Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2016 14:18 - Курорт "Св.Константин"
Автор: panteleiipatnika Категория: Туризъм   
Прочетен: 3904 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днешната не планирана разходка беше до планинския курорт „Св. Константин „ Едно красиво кътче с три ски писти само на 4 км. от красивия язовир Батак.

Идеята ни беше да отидем до Хижа „Добра вода”, image
която се намира на 20 км. от Пазарджик, посока с. „Дебръщица,” но продължихме нагоре по криволичещия път и без да се усетим стигнахме до чешма „Мечето”image и там имаше табела курорт  „Св. Константин” 6 км., image
затова  решихме да продължим до горе и да го разгледаме. Пътят до курорта е хубав, асфалтов, не много тесен, има остри завои, но е подходящ и за каравана. На много места около пътя има живописни полянки, може да се спре за пикник, да си опънете палатка или ако сте с каравана или кемпер да спрете и да изкарате една две вечери сред тишина и спокойствие.
image
image
image

image
Без да знаем уцелихме и ретро рали „Родопа 2016”, което се оказа, че започва от центъра на курорт „Св. Константин и върви в посока чешма „Мечето”image, а от там накъде и ние не разбрахме, но за сметка на това се насладихме на разкошни ретро автомобили.
image

image
image

image

image

image
image
image
image
Самият курорт не е много голям, има красиви вили за отдих, в които можете да се настаните целогодишно, а ако  ви влече „дивото”, разрешават на полянката срещу чайната да си разпънете палатката, каравана или кемпер. Е, ток няма от къде да вземете, но бистра и студена вода има на всяка крачка.
image
image

image
image
image
image
image
image
image
А ако не сте се заредили с провизии има и магазин за хранителни стоки.Ние изпихме по един чай в Чайнатаimage
и тръгнахме да се връщаме  обратно ,тъй като стана късно и продължението на разходката до яз.Батак и Велинград ги оставихме за накой друг топъл есенен ден.

Естественно по пътя надолу се отбихме  и до хижа Добра вода”, image
където също има чудесни полянки за лагеруване или може да спите в хижата. Пред самата хижа има чешма, за чиято вода се носят легенди, че е чудодейна, затова там винаги е пълно с хора, които си наливат вода в огромни количества !

 imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage




Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panteleiipatnika
Категория: Туризъм
Прочетен: 17835
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031