Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2010 15:39 - Писмо № 2 до Бойко Борисов: "Вземи панаира от Гергов!"
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 9484 Коментари: 12 Гласове:
13

Последна промяна: 27.02.2010 09:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Писмо № 2 до Бойко Борисов: „Вземи панаира от Гергов!”

            Душата ми възнегодува отново и сядам да драсна второ писмо до Бойко Борисов. Нали си спомняте, че на 27 януарий/ http://toross.blog.bg/politika/2010/01/29/shte-pisha-na-boiko-borisov-pismo-1.482176/ писах  първото послание със съвет как може с една кюския в ръка да върне парите, изнесени от ДС зад граница. К`во стана не е известно, но имам надежда. Загубим ли вярата  у Бойко по-добре да поемаме за към други предели и си останем само с едноименното стихотворение на Вапцаров. Сега, в края на февруари, пиша второто си послание до Борисов. Ако имате търпение прочетете и него. Още по-добре е да направите  допълнителни искания и корекции към посланието.

„Драги Бойко, Господин Борисов,

Докладваха ми, че сте прочели първото писмо, ама в блога някои писаха, че съм  луд щом  те занимавам с дебелия и мазен задник на Ивайло Калфин. Аз пък им отговарям, че по-добре с него, отколкото с педераския задник на Сергей Дмитриевич. Така си мисля… Ти к`во ще кажеш?

            Ама гледам те оня ден – гостуваш в Пловдив и най-напред бързаш да не изпуснеш Панаира и АГРА-та. А не разбра ли, че преди това от пресцентъра на изложението драснаха едно писмо до абсолютни всички медии и после хоп: Ти си на преден план, а от двете ти стани Георги Гергов и Боги Бонев, даже тоя последния се барнал с черни очила и вечния първановски алаброс за визуална заблуда на Нона  – нали и той е баш милиционер. И пишат - „Бойко, Гергов и Бонев инспектираха изложението”. Почерпили те с ягоди даже, които не били с ГМО – абе то,  ако можеше Гергата и Богито целия ще те натъпчат с ГМО, ама пред хората не става… Бойко, ако не поразровите сериозно в панаира, „Пълдин тур инвест”, апортите на Гергов и дивидентите към държавата и общината ще катастрофирате на следващите избори в града.  Запомни го. Пловдивчани са търпеливи, но горди хора. В съдружие с кмета Чомаков, Гоце Първанов, Министерството на икономиката и Мара Мисса/Капон/ твоят приятел Георги Гергов врътна всички и си прибра Пловдивския панаир. После ни кръстиха Герговград, защото бизнесмена и член на Висшия съвет на БСП си направи лични вестник, телевизия и сайт с панаирните пари. Баш с него ли намери да се конощисаш?!  Ако искаш малко повече информация ще ти предложа един текст - http://toross.blog.bg/politika/2009/10/07/genezisyt-na-grabeja-ili-kak-plovdivskiia-panair-be-podaren-.411608 - там е пресъздадено документално откъде започна грабежа на панаира и основните участници в него. В подаръка, де.

            Днес слушам Янето. На парламентарния контрол пита Цецо Цветанов за Гергов и панаира, а Цецо бяга като дявол от тамян: „МВР пази гражданите от олигарсите и техните посегателства”, ама онзи не мирясва: „Цветанов, кажи за Гергов, докъде го докарахте, Пловдив стана за смях с тоя Гергов, нали и той е от олигарсите?”. И продължава конкретно – „всичките апортни вноски на свинаря са фиктивни, ощетил е държавата с милиони, ето документи, работете”. Да, ама Цецо се прави на разсеян: „Г-н Янев да подкрепи „Октопода”. За Гергов и панаира – нито дума, нито вопъл, нито стон даже. Бойко, Янето може да е всякакъв, ама за панаира и Гергов е прав, да не говорим пловдивчани какво си мълвят по кръчмите. Гергов бил взел за изпълнителен директор Боги Бонев да го пази от Герб и лично от теб – нали божем сте колеги от школата с него?!

            После Янето пита и Трайчо Трайков, а той буквално отговаря: „Сделката с Пловдивския панаир твърдо не е изгодна за държавата. Законът е грубо нарушен. Държавата доброволно се е лишила от възможността да управлява дружеството с подписа на Румен Овчаров и така е направила грандиозен подарък на Георги Гергов за сметка на данъкоплатците. В Сребърния фонд /за пенсиите/ от тази сделка не е постъпил нито лев, Нула.  Гергов дължи дивиденти на държавата в размер на 11 милиона лева, а на община Пловдив в размер на 3 милиона. Засега не можем нищо да направим, защото нямаме достъп до информацията за финансовото състояние на Пловдивския панаир. Ще се опитаме да направим нещо.”

Бойко, Бойче, Г-н Генерал, следиш ли изявленията на твоите министри??? Ако не го правиш, поне погледни стенограмата от парламентарния контрол от 26 февруари 2010 г./петък/. К`во излиза? За една година Гергов и компания дължат на държавата 11 милиона, а на общината 3 милиона само от дивиденти и никой не го пипа; сделката е наречена „грандиозен подарък”, принципалът е лишен от информация за финансовото състояние на дружеството, въобще – пълен батак. Но животът си върви весело и безгрижно. Странни неща стават в Родината ни, т-н Генерал. Най-паче в Пловдив.

Ти помниш ли, че те слуша и ти слугува Гергов, даже е готов да… Я да ти припомня как открихте есенния панаир: После Борисов и Гергов потънаха в дружески, задушевен разговор с широки усмивки в противовест на мрачните физиономии от трибуната. Поканиха Бойко да пререже лентата, а той простодушно запита пред микрофоните „Ми, къде е тя?”. Оказа се, че е опъната от момичета в  народни носии зад входа, подадоха ножица и госта я сряза с отмерен и сигурен жест. Затрудни се при придържането за втория срез и се обърна към собственика Гергов с думите: „Я го хвани сега”.  Членът на ВС на БСП се впусна да придържа любезно трикольорната лента, „хвана го”  и улесни отрязването на знаковото парченце./виж: http://toross.blog.bg/politika/2009/09/28/na-otkrivaneto-na-plovdivskiia-panair-quot-ia-go-hvani-sega-.405707/.

И пак да Ви кажа г-н Премиер, тук е решението на задачката. Припомняш му на пловдивския олигарх как рязахте лентата и го викаш на разговор. Пак в оная стаичка дето ти препоръчах да призовеш Калфин и Станишката. Подготвяш си кюскията предварително. Гергов ще дойде, може и нови ягодки да ти донесе от изложбата – кошничка на теб, кошничка с ягодки на Гоце Пъраванов. Ти изтимаро го поразпитай като кадия: Ще дадеш ли милионите за дивидент, ще възстановиш ли собствеността на изложението, ще се откажеш ли от криминалните апорти??? Ако почне да се опъва вади кюскията и почвай: Бой, бой, бой, докато пропее като общата ви любимка Ивана. Тогава викай Трайчо да носи документите и да подписва Гергов, ако са му останали силици след кютека. Ако е много претрепан приеми екип на телевизията му /нали знаеш, че той с парите от Панаира си купи и телевизия?/. NBT се казва и шефът е бившия кмет Чомаков, който да ти държи микрофона и дай едно фундаментално интервю – „Ето, пловдивчани, върнах ви панаира, ще вземете и дивидента си и т.н.” Гарантирам г-н Борисов, че не ви мърда кметското място на идващите местни избори. Може и кампания да не правите. Пловдивчани знаят как да се отблагодарят. На миналите избори обещавахте, че ще „възстановите справедливостта и върнете панаира на държавата и общината” – всичките ви кандидати си бяха плюли в устата по тоя въпрос. Бай Цанко Узунов ходи на десетина предизборни събрания и всеки път ме успокояваше – „Тия пипат здраво, ще вземат панаира от Гергов.” Аз само на две ходих, но и на тях ми обещаха същото. На откриването на кампанията и Цецо Цветанов това обеща – стигаше ми. Та, докато пребития Гергов си взима солука, ти Бойко обяви изпълнението на предизборното обещание. Добави и малко заплаха към бившия кмет, който подготви грабежа, подаръка де. Размахай му кюскията.  Той, какъвто си е дълъг и страхлив  ще се изпусне като едното нищо.

Днес чета още, че си казал: „Стискам зъби, но не затварям очи и не запушвам уши”. Било по повод на магистратурата. Добре, ама нищо не чух за твоята десница. Ще излезе, че само гледаш и слушаш, г-н Борисов. С гледане и слушане тая работа не се оправя – трябва и малко кютек. Викаш на журналята – „ама аз имам джентълменско споразумение с шефа на ВКС Лазар Груев”, а те се подхилкват  - „Ми то президентските спонсори Людмата Стойков и Марио Николов  джентълменски се измъкнаха от правосъдието, докато техните ортаци в Германия отдавна си излежават присъдите”. Те, германците много-много не си играят на джентълмени, ама щом така си решил… Айде, със здраве и не забравяй за Международното изложение да извикаш, където трябва Георги Гергов. С „октоподите”  и „наглите” има кой да се занимава – ти гледай кюскията, че без нея няма справедливост!”

26.02.2010 г., Пловдив

                                                                                                                             Христо Марков,
                                                                                                                             Твой поданник и фен

 П.П. Таман завърших писанието и се сетих за новата ти идея да възродиш сериала "Убийство - самоубийство  в Сарая". Бойко, Бойче, някой те е харзулнал като пехливанин на мазни борби. Много, ама много прозрачен опит за сближаване с ония читаци от ДПС-то бе, Бойче. И тая идиотщина на онова дьоннме Камен Костадинов дето вика:"Емин трябвало да убие Догана, ама нещо станало..." Грях правите, голям грях - уж щяхте да разровите всичко около далаверите на ония мултимилионери с чалмите, а се заровихте в Сарая. К`во стана с ханъмата на Доган Емел Етем, к`во стана с обръчите, кръговете, Мирчо Циганина, държавния резерв, дворците в Рибарица и Девин... Нищо, ама съвсем нищо. Ще го отнесе дьонмето Валери Цветанов, който си бил съвсем искрено ченге с псевдоним Сендов и последно си говорил с Емин, за който още не се знае на кой и коя служба е служил, защото в тая партия воглаве с Доган няма някой без досие. Та да те предупредя Бойко - не се заигравай с ДПС, защото там всичко мирише като използван ибрик - ще те облеят и тебе в крайна сметка. Ми нали заместника сега на Цецо в МВР-то Павлин Димитров обяви случая с Емин за "класическо самоубийство"? Що не го извикаш него и не го изпиташ изтънко с кюскията кое как е? Пък после се заигравай с компанията на Доган, Местан и останалата флора и фауна от ДПС-то. И сега ще ти дам два мои стари постинга по темата, погледни ги и мисли - http://toross.blog.bg/politika/2008/12/22/samo-ubiistvenata-dyrjava.268739 и още един http://toross.blog.bg/politika/2009/10/25/spomniate-li-si-za-ahmed-emin.422374 - Дано прочетеш тази бележка...




Тагове:   Мара,


Гласувай:
13




1. анонимен - Няма да барнат Свинарят
26.02.2010 18:29
Свинарят още по време на предизборната кампания на ГЕРБ се отчете на Батман. От къде мислите бяха финансирани предизборните мероприятия на ГЕРБ по райони? От бизнесмени близки до ГЕРБ, на които годишната печалба беше колкото самото мероприятие? Нека си мислят, че доматите ги ядем с колците.
цитирай
2. smilodont - Казвам ти дъще , сещай се снахо .
26.02.2010 19:51
Не трябва да забравя г.Борисов да привика тези дето раздадоха Пловдив и тези дето в момента го раздават , че то не е лут този дето яде от баницата а този дето му я дава .
цитирай
3. анонимен - Ядосан
27.02.2010 09:23
Хубаво си го написал но няма кой да действа.Кучетата си лаят кервана си върви.
цитирай
4. pulsar - гусин Марков,
27.02.2010 11:22
Много хубаво сте го рекнали, много хубаво даже ! Па дано има и кой да ви заслуша... че в тоя град още малко и няма парче земя да остане неразграбено... или да говорим вече в минало време...

Поздрави!
цитирай
5. despinida - Чета това писмо, а се сещам
27.02.2010 11:32
за десетките други градове, в които по подобен начин са извършени Грандиозните сделки на прехода.
Дали става дума за Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Русе или Враца...не е от значение. Цялата страна е заграбена, а ние сме само бледия (дразнещ) фон, на който това кощунство се разиграва. Не вярвам, че някой има воля, или пък и да я има, други ще му позволят да промени нещо в тази проядена от корупция и безвластие държава.
цитирай
6. анонимен - korupcia in plovdiv
27.02.2010 11:33
samoto pose6tenie ve4e e korypcia ne mislite li.mestnite feodali gledat da zapazat kokala 6toto sanyvat mai re6etki vseka no6t.
цитирай
7. boristodorov56 - Б.Борисов не се държи много, много като приличен майничка.
27.02.2010 11:42
Няма да барне Гергов.
Нали не сме забравили, че свинския цар е почетен консул на Федерация Русия в България.
Дори колата, с която царствено го возят е с дипломатически номера.
А го барнат, я онзи Лавров ревнал - посягате на Русия!

И най-важното - нали всички знаят на кого дължи състоянието си д-р Б. Борисов - на пазватската му дейност на обектите на Лукойл.
Това не би могло да стане без височайщата санкция на руския цар Путин, дотолкова, че дори дума против АЕЦ Белене нашето пишман докторче не смее да обели.
Промискуитета го е налегнал като месечно неразположение!

А, стига ве - д-р Б.Борисов - майничка???
Това е лош хумор!
цитирай
8. анонимен - Слуги на Дявола
27.02.2010 12:20
Много добре проследявате заробването на Пловдив от клана Гербов и сие, поздравления! Съществена прилика има с други градове и села на България. Например в Димитровград представител на ГЕРБ в Парламента е пловдивски зет и действащо леке на фамилията Димитрови, които са заробили чрез общината и "Неохим" с дъщерните му дружества целия град. С тяхно знание се контролират болница, училища, детски градини, по-големи фирми, свързани с пазара. Слугинаж отвсякъде! Ако не си с тях, излизаш на улицата и се оказваш аутсайдер години наред, щото са злопаметни и не те пускат да припариш до някоя фирма за работа... Така е във всеки регион на страната ни, пипалата на октопода са плъзнали и засмукват здраво живата плът на честния българин, който е глупак, че не иска да се корумпира все още. Жалко за Пловдив, хубав град беше някога, сега само разврат... и чалга...
Всички олигарси са слуги на Дявола - от плебеи станаха принцове и забравиха воплите на "ония там, долу" /"Приказка за стълбата"- Хр. Смирненски/
цитирай
9. анонимен - :(
27.02.2010 13:29
През 1880 г. руският художник Иля Репин рисува картината си "Запорожките казаци пишат писмо на турския султан". Писмо №2, уважаеми Торос, за съжаление, страшно много ми напомня сюжета на картината :(
цитирай
10. crisis - А така, джанам.
27.02.2010 16:07
Христо много добре си го написал това писмо. четох го леко и ми стана весело и доволно, че още има хора като тебе.
А за Бойко, кво да ти кажа, няма на кой друг да се молим да срита лакомниците. Дали ще го направи или като Царчето ще лъже и пълни гушата - ще видим. Изборът е негов. надеждата наша.
Остани със здраве и чакам №3.
цитирай
11. ok3223 - Забавно
04.03.2010 08:43
ДЪРТИ МЪЖЕ с кокоши ум ПРОСО СЪНУВАТ. Чекат върбата да роди грозде. Оно и лисицата още оди по овено, и чека да паднат ония работи, дето се клатат между краката, ама, на, още не падат. Остана с излъгани надежди горкичката двукрака лисана.
Не може да се разбере на кой Гспод се молиш толкова умилително. Бойко, Бойче, Бойченце мило и нежно...
Зер се праиш, че не знаеш от коя коза е яре твойто Бойченце, не му знаеш житието и битието, та даже и любовни писъмца пишеш. Със задушевни бащински молби и съвети за твоя, вашият идол, папа и баща, вожда на ГЕРБ, и на безакълната и мазна част от бълг.народ, от която такива като теб са важна съставна част...
Виж ги нахалниците, учат бъщиицата деца как се правят. Оно он не е много, ама кукловодите са от солта на земята, да знайш.
РЕЗИЛ Е ТУЙ, ГОЛЯМ, ГОЛЯМ РЕЗИЛ!
ПО-ЗДРАВ!!!
цитирай
12. анонимен - koruptsia
25.01.2011 19:40
ku4eto si lae kervana si varvi
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523339
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031