 13:08 - МЯРКАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ИСТИНАТА Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 5906 Коментари: 6 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

СЦЕНАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ САМО ОТ НАУКАТА КАТО РАЗКРИВА И ДОКАЗВА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАКОНОМЕРНИ ИСТИНИ

ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ

Определението на Бог не е толкова сложно, но да го откриеш като съществуване е невъзможно, защо можеш ли да откриеш нещо, коетоо несъществува. Това което не съществува може да се приеме само със сляпа вяра, която е посредник на невежеството и празнословието, от което се възползват всички религии за заблуждаване на вярващите.
Определение на Бог: Бог е съвършенство, което знае всичко, може всичко и го прави мигновено. Чакам Бог да ми се усмихне...Някой, някъде да е доказал такова съвършено съществуване? Невъзможен абсурд, възможен само като празнословие, невежество и сляпа вяра, които са сценария на заблудите. Мигновенното разрушение за разлика от мигновеното сътворение, го има навсякъде, а след него протича дълъг период на въстановяване. Къде е Бог творец тогава, когато има по-силен Бог разрушител и какъв е този жесток Бог творец, който е сътворил света, така че всяко по слабо същество да бъде изядено от по-силното. Това е ада и рая събран на едно място, което е сътворила неразумната еволюираща материя чрез своите противоположни същности.
Съвършенството е безсмислено да съществува и затова неговото съществуване е забранено във всички аспекти на Природата. Логиката на забраната се състои в това, че най-често му се приписва Абсолютно съвършенство, което означава Безкрайно съвършенство. 
Парадоксът се състои в това, че безкрайност и съвършенство са несъвместими. Безкрайността е незавършена система в процес на развитие като вървене към всичко. Такъв безкраен Бог е несъвършен и невъзможен, защото е недоразвит и му предстои развитие. Обратно е при съвършенството, което е завършена система, която трябва да съдържа всичко в завършен вид. В завършен вид може да бъде само крайна система, но тя не може да съдържа всичко и не може да бъде съвършена, а такъв краен и несъвършен Бог не може да бъде Бог.
Изводът, е че Бог не може да съществува и да бъде създател, защото безкрайността и всичкото забраняват съвършенството, а е малоумие да приемем, че Бог е несъвършен. Затова всички божествени съвременни радетели в основата на своите съвременни манипулация използват илюзията, чиято същност е заблудата. Защото тя е лесно променлива иреалност и удобна за манипулиране на невежия човек и чрез свръхестествена промяна на сценария доукрасява и задълбочава заблудата. 
Бог е догма, която има прекалено слаби места и не може да заблуди знаещия и мислещ човек, а е предназначена за невежия човек, който лесно се заблуждава с празнословие и забрани. Затова всички религия забраняват да се приеме Бог с разума, а искат със сърцето, без да расъждаваш. Сърцето е само една помпа, която храни организма чрез кръвта. То не е нито мислеш, нито чувствен орган, а е само едно поетично обръщение.Следва риторичен въпрос: Имали религия без Бог и Бог без религия?Отговора е няма!
Защо божествените защитници не се заемат с разкриване и доказване на закономерната реалната материална действителност, което е наистина ново познание, полезно за човечеството. По лесно е да фантазираш само, защо това всеки го може, като строи и вярва във въображаемия си свят на илюзорната реалност. 
Другото истинското, е трудна и противоречива борба за доказване на закономерната научна истината като същност на света, необходима за прогреса на човека, но затова трябва всестранно познание и провилно логично мислене, аналитично и синтетично. Защото изкривената реалност най-лесно убива истината за съществуването, развитието и разбирането на света, в който жевеем поради невежеството. Тя най-честто облагодетелствува тези, които я изкривяват. Не случайно Ватикана е най-богатата институция в света.

image NOVOTOPOZNANIE.COM   Стойчо Керев: Сценарият се променя и заблудите стават все по-големи Униженията над един народ идват с пренаписването на истинската му история. Някои казват проклятие и го повтаряме 1000 години
  •  



Гласувай:
15



1. krumbelosvet - Драги колега по блог begetron426,
23.08.2019 14:10
Достатъчно беше да прочета първия ви абзац.
Айнщайн е казвал, че ако знаем какво ще открием, това няма да е изследване (цитирам по памет).Независимо има или няма бог, считам за недостойни обидите към религиите.
Религиозният етап на познанието, е най-дълъг в историята, да не говорим за предисторията. Освен неизбежен, той е бил необходим и полезен, в сравнение с чистото невежество по теми неосветени от ОПИТА, и от безнравствения произвол.
Вие като учен би трябвало да знаете, че от край-време се раждат на света ЯСНОВИДЦИ. Те не прилагат доказателства, но ПРЕДСКАЗВАТ неизвестното в различен процент от случаите, процент съществено по-висок отколкото позволява чистата случайност. Това е ОБЕКТИВНИЯТ ресурс за възникване на религиите. Сигурно знаете, че Нютон е бил дълбоко вярващ християнин, а Айнщайн се отнася с уважение към образът на Исус и счита, че той не може да бъде измислен.
Не смесвайте интелектуалното и нравствено равнище на някои свещеници с ролята на религията.
И без вас има достатъчно невежи "критици" на религиите...
Каква е НАУЧНАТА причина за вашата нападка срещу религията? Вие не можете да повлияете на талибаните и ислямистите, затова нападките ви ОБЕКТИВНО са насочени срещу християнството и следователно - В ПОЛЗА на талибани и ислямисти...
цитирай
2. geridi - Когато познавам манталитета, у...
23.08.2019 16:23
Когато познавам манталитета, учила съм неподправена история/пример за подправени-различните видове библии/, разполагам и с инструментариум да предизвикам дадено събитие, съм ясновидка на 100%.
Първите 5 реда ми бяха достатъчни, за да кажа, че това не е обида. И... животът е интересен като физиката. Хубав ден
цитирай
3. kvg55 - begetron426,
23.08.2019 19:51
Критерии за истината са практическите доказателства.
цитирай
4. geridi - Физиката е чудесен метод да дока...
23.08.2019 21:18
Физиката е чудесен метод да докажеш. То е и доказано. Етерът е протонът. Или ако щеш гериди да го кръстим. :D Всичко останало са формули. Кръг? С илюзорни и реални сетива... всичко е възможно. Представи си една система, ама наистина с фин вятър, който опрашва бактериите. Всъщност доказала съм за себе си. Затворена система. И това е... кръг.
цитирай
5. geridi - Как се доказва ли? :D Не съм доста...
23.08.2019 21:19
Как се доказва ли? :D Не съм достатъчно лудичка, а и 1 година ми трябва да си припомням всичко.
Успех в търсенето на доказателство.
Може би Фройд е? Сънищата... във всички случаи този поглед над света е вълшебен.
цитирай
6. geridi - Астрономите били забелязали из...
24.08.2019 01:57
Астрономите били забелязали изхвърлена звезда от млечния път, пътуваща над 4млн.г. Което ме навява на мисълта, че съм права. Друг е въпросът как ги различават тези изхвърляния и т.н., но да речем, че теорията не е лоша. Проблемът е, че не се сещам. Аз ли я измислих или най-после я разбрах. :)

Всъщност аз си представям точно фин вятър, който с години наслагва и променя днк. Чрез околната среда.
По-добре се чувствам като вярвам в това. Иначе пак си врътвам по някое... е това ше да е на късмет. :D Във всеки случай е удовлетворение.
цитирай
7. geridi - Мне. Това, че вселената е равна на 1, ...
24.08.2019 01:58
Мне. Това, че вселената е равна на 1, съм го чела някъде. Или нещо подобно. Но. Обяснението защо си е моя приумица.
:D
цитирай
8. novaposoka - Бог, Неговото съществуване и религиите.
25.05.2021 09:17
Бог идва при човечеството, за да се представи. И Той не представя Своята сила и могъщество, а Своя морал. Това е заявено доста преди да дойде сред хората: "Затова сам Господ ще ви даде знамение: Ето, девица ще зачне и ще роди син, И ще го нарече Емануил" (Исая 7:14). На същата страница е отбелязано, че "Емануил" означава "Бог с нас". Бог идва в човешко тяло и показва пътя на грешното човечество: раждане, живот, смърт, възкресение. Това е видяно от хиляди хора, записано и разпространено. Всеки е свободен да вярва или да не вярва. И този избор трябва да бъде направен не просто със сляпа вяра, а с разум. Казва го Христос: "...и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичкия си ум и с всичката си сила" Марк 12:30). Бог желае разумна вяра въпреки, че признава и емоционална такава. Що се отнася до религиите заявявам, че не трябва да се смесват религиите с Истината. Библията не е религиозна книга. Религиозни са ученията, в които има човешка намеса в неща извън обсега на човешкото познание. От тази гледна точка еволюционното учение е най-долнопробната религия, разпространена сред човечеството.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898078
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87744
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031